Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Agnieszka i Marek : Bangkok i Aytthaya - nasza podróż poślubna

Mieliśmy okazję uczestniczyć w dwóch wycieczkach prowadzony przez Sue - zwiedzaliśmy podstawowe atrakcje Bangkoku oraz starożytną stolice Tajlandii- Ayutthuję. Bardzo nam się podobał Bangkok, który nam pokazala Sue - piękne, bogate swiatynie i pałac królewski, podróż łodzią kanałami Bangkoku gdzie oglądaliśmy prawdziwe życie Tajów, szalona podróż tuk-tukiem i kolorowy targ kwiatowy, gdzie próbowaliśmy, pysznej lokalnej tajskiej kuchni. W Ayutthui zobaczyliśmy rezydencję letnią króla oraz ruiny świątyń. Obydwie wycieczki były bardzo dobrze zorganizowane, poznaliśmy kawałek historii, kultury Bangkoku i Ayutthui, a wszystko oczywiście opowiedziane w jezyku polskim i w takiej atmosferze jakbyśmy się znali od lat ! Sue odpowiadała na każde nasze pytania i przekazała nam mnóstwo wskazówek praktycznych. Nie pozostaje nam nic innego jak polecić wszystkim wycieczki po Tajlandii ( i nie tylko) w towarzystwie Sue i Pandanus Travel oraz zacząć planować w przyszłości kolejną podróż! Pozdrawiamy, Agnieszka i Marek ;-)
2017-12-14

Gosia i Janek : Będą Państwo zadowoleni !!!!!

Jeśli chcecie aby najwspanialsze obrazy,doznania z Tajlandii zostały w Waszej pamięci to tylko z Sue, która jest cudowną dziewczyną.Na zawsze zagościła w naszych sercach. Dziękujemy za profesjonalizm.
2017-12-08

Jarosław : Dyrektor Generalny

Su jest przesłodka. Te dni spędzone razem zostaną w naszej pamięci na zawsze. Su dziękujemy, wkrótce wrócimy na ryby i do Kambodży.
2017-12-03

Joanna : 3 dni w Bangkoku

Cudowne dni ze wspaniala Sue. Wrocimy na 100 %
2017-12-03

Wojtek : Wycieczka po Bangkoku

Spedzilismy z Sue caly dzien na zwiedzaniu Bangkoku. Przyjechalismy grupa 32 osob a Sue wszystko wzorowo ogarnela. Zdecydowanie polecam ?
2017-11-30

Robert : Wycieczka Targ wodny i most na rzece Kwai

Wycieczka cudowna. Nasza przewodniczka Suu jeszcze lepsza. Jak najbardziej polecamy usługi tego Biura. Pełen profesjonalizm, wszystko zgodnie z ustaleniami. Na pewno w przyszłości skorzystamy jeszcze z usług Suu :-)
2017-11-30

Ewa i Mirek : Bangkok wiedzanie z Sue

Spędziliśmy z Sue wspaniały dzień zwiedzając Bangkok. Wycieczka była doskonale zorganizowana, informacje bardzo interesujące. Sue oprócz informacji o zwiedzanych miejscach podzieliła się z nami informacjami o życiu w Tajlandii. Udzieliła bardzo cennych informacji jakie jeszcze miejsca poza wspólnie zwiedzanymi odwiedzić. Bardzo polecamy. Dziękujemy Sue.
2017-11-27

Natalia z rodzina : Wakacje w listopadzie 2017

Jest rewelacyjnie :) bardziej uroczej przewodniczki od Sue nie ma w calej Tajlandii :) mowi plynnie po polsku tak ze Tajlandia staje sie bardzo bliska :) moje dziewczynki Ja uwielbiaja i my tez :) z calego serca polecamy...wycieczki swietnie zorganizowane...wszystko na najwyzszym poziomie:)
2017-11-27

Agnieszka : Bangkok po raz drugi

Pieknie ? duzo swiatyn, duzo kwiatow, duzo czasu na rzece i kanalach, pyszne green curry, swietna Sue, ktora wie wszystko o Bangkoku i swiecie Tajow.
2017-11-25

Gosia : Bangkok wycieczka

Fntastyczna Sue , w ciekawy sposòb pokazaĺa nam Bangkok, dziekujemy pieknie za wspòlny czas i polecamy goràco!!!
2017-11-23

Angelika i Kamil : Odkrywanie Tajlandii z Pandanus Travel

Z całego serca polecamy Pandanus Travel! Rzetelni, profesjonalni, pomocni (24 godziny/dobę :) ) i serdeczni! Sue tajsko-polska przewodnik wprowadza niezwykle miła i rodzinna atmosferę w trakcie odkrywania Talandii. Zaszczepiła w nas miłość do tego kraju, pomogła odkrywać niekomercyjne zakątki Bangkoku, w niezwykle ciekawy sposób przedstawiła kulturę, architekture oraz życie tajów, prowadziła w miejsca gdzie mogliśmy zakosztować smaków prawdziwej Tajlandii. Sue i przewodnicy Pandanus Travel sami częstowali nas tajskimi przysmakami ze 100% zaangażowaniem prowadzili każdą wycieczkę! Kolejna podróż do Tajlandii tylko z Pandanus!:) Ps. Sue czekamy na Ciebie w Polsce :* Angelika i Kamil
2017-11-22

Karol : Bangkok wycieczka

Goraco polecam wycieczki z Sue po polsku. Bylismy dwa dni w Bangkoku i zwiedzilismy to miasto z Sue zarowno w dzien jak i w nocy. Rewelacja !!! Pelen profesjonalizm, zyczliwosc i mile podejscie. Sami nie zobaczylibysmy nawet polowy wszystkich tych atrakcji. I pomimo ze bylismy z 4letnim dzieckiem wszystko przebieglo wspaniale!!! Najwyzsza z mozliwych ocen!!!
2017-11-22

