Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Laura, Jacek, Kuba : Tydzień z Sue

W lipcu spędziliśmy niezapomniany tydzień na zwiedzaniu sztandarowych oraz mniej znanych (ale równie ciekawych) atrakcji Tajlandii. Towarzystwo Sue było bezcenne, a jej uśmiech i pogoda ducha rozpędzały nieliczne chmury. Wszystko zorganizowane perfekcyjnie, nie mamy żadnych zastrzeżeń. Jedyny "minus" to obłędne jedzenie - przytyliśmy. Serdecznie dziękujemy i na pewno wrócimy do Tajlandii.
2018-08-12

Wiesiek : D.

14 i 15 maja 2018 odbyliśmy wcześniej zarezerwowane wycieczki po Bangkoku. Pierwszego dnia Bangkok uzupełnienie, w którym naszym przewodnikiem była "Ewa" ucząca się po polsku i drugiego dnia Bangkok podstawowy, gdzie opiekowała się nami Sue. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obu wycieczek, w czasie których zobaczyliśmy bardzo ciekawe obiekty, a wiadomości, które przekazała nam szczególnie Sue były naprawdę bardzo ciekawe . Obie dziewczyny bardzo sympatyczne a Sue to wyjątkowa bardzo serdeczna i bezpośrednia osoba. Bardzo dziękujemy za super wycieczki i wrażenia. Z wielką radością polecamy biuro i pozdrawiamy serdecznie Wiesiek Janka Leszek i Maria
2018-08-01

Jacek & Ania : Najlepsze wycieczki w Tajlandii

Warto ! Przyjemnie usłyszeć język polski w Bangkoku! Świetna organizacja, miła atmosfera, wiele informacji :) Wracamy wzbogaceni o obrazy, wiedzę i dobrze spędzony czas. Polecamy!
2018-07-15

Natalia : Dzień w Bangkoku...

Dziękujemy Sue za dzisiejszy dzień. Bardzo miło było Cię poznać? Dzięki Tobie zobaczyliśmy dużo wyjatkowych miejsc w Bangkoku. Jeśli będziesz kiedyś w Polsce zapraszamy do Poznania? Serdecznie polecamy Pandanus travel! Natalia i Mariusz
2018-06-26

Lukasz plus 5 : Super wycieczka Bangkok i okolice

Fantastyczna wyprawa po Bangkoku i okolicach, historia o kraju i jego kulturze opowiadana w bardzo ciekawy i interesujacy sposob, SUE jest swietna widac ze uwielbia swoja prace przez co nadaje tym wyprawom niesamowity klimat, nie moglismy trafic lepiej☺ Wielkie dzieki, kraj piekny wiec wracamy tu na pewno takze do zobaczenie na nastepnej wyprawie ?
2018-05-21

Lukasz. Nicole : Bangkok wycieczka

Jesteśmy zachwyceni. Byliśmy pierwszy raz w Tajlandii i dzięki Sue i Jackowi będziemy tutaj napewno wracać. Sue pokazała nam prawdziwą tajską gościnność. Gorąco polecamy!!!
2018-05-18

Przemek : PERFEKCYJNA ORGANIZACJA, UNIKALNA OFERTA

Do Jacka trafiliśmy w ostatniej chwili przed wyjazdem do Tajlandii, gdy okazało się, że inny polski organizator jest kompletnie niewiarygodny. Pomimo krótkiego czasu i szczytu sezonu zorganizował nam wspaniałe wakacje. Znakomite wyczucie Klienta, wsparcie telefoniczne, ale przede wszystkim perfekcyjna organizacja. Przez dwa intensywne tygodnie byliśmy w 6 lokalizacjach w cyklu lotnisko, prywatny bus, zwiedzanie, hotel, itd. W Bangkoku oczywiście wycieczka z Sue, która powinna być już standardem wśród Polaków. BARDZO DZIĘKUJEMY i ZDECYDOWANIE POLECAMY!
2018-04-28

Rafal : BANGKOK z Sue

Jadac do Bangkoku zastanawialismy sie jak zaplaniwac zwiedzanie. Kolerzanka przekazala nam kontakt do Sue i bardzo jej za to dziekujemy. Sue jest bardzo mila osoba swietnie mowi po polsku i doskonale pokazuje i opowiada o najciekawszych miejscach w Bangkoku.. Szkoda tylko ze mirlismy tak malo czasu bo przebywanie w towarzystwie Sue to prawdziwa przyjemnosc. Praktycznie w jeden dzien w komfortowych warunkach zobaczykismy wiele wiele ciekawych miejsc ktore napewno pozostana na dlugo w naszej pamieci. Ania Zisia Slawek i Rafal Dziekujemy i pozdrawiamy Sue
2018-04-03

Ania i Edek : Bangkok zwiedzanie

Serdecznie polecamy zwiedzanie z Sue. Zobaczyliśmy znacznie wiecej i dowiedzieliśmy sie dużo wiecej niż migliśmy sobie wyobrazic. Jesli chcesz zobaczyc prawdziwy Bangkok to dobrze trafiłeś.
2018-03-29

Jola, Paweł, Kuba i Monika : Rodzina Strzębskich w Tajlandii

Super organizacja, niezapomniane wrażenia z wycieczek. Byliśmy z Pandanusem na naszych rodzinnych wakacjach. Jesteśmy bardzo zadowoleni, miła obsługa, wszystko na czas i wiele informacji którymi byliśmy karmieni podczas rożnych wycieczek. Bardzo miła przewodniczka One która dość sprawnie uczy się naszego języka. Powodzenia w tym trudnym zadaniu. Gorąco polecamy wszystkim.
2018-03-23

Najlepsze wakacje w życiu : Monika i Mirek

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Tajlandii, minęło około 7 dni od powrotu ale nadal w głowie siedzi nam wiele momentów z pobytu w tym fantastycznym miejscu. Musze z pełnym przekonaniem stwierdzić, że w głównej części zasługa tego jest super przygotowana oferta przez firmę Pandanus. Jacek wielkie dzięki za zaplanowanie tego, Sue jesteś wyjątkowa, tak trzymaj i tak trzymajcie razem. Dzięki za pomoc w ostatnich zakupach.
2018-03-21

Dorota i Zbyszek : turysci

Bangkok Podstawy 12.03.2018 dobra organizacja,logistycznie bez zarzutow. przez cały czas towarzyszył nam bus co powodowało ze nie tracilismy zbyt duzo czasu.na przejazdy.Sue jest b.miłą i pogodna osoba i oczywiscie słuzy rada w kazdym temacie dla odwiedzajacych Bangkok po raz pierwszy. Dziekujemy
2018-03-19

