Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Aleks : Pierwszy, cudowny raz w Bangkoku

To była moja pierwsza wizyta w Bangkoku. I wiem, że zapamiętam ją na długo. Pani przewodniczka stworzyła cudowną atmosferę, sprawiając, że cała wycieczka przebiegła nam z uśmiechem na ustach. Opowiedziała nam najciekawsze rzeczy, zachwycając i pokazując kulturę, zwyczaje i cały czar ukryty w Bangkoku. Nie zabrakło również luźnej rozmowy, pani przewodniczka roztacza wokół siebie bardzo ciepłą i miłą aurę. Poznaliśmy najciekawsze obiekty w Bangkoku, dowiedzieliśmy się wiele o zwyczajach i kulturze, oraz historii. Pani przewodniczka zrobiła nam również dużo zdjęć, za co bardzo serdecznie dziękujemy. Cudowna wycieczka, zapamiętamy ją na długo, polecamy każdemu, naprawdę warto. Pani przewodniczka jest cudowną kobietą z poczuciem humoru. Polecamy i dziękujemy za najlepszą wycieczkę w życiu.
2017-01-04

Karolina : Bangkok

Bardzo fajna wycieczka. Spezilismy dzien zwiedzajac Bankgok. Sue ma rozlegla wiedze historii miasta i jego codziennego zycia. Polecam serdecznie jej wycieczki.
2017-01-03

Jarek i Magds : Wycieczka z Su

Su pelna usmiechu i zyczliwosci. Opowiada o zyciu Tajlandczykow, a to dla nas bylo wazne- poczuc chociaz troche klimat Tajlandii. Zalujemy tylko, ze tak krotko!!! Chcielibysmy tu byc dluzej. Polecamy!
2016-12-13

Mariusz : Dwa dni w Bangkoku

Spedzilismy dwa dni z Sue zwiedzajac Bangkok i okolice. Bylismy bardzo mile zaskoczeni profesionalizmem, punktualnoscia, komfortem zapewnionym w klimatyzowanym vanie.Sue (rodowita Tajka), ktora mowi swietnie po polsku byla wspanialym przewodnikiem. Gdy bedziemy tu nastepnym razem na pewno ponownie skorzystamy z uslug Pandamusa (koniecznie z Sue). Mamy jeszcze wiele do zobaczenia.
2016-12-07

Beata : Bangkok

Było bardzo fajnie i sprawnie :) Biuro godne zaufania. Dziękujemy.Beata, Piotr i trzyletnia Ola :)
2016-12-05

Krzysztof i Ewa : Wycieczki z Pandanusem

Dziękujemy Sue za pokazanie Bangkoku i Jackowi za zorganizowanie wycieczki na farmę słoni w Chiang Mai. Polecamy biuro za profesjonalizm i miłą obsugę.
2016-11-30

Agnieszka i Artur : Bangkok, Ayutaya i Chiang Mai

W listopadzie mieliśmy przyjemność spędzić pod opieką Sue czas w Bangkoku i Ayutayi. Dzięki Surawat byliśmy w stanie nie tylko podziawiać uroki Tajlandii, ale również zrozumieć sposób myślenia, mentalność i wiele elementów kultury i historii Tajów. Silnym kontekstem naszej wizyty była żałoba po śmierci Króla i Sue ciekawie wprowadzila nas w to doświadczenie. Pandanus organizowal tez nam pobyt w Chiang Mai.Wszystko na miejscu było tak zorganizowane, jak obiecywano w Bangkoku. Dziekujemy jeszcze raz, wrócimy tam na pewno a teraz z czystym sumieniem polecamy.
2016-11-28

Jacek, Ela : Chang, Chang

Zaproponowany program bardzo ciekawy i obszerny. Zrealizowany w 100%. Opieka przewodników profesjonalna. Zwiedziliśmy Bangkok i okolicę, obiekty historycznie warte zobaczenia!!! Nie byłoby to możliwe w tak krótkim czasie jakim dysponowaliśmy bez pomocy Sue i Lucky. POLECAMY !!! - Ela,Jacek z grupą przyjaciół. ( jeśli macie miejsce w walizce Sue lubi polskie piwo "Karmi" :)))
2016-11-27

Renata : Tajlandia z Pandanusem

Biuro Pandanus zorganizowal dla naszej 10 osobowej grupy transwery z lotniska a bylo ich 6,zwiedzanie Bangkoku i Ayuttaya szkołę gotowania. Wycieczki i gotowanie super, Sue wspaniała, transwery na razie też choć nasza eskapada nadal trwa. Bardzo polecam!
2016-11-19

piotr : bardzo mila dziewczyna

Sue to bardzo miła i kontaktowa osoba.Jej polski jest zadziwiająco poprawny .Byliśmy na jednodniowej wycieczce po Bangkoku.Gorąco ją polecam.Zaróno Sue jak i wycieczkę(-:Pozdrawiam Piotr Byliśmy 9.11.2016
2016-11-18

Anna : Bangkok 15.11.2016

To była naprawdę wspaniała wycieczka! Sue jest super przewodniczką, przemiłą i otwarta osobą! Polecamy wszystkim! Pozdrawiamy Ania i Jacek
2016-11-15

Pawel : Bangkok z Su

Wczoraj mieliśmy okazję dzięki Su poznać prawdziwy Bangkok. Jeśli chcecie zobaczyć miasto z każdej strony i być oprowadzanym przez osobę która zna Bangkok i ludzi nie tylko z książek to serdecznie polecam.
2016-11-13

Kasia i Michał : polecamy w 100%

Polecamy w 100% wycieczkę z Pandanus z niesamowitą Sue. Dziekujemy za mile spedzony czas i kilka cennych rad :) mamy nadzieję ze się jeszcze spotkamy.
2016-10-29

Edward : Mr

Z całego Bangkoku pamiętamy głównie Sue - tak serdecznej i ciepłej osoby dawno nie spotkaliśmy. Włada świetnie polskim i jest wspaniałym przewodnikiem. Szkoda, że akurat była załoba i nie zwiedzieliśmy wszystkiego, co było w planie, ale to mimo to pobyt w Bangkoku był dzięki niej bardzo fajny.
2016-10-27

Patryk : BANGKOK

Wycieczka z przewodnikiem Sue po Bangkoku była najlepszym punktem programu naszego pobytu w Tajlandii! super profesjonalna, wesoła przewodniczka znająca Bangkok jak własna kieszeń Sue pokazała nam najciekawsze zakamarki miasta aniołów. do tego włada bezbłędną Polszczyzną. jesteśmy mega zadowoleni. Polecam !!!
2016-10-13

Wioletta : Bangkok w pigułce

Rewelacyjne zwiedzanie Bangkoku z Sue-profesjonalnie, ciekawie i przyjemnie. Bardzo polecam, bo można było się w pełni nacieszyć miastem i nie martwić o nic. Atrakcje starannie dobrane i przedstawione w bardzo przyjazny sposób. Dzięki Sue zobaczyliśmy różne oblicza tego miasta. Polecamy również wieczorne wyjście na niesamowite przedstawienie Siam Niramit, gwarantujące zapierające dech wrażenia.
2016-08-09

Dominik : Mr

Spedzilismy z Sue dwa dni. To byly pelne przygod dni obfite w niespodzianki Pozwolily nam poznac Bangkok i okolice w ciekawy i interesujacy sposob Naprawde warto
2016-07-17

Malgorzata : Piękna Tailandia

Tajlandia to naprawdę bardzo piękny kraj. Teraz mogę to potwierdzić osobiście bo moglam zobaczyć wiele ciekawych i piéknych miejsc na żywo dzięki Sue ktòra mieszka w Bangkoku i jest najlepszym i najsympatyczniejszym przewodnikiem wycieczek. Polecam goráco zwiedzic Bangkok i jego okolice z firmá Pandanus .
2016-07-17