Gosia, Zuzia, Michał, Mateusz : Ekipa z Częstochowy

Jesteśmy (nie)zadowleni, (nie)usatysfakcjonowani i rozczarowani, że czas tak szybko zleciał, że Sue tak dobrze mówi po Polsku, że było tak wesoło i zabawnie oraz że tak dobrze poznaliśmy Bangkok. Najgorsze jest jednak to, że z Sue jedliśmy najlepsze Pad Tai i do dziś nie możemy powtórzyć tego smaku. Pozdrawiamy z koh muka i do zobaczenia w przyszłości ??
2017-11-20

Darek : Bangkok Darek i Marek

Dzięki bardzo za pokazanie BK , organizacja super. Sue jest przesympatyczna i zawsze uśmiechnięta , to wprowadza komfort podróżowania i zwidzania..Znalezliśmy wspólny temat o speedway GP i pewnie spotkamy się wkrótkce w Wawie na GP . Sue wie o czym pisze., Pozdrawiamy Darek i Marek
2017-11-19

Basia i Bogdan : Basia i Bogdan in Bangkok

Droga Sue i Jacku, Bardzo dziękujemy za szybki kontakt i profesjonalne podejście. Juz od samego transferu z lotniska czuliśmy się bardzo dobrze, bez stresu(A o to właśnie chodzi na wakacjach).Następnie wycieczka- troche już pozwiedzaliśmy i mieliśmy wysokie oczekiwania... z czystym sumieniem polecamy z całego serca . Zwiedzanie z Sue to ogromna przyjemność. Dowiedzieliśmy się mnóstwa ciekawych rzeczy ? Wszystko bardzo dobrze zorganizowane i świetna atmosfera ?(Sue już po chwili zna nasze imiona i ZAWSZE uśmiechnieta wow!!!). Szybki i bez problemowy kontakt, a to się ceni. Przy powrocie zależało nam na czasie- kierowca był przed czasem ( mimo wczesnych godzin porannych ) i dowiózł nas szybko na lotnisko. Sue- jeszcze się zobaczmy!!! ? Raz jeszcze bardzo dziękujemy ? Życzymy Wam wiele dobrego i do następnego ? Pozdrawiamy Basia i Bogdan
2017-11-15

Mikołaj : Wakacje z Wojtusiem

Rewelacja!!! Wakacje marzeń wycieczka na 10 !!! Sue to urodzony przewodnik i dodatkowo posiada wrodzoną zaletę która powoduje ze nie ma bariery międzyludzkiej . Obiecujemy sobie ze wrócimy do Bangkoku żeby zwiedzać dalej . Sue jesteś super kobitka ?
2017-11-03

Piotr : Przygoda w Bangkoku

Chcieliśmy serdecznie podziękować za bardzo profesjonalną obsługę i super wrażenia podczas naszej wizyty w Bangkoku. Sue i Jacek mega pozytywni ludzie ze znakomitą znajomością miejscowych zwyczajów i fajnych miejscówek.Sue doskonale mówi po polsku i jest bardzo wesoła. Polecamy!!!
2017-10-29

Anka i Krzysztof : Tajlandia w sierpniu

Spędzilismy fantastyczne wakacje z Sue na 9-cio dniowej wycieczce objazdowej po Tajlandii, a potem wypoczynek 5 dni na wyspie Koh Samui. Wszystko było perfekcyjnie zorganizowane. Sue posiada ogromna wiedzę, ciekawie opowiada i jest urocza przewodniczka. Pokazała nam prawdziwa Tajlandię, historię, kulturę, zwyczaje i prawdziwe tajskie jedzenie (pycha) ! Nie bójcie się Tajlandii w sierpniu, przez 2 tygodnie deszcz widzielismy 3-4 razy po 5 minut, a na wyspie w tym czasie pogoda jest najlepsza. Sue, dziękujemy, tęsknimy i do zobaczenie w Birmie i Kambodży ! Anka, Krzysztof, Ola i Michał
2017-09-04

Alicja : Bangkok

Dziekujemy za wspaniale spędzony czas,niezapomniane wrażenia z egzotycznego Bangkoku i okolic.Dzięki Sue zgłębiliśmy tajniki kultury Tajów. Zwiedzając miasto indywidualnie nie zdołalibyśmy zobaczyć tego wszystkiego.Dziekujemy ci za serdeczność,życzliwość i profesjonalnie zorganizowany czas ??☺☺☺
2017-08-13

ilona : pełen profesionalizm

W BANGKOKU BYLIŚMY PIERWSZY RAZ I TO W DODATKU Z MAŁYMI DZIEĆMI, SU I JACEK REWELACYJNIE, Z DUŻĄ CIERPLIWOŚCI DO NASZYCH DZIECI POKAZALI NAM TO MIASTO I OKOLICE. FIRMA BARDZO PROFESJONALNA, PUNKTUALNA TO MY ZASPALIŚMY PIERWSZEGO DNIA, BARDZO POLECAMY, NA PEWNO NASTĘPNYM RAZEM BĘDZIEMY ZWIEDZAĆ TAJLANDIĘ RAZEM Z NIMI. ZNALAZŁAM TĄ FIRMĘ NA TYDZIEŃ PRZED NASZYM ODLOTEM, I W TAK KRÓTKIM CZSIE WSZYSTKO BYŁO ZORGANIZOWANE PERFEKCYJNIE. SUE I JACEK POZDRAWIAMY WAS Z KRAKOWA!!!.
2017-08-02

Wojtek : pan

Grupa z Siedlec Jesteśmy w Tajlandii po raz czwarty i za każdym razem korzystamy z biura Pandanus .Zwiedzaliśmy już razem Bangkok i przedmieścia Bangkoku a tym razem odwiedziliśmy Kambodżę i południową Tajlandię razem z Su .Wszystko jak zwykle było zorganizowane perfekcyjnie ,program wycieczki bardzo bogaty ,noclegi w fajnych hotelach a było po czym odpoczywać wieczorem :).Su jest doskonałą przewodniczką ,przemiłą ,zawsze uśmiechniętą ,super mówi po polsku.Jak zwykle jesteśmy zachwyceni wycieczką,polecamy serdecznie !!
2017-07-20