Mariola, Wiesiek i Krzysiu : DoskonaLa wycieczka

Spędziliśmy z Pandanusem cały dzień, było wszystko jak trzeba. Spotkanie o czasie, wiele cennych informacji podczas wycieczki zarówno o historii, kulturze jak i o wielu ciekawych stronach życia w tym kraju. Nie ma lepszej opcji niż wycieczka z urodzoną tutaj rodowitą mieszkanką. Polecamy wszystkim gorąco
2018-03-18

Marzena i Tomek : Wspaniałe wakacje

Byliśmy na wakacjach w Tajlandii przez 14 dni. Jesteśmy bardzo wdzięczni firmie Pandanus za doskonale zorganizowane wakacje. Udało nam się z nimi wszystko ustalić w ostatniej chwili na 2 tygodnie przed wyjazdem. Może właśnie spontaniczne ustalenia sprawiły że całość wyszła wzorowo. Dziękujemy Sue i One za opiekę nad nami na wycieczkach. Dziękujemy Jackowi za szybkie zorganizowanie całości. Będziemy jeszcze mieli długo w pamięci wiele chwil spędzonych w Tajlandii. Na pewno będziemy polecać Was naszym znajomym !!
2018-03-14

Sue i Jacek : Odpowiedz do Pana Mariusza

Prowadzac firme turystyczna jestesmy swiadomi ze nawet zajmujac sie w sezonie 500 grupami gosci nie bedziemy w stanie spowodowac, aby wszyscy ocenili nas bardzo dobrze. Wiemy ze to jest niemozliwe. Tak tez mamy w tym przypadku ponizej, wsrod setek wspanialych opinii od naszych gosci moze znalezc sie taka, ktora bedzie odmienna. Smutne jest to ze powod takiej opinii jest calkowicie odmienny od prawdy i rzeczywistosci. Jednak latwosc pisania hejtu jest znana juz niemal wszystkim i od czasu do czasu kazdy go musi doswiadczyc. Pan Mariusz Zygula odgrazal nam sie jak to bedzie nas „obsmarowywal” w internecie. Szczerze mowiac Sue i ja nie obawiamy sie tego, gdyz nasza rzeczywista jakosc ludzie znaja od lat i nastepne grupy caly czas poznaja doceniajac i wracajac do nas po kilka razy. Bardzo prosze pisac co Pan chce, jednak prosze pamietac, ze kazdy wpis my zawsze tez umotywujemy pokazujac prawde jak Wasza grupa jest trudnym i nierzetelnym klientem szukujacym na sile problemow, aby do czegos sie przyczepic i roznymi sposobami wyludzic zwrot pieniedzy a ludzie ktorzy przejrza przykladowo nasze ostatnie 100 lub 200 komentarzy widzac tylko jeden negatywny od Was sami przeanalizuja, gdzie lezy problem. Gdybysmy robili jakies trudnosci, oszukiwali w rozliczeniach, nie spelniali tego co obiecujemy w ustaleniach to mielibysmy dziesiatki lub nawet setki zlych opinii, ale jesli pojawia sie tylko jedna na rok.......to chyba jednak przyczyna tkwi po innej stronie ? Glowny powod tej wytworzonej sztucznie awantury przez Pana Mariusza Zygula jest fakt ze po ustaleniu z ponad pol rocznym wyprzedzeniem wszystkich szczegolow wycieczki, nie przeczytali uwaznie zaledwie kilku punktow naszej procedury i regulaminu ktory byl napisany czerwona czcionka, duzego rozmiaru jak pozostale informacje do wycieczki. Jak niemal w kazdym biurze podrozy, sa sztywno okreslone warunki anulacji wycieczki. W tym przypadku na kilka dni dni przed przylotem 2 osoby z grupy zrezygnowalo z wyjazdu z jak nas informowano powodow losowych. Te dwie osoby nie chcialy zastosowac sie do warunkow anulacji, jakie wczesniej zaakceptowali i awanturniczo podeszli do rozmowy z nami jeszcze przed wylotem do Tajlandii. Zasady w pewnych sytuacjach musza byc stosowane, tak robia wszystkie firmy, instytucje i ludzie honoru, gdyz w przeciwnym razie wiele spraw w naszym zyciu nie mogloby funkcjonowac normalnie, nawet jesli te zasady czasem nie sa dla nas komfortowe. Nie znamy szczegolow i nie mozemy wchodzic w relacje pomiedzy danymi uczestnikami grupy, ale podobno te dwie osoby nie chcialy zaplacic reszty doplaty na miejscu za wycieczke i prawdopodobnie pozostala czesc grupy to zrobila. Na miejscu po przyjezdzie od samego poczatku grupa byla nastawiona negatywnie do wielu rzeczy szukajac z detektywistyczna dokladnoscia do czego mozna sie przyczepic nie szanujac naszych warunkow, ktore przesylalismy w dokumentach do wycieczki proszac o zapoznanie sie z nimi przed wyjazdem, aby nie bylo pozniej niedomowien . Podczas trwania wycieczki pewne swiadczenia byly przez nas dodawane dla grupy, a wczesniej nie byly planowane w budzecie, jednak grupie caly czas to nie wystarczalo. Po powrocie napisano do nas maila z reklamacja, na ktora odpisalismy szeroko wyjasniajc kazdy punkt szeczegolowo. Pana Zygule nie interesowala zadna z odpowiedzi, nie kontynuuje merytorycznie tematu, jedyna sprawa jaka przemawia w wyslanym mailu, to odzyskanie rekompensaty za wycieczke, ktora odbyla sie w calosci z dodatkowym darmowym od nas transferem z Chiang Mai do Bangkoku minivanem (800 km), a oczekiwana rekompensata jest o dziwo w wysokosci sumy jaka byla doplacona za 2 osoby, ktore anulowaly wyjazd w ostatniej chwili bez mozliwosci zwrotu wplaty wg regulaminu. Stad powstala cala sytuacja i proba oczernienia nas z obserwowana tutaj fala hejtu. Prosze sie zastanowic nad tym co Pan robi, gdyz taki rodzaj podejscia wlasnie niszczy relacje miedzy ludzmi w Polsce, jesli nie szanuje sie zasad tylko uwaza sie, ze zawsze ma sie cos otrzymac.
2018-03-12