Sławek : Mr

Dzięki Sue udało nam się zobaczyć najciekawsze miejsca w Bangkoku w jeden dzień. Przylecieliśmy z Phuket z rodziną w 5 osób na zaledwie 12 godzin. Wszystko było świetnie zorganizowane z transferami z i na lotnisko włącznie. Sue nawiązuje ze swoimi gośćmi rewelacyjny kontakt dzięki temu poznawanie tego wielkiego miasta jest jeszcze przyjemniejsze. Przy naszym kolejnym pobycie w tej części Azji zapewne jeszcze skorzystamy z usług jej biura.
2016-07-11

Marcin : Mr

Właśnie wróciliśmy z naszej pierwszej, ale na pewno nie ostatniej wycieczki do Tajlandii. Byliśmy w Pattaya i Bangkoku. Firmę pandanus znaleźliśmy w internecie. zamówiliśmy transfery i 3 wycieczki po Bangkoku.Przyznam, że największy problem miałem z przelaniem zaliczki komuś kogo nigdy nie widziałem. Ale zaryzykowaliśmy i nie żałujemy. Samochody do transferu dobre, na czas, kierowca zawsze był dobrze poinformowany. Same wycieczki super. Z Sue mieliśmy (byliśmy w cztery osoby) Bangkok nocą a potem Bangkok w pigułce i Floating Market. Wszystko było fajne, bez zbędnego marnowania czasu. Sue fajnie opowiada o Tajlandii, ludziach. Jej polski jest bardzo dobry. Same wycieczki nie są tanie, ale warto wydać trochę więcej i być pewnym, że wszystko jest ok. Polskiego przewodnika się nie znajdzie tam na miejscu. Tak więc polecamy Wam Sue i Jacka.
2016-05-05

Filip : Mr

Pomysl na wybranie lokalnego przewodnika okazal sie strzalem w dziesiatke. Sue pokazala nam wszystko co najwazniejsze w Bangkoku. Rowniez te mniej turystyczne miejsca. Znajomosc wszystkich lokalnych zwyczajow, kuchni czy historii bardzo ubarwnia zwiedzanie. Nie jest zwykla sztampa ale faktycznym przezyciem! Bylismy z dwojka corek, ktorym bardzo sie podobalo! A najbardziej nalesniki z maki ryzowej z wlosami z waty cukrowej...ktore od teraz nazywaja sie nalesnikami Michaliny! Szczerze polecamy!
2016-04-29

Adam : Wycieczka z Sue

Byliśmy z Sue na wycieczce Wodny Targ. Dodatkowo mieliśmy okazje zobaczyć targ na torach i pojeździć na słoniach. Wycieczka była bardzo dobrze zorganizowana. Wszystko super. Sue fantastycznie mówi po polsku. Polecam
2016-03-26

Danuta : Bangkok i Targ wodny

Swietnie zorganizowane wycieczki!Profesjonalizm i serdeczna,przyjazna atmosfera.Sue swietnie mówi po polsku-do tego po pięciu minutach znajomosci ma sie wrazenie,ze rozmawia sie z bliską znajomą.Napewno nie jest to nasz ostatni wypad do Tajlandii i następnym razem znów poprosimy Sue i Jacka o zorganizowanie nam pobytu-są w tym po prostu dobrzy!!!
2016-03-16

Julita : Super przygoda po Bangkoku

Super wycieczka po Bangkoku. Sue jest super przewodnikiem i przemila osoba. Pokazala nam najwazniejsze miejsca w Bangkoku i przekaza najistotniejsze informacje o kulturze. Bardzo polecam!! Dzieki Sue
2016-03-08

Justyna : Polecamy:)

Bardzo profesjonalnie. Polecamy Sue☺Swietnie mowi po polsku czulismy sie jakbysmy znali Sue od dawna. Naprawde warto skorzystac z wycieczek organizowanych przez Pandanus:)
2016-03-07

Rafal : Bangkok w 2 dni

Najpierw nocne zwiedzanie Bangkoku z Kuba , ktory ma bardzo duza wiedze o miescie i jego historii . Nastepnego dnia calodzienna wycieczka z Su i bylo na serio super. Mnostwo przekazanych informacji, duzo interesujacych miejsc. Polecamy kazdemu kto chce przyjemnie spedzic czas na zwiedzaniu z osobami , ktore na serio wiedza co robia. Polecamy
2016-03-06

Stanisława i Jan : Tajlandia i Kambodża

Dzięki Firmie Pandanus spędziliśmy wspaniałe rodzinne wakacje. Wszystko zorganizowane perfekcyjnie. Sue jest cudowna , dobrze mówi po polsku, można się dużo dowiedzieć. Grupa nasza liczyła 12 osób, dla 4 osób był to już drugi wyjazd z Pandanusem. Polecamy.
2016-03-05

Andrzej : Kolejny raz z Pandanus-em

Sam fakt, że po raz kolejny zdecydowaliśmy się na opiekę Sue podczas pobytu w Tajlandii jest chyba najlepszą rekomendacją. Tym razem mieliśmy zmianę opiekuna podczas tygodniowego pobytu i choć była to zupełnie inna opieka to była bardzo profesjonalna. Kolejnym razem też zwrócimy się do Pandanus-a z prośbą o opiekę. Dziękuję w imieniu całej grupy Sue i Kubie.
2016-03-01

Iwona i Marcin : Podroz Zycia

Coz tu napisac....Jestesmy zachwyceni,nie da sie tego opisac slowami.Zarowno program wycieczki, obsluga, opieka godne polecenia.Juz dzis planujemy kolejny wyjazd do Tajlandii, aby zwiedzic z Pandanus jej urokliwe zakatki. Zal wyjezdzac a najbardziej bedziemy teskinc z przesympatyczna Sue...Jacku i Kubo Was tez pozdrawiamy.Do zobaczenia.
2016-02-22

Maciek : Jeden dzień w Bangkoku

Super wycieczka która dała naszej rodzinie możliwość poznania najwżniejszych miejsc w Bangkoku. Sue jako przewodnik się naprawdę sprawdza. Wesoła, pozytywnie nastawiona do turystów z dobrym podejściem do dzieci ☺.
2016-02-07

Wojtek : Mr

W tym, 2016, roku, kolejny raz korzystałem z usług Pandanusa. A w zasadzie pracujących tam ludzi, bo to oni tworzą firmę. Mam doświadczenia dotyczące zarówno wycieczek po Bangkoku, jak też opieki i pomocy dla ludzi będących tamże przejazdem. Wszystkim polecam usługi Pandanusa, gdyż zawsze dochowują staranności by wszystko do czego się zobowiązali zostało zrealizowane i, co niezmiernie ważne, zawsze robią to profesjonalnie i z niewymuszonym uśmiechem.
2016-01-28

Agata&Rober : Bangkok

Dziękujęmy za Bangkok w pigulce... Wycieczka łodzią number one! Pozdrawiamy Sue:)
2016-01-22

Grzesiek : Dobry pomysł

Bardzo się cieszę, że kilka miesięcy temu, googlając "Bangkok przewodnik", trafiłem na strony Pandanusa. Nawiązanie kontaktu nie było trudne, a potem już było coraz fajniej. Teraz, po powrocie z Tajlandii mogę docenić, że program wycieczek, dobór miejsc i hoteli zaproponowany przez Jacka był przemyślany i profesjonalny. Że strona finansowa była bez zarzutu i że takie bezpieczeństwo organizacyjne i finansowe jest ważne. Że to dzięki Pandanusowi ten wyjazd był tak gęsty od ciekawych wrażeń. Sue, Jacku, wielkie dzięki! Podziękowania także dla Kuby i Polli. Mam nadzieję, że niedługo znowu się zobaczymy.
2016-01-21