Edyta : Ekipa z Poznania zwiedza Bangkok z Sue

W Bangkoku przywitał nas już na lotnisku sympatyczny kierowca Pot a już po dotarciu do centrum witaliśmy się z uroczą przewodniczką Sue. Zakochaliśmy się w niej od pierwszego wejrzenia:))) Profesjonalna, z ogromną wiedzą, zorganizowana, uśmiechnięta, naturalna, z poczuciem humoru, kontaktowa i dużo by jeszcze mówić ale to właśnie dzięki niej wszystko co zobaczyliśmy w tym mieście było niesamowite!!! Polecamy wszystkim skorzystanie z usług biura Pandanus- na pewno warto! Jacek- dzięki również za organizacje i pozdrawiamy serdecznie. Ola i Grzegorz; Edyta i Marek
2017-03-25

Dobrochna i Przemo : W Bangkoku

Bylo super . Rzetelnie i w swietnej atmosferze . Bangkok w dzien i w nocy zadziwiajacy . Dwa doskonale uzupelniajace sie programy pozwolily nam posmakowac roznorodnosci miasta . Dziekujemy Sue i Jackowi . No i podroz z Pandanus na poludnie to swietny pomysl, zobaczylismy Tajlandie Tajlandczkow a nie turystow . Dzieki Sue i Jacku :-) Dobrochna i Przemo
2017-03-22

Iwona : trzy dni w Bankoku

Byliśmy w Bangkoku 3 dni,które spędziliśmy pod opieką Sue . Zobaczylismy Bangkok nocą i kontrasty tego miasta. Byliśmy pod wrażeniem. Sue dostarczyła nam wiadomości o historii,kulturze i zwyczajach Tajów. Cała nasza czwórka nie zapomni tych dni. A działo się dużo. Bangkok nas wciągnął....napewno tu wrócimy. Dzięki Sue i Jacek!
2017-03-21

Monika : Bangkok w dwa dni

Polecam w 100%!!! perfekcyjna pani przewodnik super znajomisc jezyka polskiego i zyczliwosc na najwyzszym poziomie
2017-03-10

Ania : Tajlandia

Polecam zwiedzanie z Pandanus . Sue jest przesympatycznym przewodnikiem po Tajlandii:) Bardzo dobrze zorganizowane wycieczki, wiele ciekawych informacji. Ogromna cierpliwość i życzliwość Sue I Jacka do dzieci zadających dużo pytań ? na które zawsze otrzymały ciekawą odpowiedź. Nasze dzieci 6 lat i 9 lat były zachwycone! Pozdrawiamy Was gorąco Marysia, Mikołaj, Ania i Krzysiek
2017-03-09

Anita : Bangkok nocą

Polecamy poznawanie Bangkoku nocą z Pandanus. Dużo ciekawych wiadomości przekazanych przez Sue o prawdziwej Tajlandii. Moc wrażeń z Khao san i ulicy uciech :) Było super.
2017-03-08

Ania i Mirek : Podziekowania po wycieczce

Droga Sue, Jestesmy juz  w Polsce, a z Twego kraju zabralismy piekne wspomnienia i widoki. Spotkanie z Toba  i goscina u Twojej Mamy beda jednymi z najilszych wspomnień. Dziekujemy Ci za Twoje zaangazowanie i cieply stosunek do ludzi. Zyczymy Ci powodzenia w Twoich przedsiewzieciach w biznesie i czekamy w Szczecinie. Moc serdecznosci, Ania i Mirek Dopierowie
2017-03-04

Joanna : Bangkok

Sympatycznie i ciekawie. Dużo informacji, interesujących miejsc i wszystko bardzo dobrze zorganizowane!
2017-02-28

Paweł : Bangkok

Bardzo polecamy wycieczki z tym biurem. Bardzo profesjonalnie i komunikatywnie. Polecamy :)
2017-02-25

Karolina i Arek : Tajlandia

W grudniu 2016 r dotarliśmy do Tajlandii. Naszym przewodnikem była Sue. To była niezwykła przygoda i cudownie spędzony czas. Pełen profesjonalizm!!! Organizacja na najwyższym poziomie. Przesympatyczna atmosfera. Z całym sercem polecam ich usługi. Sue i Jacku wrócimy do Was! :-) Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko. Pozdrawiamy Karolina i Arek
2017-02-22

Janusz : Janusz z grupa w Tajlandii

Serdecznie dzikujemy za zorganizowanie zwiedzania podczas pobytu w Bangkoku. Dziki Pańskiej firmie moglismy w krótkim czasie, jakim dysponowalismy zwiedzic  i zobaczyc  mozliwie duzo. Jednoczesnie uzyskalismy duzo informacji, zwlaszcza bardzo zadowoleni bylismy z przewodnika, który oprowadzal nas po Parku  Khao Yai i po Ayuttayi. Pelny profesjonalizm, bardzo duzo ciekawych informacji. Przewodniczka po Bangkoku dobra, ale szybko mówiaca z wymowa bardziej tajlandzka  niz  angielska , co utrudnialo rozumienie, niemniej jednak bardzo sympatyczna i starajaca sie . Podsumowujac , dzieki Państwa firmie pobyt udany,nastepne 5 dni spedzilismy na wodach zatoki w okolicach Phuket na pokladzie katamaranu.  Pozdrawiam i dziekuj w imieniu naszej grupy, bedziemy Was polecac. 
2017-02-19

Jacek : W 35 stopnach przez Bangkok

Strasznie fajna wycieczka sumujaca wszystkie najfajniejsze zabytki (i nie tylko) w jeden dzien. Sue przemila, i fajnie prowadzaca cala eskapade. Jacek.tez super organizator, wiec go pozdrawiamy tez!!!
2017-02-19