Mariusz : Pan

Wycieczka tzw Prawdziwa Tajlandia Byliśmy 7-osobową grupą w Tajlandii na przełomie stycznia i lutego tego roku. Najpierw zwiedzaliśmy Bangkok i okolice – co do tego etapu to nie mamy większych zastrzeżeń – była realizowana przez Sue (wspaniałą i ciepłą osobę). Niestety Sue ma męża, który prowadzi sprawy organizacyjne i finansowe – który jest zmęczonym życiem cwaniakiem z Polski. Dlatego dalsza część wycieczki to już tylko porażka – polski współwłaściciel firmy wprowadził nas w błąd co do przewodnika. Mieliśmy mieć polskojęzycznego przewodnika albo chociaż takiego, który uczy się języka polskiego – i to dlatego wybraliśmy to biuro. Tymczasem przewodnik nie znał ani słowa po polsku – a co więcej - firma mimo, że tak się reklamuje nie ma w ogóle polskojęzycznego przewodnika po Tajlandii. Były problemy z noclegami – mimo zapłacenia za 9 miejsc noclegowych w większości miejsc było ich mniej, nie było pokoi dwuosobowych za które zapłaciliśmy. Był problem z programem zwiedzania – części nie zobaczyliśmy, część (np. tzw. farma ananasów, czy farma kauczuków to był żenujący dwuminutowy postój na poboczu drogi). Wcześniej nie mogliśmy doprosić się o szczegóły plan zwiedzania dlatego dopiero podczas wyjazdu okazało się, że wycieczka nie obejmuje najważniejszych atrakcji turystycznych w kraju - musieliśmy dopłacać i organizować zwiedzanie na własną rękę. W ostatnim dniu w ogóle nie było zwiedzania, mimo że za takie zapłaciliśmy (dodam, że polski współwłaściciel skasował nas na kasę niemiłosiernie) Dlatego napisaliśmy reklamację do biura prosząc o dokumenty (umowy, fakturę czy choćby potwierdzenie zapłaty za wycieczkę). Prosiliśmy o wskazanie instytucji do której możemy odwołać się w Tajlandii na nieuczciwe biuro podróży. Zostaliśmy zignorowani – odpowiedzi nie możemy doczekać się od ponad miesiąca – żadnych wyjaśnień, żadnego dokumentu. Czujemy się zniesmaczeni i oszukani – pobyt w Tajlandii wspominamy nie najlepiej Absolutnie nie polecamy tego Biura – jeśli zdecydujecie się to posprawdzajcie wszystko, wyegzekwujcie warunki, plan zwiedzania na piśmie. Po zapłaceniu jak będziecie się o coś upominać dostaniecie co najwyżej SMS z odpowiedzią aby „nie czepiać się szczegółów). Jednym słowem DRAMAT
2018-03-11

Ewelina : Pierwszy, cudowny raz w Bangkoku

Spedzilysmy 2 wspaniale dni z Sue. Pierwszy raz bylysmy w Bangkoku. Wycieczka byla swietnie zorganizowana, zawsze na czas. Sue elastycznie podeszla do naszych potrzeb, poniewaz w ostatniej chwili chcielismy zmienic wycieczke na inna. Zobaczylismy piekne miejsca (Bangkok i Ayuttaya). Atmosfera byla wesola i luzna. Zawsze byl czas na zimny napoj, zdjecia, czy toalete. Zwiedzanie z Sue to prawdziwa przyjemnosc. Dodatkowo pokazala nam pyszne regionalne przysmaki oraz sposob ich jedzenka. Kazdemu polecam zwiedzanie z nia :) My na pewno jeszczw wrocimy.
2018-03-04

Edyta : wspaniała wycieczka

świetnie zorganizowana podróż poślubna :) Sue jest przesympatyczną , wspaniała przewodniczką.Żałujemy że była z nami tylko 4 dni :* Cały nasz pobyt tj. 19 dni w Tajlandii był świetnie zorganizowany przez Jacka. Nie martwilismy się o nic . Polecamy z całego serca. Edyta i Krzysztof :) pozdrawiamy :*
2018-03-03

Lukasz : Super wycieczka!

Super wycieczka! Super przewodnik! Pelen profesjonalizm! Polecamy!! Ania i Lukasz
2018-02-25

Rafal : Znakomicie! Polecam!:)

Swietna organizacja wycieczki "Bangkok - podstawy". Sue jest swietnym, profesjonalnym przewodnikiem, znakomicie dzieli sie wiedzą, a do tego jest cudowną, serdeczną i niezwykle komunikatywną osoba nie tworzącą zadnych barier:) ma cudowny i trochę polski humor;))) Dzięki Sue! Organizacja i komunikacja z Biurem jest bardzo sprawna, szybka i rzeczowa! Polecam!
2018-02-24

agata : Bangkok Podstawy - świetna wycieczka

Podobała nam się sprawna organizacja, punktualność i to, że Sue potrafi stworzyć miłą atmosferę w grupie. Wszystko odbyło się zgodnie z planem, a sama wycieczka naprawdę ciekawa ; w dodatku za bardzo rozsądną cenę.
2018-02-22

Jurek : Odpowiedź dla Mariusza

Dziwię się negatywnej opinii.Byliśmy trzeci raz i jasteśmy bardzo zadowoleni.Jedynie pretensja do Się że marychę pokazała w ogrodzie a nie pozwoliła zapalić (oczywiście to żart)Pozdrowienia dla Się Evy i Jacka
2018-02-20

Paulina : wycieczka po Tajlandi

Wspaniale !!!Pełen profesjonalizm i zaangażowanie.Su jest przewodnikiem z powołania!Gorąco polecam to biuro,wszystkich przewodników i osoby współpracujące z nimi!
2018-02-19

Mikołaj : Wycieczka po Bangkoku

Super!
2018-02-19

Monika : Wycieczka po Bangkoku

Perfekcyjna wycieczka !
2018-02-19

Kasia : Prawdziwy BANGKOK

Super, rewelcja. Polcamy goraco.
2018-02-19

Pawel : Bangkok podstawy

Wszystko super. Wycieczka must see. Polecam
2018-02-19

Jacek : Dzień w Bangkoku

Ciekawie opwiadający przewodnik, dobrze mòwiàcy po polsku
2018-02-19

Agnieszka : Gerda, Wanda , Sylwia i Agnieszka

Jako belferka w imieniu całej ekipy stawiam szóstkę, a gdyby można było postawiłabym siódemkę. Towarzystwo Sue, jej sposób opowiadania i kontaktu z ludźmi wywołują uśmiech, chęć słuchania, chęć oglądania i wypytywania o szczegóły dotyczące Tajlandii. Zwiedzałyśmy z Sue Bangkok i Ayutteję. Również nasze anglojęzyczne przewodniczki, które towarzyszyły nam jedna w wycieczce na most na rzece Kwai, a druga w dwudniowej wycieczce "Natura południa" były przesympatyczne,uśmiechnięte, cierpliwe. Czułyśmy się z nimi bardzo dobrze . Każdemu , kto chciałaby zwiedzać Tajlandię radzę ; TYLKO Z PANDANUSEM Agnieszka
2018-02-15

Jacek : Biuro godne polecenia !