Jacek : Tajlandia/Kambodża

Osiem osob, rozne terminy przylotow, mnóstwo transferow, polnoc, srodek i pld Tajlandi, wcześniejsze wyloty części grupy, rozne hotele, Podroz do Kambodzy i powrot do Tajlandii, organizacynie wielkie wyzwanie i.....wyszlo rewelacyjnie!!!!! Jacku, Sue, naprawdę dziękujemy za wszystko: atmosferę, poczucie bezpieczeństwa i zyczliwosc. pełna profeska.Do zobaczenia jak najszybciej
2016-01-21

Romek : Dwudniowa wycieczka po Bangkoku i okolicach

Program wycieczki zgodny z opisem. Przewodniczka punktualna miła, chętnie odpowiada na pytania i udziela informacji, komunikatywna, może troszkę zbyt mało wiadomości od siebie - trzeba "ciągnąć za język" ,nadrabia to uśmiechem i serdecznością. Ogólnie wycieczka i biuro godne polecenia
2016-01-08

Romek : Dwudniowa wycieczka po Bangkoku i okolicach

Program wycieczki zgodny z opisem. Przewodniczka punktualna miła, chętnie odpowiada na pytania i udziela informacji, komunikatywna, może troszkę zbyt mało wiadomości od siebie - trzeba "ciągnąć za język" ,nadrabia to uśmiechem i serdecznością. Ogólnie wycieczka i biuro godne polecenia
2016-01-08

Kasia i Michał : Niezapomniane wrażenia z Bangkoku!!!

Sue jest niesamowitą osobą i wspaniałą przewodniczką!!! Dzięki Niej nasz pobyt w Bangkoku był perfekcyjnie zorganizowany a wspólnie spędzony czas to wspaniała i niezwykła przygoda. Sue zawsze punktualna, przygotowana, szalenie sympatyczna i wesoła. Poznaliśmy prawdziwe smaki Tajlandii i w pełni wykorzystaliśmy nasz czas! Dziękujemy Sue!!!
2016-01-01

Maciej, Monika i Marysia : Podróż poślubna z Marysią

Wszystkie atrakcje były cudowne, a plan pobytu rewelacyjnie zorganizowany. Sue, Kuba i Polly mieli bardzo wiele przydatnych z wycieczki jest celujące. Jeżeli wybieralibyśmy się do Tajlandii to na pewno z Pandanus Travel.
2015-12-27

Magda Grzegorz Lukasz i Pawel : opinion

We had a one day tour of Bangkok with Sue as a result of a short stopover in BK. Everytning starting from the planning of our stay in BK, the airport pickup, the tour itself were fully professional and completely hassle free. The tour itself was excellent. Bangkok in a nutshell with varied attractions. Sues Polish is excellent which is important for families with children where Polish is the native language. The logistics were top class, the cars modern, eveything on time. Sue is a very knowlegable guide with a perfect approach to children. We highly recommend Pandanus to anyone. THANK YOU Sue and Jacek.
2015-12-19

Magda Grzegorz Lukasz i Pawel : opinia

Super organizacja i pelen profesjonalizm Pandanus. Wycieczka zorganizowana przez Jacka i Sue okazala sie strzalem w dziesiatke! Sue jest rewelacyjna! Pokazala nam Bangkok w pigulce w sposob,ktory moze zaskoczyc nawet wytrawnych podroznikow! Sue posluguje sie swietnie jezykiem polskim co jest nie bez znaczenia gdy podrozuje sie z niewielkimi dziecmi,dla ktorych przewodnik w jezyku ojczystym to podstawa.Firma godna polecenia, dobrze zorganizowana,profesjonalna. Kontakt z firma dobry,zarowno internetowy jak i telefoniczny i bezposredni.korzystaja z dobrych srodkow transportu i kierowcow bezpiecznie poruszajacych sie po zatloczonych tajskich ulicach. Zwiedzanie w towarzystwie Sue to wielka przyjemnosc. POLECAMY Z CALA ODPOWIEDZIALNOSCIA WEZYSTKIM!
2015-12-19

Seba : Bangkok dwa dni

Wielkoś, różnorodność,egzotyka Bangkok'u wspaniał. A my , dzięki Sue poruszamy się w nim jak ryby w wodzie.To co najciekawsze i najbardziej interesujące jest w zasięgu nas.
2015-12-03

Wisia : Bangkok w drodze powrotnej do Polski

Droga Sue, Dzięki Tobie spędziliśmy dwa cudowne dni w Bangkoku.Sami nie dalibyśmy rady zobaczyć nawet połowy i nie odważylibyśmy się jeść na ulicy. Napiszę krótko BYŁO UROCZO !!!!!!!!!!!!!! Samo twoje towarzystwo było wielką przyjemnością nie wspominając o profesjonalizmie i kulturze. Pozdrawiam, Wisia
2015-11-28

Beata : Dzień pełen wrażeń

Dziękujemy za cudownie spędzony dzien w Bangkoku cała organizacja poszła bardzo szybko dzieki Jackowi który we wszystkim pomoże a same wrażenia i atrakcje zapewnione przez Sue nie do opisania ,bardzo miła i kontaktowa a zarazem super zorganizowana . Dziękujemy za wszystko i polecamy każdemu Beata i Żaneta
2015-11-26

Andrzej : perfekcyjne dwa dni w Bangkoku

Firmy tworzą ludzie, a Sue jest instytucją sama w sobie. Profesjonalna i uśmiechnięta, tak jakby zgadywała jakie są twoje oczekiwania. Mieliśmy dwa dni w Bangkoku w podróży do Polski. Zastanawiałem się jak zorganizować czas dla naszej 3 osobowej grupy. Wzieliśmy w wersji VIP jeden dzień w Bangkoku (światynie, kanały, dom Jima T. itp.), a drugi w okolicach (targi, słonie węże). nie wyobrażam sobielepiej zorganizowanego i miłego czasu. A jak bym miał powtórzyć to zrobiłbym to samo - dzięki Sue. Polecam wszystkim. Andrzej.
2015-11-26

Magda i Dawid : Bangkok + Targ Wodny 12-15.11.2015

Wielkie podziękowania dla Sue za pokazanie stolicy Tajlandii, za Jej profesjonalizm, wiedzę i sympatię - chętnie to kiedyś powtórzymy. Polecamy Wszystkim Gorąco!
2015-11-22

Bogdan : Bangkok i okolice-Wybrzeże Andameńskie - Kambodża

Gorąco polecam korzystanie z wyjazdu organizowanego przez Sue i Jacka .Trasa nasza to: Bangkok i okolice-Wybrzeże Andameńskie -Kambodża /Angkor Wat i Siem Rap/-wypoczynek na Ko Lanta. Razem 14 dni dobrze zorganizowane-wszystkie ustalenia które zrobiliśmy na etapie organizacji były dobrze zrobione. Pozdrawiam serdecznie Bogdan Michoń
2015-10-19

Marta i Pawel : 3 day in Bangkok

Dziekujemy Sue za milo spedzony czas i przyblizenienie historii i obyczajòw Tajlandii. Dzieki Sue spedzony czas byl dla nas bardzo atrakcyjny i chetnie powtorzymy go w przyszlosci. Polecamy Wszystkim ze wzgledu na profesjonalizm swiadczonych uslug jak rownież mila atmosferę.
2015-11-20