Krzysztof : Bangkok wycieczka

Super wycieczka,najważniejsze punkty Bangkoku odhaczone, a pani przewodnik bardzo profesjonalna i sympatyczna przede wszytkim! Bardzo szczegółowo opowiedziała nam o tradycji i życiu Tajów oraz o mieście.Polecamy całą rodzinką :) ps.pozdrowienia dla Jacka
2017-02-19

Anita : Wycieczki z Pandanus

Bardzo przemiła i sprawna i punktualna obsługa w osobie Sue. Potrafi bardzo dobrze opowiedzieć zarówno o czasach historycznych jak i traźniejszych. Polecam serdecznie. Jak wrócę do Bangkoku z pewnością wezmę pod uwagę Pandanusa. Polecam Bangkok podstawowy i Ajuthaję.
2017-02-18

Kasia : Pani

Było fantastycznie ,super opieka i wszystkie istotne informacje zmienione w krókie relacje, było naprawdę bardzo miło, aż żal, że teraz się skończyło - a gdy wycieczki wspaniałe chcecie - to Panadusa wybierzecie.
2017-02-17

Marcin : 1 dzien w Bangkoku

Wszytkim bardzo polecam wycieczke z Su i przez jej biuro. Bardzo profesjonalna obsluga bardzo mila dziewczyna mowiaca ciekawie po Polsku i w innych jezykach. Bardzo pozytywana osoba. Grupa z Giżycka
2017-02-17

Adam : Swietna wycieczka

Mega wycieczka, swietna organizacja i pelno zwiedzania. Bardzo polecam
2017-02-13

Ela : Drugi raz z Pandanus

Drugi raz i drugi raz cudownie ? Ciągle jeszcze za mało, przyjedziemy jeszcze raz Serdeczne uściski dla Sue i Jacka :)
2017-02-12

Ola : Super dzien w Bangkoku dzieki Sue ?

Fantastyczne zwiedzanie Bangkoku z naszymi dziećmi i Sue za przewodnika. Najpiekniejsze zabytki, wycieczka łodzią po kanałach, street food! Wielki wielki POZYTYW! Gorąco polecam ??
2017-01-31

Mariusz : Super wycieczka po Bangkoku

Dziękujemy bardzo za pełna wrażeń wycieczkę po Bangkoku. Sue jest bardzo kompetentną i niezwykle miła osoba do tego bardzo dobrze mówi po polsku. Cała rodzina wraz z dziećmi była pod ogromnym wrażeniem atrakcji Bangkoku - oczywiście bez Sue byłoby przynajmniej o połowę gorzej :). Jeszcze raz dziękujemy i polecamy !!!
2017-01-30

Anna : Jeden dzień w Bangkoku

Super wycieczka, piękna architektura, pyszne jedzenie a przede wszystkim mili, uprzejmi ludzie. Wycieczka bardzo dobrze zorganizowana, Sue to sympatyczna, kompetenta osoba, która potrafiła przybiliżyć nam historię oraz kulturęTajlandii. Służyła radą i pomocą w każdej chwili. Dziękujemy za wspaniale spędzony czas!!!
2017-01-30

Ekipa z Torunia : Wycieczka w Bankgoku

Sue jest rewelacyjna, kontaktowa, posiada dużą wiedzę merytoryczną i praktyczną, doskonale posługuje się językiem polskim, bedziemy ją polecać wszystkim wylatującym do Bangkoku, a sami w przyszłości mamy nadzieję, że się z nią spotkamy. Sue brawo, jesteś extra
2017-01-29

Wojtek i Basia Ulejczyk : Super Bangkok

Jestesmy szczesliwi. Super wycieczka profesjonalnie prowadzona przez Sou. Duzo informacji o Bangkoku i zabykach. Swietna organizacja z pelnym profesjonalizmem. Bardzo czysty i zadbany bus prowadzony dprzez doswiadczonego kierowce. Ogolnie bardzo polecamy zwlaszcza tym ktorzy nie chca tracic czasu na zbedne lazenie a chca zobaczyc Bangkok od kuchni i od strony turystycznej. Serdecznie polecami. Jestesmy super zadowoleni. Wojtek i Basia.
2017-01-29

Iwona : Dzień w Bangkoku

Tresciwie, sprawnie, najwazniejsze obiekty pokazane. Jestesmy z corka zadowolone
2017-01-28

Jacek : Super wycieczka z Pandanus i z Sue :)

Super wycieczka ze świetną wesołą i bardzo kompetentną Sue :) Cudownie oprowadza i zajmująco opowiada o zabytkach i życiu codziennym w BKK :) Jej polski jest bardzo dobry :) nawet śmiała się z naszych specyficznych żartów ?Polecamy bardzo i skorzystamy z biura Pandanus na 100% jeszcze raz.Opinia napisana na gorąco 24.01 z gorącego Bangkoku :)Pozdrawia wesoła grupa z Giżycka :)
2017-01-24

Sabina : Dziekujemy za super dzien

Bardzo dziekujemy za super dzien :) informacji w sam raz, duzo humoru, sprawna organizacja i jedyna w swoim rodzaju Sue. My wrocimy na pewno i polecamy wszystkim Pandamus Travel.
2017-01-24

Alexandra : Wycieczka w Bankgoku

Świetna wycieczka. Bardzo zorganizowana i mila atmosfera. Zwiedzilismy wszystko naciekawsze i najliekniejsze w Bankgoku.
2017-01-24

Rafal : Bangkok

Zdecydiwanie polecam wycieczke z Sue. Zobaczylismy to, co kazdy zobaczyc powinien. Opowiesci Sue przeplatane byly ciekawymi anegdotami. Wszystko zgodne z planem.
2017-01-23

Kasia : Na poczatek-Bangkok z Sue!

