Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Magda i Dawid : Bangkok + Targ Wodny 12-15.11.2015

Wielkie podziękowania dla Sue za pokazanie stolicy Tajlandii, za Jej profesjonalizm, wiedzę i sympatię - chętnie to kiedyś powtórzymy. Polecamy Wszystkim Gorąco!
2015-11-22

Bogdan : Bangkok i okolice-Wybrzeże Andameńskie - Kambodża

Gorąco polecam korzystanie z wyjazdu organizowanego przez Sue i Jacka .Trasa nasza to: Bangkok i okolice-Wybrzeże Andameńskie -Kambodża /Angkor Wat i Siem Rap/-wypoczynek na Ko Lanta. Razem 14 dni dobrze zorganizowane-wszystkie ustalenia które zrobiliśmy na etapie organizacji były dobrze zrobione. Pozdrawiam serdecznie Bogdan Michoń
2015-10-19

Marta i Pawel : 3 day in Bangkok

Dziekujemy Sue za milo spedzony czas i przyblizenienie historii i obyczajòw Tajlandii. Dzieki Sue spedzony czas byl dla nas bardzo atrakcyjny i chetnie powtorzymy go w przyszlosci. Polecamy Wszystkim ze wzgledu na profesjonalizm swiadczonych uslug jak rownież mila atmosferę.
2015-11-20

Aneta & Jarek : Październik 2015

Witam!SSpędziliśmy z Sue 5 dni w Bangkoku i poza, super wyjazd, Super Nocne Życie Bangkoku w którym Sue "dzielnie z Nami uczestniczyła " -:) i ten pierwszy raz w Tajlandii na pewno nie pozostanie ostatnim. Pozdrawiamy z Gdańska Aneta i Jarek
2015-10-18

Jan : Dziekujemy za spotkanie z Bangkokiem

Dziekujemy Sue za nasze spotkanie z Bangkokiem. Wycieczka i przewodniczka byla na 10! Szkoda, ze tak krotko, ale nasz program na wiecej nie pozwala. Mamy oczywiscie nadzieje na ponowne spotkanie innym razem - Anna i Janusz z Bydgoszczy, oraz Irena i piszacy te slowa Jan z Oslo.
2015-10-10

Bogdan : Zwiedzanie Bangkoku oraz Ayuttaya

Dzięki Su spędziliśmy 2 ciekawe dni: zwiedzanie Bangkoku oraz Ayuttaya. Niezwykle miła i serdeczna atmosfera, profesjonalizm pilotki i kierowcy pozostana na długo w naszej pamięci. Wszystkich zachęcamy do korzystania z agencji Pandanus Travel a przede wszystkim polecamy Su - z nią nie będziecie się nudzić.
2015-09-25

Ireneusz : Spóźniona ale szczera

REWELACAJA !!! POLECAMY !!! Kochana Sue drogi Jacku, trudno pisać o waszym zaangażowaniu, profesjonaliźmie, punktualności, nietuzinkowości, troskliwości i waszych uśmiechach bez posądzenia o stronniczość. Dziękujemy za wszystko serdecznie, głównie za atmosferę i świetną wycieczkę do Kambodży oraz tajniki Bangkoku. Niezapomniany piknik na plaży i Beata zajadająca duriana pozostaną w naszej pamięci do następnego razu. Ciekawe czym nas zaskoczycie. Szykujcie się napewno wrócimy Gosia Beata Tomek i Ireneusz z Bielska -Białej
2015-09-24

Roman z rodziną : Profesjonalna agencja

Bardzo dobra agencja.W Tajlandii spędziliśmy 3 tygodnie.Firma Pandanus zorganizowała nam zwiedzanie Bangkoku,Kanchanaburi,Ayutthaja,park Erewan i safari ze zwierzętami [karmienie małych tygrysków z butelki ,karmienie żyraf -niezapomniane wrażenia].W innym miejscu można nawet pogłaskać tygrysa. Pandanus zajął się nami w sposób super profesjonalny, Sue będąca przewodnikiem znająca sekrety Bangkoku oraz okolic,świetnie władająca jęz.polskim pokazała nam prawdziwe oblicze kultury tajskiej,zwyczajów i kuchni tajskiej na ulicy wśród Tajów ,a nie w restauracjach typowo turystycznych . Serdecznie polecamy agencję Pandanus. Roman i Katarzyna z dziećmi.
2015-07-23