Aneta & Jarek : Październik 2015

Witam!SSpędziliśmy z Sue 5 dni w Bangkoku i poza, super wyjazd, Super Nocne Życie Bangkoku w którym Sue "dzielnie z Nami uczestniczyła " -:) i ten pierwszy raz w Tajlandii na pewno nie pozostanie ostatnim. Pozdrawiamy z Gdańska Aneta i Jarek
2015-10-18

Jan : Dziekujemy za spotkanie z Bangkokiem

Dziekujemy Sue za nasze spotkanie z Bangkokiem. Wycieczka i przewodniczka byla na 10! Szkoda, ze tak krotko, ale nasz program na wiecej nie pozwala. Mamy oczywiscie nadzieje na ponowne spotkanie innym razem - Anna i Janusz z Bydgoszczy, oraz Irena i piszacy te slowa Jan z Oslo.
2015-10-10

Bogdan : Zwiedzanie Bangkoku oraz Ayuttaya

Dzięki Su spędziliśmy 2 ciekawe dni: zwiedzanie Bangkoku oraz Ayuttaya. Niezwykle miła i serdeczna atmosfera, profesjonalizm pilotki i kierowcy pozostana na długo w naszej pamięci. Wszystkich zachęcamy do korzystania z agencji Pandanus Travel a przede wszystkim polecamy Su - z nią nie będziecie się nudzić.
2015-09-25

Ireneusz : Spóźniona ale szczera

REWELACAJA !!! POLECAMY !!! Kochana Sue drogi Jacku, trudno pisać o waszym zaangażowaniu, profesjonaliźmie, punktualności, nietuzinkowości, troskliwości i waszych uśmiechach bez posądzenia o stronniczość. Dziękujemy za wszystko serdecznie, głównie za atmosferę i świetną wycieczkę do Kambodży oraz tajniki Bangkoku. Niezapomniany piknik na plaży i Beata zajadająca duriana pozostaną w naszej pamięci do następnego razu. Ciekawe czym nas zaskoczycie. Szykujcie się napewno wrócimy Gosia Beata Tomek i Ireneusz z Bielska -Białej
2015-09-24

Roman z rodziną : Profesjonalna agencja

Bardzo dobra agencja.W Tajlandii spędziliśmy 3 tygodnie.Firma Pandanus zorganizowała nam zwiedzanie Bangkoku,Kanchanaburi,Ayutthaja,park Erewan i safari ze zwierzętami [karmienie małych tygrysków z butelki ,karmienie żyraf -niezapomniane wrażenia].W innym miejscu można nawet pogłaskać tygrysa. Pandanus zajął się nami w sposób super profesjonalny, Sue będąca przewodnikiem znająca sekrety Bangkoku oraz okolic,świetnie władająca jęz.polskim pokazała nam prawdziwe oblicze kultury tajskiej,zwyczajów i kuchni tajskiej na ulicy wśród Tajów ,a nie w restauracjach typowo turystycznych . Serdecznie polecamy agencję Pandanus. Roman i Katarzyna z dziećmi.
2015-07-23

Aneta : 2 - dniowa wycieczka Bangkok

Kończąc podróż z rodziną po Tajlandii zawitaliśmy do Bangkoku i skorzystaliśmy z usług Sue odnośnie zwiedzania największych atrakcji stolicy tj.Pałac Królewski,Śiątynia Leżącego Buddy, Szmaragdowego - kończąc rejsem po rzece i kanałach Bangkoku(ogromne warany w pakiecie:).Drugiego dnia Ayutthaja - dawna stolica Tajlandii - ruiny pałaców, świątyń buddyjskich. Czas spędzony z Sue niezwykle miło wspominamy, jesteś kompetentną i przemiłą osobą.Aha dzięki temu że na targu kupiłyśmy większość składników na Tom Yum jest PRAWIE tak dobra jak u Was.Zdecydowanie polecam usługi tego biura!
2015-07-19

Krzysztof : Doskonały dzień w Bangkoku

Mieliśmy przyjemność spędzić jeden dzien z Sue w Bangkoku, wycieczka bardzo fajna, Sue ma doskonałe podejście do swoich " podopiecznych ". Obiecaliśmy jej że jeszcze wrócimy na dłużej. Planujemy w przyszłym roku powrócić tutaj. Dziękujemy.
2015-10-07

Maria i Stefan : Niezapomiane wrazenia

Serdecznie witamy was Sue i Jacku,
Jako ze mieszkamy od wielu lat w Niemczech, na wasza strone internetowa trafilismy zupelnie przypadkiem. Byl to dla nas bardzo szczesliwy przypadek i strzel w dziesiatke.
 Pomimo krotkiego czasu, ktöry mieliscie na przygotowanie  program dla nas , wszystko bylo zorganizowane perfekcyjnie.
Pierwszym punktem byl juz transfer z lotniska do hotelu i z hotelu na lotnisko. W obu przypadkach super punktualnosc. Kierowca byl zawsze  w umöwionym miejscu z kartka z nazwiskiem.
 W przypadku ciaglych  korkow w Bangkoku  niesamowitym wyzwaniem jest Wasza punktualnosc.    Nigdy nie musielismy nikogo szukac ani na nikogo czekac. Zawsze byliscie bardzo punktualni, dziekujemy !!
Wycieczki przez was sa idealnie dopracowane i odpowiadaja w pelni opisowi na stronach internetu. Poruszajac sie z dobrym kirowca znajacym doskonale miasto jak i z Wami jako przewodnikami zwiedzanie Bangkoku i okolic jest ogromna przyjemnoscia oraz  zupelnie bezstresowe.
Jesli wziac pod uwage, iz ceny wycieczek zawieraja oplaty za wszystkie wstepy, ciagla opieke Sue lub Jacka, dobry klimatyzowany samochöd oraz  swietnego kierowce to jestescie bezkonkurencyjni.
Sue, ktöra jest bezstresowa,  swietnie zna kazdy zakatek miasta, bardzo interesujaco o nim opowiada  jest prawdziwym skarbem dla kazdego, kto chce zobaczyc Bangkok.
Program jest obszerny i zwiedza sie bardzo duzo w stosunkowo krotkim ale wystarczajacym czasie nawet z malymi mozliwosciami rozszezenia program, naturalnie w zaleznosci od sytuacji. 
Program, ktöry z Wami przerobilismy jest na wlasna reke  nie do zrealizowania. Tylko dzieki dobrej organizacji i dobremu kierowcy, znajacemu swietnie miasto, moglismy tak duzo zobaczyc.
Poza tym zakatki, ktore pokazaliscie nam na przyklad w nocy bylyby dla nas nieosiagalne badz nie odwazylibysmy sie tam chodzic. Zobaczylismy miasto od innej strony i pozostawilo to na nas ogromne wrazenie.
Dziekujemy za super mile i ciekawie spedzony z Wami czas. Pokazaliscie nam Bangkok i okolice z wielu röznych stron, ktöre zostawily wiele wrazen.
Zyczymy Wam wielu dalszych sukcesow w pracy a wszystkim chetnym, ktörzy chca  zobaczyc Bankok, odnalezienia Waszej strony internetowej.
Pozdrawiamy
Maria I Stefan z Hamburga

2015-04-10

Anita i Adam : Bangkok z Sue

Tu byliśmy wiele zwiedziliśmy ale bez naszej Sue nie bylo by tak wspaniale... niesamowita osoba pelna pozytywnej energii. Odkryła przed nami prawdziwe tajskie  życie nie tylko w centrum ale i na przedmieściach. dziekujemy i z pewnościa do Ciebie wròcimy. 