Duzo slyszelismy pozytnych opinii o Sue i zwiedzaniu Bangkoku:) przeogromnie polecam, zwlaszcza na poczatek, Sue zdecydowanie pomaga odnalezc sie w Tajlandii:)
2017-01-23

Wojtek : Naj Taj

Na wycieczce z Sue, Zabraknie Ci tchu, Tajskie curry, To najlepsze ziemi dary, A ayyutajskie stupy, Nie wymagają lupy
2017-01-20

Katarzyna : Tajlandia - tylko z Pandanusem!

Jeśli chcesz poznać przepis na orginalną tajską zupę Tom Jam, spróbować smażonego banana podczas drogi do Ayu Taya, zobaczyć miejsca których nie opisuje nawet najlepszy przewodnik albo, co najważniejsze omijać kolejki serdecznie polecamy Pandanusa, gdzie przewodniczką jest przemiła Tajka z ogromnym sercem. Nasza przygoda w Bangkoku nie była długa, ale czas tu spedzony był wykorzystany w 100%. Sue pokazała nam miasto w taki sposób, że napewno tutaj wrócimy. Dziękujemy Wam za wspaniałą organizacje wycieczki i mamy nadzieję - Do zobaczenia! Zwariowana rodzinka z Tychow
2017-01-20

Janusz i Gosia : Tajlandia + Kambodża 3 tygodnie XII.2016 - I.2017

Wspaniale zorganizowany przez PANDANUS nasz długi pobyt w Tajlandii i Kambodży. Doskonała organizacja i kompetencje. Świetna przewodniczka Sue i perfekcyjny organizator i kierowca Jacek. Mnóstwo wrażeń i ciekawych przeżyć.Pełny profesjonalizm. Jeszcze wrócimy i zlecimy organizację pobytu tylko firmie PANDANUS. Ogromne podziękowania!!!
2017-01-19

Król : Udana wycieczka z Sue (Dorotą)

Sue jest rewelacyjna!
2017-01-19

Roman : Wycieczka do Ayuttay

Dzoekujemy za sprawna obsluge.
2017-01-17

Monika : Dzień w Bangkoku

Króki ale bardzo intensywny dzień w Bangkoku, pełen niezapomnianych wrażeń. Wspaniałe opowieści Su o mieście i jego tajemnicach. Dzięujemy!!!
2017-01-10

Aleks : Pierwszy, cudowny raz w Bangkoku

To była moja pierwsza wizyta w Bangkoku. I wiem, że zapamiętam ją na długo. Pani przewodniczka stworzyła cudowną atmosferę, sprawiając, że cała wycieczka przebiegła nam z uśmiechem na ustach. Opowiedziała nam najciekawsze rzeczy, zachwycając i pokazując kulturę, zwyczaje i cały czar ukryty w Bangkoku. Nie zabrakło również luźnej rozmowy, pani przewodniczka roztacza wokół siebie bardzo ciepłą i miłą aurę. Poznaliśmy najciekawsze obiekty w Bangkoku, dowiedzieliśmy się wiele o zwyczajach i kulturze, oraz historii. Pani przewodniczka zrobiła nam również dużo zdjęć, za co bardzo serdecznie dziękujemy. Cudowna wycieczka, zapamiętamy ją na długo, polecamy każdemu, naprawdę warto. Pani przewodniczka jest cudowną kobietą z poczuciem humoru. Polecamy i dziękujemy za najlepszą wycieczkę w życiu.
2017-01-04

Karolina : Bangkok

Bardzo fajna wycieczka. Spezilismy dzien zwiedzajac Bankgok. Sue ma rozlegla wiedze historii miasta i jego codziennego zycia. Polecam serdecznie jej wycieczki.
2017-01-03

Jarek i Magds : Wycieczka z Su

Su pelna usmiechu i zyczliwosci. Opowiada o zyciu Tajlandczykow, a to dla nas bylo wazne- poczuc chociaz troche klimat Tajlandii. Zalujemy tylko, ze tak krotko!!! Chcielibysmy tu byc dluzej. Polecamy!
2016-12-13

Mariusz : Dwa dni w Bangkoku

Spedzilismy dwa dni z Sue zwiedzajac Bangkok i okolice. Bylismy bardzo mile zaskoczeni profesionalizmem, punktualnoscia, komfortem zapewnionym w klimatyzowanym vanie.Sue (rodowita Tajka), ktora mowi swietnie po polsku byla wspanialym przewodnikiem. Gdy bedziemy tu nastepnym razem na pewno ponownie skorzystamy z uslug Pandamusa (koniecznie z Sue). Mamy jeszcze wiele do zobaczenia.
2016-12-07

Beata : Bangkok

Było bardzo fajnie i sprawnie :) Biuro godne zaufania. Dziękujemy.Beata, Piotr i trzyletnia Ola :)
2016-12-05

Krzysztof i Ewa : Wycieczki z Pandanusem

Dziękujemy Sue za pokazanie Bangkoku i Jackowi za zorganizowanie wycieczki na farmę słoni w Chiang Mai. Polecamy biuro za profesjonalizm i miłą obsugę.
2016-11-30

Agnieszka i Artur : Bangkok, Ayutaya i Chiang Mai

W listopadzie mieliśmy przyjemność spędzić pod opieką Sue czas w Bangkoku i Ayutayi. Dzięki Surawat byliśmy w stanie nie tylko podziawiać uroki Tajlandii, ale również zrozumieć sposób myślenia, mentalność i wiele elementów kultury i historii Tajów. Silnym kontekstem naszej wizyty była żałoba po śmierci Króla i Sue ciekawie wprowadzila nas w to doświadczenie. Pandanus organizowal tez nam pobyt w Chiang Mai.Wszystko na miejscu było tak zorganizowane, jak obiecywano w Bangkoku. Dziekujemy jeszcze raz, wrócimy tam na pewno a teraz z czystym sumieniem polecamy.
2016-11-28