Biuro godne polecenia, wszystko zorganizowane sprawnie i na czas (transport, przewodnik). Dobry i szybki kontakt. Zdecydowanie polecam !!!
2018-02-12

Jola : Bankok

Z firmą wybraliśmy się na wycieczki po Bankoku, Ajuttnaja, Kanchanaburi 2 dni. Korzystaliśmy też z podwozu z lotniska do Bankoku. Wszystko było dobrze zorganizowane, na czas. Dziękujemy
2018-02-09

Paulina i Konrad : Jak zwiedzać Tajlandię to tylko z Sue!

Jak zwiedzać Tajlandię to tylko z Sue! Namiar na Sue dostaliśmy z polecenia i nie zawiedliśmy się! To były dwa cudowne dni spędzone w BKK. Profesjonalizm pełna parą, indywidualne podejście do klienta, a w dodatku aż miło patrzeć na Sue, która po prostu zaraża swoim optymizmem i poczuciem humoru! Super! Gorąco polecam i zachęcam do skorzystania z usług Sue!
2018-02-08

Anastazja : Opinia

Super sprawa. Dziękujemy
2018-01-17

Paulina : wycieczka po Tajlandi

Pełen profesjonalizm!!! Gorąco polecam włascicielkę biura Su i jej pracowników, ciekawy program wycieczki przewyższył nasze oczekiwania(wiek zwiedzajacych od 35 do 65 lat). Wycieczki objazdowe i połączony z nimi wypoczynek wyglada jak w bajce.Hotele wspaniałe i wszystkie wcześniej uzgodnione atrakcje. Podałam meila proszę pisać odpowiem na wszystkie pytania.Na wycieczkę pojechałam 6 osobową grupą w tzw."ciemno"nie znałam firmy ,wzorowałam się tylko na opiniach w internecie i dlatego piszę otwarcie taką opinię bo jest ona odzwierciedleniem usług jakie świadczą.Jeszcze raz gorąco polecam to biuro!!!!
2018-01-16

Kasia, Łukasz, Bartek, Antek : Cudowne dwa dni w Bangkoku i okolicach

Spędziliśmy dwa cudowne i pełne wrażeń dni zwiedzając Bangkok i okolice z Sue. Jesteśmy zachwyceni, dzieci jeszcze bardziej. Sue, dziękujemy za wspaniałą atmosferę, w jakiej zobaczyliśmy część Twojego przepięknego kraju oczami prawdziwej Tajki. Gorąco polecamy wszystkim chcącym zwiedzać, poznawać i próbować prawdziwą Tajlandię po polsku. Do zobaczenia!
2018-01-08

Klaudia : One day in Bangkok

Gorąco polecamy! Najwazniejsze miejsca w Bangkoku w jeden dzien z przewodnikiem na szostke z plusem! :)
2018-01-07

Agnieszka i Marek : Bangkok i Aytthaya - nasza podróż poślubna

Mieliśmy okazję uczestniczyć w dwóch wycieczkach prowadzony przez Sue - zwiedzaliśmy podstawowe atrakcje Bangkoku oraz starożytną stolice Tajlandii- Ayutthuję. Bardzo nam się podobał Bangkok, który nam pokazala Sue - piękne, bogate swiatynie i pałac królewski, podróż łodzią kanałami Bangkoku gdzie oglądaliśmy prawdziwe życie Tajów, szalona podróż tuk-tukiem i kolorowy targ kwiatowy, gdzie próbowaliśmy, pysznej lokalnej tajskiej kuchni. W Ayutthui zobaczyliśmy rezydencję letnią króla oraz ruiny świątyń. Obydwie wycieczki były bardzo dobrze zorganizowane, poznaliśmy kawałek historii, kultury Bangkoku i Ayutthui, a wszystko oczywiście opowiedziane w jezyku polskim i w takiej atmosferze jakbyśmy się znali od lat ! Sue odpowiadała na każde nasze pytania i przekazała nam mnóstwo wskazówek praktycznych. Nie pozostaje nam nic innego jak polecić wszystkim wycieczki po Tajlandii ( i nie tylko) w towarzystwie Sue i Pandanus Travel oraz zacząć planować w przyszłości kolejną podróż! Pozdrawiamy, Agnieszka i Marek ;-)
2017-12-14

Gosia i Janek : Będą Państwo zadowoleni !!!!!

Jeśli chcecie aby najwspanialsze obrazy,doznania z Tajlandii zostały w Waszej pamięci to tylko z Sue, która jest cudowną dziewczyną.Na zawsze zagościła w naszych sercach. Dziękujemy za profesjonalizm.
2017-12-08

Jarosław : Dyrektor Generalny

Su jest przesłodka. Te dni spędzone razem zostaną w naszej pamięci na zawsze. Su dziękujemy, wkrótce wrócimy na ryby i do Kambodży.
2017-12-03

Joanna : 3 dni w Bangkoku

Cudowne dni ze wspaniala Sue. Wrocimy na 100 %
2017-12-03

Wojtek : Wycieczka po Bangkoku

Spedzilismy z Sue caly dzien na zwiedzaniu Bangkoku. Przyjechalismy grupa 32 osob a Sue wszystko wzorowo ogarnela. Zdecydowanie polecam ?
2017-11-30

Robert : Wycieczka Targ wodny i most na rzece Kwai

Wycieczka cudowna. Nasza przewodniczka Suu jeszcze lepsza. Jak najbardziej polecamy usługi tego Biura. Pełen profesjonalizm, wszystko zgodnie z ustaleniami. Na pewno w przyszłości skorzystamy jeszcze z usług Suu :-)
2017-11-30

Ewa i Mirek : Bangkok wiedzanie z Sue

Spędziliśmy z Sue wspaniały dzień zwiedzając Bangkok. Wycieczka była doskonale zorganizowana, informacje bardzo interesujące. Sue oprócz informacji o zwiedzanych miejscach podzieliła się z nami informacjami o życiu w Tajlandii. Udzieliła bardzo cennych informacji jakie jeszcze miejsca poza wspólnie zwiedzanymi odwiedzić. Bardzo polecamy. Dziękujemy Sue.
2017-11-27