Aneta : 2 - dniowa wycieczka Bangkok

Kończąc podróż z rodziną po Tajlandii zawitaliśmy do Bangkoku i skorzystaliśmy z usług Sue odnośnie zwiedzania największych atrakcji stolicy tj.Pałac Królewski,Śiątynia Leżącego Buddy, Szmaragdowego - kończąc rejsem po rzece i kanałach Bangkoku(ogromne warany w pakiecie:).Drugiego dnia Ayutthaja - dawna stolica Tajlandii - ruiny pałaców, świątyń buddyjskich. Czas spędzony z Sue niezwykle miło wspominamy, jesteś kompetentną i przemiłą osobą.Aha dzięki temu że na targu kupiłyśmy większość składników na Tom Yum jest PRAWIE tak dobra jak u Was.Zdecydowanie polecam usługi tego biura!
2015-07-19

Krzysztof : Doskonały dzień w Bangkoku

Mieliśmy przyjemność spędzić jeden dzien z Sue w Bangkoku, wycieczka bardzo fajna, Sue ma doskonałe podejście do swoich " podopiecznych ". Obiecaliśmy jej że jeszcze wrócimy na dłużej. Planujemy w przyszłym roku powrócić tutaj. Dziękujemy.
2015-10-07

Maria i Stefan : Niezapomiane wrazenia

Serdecznie witamy was Sue i Jacku,
Jako ze mieszkamy od wielu lat w Niemczech, na wasza strone internetowa trafilismy zupelnie przypadkiem. Byl to dla nas bardzo szczesliwy przypadek i strzel w dziesiatke.
 Pomimo krotkiego czasu, ktöry mieliscie na przygotowanie  program dla nas , wszystko bylo zorganizowane perfekcyjnie.
Pierwszym punktem byl juz transfer z lotniska do hotelu i z hotelu na lotnisko. W obu przypadkach super punktualnosc. Kierowca byl zawsze  w umöwionym miejscu z kartka z nazwiskiem.
 W przypadku ciaglych  korkow w Bangkoku  niesamowitym wyzwaniem jest Wasza punktualnosc.    Nigdy nie musielismy nikogo szukac ani na nikogo czekac. Zawsze byliscie bardzo punktualni, dziekujemy !!
Wycieczki przez was sa idealnie dopracowane i odpowiadaja w pelni opisowi na stronach internetu. Poruszajac sie z dobrym kirowca znajacym doskonale miasto jak i z Wami jako przewodnikami zwiedzanie Bangkoku i okolic jest ogromna przyjemnoscia oraz  zupelnie bezstresowe.
Jesli wziac pod uwage, iz ceny wycieczek zawieraja oplaty za wszystkie wstepy, ciagla opieke Sue lub Jacka, dobry klimatyzowany samochöd oraz  swietnego kierowce to jestescie bezkonkurencyjni.
Sue, ktöra jest bezstresowa,  swietnie zna kazdy zakatek miasta, bardzo interesujaco o nim opowiada  jest prawdziwym skarbem dla kazdego, kto chce zobaczyc Bangkok.
Program jest obszerny i zwiedza sie bardzo duzo w stosunkowo krotkim ale wystarczajacym czasie nawet z malymi mozliwosciami rozszezenia program, naturalnie w zaleznosci od sytuacji. 
Program, ktöry z Wami przerobilismy jest na wlasna reke  nie do zrealizowania. Tylko dzieki dobrej organizacji i dobremu kierowcy, znajacemu swietnie miasto, moglismy tak duzo zobaczyc.
Poza tym zakatki, ktore pokazaliscie nam na przyklad w nocy bylyby dla nas nieosiagalne badz nie odwazylibysmy sie tam chodzic. Zobaczylismy miasto od innej strony i pozostawilo to na nas ogromne wrazenie.
Dziekujemy za super mile i ciekawie spedzony z Wami czas. Pokazaliscie nam Bangkok i okolice z wielu röznych stron, ktöre zostawily wiele wrazen.
Zyczymy Wam wielu dalszych sukcesow w pracy a wszystkim chetnym, ktörzy chca  zobaczyc Bankok, odnalezienia Waszej strony internetowej.
Pozdrawiamy
Maria I Stefan z Hamburga

2015-04-10

Anita i Adam : Bangkok z Sue

Tu byliśmy wiele zwiedziliśmy ale bez naszej Sue nie bylo by tak wspaniale... niesamowita osoba pelna pozytywnej energii. Odkryła przed nami prawdziwe tajskie  życie nie tylko w centrum ale i na przedmieściach. dziekujemy i z pewnościa do Ciebie wròcimy. 