Jacek, Ela : Chang, Chang

Zaproponowany program bardzo ciekawy i obszerny. Zrealizowany w 100%. Opieka przewodników profesjonalna. Zwiedziliśmy Bangkok i okolicę, obiekty historycznie warte zobaczenia!!! Nie byłoby to możliwe w tak krótkim czasie jakim dysponowaliśmy bez pomocy Sue i Lucky. POLECAMY !!! - Ela,Jacek z grupą przyjaciół. ( jeśli macie miejsce w walizce Sue lubi polskie piwo "Karmi" :)))
2016-11-27

Renata : Tajlandia z Pandanusem

Biuro Pandanus zorganizowal dla naszej 10 osobowej grupy transwery z lotniska a bylo ich 6,zwiedzanie Bangkoku i Ayuttaya szkołę gotowania. Wycieczki i gotowanie super, Sue wspaniała, transwery na razie też choć nasza eskapada nadal trwa. Bardzo polecam!
2016-11-19

piotr : bardzo mila dziewczyna

Sue to bardzo miła i kontaktowa osoba.Jej polski jest zadziwiająco poprawny .Byliśmy na jednodniowej wycieczce po Bangkoku.Gorąco ją polecam.Zaróno Sue jak i wycieczkę(-:Pozdrawiam Piotr Byliśmy 9.11.2016
2016-11-18

Anna : Bangkok 15.11.2016

To była naprawdę wspaniała wycieczka! Sue jest super przewodniczką, przemiłą i otwarta osobą! Polecamy wszystkim! Pozdrawiamy Ania i Jacek
2016-11-15

Pawel : Bangkok z Su

Wczoraj mieliśmy okazję dzięki Su poznać prawdziwy Bangkok. Jeśli chcecie zobaczyć miasto z każdej strony i być oprowadzanym przez osobę która zna Bangkok i ludzi nie tylko z książek to serdecznie polecam.
2016-11-13

Kasia i Michał : polecamy w 100%

Polecamy w 100% wycieczkę z Pandanus z niesamowitą Sue. Dziekujemy za mile spedzony czas i kilka cennych rad :) mamy nadzieję ze się jeszcze spotkamy.
2016-10-29

Edward : Mr

Z całego Bangkoku pamiętamy głównie Sue - tak serdecznej i ciepłej osoby dawno nie spotkaliśmy. Włada świetnie polskim i jest wspaniałym przewodnikiem. Szkoda, że akurat była załoba i nie zwiedzieliśmy wszystkiego, co było w planie, ale to mimo to pobyt w Bangkoku był dzięki niej bardzo fajny.
2016-10-27

Patryk : BANGKOK

Wycieczka z przewodnikiem Sue po Bangkoku była najlepszym punktem programu naszego pobytu w Tajlandii! super profesjonalna, wesoła przewodniczka znająca Bangkok jak własna kieszeń Sue pokazała nam najciekawsze zakamarki miasta aniołów. do tego włada bezbłędną Polszczyzną. jesteśmy mega zadowoleni. Polecam !!!
2016-10-13

Wioletta : Bangkok w pigułce

Rewelacyjne zwiedzanie Bangkoku z Sue-profesjonalnie, ciekawie i przyjemnie. Bardzo polecam, bo można było się w pełni nacieszyć miastem i nie martwić o nic. Atrakcje starannie dobrane i przedstawione w bardzo przyjazny sposób. Dzięki Sue zobaczyliśmy różne oblicza tego miasta. Polecamy również wieczorne wyjście na niesamowite przedstawienie Siam Niramit, gwarantujące zapierające dech wrażenia.
2016-08-09

Dominik : Mr

Spedzilismy z Sue dwa dni. To byly pelne przygod dni obfite w niespodzianki Pozwolily nam poznac Bangkok i okolice w ciekawy i interesujacy sposob Naprawde warto
2016-07-17

Malgorzata : Piękna Tailandia

Tajlandia to naprawdę bardzo piękny kraj. Teraz mogę to potwierdzić osobiście bo moglam zobaczyć wiele ciekawych i piéknych miejsc na żywo dzięki Sue ktòra mieszka w Bangkoku i jest najlepszym i najsympatyczniejszym przewodnikiem wycieczek. Polecam goráco zwiedzic Bangkok i jego okolice z firmá Pandanus .
2016-07-17

Sławek : Mr

Dzięki Sue udało nam się zobaczyć najciekawsze miejsca w Bangkoku w jeden dzień. Przylecieliśmy z Phuket z rodziną w 5 osób na zaledwie 12 godzin. Wszystko było świetnie zorganizowane z transferami z i na lotnisko włącznie. Sue nawiązuje ze swoimi gośćmi rewelacyjny kontakt dzięki temu poznawanie tego wielkiego miasta jest jeszcze przyjemniejsze. Przy naszym kolejnym pobycie w tej części Azji zapewne jeszcze skorzystamy z usług jej biura.
2016-07-11

Marcin : Mr

Właśnie wróciliśmy z naszej pierwszej, ale na pewno nie ostatniej wycieczki do Tajlandii. Byliśmy w Pattaya i Bangkoku. Firmę pandanus znaleźliśmy w internecie. zamówiliśmy transfery i 3 wycieczki po Bangkoku.Przyznam, że największy problem miałem z przelaniem zaliczki komuś kogo nigdy nie widziałem. Ale zaryzykowaliśmy i nie żałujemy. Samochody do transferu dobre, na czas, kierowca zawsze był dobrze poinformowany. Same wycieczki super. Z Sue mieliśmy (byliśmy w cztery osoby) Bangkok nocą a potem Bangkok w pigułce i Floating Market. Wszystko było fajne, bez zbędnego marnowania czasu. Sue fajnie opowiada o Tajlandii, ludziach. Jej polski jest bardzo dobry. Same wycieczki nie są tanie, ale warto wydać trochę więcej i być pewnym, że wszystko jest ok. Polskiego przewodnika się nie znajdzie tam na miejscu. Tak więc polecamy Wam Sue i Jacka.
2016-05-05