Natalia z rodzina : Wakacje w listopadzie 2017

Jest rewelacyjnie :) bardziej uroczej przewodniczki od Sue nie ma w calej Tajlandii :) mowi plynnie po polsku tak ze Tajlandia staje sie bardzo bliska :) moje dziewczynki Ja uwielbiaja i my tez :) z calego serca polecamy...wycieczki swietnie zorganizowane...wszystko na najwyzszym poziomie:)
2017-11-27

Agnieszka : Bangkok po raz drugi

Pieknie ? duzo swiatyn, duzo kwiatow, duzo czasu na rzece i kanalach, pyszne green curry, swietna Sue, ktora wie wszystko o Bangkoku i swiecie Tajow.
2017-11-25

Gosia : Bangkok wycieczka

Fntastyczna Sue , w ciekawy sposòb pokazaĺa nam Bangkok, dziekujemy pieknie za wspòlny czas i polecamy goràco!!!
2017-11-23

Angelika i Kamil : Odkrywanie Tajlandii z Pandanus Travel

Z całego serca polecamy Pandanus Travel! Rzetelni, profesjonalni, pomocni (24 godziny/dobę :) ) i serdeczni! Sue tajsko-polska przewodnik wprowadza niezwykle miła i rodzinna atmosferę w trakcie odkrywania Talandii. Zaszczepiła w nas miłość do tego kraju, pomogła odkrywać niekomercyjne zakątki Bangkoku, w niezwykle ciekawy sposób przedstawiła kulturę, architekture oraz życie tajów, prowadziła w miejsca gdzie mogliśmy zakosztować smaków prawdziwej Tajlandii. Sue i przewodnicy Pandanus Travel sami częstowali nas tajskimi przysmakami ze 100% zaangażowaniem prowadzili każdą wycieczkę! Kolejna podróż do Tajlandii tylko z Pandanus!:) Ps. Sue czekamy na Ciebie w Polsce :* Angelika i Kamil
2017-11-22

Karol : Bangkok wycieczka

Goraco polecam wycieczki z Sue po polsku. Bylismy dwa dni w Bangkoku i zwiedzilismy to miasto z Sue zarowno w dzien jak i w nocy. Rewelacja !!! Pelen profesjonalizm, zyczliwosc i mile podejscie. Sami nie zobaczylibysmy nawet polowy wszystkich tych atrakcji. I pomimo ze bylismy z 4letnim dzieckiem wszystko przebieglo wspaniale!!! Najwyzsza z mozliwych ocen!!!
2017-11-22

Gosia, Zuzia, Michał, Mateusz : Ekipa z Częstochowy

Jesteśmy (nie)zadowleni, (nie)usatysfakcjonowani i rozczarowani, że czas tak szybko zleciał, że Sue tak dobrze mówi po Polsku, że było tak wesoło i zabawnie oraz że tak dobrze poznaliśmy Bangkok. Najgorsze jest jednak to, że z Sue jedliśmy najlepsze Pad Tai i do dziś nie możemy powtórzyć tego smaku. Pozdrawiamy z koh muka i do zobaczenia w przyszłości ??
2017-11-20

Darek : Bangkok Darek i Marek

Dzięki bardzo za pokazanie BK , organizacja super. Sue jest przesympatyczna i zawsze uśmiechnięta , to wprowadza komfort podróżowania i zwidzania..Znalezliśmy wspólny temat o speedway GP i pewnie spotkamy się wkrótkce w Wawie na GP . Sue wie o czym pisze., Pozdrawiamy Darek i Marek
2017-11-19

Basia i Bogdan : Basia i Bogdan in Bangkok

Droga Sue i Jacku, Bardzo dziękujemy za szybki kontakt i profesjonalne podejście. Juz od samego transferu z lotniska czuliśmy się bardzo dobrze, bez stresu(A o to właśnie chodzi na wakacjach).Następnie wycieczka- troche już pozwiedzaliśmy i mieliśmy wysokie oczekiwania... z czystym sumieniem polecamy z całego serca . Zwiedzanie z Sue to ogromna przyjemność. Dowiedzieliśmy się mnóstwa ciekawych rzeczy ? Wszystko bardzo dobrze zorganizowane i świetna atmosfera ?(Sue już po chwili zna nasze imiona i ZAWSZE uśmiechnieta wow!!!). Szybki i bez problemowy kontakt, a to się ceni. Przy powrocie zależało nam na czasie- kierowca był przed czasem ( mimo wczesnych godzin porannych ) i dowiózł nas szybko na lotnisko. Sue- jeszcze się zobaczmy!!! ? Raz jeszcze bardzo dziękujemy ? Życzymy Wam wiele dobrego i do następnego ? Pozdrawiamy Basia i Bogdan
2017-11-15

Mikołaj : Wakacje z Wojtusiem

Rewelacja!!! Wakacje marzeń wycieczka na 10 !!! Sue to urodzony przewodnik i dodatkowo posiada wrodzoną zaletę która powoduje ze nie ma bariery międzyludzkiej . Obiecujemy sobie ze wrócimy do Bangkoku żeby zwiedzać dalej . Sue jesteś super kobitka ?
2017-11-03

Piotr : Przygoda w Bangkoku

Chcieliśmy serdecznie podziękować za bardzo profesjonalną obsługę i super wrażenia podczas naszej wizyty w Bangkoku. Sue i Jacek mega pozytywni ludzie ze znakomitą znajomością miejscowych zwyczajów i fajnych miejscówek.Sue doskonale mówi po polsku i jest bardzo wesoła. Polecamy!!!
2017-10-29

Anka i Krzysztof : Tajlandia w sierpniu

Spędzilismy fantastyczne wakacje z Sue na 9-cio dniowej wycieczce objazdowej po Tajlandii, a potem wypoczynek 5 dni na wyspie Koh Samui. Wszystko było perfekcyjnie zorganizowane. Sue posiada ogromna wiedzę, ciekawie opowiada i jest urocza przewodniczka. Pokazała nam prawdziwa Tajlandię, historię, kulturę, zwyczaje i prawdziwe tajskie jedzenie (pycha) ! Nie bójcie się Tajlandii w sierpniu, przez 2 tygodnie deszcz widzielismy 3-4 razy po 5 minut, a na wyspie w tym czasie pogoda jest najlepsza. Sue, dziękujemy, tęsknimy i do zobaczenie w Birmie i Kambodży ! Anka, Krzysztof, Ola i Michał
2017-09-04