2015-03-07

Kasia i Piotr : Pierwszy raz w Tajlandii

Nasz pierwszy wypad do Tajlandii i na pewno nie ostatni. Wspaniali ludzie, mnostwo atrakcji i miło speędzony czas. Wycieczki z Sue i Kuba to najlepszy sposob aby poznać kraj, na luzie, bez stresów i mnóstwem atrakcji. Dużo śmiechu i zabawy. Żadne biuro podróży nie zapewni możliwości zwiedzenia miejsc gdzie turyści trafiaja niezwykle rzadko i to w tak miłej atmosferze. Do zobaczenia za rok :)

2015-03-07

Malgorzata : Pyzel

Oceniajac czas spedzony z przewodnicka po Bangkoku  p.Sue,moge polecic jako profeslonalna ,majaca wiedze,a przytym prze mila osobe.Bardzo duzo nam pokazala, mimo upalu wcale nie bylo meczace, dziękujemy za wspanialy czas izapraszamy do Polski wraz  z Jackiem.

2015-03-05

Grazyna Pyzel : cudowny bangkok 2 dni!!!

Serdecznie Witamy Sue & Jacku,

dziekujemy za niezapomniane chwile i pokazanie egzotyki Bangoku.

Super doskonala obsluga i profesjonalnosc!

Cudowna Polszczyzna Sue niedopisania po tylko kilkuletnim pobycie w Polsce.

Talent!!!

Dziekujemy bardzo! Polecamy!

Grazyna & Malgorzata Pyzel & Grazyna Hadidi

2015-03-05

Asia i Mirek : Dobry wybór: Pandanus i wycieczki z Sue

Tydzień temu wróciliśmy z wycieczki do Tajlandii. Pandanus Travel zajął się , oprócz lotów, organizacją naszego pobytu. Trzeba przyznać, że wykonał awoją pracę bez zarzutu. Wszystkie transfery odbyły się o ustalonych godzinach, uzgodnione hotele były zarezerwowane. Skorzystalismy również, z oferowanych przez Pandanus wycieczek. Mieliśmy okazję przez 5 dni zwiedzać  Bangkok i jego okolice oraz Kanchanaburi w towarzystwie Sue. To bardzo sympatyczna ddziewczęta, uśmiechnięta z humorem, otwarta i przyjacielska. Dzięki niej dowiedzielismy się wiele ciekawych rzeczy oTajlandi, nie tylko dotyczacych zwiedzanych zabytków, ale życia i kultury Tajów. Skorzystanie z usług Pandanus Travel to dobra decyzja.

Pozdrawiamy Asia i Mirek

2015-02-25

Tomasz : Sue i Jacek to najlepsze rozwiązanie

Właśnie wróciliśmy z rodzinnego wyjazdu (2 + dwie córki 23l. i 16 l.) z Tajlandii do Polski. Byliśmy tam pierwszy raz. Wszyscy są bardzo zachwyceni. Korzystaliśmy z organizacji części transferów i wycieczki po Bangkoku z biura Pandanus, ale raczej należałoby napisać z pomocy Sue i Jacka. To oni tworząc tą firmę przygotowali bardzo dobre rozwiązania dla Polaków wybierających sie do Tajlandii i okolic. Wszystkie informacje przed przylotem, które były mi potrzebne do organizacji wyjazdu otrzymywałem od Jacka bardzo szybko i dokładnie. Wszystkie transfery lotnisko-hotel, lotnisko-lotnisko i inne były świetnie zorganizowane w bardzo komfortowych warunkach. Uważam, że warto wydać tych kilka Bathów więcej na transfer niż korzystać z komunikacji publicznej. Wycieczka z Sue po Bangkoku ("Bangkok podstawy") była idealna jak na nasze potrzeby. Sue jest świetną dziewczyną z poczuciem humoru oraz jako rodowita Tajka ma dużo informacji dodatkowych o Bangkoku i Tajlandii, których nie wyczyta się w przewodnikach. Dodatkowo świetnie mówi po polsku. Może doradzić również co warto zobaczyć jeszcze samemu.  

Chciałbym bardzo podziekować Wam za pomoc

Polecamy wszystkim Sue i Jacka

Tomasz, Ania, Tatiana i Julia 

2015-02-22

Ania i Michal : Jeśli Tajlandia to tylko z Sue!!!!

Jeśli wybierasz się do Tajlandii to nie trać czasu i wybierz Pandanus. Szybko, sprawnie i na temat, lepiej być nie mogło. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru Sue jako przewodnika. Bardzo fajna dziewczyna, miła, uprzejma, życiowa. Następnym razem planując wakacje w Tajlandii na pewno ponownie wybierzemy Pandanus i Sue jako przewodnika. szczerze i gorąco polecamy bo warto !!!! Pozdrowienia dla Sue i do zobaczenia!!!!!

2015-02-21

Małgosia i Zbyszek z córkami : Tajlandia jeszcze raz

Na przełomie stycznia i lutego po raz drugi postanowiliśmy odwiedzić Tajlandię, bowiem w ubiegłym roku pobyt i organizacja pobytu Biura Pandanus b.nam się podobała. Program był dostosowany do naszej rodziny (córki w wieku 8 i 14 lat). W planie mieliśmy 5- dniowe zwiedzanie Birmy, 3-4 dni zwiedzania Bangkoku i okolic i 5 dni odpoczynku na Krabi. Bardzo mile wspominamy pobyt w Birmie, która nas urzekła zabytkami (świątyniami) i serdecznością mieszkańców. Polecieliśmy tam wraz z Sue - polskim przewodnikiem posługującym się nim doskonale , co b. ułatwiało nam podróżowanie. Oprócz tego duża znajomość kultury i historii tego kraju świadczyła o jego dużym profesjonaliźmie. Organizator zapewnił nam transport klimatyzowanymi, wygodnymi vanami dlatego podróżowanie po Tajlandii nie było męczące dla nas i dla dzieci. Również zarezerwowane hotele przez Jacka spełniły nasze oczekiwania. Podczas całego pobytu czuliśmy się bezpiecznie. W razie potrzeby mogliśmy w kazdej chwili kontaktować się z Jackiem lub Sue. Na Krabi mieszkaliśmy najpierw w hotelu Krabi Heritage przy plaży Ao Nang i w hotelu Beyond. Oba polecamy. Po raz drugi jesteśmy zadowoleni z biura Jacka i Sue i z pełną świadomością możemy Wam ją polecić. Mamy nadzieję , że skorzystamy jeszcze z oferty Biura Pandanus Małgosia i Zbyszek      
2015-02-19

Jolanta : Profesjonalizm

Witam, spędziliśmy 3 cudowne dni zwiedzając Bangkok i okolice razem z Su . Pełny profesjonalizm, wszystko dopięte na przysłowiowy "ostatni guzik".Wszyscy bardzo sympatyczni i pomocni w każdej chwili. Mam nadzieję, że uda nam się skorzystać z Państwa biura w niedługim okresie. Możemy polecić Pandanus w 100%. Jeszcze raz ogromne podiękowania dla Jacka.Dąbrowscy i Kamińscy
2015-02-13

Marta : Niezapomniany Bangkok

Każdemu kto chce naprawdę zwiedzić Bangkok i Tajlandię polecamy Panandus Travel. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi biura a szczególnie z naszej przewodniczki Sue.Jej profesjonalne podejście, pasja i uśmiech sprawiły, że chcemy wrócić do Tajlandii. Każdy szczegół w trakcie zwiedzania był dopracowany, począwszy od transferów w klimatyzowanych samochodach, poprzez sprawne ominięcie kolejek po bilety wstępu, po rezerwację stolików w restauracjach. Polecamy każdemu to biuro podróży!!! Marta, Rafał i Igor.