Filip : Mr

Pomysl na wybranie lokalnego przewodnika okazal sie strzalem w dziesiatke. Sue pokazala nam wszystko co najwazniejsze w Bangkoku. Rowniez te mniej turystyczne miejsca. Znajomosc wszystkich lokalnych zwyczajow, kuchni czy historii bardzo ubarwnia zwiedzanie. Nie jest zwykla sztampa ale faktycznym przezyciem! Bylismy z dwojka corek, ktorym bardzo sie podobalo! A najbardziej nalesniki z maki ryzowej z wlosami z waty cukrowej...ktore od teraz nazywaja sie nalesnikami Michaliny! Szczerze polecamy!
2016-04-29

Adam : Wycieczka z Sue

Byliśmy z Sue na wycieczce Wodny Targ. Dodatkowo mieliśmy okazje zobaczyć targ na torach i pojeździć na słoniach. Wycieczka była bardzo dobrze zorganizowana. Wszystko super. Sue fantastycznie mówi po polsku. Polecam
2016-03-26

Danuta : Bangkok i Targ wodny

Swietnie zorganizowane wycieczki!Profesjonalizm i serdeczna,przyjazna atmosfera.Sue swietnie mówi po polsku-do tego po pięciu minutach znajomosci ma sie wrazenie,ze rozmawia sie z bliską znajomą.Napewno nie jest to nasz ostatni wypad do Tajlandii i następnym razem znów poprosimy Sue i Jacka o zorganizowanie nam pobytu-są w tym po prostu dobrzy!!!
2016-03-16

Julita : Super przygoda po Bangkoku

Super wycieczka po Bangkoku. Sue jest super przewodnikiem i przemila osoba. Pokazala nam najwazniejsze miejsca w Bangkoku i przekaza najistotniejsze informacje o kulturze. Bardzo polecam!! Dzieki Sue
2016-03-08

Justyna : Polecamy:)

Bardzo profesjonalnie. Polecamy Sue☺Swietnie mowi po polsku czulismy sie jakbysmy znali Sue od dawna. Naprawde warto skorzystac z wycieczek organizowanych przez Pandanus:)
2016-03-07

Rafal : Bangkok w 2 dni

Najpierw nocne zwiedzanie Bangkoku z Kuba , ktory ma bardzo duza wiedze o miescie i jego historii . Nastepnego dnia calodzienna wycieczka z Su i bylo na serio super. Mnostwo przekazanych informacji, duzo interesujacych miejsc. Polecamy kazdemu kto chce przyjemnie spedzic czas na zwiedzaniu z osobami , ktore na serio wiedza co robia. Polecamy
2016-03-06

Stanisława i Jan : Tajlandia i Kambodża

Dzięki Firmie Pandanus spędziliśmy wspaniałe rodzinne wakacje. Wszystko zorganizowane perfekcyjnie. Sue jest cudowna , dobrze mówi po polsku, można się dużo dowiedzieć. Grupa nasza liczyła 12 osób, dla 4 osób był to już drugi wyjazd z Pandanusem. Polecamy.
2016-03-05

Andrzej : Kolejny raz z Pandanus-em

Sam fakt, że po raz kolejny zdecydowaliśmy się na opiekę Sue podczas pobytu w Tajlandii jest chyba najlepszą rekomendacją. Tym razem mieliśmy zmianę opiekuna podczas tygodniowego pobytu i choć była to zupełnie inna opieka to była bardzo profesjonalna. Kolejnym razem też zwrócimy się do Pandanus-a z prośbą o opiekę. Dziękuję w imieniu całej grupy Sue i Kubie.
2016-03-01

Iwona i Marcin : Podroz Zycia

Coz tu napisac....Jestesmy zachwyceni,nie da sie tego opisac slowami.Zarowno program wycieczki, obsluga, opieka godne polecenia.Juz dzis planujemy kolejny wyjazd do Tajlandii, aby zwiedzic z Pandanus jej urokliwe zakatki. Zal wyjezdzac a najbardziej bedziemy teskinc z przesympatyczna Sue...Jacku i Kubo Was tez pozdrawiamy.Do zobaczenia.
2016-02-22

Maciek : Jeden dzień w Bangkoku

Super wycieczka która dała naszej rodzinie możliwość poznania najwżniejszych miejsc w Bangkoku. Sue jako przewodnik się naprawdę sprawdza. Wesoła, pozytywnie nastawiona do turystów z dobrym podejściem do dzieci ☺.
2016-02-07

Wojtek : Mr

W tym, 2016, roku, kolejny raz korzystałem z usług Pandanusa. A w zasadzie pracujących tam ludzi, bo to oni tworzą firmę. Mam doświadczenia dotyczące zarówno wycieczek po Bangkoku, jak też opieki i pomocy dla ludzi będących tamże przejazdem. Wszystkim polecam usługi Pandanusa, gdyż zawsze dochowują staranności by wszystko do czego się zobowiązali zostało zrealizowane i, co niezmiernie ważne, zawsze robią to profesjonalnie i z niewymuszonym uśmiechem.
2016-01-28

Agata&Rober : Bangkok

Dziękujęmy za Bangkok w pigulce... Wycieczka łodzią number one! Pozdrawiamy Sue:)
2016-01-22

Grzesiek : Dobry pomysł

Bardzo się cieszę, że kilka miesięcy temu, googlając "Bangkok przewodnik", trafiłem na strony Pandanusa. Nawiązanie kontaktu nie było trudne, a potem już było coraz fajniej. Teraz, po powrocie z Tajlandii mogę docenić, że program wycieczek, dobór miejsc i hoteli zaproponowany przez Jacka był przemyślany i profesjonalny. Że strona finansowa była bez zarzutu i że takie bezpieczeństwo organizacyjne i finansowe jest ważne. Że to dzięki Pandanusowi ten wyjazd był tak gęsty od ciekawych wrażeń. Sue, Jacku, wielkie dzięki! Podziękowania także dla Kuby i Polli. Mam nadzieję, że niedługo znowu się zobaczymy.
2016-01-21