2015-03-07

Kasia i Piotr : Pierwszy raz w Tajlandii

Nasz pierwszy wypad do Tajlandii i na pewno nie ostatni. Wspaniali ludzie, mnostwo atrakcji i miło speędzony czas. Wycieczki z Sue i Kuba to najlepszy sposob aby poznać kraj, na luzie, bez stresów i mnóstwem atrakcji. Dużo śmiechu i zabawy. Żadne biuro podróży nie zapewni możliwości zwiedzenia miejsc gdzie turyści trafiaja niezwykle rzadko i to w tak miłej atmosferze. Do zobaczenia za rok :)

2015-03-07

Malgorzata : Pyzel

Oceniajac czas spedzony z przewodnicka po Bangkoku  p.Sue,moge polecic jako profeslonalna ,majaca wiedze,a przytym prze mila osobe.Bardzo duzo nam pokazala, mimo upalu wcale nie bylo meczace, dziękujemy za wspanialy czas izapraszamy do Polski wraz  z Jackiem.

2015-03-05

Grazyna Pyzel : cudowny bangkok 2 dni!!!

Serdecznie Witamy Sue & Jacku,

dziekujemy za niezapomniane chwile i pokazanie egzotyki Bangoku.

Super doskonala obsluga i profesjonalnosc!

Cudowna Polszczyzna Sue niedopisania po tylko kilkuletnim pobycie w Polsce.

Talent!!!

Dziekujemy bardzo! Polecamy!

Grazyna & Malgorzata Pyzel & Grazyna Hadidi

2015-03-05

Asia i Mirek : Dobry wybór: Pandanus i wycieczki z Sue

Tydzień temu wróciliśmy z wycieczki do Tajlandii. Pandanus Travel zajął się , oprócz lotów, organizacją naszego pobytu. Trzeba przyznać, że wykonał awoją pracę bez zarzutu. Wszystkie transfery odbyły się o ustalonych godzinach, uzgodnione hotele były zarezerwowane. Skorzystalismy również, z oferowanych przez Pandanus wycieczek. Mieliśmy okazję przez 5 dni zwiedzać  Bangkok i jego okolice oraz Kanchanaburi w towarzystwie Sue. To bardzo sympatyczna ddziewczęta, uśmiechnięta z humorem, otwarta i przyjacielska. Dzięki niej dowiedzielismy się wiele ciekawych rzeczy oTajlandi, nie tylko dotyczacych zwiedzanych zabytków, ale życia i kultury Tajów. Skorzystanie z usług Pandanus Travel to dobra decyzja.

Pozdrawiamy Asia i Mirek

2015-02-25

Tomasz : Sue i Jacek to najlepsze rozwiązanie

Właśnie wróciliśmy z rodzinnego wyjazdu (2 + dwie córki 23l. i 16 l.) z Tajlandii do Polski. Byliśmy tam pierwszy raz. Wszyscy są bardzo zachwyceni. Korzystaliśmy z organizacji części transferów i wycieczki po Bangkoku z biura Pandanus, ale raczej należałoby napisać z pomocy Sue i Jacka. To oni tworząc tą firmę przygotowali bardzo dobre rozwiązania dla Polaków wybierających sie do Tajlandii i okolic. Wszystkie informacje przed przylotem, które były mi potrzebne do organizacji wyjazdu otrzymywałem od Jacka bardzo szybko i dokładnie. Wszystkie transfery lotnisko-hotel, lotnisko-lotnisko i inne były świetnie zorganizowane w bardzo komfortowych warunkach. Uważam, że warto wydać tych kilka Bathów więcej na transfer niż korzystać z komunikacji publicznej. Wycieczka z Sue po Bangkoku ("Bangkok podstawy") była idealna jak na nasze potrzeby. Sue jest świetną dziewczyną z poczuciem humoru oraz jako rodowita Tajka ma dużo informacji dodatkowych o Bangkoku i Tajlandii, których nie wyczyta się w przewodnikach. Dodatkowo świetnie mówi po polsku. Może doradzić również co warto zobaczyć jeszcze samemu.  

Chciałbym bardzo podziekować Wam za pomoc

Polecamy wszystkim Sue i Jacka

Tomasz, Ania, Tatiana i Julia 

2015-02-22

Ania i Michal : Jeśli Tajlandia to tylko z Sue!!!!

Jeśli wybierasz się do Tajlandii to nie trać czasu i wybierz Pandanus. Szybko, sprawnie i na temat, lepiej być nie mogło. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru Sue jako przewodnika. Bardzo fajna dziewczyna, miła, uprzejma, życiowa. Następnym razem planując wakacje w Tajlandii na pewno ponownie wybierzemy Pandanus i Sue jako przewodnika. szczerze i gorąco polecamy bo warto !!!! Pozdrowienia dla Sue i do zobaczenia!!!!!