2015-02-07

watacha z Bystrzycy Klodzkiej : 2 dni w Bangkoku z Sue

Spedzilismy wspaniale 2 dni w Bangkoku i okolicach z nasza przewodniczka Sue , ktora doskonale mowi po Polsku,pokazala nam najwazniejsze zakatki tego cudnego miasta , opowiadala nam duzo o Tajlandii i o zyciu jej mieszkancow. wycieczki na bardzo wysokim poziomie w komfortowych i klimatyzowanych warunkach. Goraco polecamy ich biuro , jezeli tu wrocimy to napewno znow skorzystamy z ich uslug.

Dziekujemy Ci Sue za mile spedzone razem chwile.

Gosia, Ola, Renia, Grzes, Adam i Jacek

2015-02-02

Patryk : Bangkok rodzinnie

Sue - dziekujemy Ci bardzo za spedzony z nami czas. To byly 2 fanastyczne dni, kiedy moglismy nie tylko zwiedzic najciekawsze miejsca w Bangkoku, ale przy okazji poznac Ciebie - opowiedzialas nam duzo wiecej o miescie i o kraju - w koncu jestes tu od urodzenia :) Polecam wszystkim - profesjonalna firma, w pelni zaangazowana i swietnie zorganizowana. 

2015-01-18

Karolina : one night in Bangkok

Spedzilismy 2 dni w Bangkoku w towarzystwie Sue , ktora jest bardzo mila osoba i rewelacyjnie mowi po polsku.  Sa bardzo otwartymi ludzmi i wszystko mozna z nimi uzgodnic.Pozwiedzalismy wspaniałe i ciekawe miejsca w centrum i kolo Bangkoku.Sue jest bardzo towarzyska.Byliśmy końcem grudnia ,pogoda byla wspaniala .Bangkok noca zwiedzaliśmy w towarzystwie Tonga -taja mieszkajacego w tajlandii który wspaniale mówi po angielsku.Sue naprawde dba o swoich gości.Polecamy.
2015-01-04

luiza : Wycieczka po Bangkoku

Jak Bangkok to tylko z Sue,pelen profesjonalizm i kompetencja.Wszystko zgodnie z programem i o czasie.Bez Sue nie zobaczylybysmy tego cudownego miasta.Bardzo polecamy!!!!!904

2014-12-15

Jagoda : Co za dzien

Przyjechałyśmy do Tajlandii po raz pierwszy. Przy pomocy Sue zobaczyłyśmy Bangkok z innej, nie opisanej w przewodnikach strony. W tym mieście moźna sie zatracić. Doskonała znajomość jezyka polskiego przez Sue, jej profesjonalne podejście do nas sprawiły, że poczułyśmy atmosferę tego miasta. Wszystkim chcacym zobaczyć Bangkok w swoim tempie polecam z całego serca. Sue, Jacku,- dziękuję za cudowne wrażenia :)  Jagoda i Basia ze Świdnicy
2014-12-11

Marek : one night in Bangkok

Bylismy na dwoch wycieczkach z Sue, pierwsza po Bangkoku a druga w Ajuthaya i bylo super.

Serdecznie polecamy biuro Pandanus, nasze wycieczki zostaly przygotowane bardzo profesjonalnie z indywidualnym podejsciem do klienta a Sue jako przewodniczka przekazala nam w sposob bardzo interesujacy obszerna wiedze na temat Tajlandii.

 

2014-12-09

Kasia i Łukasz : Rewelacja

Jeżeli ktos sie zastanawia czy wybrac to biuro to nie warto tracic czasu tylko trzeba od razu rezerwowac! Sa super! Polecam z calwgo serca. Wroce do Tajlandii tylko jak Pandanus zorganizuje mi wyjazd. Dziekuje bardzo za dwie cudowne wycieczki!

2014-12-08

Grazyna,Robert,Gosia : Prawdziwa Tajlandia

Bardzo dziękujemy za wspaniale 2 tygodnie w trakcie ktorych moglismy poznac smak prawdziwej Tajlandii.90% odwiedzonych miejsc bylo fantastyczne .Opieka Kuby - przewodnika na wysokim poziomie  dowiedzielismy się bardzo duzo ciekawych rzeczy . Polecam każdemu kto chce poczuc "smak" prawdziwej Tajlandii. 

2014-12-01

Włodek : 3 tygodnie z Sue I Jackiem w Tajlandii

Spędziliśmy w Tajlandii trzy tygodnie dzięki  firmie  PANDANUS  nasz pobyt odbył się można perfekcyjnie pod każdym względem . Naszym zadaniem było kupienie biletów ,wybranie hoteli i wycieczek ,które zostały przesłane w ofercie przez Jacka ,następnie po za akceptowaniu przez nas całego programu otrzymaliśmy całkowity koszt pobytu ,który obejmował transfery lądowe i wodne w Tajlandii, hotele ,wycieczki prywatne , bilety wstępu do wszystkich atrakcji , opieka polskojęzycznego przewodnika ,lunche ,transporty klimatyzowanym autem. Firma PANDANUS pobrała od nas połowę kwoty całego pobytu . Proszę być spokojnym o wysłane pieniądze na konto w Tajlandii po dwóch dniach Jacek nam przesłał potwierdzenia przelewu oraz voucher . Pozostałą kwotę należy im wpłacić  w dniu przyjazdu do Tajlandii { polskie biura opłatę  pełną pobierają jeszcze długo przed wyjazdem]. Polecamy wszystkim , którzy chcą zobaczyć prawdziwą Tajlandię i poznać obyczaje , o których może opowiedzieć  tylko  jedyna Tajka mówiąca po polsku  . Dziękujemy Sue za wszystkie wycieczki i miłą atmosferę a Jackowi za perfekcyjną  organizację naszego pobytu pod względem logistycznym a szczególnie za punktualność i wycieczkę na rzekę Kwai . Na pewno wrócimy .  Włodek z Jolą.

2014-12-01

 bardzo dobrze przygotowana wycieczka w przemilej atmosferze ;) serdecznie wszystkim polecamy.

2014-11-22

Kasia i Mariusz z dziecmi : Wspaniale wycieczki po Bangkoku

Spedzilismy w Bangkoku zaledwie 3 dni, z dziecmi w wieku 4,5 i 8 lat, wybralismy trzy wycieczki z Pandanus. To byl bardzo dobry wybor! Bangkok podstawy, Bangkok uzupelnienie i Wodny Targ. Bardzo profesjonalna opieka przewodniczki Sue, ktora mowi biegle po polsku i, jako rodowita Tajka, zna tez zwyczaje lokalne. Dobry plan wycieczek, wszedzie transport minibusem, a ponadto, a raczej przede wszystkim bardzo mila, sympatyczna i pomocna przewodniczka.

 

Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu w Bangkoku, jeszcze tu wrocimy!

 

2014-11-10

Dominika i Piotr : Niezwykły Bangkok z polskim akcentem

Bangkok jest różnorodnym miastem pełnym kontrastów. Dzięki Sue i Jackowi mogliśmy zrozumieć zwyczaje i odmienność kulturową. Przybliżyli nam historię, kuchnię, poczuliśmy prawdziwe niezwykle życie w Bangkoku. Sue była bardzo pogodna, przyjazna i uśmiechnięta nie tylko dla nas, ale również dla wspópracujących z nią Tajów. Dzięki temu czuliśmy się i byliśmy traktowani wyjątkowo. Bardzo polecamy. 

2014-11-09

Marcin i Karolina : Bangkok w pigułce.

Kilka godzin wystarczylo aby dowiedziec sie najwazniejszych informacji o Bangkoku oraz zobaczyc jego najciekawsze miejsca.Nawet najgorzej wygladajace jedzenie, zaczelo smakowac a to wszystko dzieki uroczej Sue. Jak spacer po Bangkoku to tylko z Nimi ;).  Serdecznie polecamy.

2014-11-07

Marcin i Karolina : Bangkok w pigułce.