Jacek : Tajlandia/Kambodża

Osiem osob, rozne terminy przylotow, mnóstwo transferow, polnoc, srodek i pld Tajlandi, wcześniejsze wyloty części grupy, rozne hotele, Podroz do Kambodzy i powrot do Tajlandii, organizacynie wielkie wyzwanie i.....wyszlo rewelacyjnie!!!!! Jacku, Sue, naprawdę dziękujemy za wszystko: atmosferę, poczucie bezpieczeństwa i zyczliwosc. pełna profeska.Do zobaczenia jak najszybciej
2016-01-21

Romek : Dwudniowa wycieczka po Bangkoku i okolicach

Program wycieczki zgodny z opisem. Przewodniczka punktualna miła, chętnie odpowiada na pytania i udziela informacji, komunikatywna, może troszkę zbyt mało wiadomości od siebie - trzeba "ciągnąć za język" ,nadrabia to uśmiechem i serdecznością. Ogólnie wycieczka i biuro godne polecenia
2016-01-08

Romek : Dwudniowa wycieczka po Bangkoku i okolicach

Program wycieczki zgodny z opisem. Przewodniczka punktualna miła, chętnie odpowiada na pytania i udziela informacji, komunikatywna, może troszkę zbyt mało wiadomości od siebie - trzeba "ciągnąć za język" ,nadrabia to uśmiechem i serdecznością. Ogólnie wycieczka i biuro godne polecenia
2016-01-08

Kasia i Michał : Niezapomniane wrażenia z Bangkoku!!!

Sue jest niesamowitą osobą i wspaniałą przewodniczką!!! Dzięki Niej nasz pobyt w Bangkoku był perfekcyjnie zorganizowany a wspólnie spędzony czas to wspaniała i niezwykła przygoda. Sue zawsze punktualna, przygotowana, szalenie sympatyczna i wesoła. Poznaliśmy prawdziwe smaki Tajlandii i w pełni wykorzystaliśmy nasz czas! Dziękujemy Sue!!!
2016-01-01

Maciej, Monika i Marysia : Podróż poślubna z Marysią

Wszystkie atrakcje były cudowne, a plan pobytu rewelacyjnie zorganizowany. Sue, Kuba i Polly mieli bardzo wiele przydatnych z wycieczki jest celujące. Jeżeli wybieralibyśmy się do Tajlandii to na pewno z Pandanus Travel.
2015-12-27

Magda Grzegorz Lukasz i Pawel : opinion

We had a one day tour of Bangkok with Sue as a result of a short stopover in BK. Everytning starting from the planning of our stay in BK, the airport pickup, the tour itself were fully professional and completely hassle free. The tour itself was excellent. Bangkok in a nutshell with varied attractions. Sues Polish is excellent which is important for families with children where Polish is the native language. The logistics were top class, the cars modern, eveything on time. Sue is a very knowlegable guide with a perfect approach to children. We highly recommend Pandanus to anyone. THANK YOU Sue and Jacek.
2015-12-19

Magda Grzegorz Lukasz i Pawel : opinia

Super organizacja i pelen profesjonalizm Pandanus. Wycieczka zorganizowana przez Jacka i Sue okazala sie strzalem w dziesiatke! Sue jest rewelacyjna! Pokazala nam Bangkok w pigulce w sposob,ktory moze zaskoczyc nawet wytrawnych podroznikow! Sue posluguje sie swietnie jezykiem polskim co jest nie bez znaczenia gdy podrozuje sie z niewielkimi dziecmi,dla ktorych przewodnik w jezyku ojczystym to podstawa.Firma godna polecenia, dobrze zorganizowana,profesjonalna. Kontakt z firma dobry,zarowno internetowy jak i telefoniczny i bezposredni.korzystaja z dobrych srodkow transportu i kierowcow bezpiecznie poruszajacych sie po zatloczonych tajskich ulicach. Zwiedzanie w towarzystwie Sue to wielka przyjemnosc. POLECAMY Z CALA ODPOWIEDZIALNOSCIA WEZYSTKIM!
2015-12-19

Seba : Bangkok dwa dni

Wielkoś, różnorodność,egzotyka Bangkok'u wspaniał. A my , dzięki Sue poruszamy się w nim jak ryby w wodzie.To co najciekawsze i najbardziej interesujące jest w zasięgu nas.
2015-12-03

Wisia : Bangkok w drodze powrotnej do Polski

Droga Sue, Dzięki Tobie spędziliśmy dwa cudowne dni w Bangkoku.Sami nie dalibyśmy rady zobaczyć nawet połowy i nie odważylibyśmy się jeść na ulicy. Napiszę krótko BYŁO UROCZO !!!!!!!!!!!!!! Samo twoje towarzystwo było wielką przyjemnością nie wspominając o profesjonalizmie i kulturze. Pozdrawiam, Wisia
2015-11-28

Beata : Dzień pełen wrażeń

Dziękujemy za cudownie spędzony dzien w Bangkoku cała organizacja poszła bardzo szybko dzieki Jackowi który we wszystkim pomoże a same wrażenia i atrakcje zapewnione przez Sue nie do opisania ,bardzo miła i kontaktowa a zarazem super zorganizowana . Dziękujemy za wszystko i polecamy każdemu Beata i Żaneta
2015-11-26

Andrzej : perfekcyjne dwa dni w Bangkoku

Firmy tworzą ludzie, a Sue jest instytucją sama w sobie. Profesjonalna i uśmiechnięta, tak jakby zgadywała jakie są twoje oczekiwania. Mieliśmy dwa dni w Bangkoku w podróży do Polski. Zastanawiałem się jak zorganizować czas dla naszej 3 osobowej grupy. Wzieliśmy w wersji VIP jeden dzień w Bangkoku (światynie, kanały, dom Jima T. itp.), a drugi w okolicach (targi, słonie węże). nie wyobrażam sobielepiej zorganizowanego i miłego czasu. A jak bym miał powtórzyć to zrobiłbym to samo - dzięki Sue. Polecam wszystkim. Andrzej.
2015-11-26