Alicja : Bangkok

Dziekujemy za wspaniale spędzony czas,niezapomniane wrażenia z egzotycznego Bangkoku i okolic.Dzięki Sue zgłębiliśmy tajniki kultury Tajów. Zwiedzając miasto indywidualnie nie zdołalibyśmy zobaczyć tego wszystkiego.Dziekujemy ci za serdeczność,życzliwość i profesjonalnie zorganizowany czas ??☺☺☺
2017-08-13

ilona : pełen profesionalizm

W BANGKOKU BYLIŚMY PIERWSZY RAZ I TO W DODATKU Z MAŁYMI DZIEĆMI, SU I JACEK REWELACYJNIE, Z DUŻĄ CIERPLIWOŚCI DO NASZYCH DZIECI POKAZALI NAM TO MIASTO I OKOLICE. FIRMA BARDZO PROFESJONALNA, PUNKTUALNA TO MY ZASPALIŚMY PIERWSZEGO DNIA, BARDZO POLECAMY, NA PEWNO NASTĘPNYM RAZEM BĘDZIEMY ZWIEDZAĆ TAJLANDIĘ RAZEM Z NIMI. ZNALAZŁAM TĄ FIRMĘ NA TYDZIEŃ PRZED NASZYM ODLOTEM, I W TAK KRÓTKIM CZSIE WSZYSTKO BYŁO ZORGANIZOWANE PERFEKCYJNIE. SUE I JACEK POZDRAWIAMY WAS Z KRAKOWA!!!.
2017-08-02

Wojtek : pan

Grupa z Siedlec Jesteśmy w Tajlandii po raz czwarty i za każdym razem korzystamy z biura Pandanus .Zwiedzaliśmy już razem Bangkok i przedmieścia Bangkoku a tym razem odwiedziliśmy Kambodżę i południową Tajlandię razem z Su .Wszystko jak zwykle było zorganizowane perfekcyjnie ,program wycieczki bardzo bogaty ,noclegi w fajnych hotelach a było po czym odpoczywać wieczorem :).Su jest doskonałą przewodniczką ,przemiłą ,zawsze uśmiechniętą ,super mówi po polsku.Jak zwykle jesteśmy zachwyceni wycieczką,polecamy serdecznie !!
2017-07-20

Edyta : Ekipa z Poznania zwiedza Bangkok z Sue

W Bangkoku przywitał nas już na lotnisku sympatyczny kierowca Pot a już po dotarciu do centrum witaliśmy się z uroczą przewodniczką Sue. Zakochaliśmy się w niej od pierwszego wejrzenia:))) Profesjonalna, z ogromną wiedzą, zorganizowana, uśmiechnięta, naturalna, z poczuciem humoru, kontaktowa i dużo by jeszcze mówić ale to właśnie dzięki niej wszystko co zobaczyliśmy w tym mieście było niesamowite!!! Polecamy wszystkim skorzystanie z usług biura Pandanus- na pewno warto! Jacek- dzięki również za organizacje i pozdrawiamy serdecznie. Ola i Grzegorz; Edyta i Marek
2017-03-25

Dobrochna i Przemo : W Bangkoku

Bylo super . Rzetelnie i w swietnej atmosferze . Bangkok w dzien i w nocy zadziwiajacy . Dwa doskonale uzupelniajace sie programy pozwolily nam posmakowac roznorodnosci miasta . Dziekujemy Sue i Jackowi . No i podroz z Pandanus na poludnie to swietny pomysl, zobaczylismy Tajlandie Tajlandczkow a nie turystow . Dzieki Sue i Jacku :-) Dobrochna i Przemo
2017-03-22

Iwona : trzy dni w Bankoku

Byliśmy w Bangkoku 3 dni,które spędziliśmy pod opieką Sue . Zobaczylismy Bangkok nocą i kontrasty tego miasta. Byliśmy pod wrażeniem. Sue dostarczyła nam wiadomości o historii,kulturze i zwyczajach Tajów. Cała nasza czwórka nie zapomni tych dni. A działo się dużo. Bangkok nas wciągnął....napewno tu wrócimy. Dzięki Sue i Jacek!
2017-03-21

Monika : Bangkok w dwa dni

Polecam w 100%!!! perfekcyjna pani przewodnik super znajomisc jezyka polskiego i zyczliwosc na najwyzszym poziomie
2017-03-10

Ania : Tajlandia

Polecam zwiedzanie z Pandanus . Sue jest przesympatycznym przewodnikiem po Tajlandii:) Bardzo dobrze zorganizowane wycieczki, wiele ciekawych informacji. Ogromna cierpliwość i życzliwość Sue I Jacka do dzieci zadających dużo pytań ? na które zawsze otrzymały ciekawą odpowiedź. Nasze dzieci 6 lat i 9 lat były zachwycone! Pozdrawiamy Was gorąco Marysia, Mikołaj, Ania i Krzysiek
2017-03-09

Anita : Bangkok nocą

Polecamy poznawanie Bangkoku nocą z Pandanus. Dużo ciekawych wiadomości przekazanych przez Sue o prawdziwej Tajlandii. Moc wrażeń z Khao san i ulicy uciech :) Było super.
2017-03-08

Ania i Mirek : Podziekowania po wycieczce

Droga Sue, Jestesmy juz  w Polsce, a z Twego kraju zabralismy piekne wspomnienia i widoki. Spotkanie z Toba  i goscina u Twojej Mamy beda jednymi z najilszych wspomnień. Dziekujemy Ci za Twoje zaangazowanie i cieply stosunek do ludzi. Zyczymy Ci powodzenia w Twoich przedsiewzieciach w biznesie i czekamy w Szczecinie. Moc serdecznosci, Ania i Mirek Dopierowie
2017-03-04

Joanna : Bangkok

Sympatycznie i ciekawie. Dużo informacji, interesujących miejsc i wszystko bardzo dobrze zorganizowane!
2017-02-28

Paweł : Bangkok

Bardzo polecamy wycieczki z tym biurem. Bardzo profesjonalnie i komunikatywnie. Polecamy :)
2017-02-25

Karolina i Arek : Tajlandia

W grudniu 2016 r dotarliśmy do Tajlandii. Naszym przewodnikem była Sue. To była niezwykła przygoda i cudownie spędzony czas. Pełen profesjonalizm!!! Organizacja na najwyższym poziomie. Przesympatyczna atmosfera. Z całym sercem polecam ich usługi. Sue i Jacku wrócimy do Was! :-) Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko. Pozdrawiamy Karolina i Arek
2017-02-22