Kilka godzin wystarczylo aby dowiedziec sie najwazniejszych informacji o Bangkoku oraz zobaczyc jego najciekawsze miejsca.Nawet najgorzej wygladajace jedzenie, zaczelo smakowac a to wszystko dzieki uroczej Sue. Jak spacer po Bangkoku to tylko z Nimi ;).  Serdecznie polecamy.

2014-11-07

Marcin i Karolina : Bangkok w pigułce.

Kilka godzin wystarczylo aby dowiedziec sie najwazniejszych informacji o Bangkoku oraz zobaczyc jego najciekawsze miejsca.Nawet najgorzej wygladajace jedzenie, zaczelo smakowac a to wszystko dzieki uroczej Sue. Jak spacer po Bangkoku to tylko z Nimi ;).  Serdecznie polecamy ;)

2014-11-07

Mariia : Bangkok inaczej

polecamy skorzystanie z uslug biura Pandanus  . w sposob bardzo sympatyczny i pelny ciekawych informacji oraz bardzo sprawnie pokazano nam Bangkok . wszystko to okraszone bylo slicznym usmiechem Sue. Polecamy.

2014-11-07

przemek : 1 day in Bangkok

bardzo fajny dzien...sprawna wycieczka po najpieknijeszych zakatkach Bangkoku. warto zaufac ...wiece gdzie co warto zrobic, kupic, zjesc. polecam

2014-11-02

Tomek

Rewelacja!

Zwiedzanie Tajlandii rozpoczęliśmy dwudniowym zwiedzaniem Bangkoku wraz z Sue. Zobaczyliśmy wszystko co chcieliśmy a Sue chętnie odpowiadała na nasze pytania dzięki czemu zebraliśmy też cenne wskazòwki na cały nasz pobyt. 

Polecam!

2014-11-01

Piotr : Poczatek wakacji

Bardzo udany poczatek wakacji. Dzieki Sue dowiedzielismy sie bardzo ciekawych rzeczy. Jest ona zawsze przygotowana co powoduje, ze spedzony na wycieczce czas mija bardzo przyjemnie. Zawsze cierpliwie tlumaczy i odpowiada nawet na nasze najglupse pytania :)

2014-11-01

Natalia : Dobry start

Nasza podroz zaczela sie w Bangkoku. Na poczatek spacer z Sue po miescie a w kolejnym dniu kolejne wycieczki. 

I to byl strzal w dziesiatke. Poczawszy od zwiedzania i opowiostek skonczywszy na odpowiadanie na nasze wszystkie pytania. Udalo sie nam zwiedzic miasto i okolice w komfortowy sposob a na dodatek pomocna Sue podpowiadala nam jak dalej podrozowac po Tajlandii.

Po prostu SUPER! Szczerze polecam!

2014-11-01

Malwina : Malina

Bankok jest miastem pełnym niesamowitych miejsc, a z Sue  świetnie się je odkrywa. Polecam serdecznie każdmu, kto się tu wybiera, właśnie tę przewodniczkę. Profesjonalna organizacja i przemiła atmosfera.

2014-11-01

Natalia : One day in BKK

Wycieczka po Bangkoku z Sue udana, wszystkie atrakcje zaliczone. Ponadplanowe rowniez :) Polecamy !!!!!

2014-10-28

Joanna : Cudowny Bangkok

oferta biura atrakcyjna, super opieka i przewodnika po Bangkoku. Ciekawy program wycieczek, trafilismy w miejsca do ktorych sami bysmy nie trafili. Przejazdzka na sloniu, Wielki Palac, lezacy Budda, wodny targ i pyszny durian :) ! widok z 84 pierta oraz nieco ekscentryczny pokaz lady boy i wiele innych....a to wszystko w mielej i przyjaznej atmosferze z Sue. Serdecznie polecamy

2014-10-20

Iwona i Robert : Wspanialy Bangkok

Super wycieczka, mielismy malo czasu a Sue pokazala nam bardzo duzo. Bardzo mily i kompetentny przewodnik. bardzo sprawny transport, duzo informacji o codziennym zyciu Tajow i ich kulturze, Naprawde mozna poczuc klimat tego wspanialego miasta. Serdecznie polecamy.

2014-10-13

Beata G. : Sloneczny Bangkok w pigulce

 Swietne rozwiazanie dla polsich turystow ! Jeden dzien z Sue pozwala zobaczyc najwazniejsze zabytki i miejsca oraz poczuc Bangkok w tajskim stylu. Bardzo zyczliwa i pomocna przewodniczka z duza wiedza. Sama przyjemnosc i wspaniale wspomnienia.

2014-09-30

Małgorzata : Tajlandia

Niezapomniane wakacje, to nie tylko cudowwne miejsca. To przede wszystkim wspaniali ludzie, którzy je tworzą. Dzięki Sue i Jackowi przeżyliśmy dwa cudowne tygodnie. Trzeba tutaj perzyjechać, poznać ich wspaniałe osobowości, aby zrozumieć co znaczy trafić na wspaniałe osoby. Dziękujemy i do zobaczenia na kolejnych wakacjach!

2014-08-17

Marek : Wrażenia z pobytu w Bangkoku

Spędziliśmy w Bangkoku dwa dni z Sue. Mówi bardzo dobrze w języku polskim. Zaletą jest, ze jest rodowitą Tajką i bardzo dobrze zna zarówno zwyczaje, jak i historię Tajlandii i Bangkoku. Zdecydowaliśmy sie na dwa dni z firmą Pandamus . Pierwszego dnia - zwiedzilismy wszystkie podstawowe zabytki Bangkoku. Sue opowiadała nam o historii Bangkoku i wszystkich atracjach ( jest bardzo sympatyczą gadułą).  Opowiadała o Królu, o którym wyrażała się w bardzo sympatyczny sposób. Tajowie kochają swojego króla i krolową i to widać na każdym kroku. Istne było także to, że Sue pokazała nam podczas wizyty na bazarze jakie owoce i w jaki sposób należy jeść ( a nie jest to łatwe biorąc pod uwagę ogrom tych owoców). Poza owocami przekonała nas, że jedzenie można jeść na bazarach, gdzie zgodnie z naszymi standardami Sanepid pozamykalby większość z nich :). Nie mieliśmy żadnych problemów zdrowotnych. Zachęcamy do korzystania z barów, które nie wyglądają przyciagająco jak na nasze warunki ale jedzenie w nich jest bardzo dobre ( w Polsce nie jadłem lepszych dań kuchni tajskiej w porównaniu  z daniami serwowanymi czasami w podejrzanych warunkach:) dla porównania byliśmy w centrum handlowym- jedzenie o wiele droższe a jakosc o wiele gorsza niż na bazarach lub punktach sprzedaży przy ulicach.  Ponadto, drugiego dnia byliśmy na targu wodnym, targu na torach, i ze względu na dzieci na wycieczce na sloniach .  Także drugiego dnia sprobowalismy rożnych specjałów kuchni tajskiej - zarówno słodkości, jak i "konkretów". Odnieslismy wrażenie, ze Sue zna wszystkich w miejscach gdzie pojawilismy sie. 

Kwestia ceny - jeden dzień ok. 1.000 zł. Na pierwszy rzut oka - dość dużo biorąc pod uwagę informacje, że Bangokok jest bardzo tani. Natomiast, juz po tych wycieczkach stwierdziliśmy, ze nie była to wygórowane cena biorąc pod uwagę fakt, iż cena obejmowała wszystkie bilety wstępu na różnorodne atrakcje, wyżywienie, a przede wszystkim koszty transportu ( jeździliśmy następnego dnia na "własną rękę" i był problem ze znalezieniem poszukiwanych atrakcji) . Auto  z klimatyzacją powodowało, ze po tych dwóch dniach wycieczek nie byliśmy bardzo zmęczeni z powodu wysokich temperatur. Szczególnie druga wycieczka do oddalonego ok. 80 km od Bangkoku targu wodnego i targu na torach ( musicie to zobaczyć:) nie była męcząca. Ponadto, myśle, ze pół godziny na sloniach to wystarczający czas . 