Janusz : Janusz z grupa w Tajlandii

Serdecznie dzikujemy za zorganizowanie zwiedzania podczas pobytu w Bangkoku. Dziki Pańskiej firmie moglismy w krótkim czasie, jakim dysponowalismy zwiedzic  i zobaczyc  mozliwie duzo. Jednoczesnie uzyskalismy duzo informacji, zwlaszcza bardzo zadowoleni bylismy z przewodnika, który oprowadzal nas po Parku  Khao Yai i po Ayuttayi. Pelny profesjonalizm, bardzo duzo ciekawych informacji. Przewodniczka po Bangkoku dobra, ale szybko mówiaca z wymowa bardziej tajlandzka  niz  angielska , co utrudnialo rozumienie, niemniej jednak bardzo sympatyczna i starajaca sie . Podsumowujac , dzieki Państwa firmie pobyt udany,nastepne 5 dni spedzilismy na wodach zatoki w okolicach Phuket na pokladzie katamaranu.  Pozdrawiam i dziekuj w imieniu naszej grupy, bedziemy Was polecac. 
2017-02-19

Jacek : W 35 stopnach przez Bangkok

Strasznie fajna wycieczka sumujaca wszystkie najfajniejsze zabytki (i nie tylko) w jeden dzien. Sue przemila, i fajnie prowadzaca cala eskapade. Jacek.tez super organizator, wiec go pozdrawiamy tez!!!
2017-02-19

Krzysztof : Bangkok wycieczka

Super wycieczka,najważniejsze punkty Bangkoku odhaczone, a pani przewodnik bardzo profesjonalna i sympatyczna przede wszytkim! Bardzo szczegółowo opowiedziała nam o tradycji i życiu Tajów oraz o mieście.Polecamy całą rodzinką :) ps.pozdrowienia dla Jacka
2017-02-19

Anita : Wycieczki z Pandanus

Bardzo przemiła i sprawna i punktualna obsługa w osobie Sue. Potrafi bardzo dobrze opowiedzieć zarówno o czasach historycznych jak i traźniejszych. Polecam serdecznie. Jak wrócę do Bangkoku z pewnością wezmę pod uwagę Pandanusa. Polecam Bangkok podstawowy i Ajuthaję.
2017-02-18

Kasia : Pani

Było fantastycznie ,super opieka i wszystkie istotne informacje zmienione w krókie relacje, było naprawdę bardzo miło, aż żal, że teraz się skończyło - a gdy wycieczki wspaniałe chcecie - to Panadusa wybierzecie.
2017-02-17

Marcin : 1 dzien w Bangkoku

Wszytkim bardzo polecam wycieczke z Su i przez jej biuro. Bardzo profesjonalna obsluga bardzo mila dziewczyna mowiaca ciekawie po Polsku i w innych jezykach. Bardzo pozytywana osoba. Grupa z Giżycka
2017-02-17

Adam : Swietna wycieczka

Mega wycieczka, swietna organizacja i pelno zwiedzania. Bardzo polecam
2017-02-13

Ela : Drugi raz z Pandanus

Drugi raz i drugi raz cudownie ? Ciągle jeszcze za mało, przyjedziemy jeszcze raz Serdeczne uściski dla Sue i Jacka :)
2017-02-12

Ola : Super dzien w Bangkoku dzieki Sue ?

Fantastyczne zwiedzanie Bangkoku z naszymi dziećmi i Sue za przewodnika. Najpiekniejsze zabytki, wycieczka łodzią po kanałach, street food! Wielki wielki POZYTYW! Gorąco polecam ??
2017-01-31

Mariusz : Super wycieczka po Bangkoku

Dziękujemy bardzo za pełna wrażeń wycieczkę po Bangkoku. Sue jest bardzo kompetentną i niezwykle miła osoba do tego bardzo dobrze mówi po polsku. Cała rodzina wraz z dziećmi była pod ogromnym wrażeniem atrakcji Bangkoku - oczywiście bez Sue byłoby przynajmniej o połowę gorzej :). Jeszcze raz dziękujemy i polecamy !!!
2017-01-30

Anna : Jeden dzień w Bangkoku

Super wycieczka, piękna architektura, pyszne jedzenie a przede wszystkim mili, uprzejmi ludzie. Wycieczka bardzo dobrze zorganizowana, Sue to sympatyczna, kompetenta osoba, która potrafiła przybiliżyć nam historię oraz kulturęTajlandii. Służyła radą i pomocą w każdej chwili. Dziękujemy za wspaniale spędzony czas!!!
2017-01-30

Ekipa z Torunia : Wycieczka w Bankgoku

Sue jest rewelacyjna, kontaktowa, posiada dużą wiedzę merytoryczną i praktyczną, doskonale posługuje się językiem polskim, bedziemy ją polecać wszystkim wylatującym do Bangkoku, a sami w przyszłości mamy nadzieję, że się z nią spotkamy. Sue brawo, jesteś extra
2017-01-29

Wojtek i Basia Ulejczyk : Super Bangkok

Jestesmy szczesliwi. Super wycieczka profesjonalnie prowadzona przez Sou. Duzo informacji o Bangkoku i zabykach. Swietna organizacja z pelnym profesjonalizmem. Bardzo czysty i zadbany bus prowadzony dprzez doswiadczonego kierowce. Ogolnie bardzo polecamy zwlaszcza tym ktorzy nie chca tracic czasu na zbedne lazenie a chca zobaczyc Bangkok od kuchni i od strony turystycznej. Serdecznie polecami. Jestesmy super zadowoleni. Wojtek i Basia.
2017-01-29

Iwona : Dzień w Bangkoku

Tresciwie, sprawnie, najwazniejsze obiekty pokazane. Jestesmy z corka zadowolone
2017-01-28

Jacek : Super wycieczka z Pandanus i z Sue :)

Super wycieczka ze świetną wesołą i bardzo kompetentną Sue :) Cudownie oprowadza i zajmująco opowiada o zabytkach i życiu codziennym w BKK :) Jej polski jest bardzo dobry :) nawet śmiała się z naszych specyficznych żartów ?Polecamy bardzo i skorzystamy z biura Pandanus na 100% jeszcze raz.Opinia napisana na gorąco 24.01 z gorącego Bangkoku :)Pozdrawia wesoła grupa z Giżycka :)
2017-01-24

Sabina : Dziekujemy za super dzien

Bardzo dziekujemy za super dzien :) informacji w sam raz, duzo humoru, sprawna organizacja i jedyna w swoim rodzaju Sue. My wrocimy na pewno i polecamy wszystkim Pandamus Travel.
2017-01-24

Alexandra : Wycieczka w Bankgoku

Świetna wycieczka. Bardzo zorganizowana i mila atmosfera. Zwiedzilismy wszystko naciekawsze i najliekniejsze w Bankgoku.
2017-01-24

Rafal : Bangkok

Zdecydiwanie polecam wycieczke z Sue. Zobaczylismy to, co kazdy zobaczyc powinien. Opowiesci Sue przeplatane byly ciekawymi anegdotami. Wszystko zgodne z planem.
2017-01-23

Kasia : Na poczatek-Bangkok z Sue!