Bardzo ważne było to, ze wszędzie byliśmy podwożeni dużym klimatyzowanym autem. Była nas 4 a auto było 9 osobowe. 

Tak więc nasza opinia ( dwójka dorosłych i dwójka nastolatków ) jest bardzo dobra. Polecamy -  Na pewno  będziecie zadowoleni. Cool

2014-07-21

Jim : Tajlandia z Pandanus

 

   Szanowni Państwo  wyjazd  w realizacji,

 którego Państwa firma miała ogromy udział wypadł świetnie.  

Chciałbym serdecznie za to podziękować.

 Zorganizowanie takiej trasy nie byłoby możliwe bez Państwa pomocy

 

   Dziękuję serdecznie za miły czas spędzony razem z Wami ,

 Wasz profesionalizm , serdeczność i pomoc jest nieoceniony.

Polecam wspaniałą firmę turystyczną  

PANDANUS TRAVEL CO., LTD.

PRIVATE & VIP SERVICE

Bangkok, Thailand 

Mail: info@pandanus.pl

Phone: +66 845375104

Web: www.pandanus.pl

w obliczu wykonywania moich obowiązków,dzięki której moja trasa odbyła się koncertowo 

 Jeszcze raz gorąco dziękuję  firmie Pandanus,

pracownikom i wszystkim, którzy przyczynili się do realizacji tego projektu. 

                                                           Jim Wowa Gatsby

 

 

2014-07-17

Maciej i Monika z Rodzicami : Podziękowania

Mineły juz 3 miesiące od naszej wyprawy do Tajlandii. Z uśmiechem na twarzy wracamy do zdjęć i filmów które utrwaliły niezapomnianą przygodę którą nam perfekcyjnie zorganizowaliście. Uśmiech Za którą raz jeszcze bardzo serdecznie Wam dziękujemy. Tajlandia tak bardzo nam się spodobała że urlopu w przyszłym roku nie wyobrażamy sobie w jakimś innym miejscu niż właśnie tam. Dlatego liczymy że w przyszłym roku również się zobaczymy z Wami. Podczas spotkań ze znajomymi i prezentacji zdjęć i filmów opowiadamy i polecamy Wasze biuro Uśmiech. Panie Jacku przesyłamy serdeczne pozdrowienia dla Sue oraz Pana.

2014-06-03

Patryk i Gizela : Sue z Jackiem spełniają marzenia

To już druga nasza wycieczka na której skorzystaliśmy z usług polskiego lokalnego biura podróży, pierwsza w Egipcie gdzie było super (pozdrawiamy przewodniczkę Kasię) a druga w Tajlandii, która była spełnieniem naszych marzeń i na pewno zostanie w naszej pamięci do końca życia. Nie chcę się rozpisywać, żeby przyszłym wycieczkowiczom nie popsuć niespodzianki ale mogę śmiało polecić wycieczki na których byliśmy tj. Bangkok podstawy z Sue oraz Most na rzece Kwai i Targ Wodny z Jackiem, połączoną z noclegiem w hollywoodzkim stylu. 

Życzę wszystkim kolejnym turystom korzystającym z usług tego biura podróży takich samych emocji i przeżyć, których my doświadczyliśmy.

 

Pozdrawiamy Was Serdecznie i Dziękujemy za mile spędzony czas...

Patryk z Gizelą

2014-05-28

Kris : Refleksje

I już ponownie jesteśmy w polskiej smutnej rzeczywistości. Dobrze się stało, że choć pozostały miłe wspomnienia. A to głównie dzięki Jackowi.

Zorganizował on nam wycieczkę na targ wodny i na most na rzece Kwai. Jednak na długo w pamięć zapadną nasze męskie rozmowy, nawet na dość osobiste tematy. To jest właśnie przewaga polskiego przewodnika nad anglojęzycznym. I trzeba za to zapłacić, ale moim zdaniem warto. Wiedza kosztuje :)

2014-05-07

Ania z Wiktorem : Bardzo miłe 2 dni

Odbyliśmy dwie wycieczki w Bangkoku z Sue i Jackiem, jesteśmy bardzo zadowoleni. Wszystko na czas, wygodne auto, informacje otrzymane od przewodnika naprawde super, nic dodać, nic ująć. Załujemy tylko że wczesniej planując nasz wyjazd zarobiliśmy sobie zbyt mały postój w Bangkoku, gdyż mieliśmy ochotę pojechać z nimi nad rzekę Kwai. Może nadrobimy to kolejnym razem jesli uda nam się tu wrócić. Bardzo dobrze zorganizowane wycieczki, wszystko odbyło się tak, jak należy. Su Twój język polski naprawde rewelacja...... Pozdrawiamy i mamy nadzieje do zobaczenia 

2014-04-19

Agnieszka z Piotrem, Igą, Olą i Weroniką. : Po powrocie z Tajlandii

Dzien dobry,

Trzy dni temu wróciliśmy do domu. ale nadal jesteśmy pod wrażeniem piękna Tajlandii. Mnie snią się skośnoocy ludzie, tamtejsze krajobrazy i kolory. Częstujemy naszych gości potrawami przygotowanymi wg tajskich przepisów. Chętniej uśmiechamy się do ludzi. Przedłużamy w ten sposób przyjemność wakacji. Kolejny raz myśląc o przygotowaniach do podróży i naszym pobycie w Tajlandii dziękuje Bogu za to, że trafiłam na Wasz adres w internecie. Nie wyobrażam sobie lepszych warunków do oglądania cudów Tajlandii i poznawania specyfiki tego miejsca. Mam świadomość tego, że pokazywannie Polakom Tajlandii to Wasza praca, ale wykonujecie ja perfekcyjnie ze zrozumieniem indywidualnych potrzeb i uśmiechem na ustach a to już sztuka. Dziękujemy Sue że wytzymała wszystkie nasza pytania, dziękujemy za zapoznanie nas z kuchnią tajską, ( przydało nam sie na Ko Samui ), a ja dodatkowo za opiekę nad chorą Iga ( potem już nic nam nie dokuczało ).  Dopiero wróciliśmy do domu a ja już mam nadzieje na kolejny wyjazd w Wasze strony i kolejne z Wami spotkanie. Może nam się uda w przyszłym roku przyjechać w większej grupie. Na razie pozdrawiamy Was serdecznie i życzymy samych sympatycznych i odpowiedzialnych klientów.

Agnieszka z Piotrem, Igą, Ola i Weroniką 

2014-04-13

Andrzej

Sue i Jacek zorganizowali nam dwutygodniowy pobyt w Tajlandii w listopadzie. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Wszystkie rezerwacje hoteli i przejazdów były bez zarzutu - sprawnie i punktualnie.

Sue jako przewodnik - 11 punktów na 10 mozliwych ! ( wiedza o kraju, tradycji i wszystkim wogóle co tajskie,

poczucie humoru i znakomity polski język ! ).

Absolutnie polecam- dobrze jest dokładnie sprecyzować swoje potrzeby turystyczne,no i mozliwości

finansowe.

 

2014-04-06

K.M.WITKOWSCY : TYLKO Z PANDANUS

NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ!!!

2 TYGODNIE Z PROFESJONALISTAMI.

MIŁO, BEZSTRESOWO I W DOBOROWYM TOWARZYSTWIE :)

JEŻELI TAJLANDIA TO TYLKO Z WAMI!!!

 

2014-04-05