Duzo slyszelismy pozytnych opinii o Sue i zwiedzaniu Bangkoku:) przeogromnie polecam, zwlaszcza na poczatek, Sue zdecydowanie pomaga odnalezc sie w Tajlandii:)
2017-01-23

Wojtek : Naj Taj

Na wycieczce z Sue, Zabraknie Ci tchu, Tajskie curry, To najlepsze ziemi dary, A ayyutajskie stupy, Nie wymagają lupy
2017-01-20

Katarzyna : Tajlandia - tylko z Pandanusem!

Jeśli chcesz poznać przepis na orginalną tajską zupę Tom Jam, spróbować smażonego banana podczas drogi do Ayu Taya, zobaczyć miejsca których nie opisuje nawet najlepszy przewodnik albo, co najważniejsze omijać kolejki serdecznie polecamy Pandanusa, gdzie przewodniczką jest przemiła Tajka z ogromnym sercem. Nasza przygoda w Bangkoku nie była długa, ale czas tu spedzony był wykorzystany w 100%. Sue pokazała nam miasto w taki sposób, że napewno tutaj wrócimy. Dziękujemy Wam za wspaniałą organizacje wycieczki i mamy nadzieję - Do zobaczenia! Zwariowana rodzinka z Tychow
2017-01-20

Janusz i Gosia : Tajlandia + Kambodża 3 tygodnie XII.2016 - I.2017

Wspaniale zorganizowany przez PANDANUS nasz długi pobyt w Tajlandii i Kambodży. Doskonała organizacja i kompetencje. Świetna przewodniczka Sue i perfekcyjny organizator i kierowca Jacek. Mnóstwo wrażeń i ciekawych przeżyć.Pełny profesjonalizm. Jeszcze wrócimy i zlecimy organizację pobytu tylko firmie PANDANUS. Ogromne podziękowania!!!
2017-01-19

Król : Udana wycieczka z Sue (Dorotą)

Sue jest rewelacyjna!
2017-01-19

Roman : Wycieczka do Ayuttay

Dzoekujemy za sprawna obsluge.
2017-01-17

Monika : Dzień w Bangkoku

Króki ale bardzo intensywny dzień w Bangkoku, pełen niezapomnianych wrażeń. Wspaniałe opowieści Su o mieście i jego tajemnicach. Dzięujemy!!!
2017-01-10

Aleks : Pierwszy, cudowny raz w Bangkoku

To była moja pierwsza wizyta w Bangkoku. I wiem, że zapamiętam ją na długo. Pani przewodniczka stworzyła cudowną atmosferę, sprawiając, że cała wycieczka przebiegła nam z uśmiechem na ustach. Opowiedziała nam najciekawsze rzeczy, zachwycając i pokazując kulturę, zwyczaje i cały czar ukryty w Bangkoku. Nie zabrakło również luźnej rozmowy, pani przewodniczka roztacza wokół siebie bardzo ciepłą i miłą aurę. Poznaliśmy najciekawsze obiekty w Bangkoku, dowiedzieliśmy się wiele o zwyczajach i kulturze, oraz historii. Pani przewodniczka zrobiła nam również dużo zdjęć, za co bardzo serdecznie dziękujemy. Cudowna wycieczka, zapamiętamy ją na długo, polecamy każdemu, naprawdę warto. Pani przewodniczka jest cudowną kobietą z poczuciem humoru. Polecamy i dziękujemy za najlepszą wycieczkę w życiu.
2017-01-04

Karolina : Bangkok

Bardzo fajna wycieczka. Spezilismy dzien zwiedzajac Bankgok. Sue ma rozlegla wiedze historii miasta i jego codziennego zycia. Polecam serdecznie jej wycieczki.
2017-01-03

Jarek i Magds : Wycieczka z Su

Su pelna usmiechu i zyczliwosci. Opowiada o zyciu Tajlandczykow, a to dla nas bylo wazne- poczuc chociaz troche klimat Tajlandii. Zalujemy tylko, ze tak krotko!!! Chcielibysmy tu byc dluzej. Polecamy!
2016-12-13

Mariusz : Dwa dni w Bangkoku

Spedzilismy dwa dni z Sue zwiedzajac Bangkok i okolice. Bylismy bardzo mile zaskoczeni profesionalizmem, punktualnoscia, komfortem zapewnionym w klimatyzowanym vanie.Sue (rodowita Tajka), ktora mowi swietnie po polsku byla wspanialym przewodnikiem. Gdy bedziemy tu nastepnym razem na pewno ponownie skorzystamy z uslug Pandamusa (koniecznie z Sue). Mamy jeszcze wiele do zobaczenia.
2016-12-07

Beata : Bangkok

Było bardzo fajnie i sprawnie :) Biuro godne zaufania. Dziękujemy.Beata, Piotr i trzyletnia Ola :)
2016-12-05

Krzysztof i Ewa : Wycieczki z Pandanusem

Dziękujemy Sue za pokazanie Bangkoku i Jackowi za zorganizowanie wycieczki na farmę słoni w Chiang Mai. Polecamy biuro za profesjonalizm i miłą obsugę.
2016-11-30

Agnieszka i Artur : Bangkok, Ayutaya i Chiang Mai

W listopadzie mieliśmy przyjemność spędzić pod opieką Sue czas w Bangkoku i Ayutayi. Dzięki Surawat byliśmy w stanie nie tylko podziawiać uroki Tajlandii, ale również zrozumieć sposób myślenia, mentalność i wiele elementów kultury i historii Tajów. Silnym kontekstem naszej wizyty była żałoba po śmierci Króla i Sue ciekawie wprowadzila nas w to doświadczenie. Pandanus organizowal tez nam pobyt w Chiang Mai.Wszystko na miejscu było tak zorganizowane, jak obiecywano w Bangkoku. Dziekujemy jeszcze raz, wrócimy tam na pewno a teraz z czystym sumieniem polecamy.
2016-11-28

Jacek, Ela : Chang, Chang

Zaproponowany program bardzo ciekawy i obszerny. Zrealizowany w 100%. Opieka przewodników profesjonalna. Zwiedziliśmy Bangkok i okolicę, obiekty historycznie warte zobaczenia!!! Nie byłoby to możliwe w tak krótkim czasie jakim dysponowaliśmy bez pomocy Sue i Lucky. POLECAMY !!! - Ela,Jacek z grupą przyjaciół. ( jeśli macie miejsce w walizce Sue lubi polskie piwo "Karmi" :)))
2016-11-27