2015-02-21

Małgosia i Zbyszek z córkami : Tajlandia jeszcze raz

Na przełomie stycznia i lutego po raz drugi postanowiliśmy odwiedzić Tajlandię, bowiem w ubiegłym roku pobyt i organizacja pobytu Biura Pandanus b.nam się podobała. Program był dostosowany do naszej rodziny (córki w wieku 8 i 14 lat). W planie mieliśmy 5- dniowe zwiedzanie Birmy, 3-4 dni zwiedzania Bangkoku i okolic i 5 dni odpoczynku na Krabi. Bardzo mile wspominamy pobyt w Birmie, która nas urzekła zabytkami (świątyniami) i serdecznością mieszkańców. Polecieliśmy tam wraz z Sue - polskim przewodnikiem posługującym się nim doskonale , co b. ułatwiało nam podróżowanie. Oprócz tego duża znajomość kultury i historii tego kraju świadczyła o jego dużym profesjonaliźmie. Organizator zapewnił nam transport klimatyzowanymi, wygodnymi vanami dlatego podróżowanie po Tajlandii nie było męczące dla nas i dla dzieci. Również zarezerwowane hotele przez Jacka spełniły nasze oczekiwania. Podczas całego pobytu czuliśmy się bezpiecznie. W razie potrzeby mogliśmy w kazdej chwili kontaktować się z Jackiem lub Sue. Na Krabi mieszkaliśmy najpierw w hotelu Krabi Heritage przy plaży Ao Nang i w hotelu Beyond. Oba polecamy. Po raz drugi jesteśmy zadowoleni z biura Jacka i Sue i z pełną świadomością możemy Wam ją polecić. Mamy nadzieję , że skorzystamy jeszcze z oferty Biura Pandanus Małgosia i Zbyszek      
2015-02-19

Jolanta : Profesjonalizm

Witam, spędziliśmy 3 cudowne dni zwiedzając Bangkok i okolice razem z Su . Pełny profesjonalizm, wszystko dopięte na przysłowiowy "ostatni guzik".Wszyscy bardzo sympatyczni i pomocni w każdej chwili. Mam nadzieję, że uda nam się skorzystać z Państwa biura w niedługim okresie. Możemy polecić Pandanus w 100%. Jeszcze raz ogromne podiękowania dla Jacka.Dąbrowscy i Kamińscy
2015-02-13

Marta : Niezapomniany Bangkok

Każdemu kto chce naprawdę zwiedzić Bangkok i Tajlandię polecamy Panandus Travel. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi biura a szczególnie z naszej przewodniczki Sue.Jej profesjonalne podejście, pasja i uśmiech sprawiły, że chcemy wrócić do Tajlandii. Każdy szczegół w trakcie zwiedzania był dopracowany, począwszy od transferów w klimatyzowanych samochodach, poprzez sprawne ominięcie kolejek po bilety wstępu, po rezerwację stolików w restauracjach. Polecamy każdemu to biuro podróży!!! Marta, Rafał i Igor.

2015-02-07

watacha z Bystrzycy Klodzkiej : 2 dni w Bangkoku z Sue

Spedzilismy wspaniale 2 dni w Bangkoku i okolicach z nasza przewodniczka Sue , ktora doskonale mowi po Polsku,pokazala nam najwazniejsze zakatki tego cudnego miasta , opowiadala nam duzo o Tajlandii i o zyciu jej mieszkancow. wycieczki na bardzo wysokim poziomie w komfortowych i klimatyzowanych warunkach. Goraco polecamy ich biuro , jezeli tu wrocimy to napewno znow skorzystamy z ich uslug.

Dziekujemy Ci Sue za mile spedzone razem chwile.

Gosia, Ola, Renia, Grzes, Adam i Jacek

2015-02-02

Patryk : Bangkok rodzinnie

Sue - dziekujemy Ci bardzo za spedzony z nami czas. To byly 2 fanastyczne dni, kiedy moglismy nie tylko zwiedzic najciekawsze miejsca w Bangkoku, ale przy okazji poznac Ciebie - opowiedzialas nam duzo wiecej o miescie i o kraju - w koncu jestes tu od urodzenia :) Polecam wszystkim - profesjonalna firma, w pelni zaangazowana i swietnie zorganizowana. 

2015-01-18

Karolina : one night in Bangkok

Spedzilismy 2 dni w Bangkoku w towarzystwie Sue , ktora jest bardzo mila osoba i rewelacyjnie mowi po polsku.  Sa bardzo otwartymi ludzmi i wszystko mozna z nimi uzgodnic.Pozwiedzalismy wspaniałe i ciekawe miejsca w centrum i kolo Bangkoku.Sue jest bardzo towarzyska.Byliśmy końcem grudnia ,pogoda byla wspaniala .Bangkok noca zwiedzaliśmy w towarzystwie Tonga -taja mieszkajacego w tajlandii który wspaniale mówi po angielsku.Sue naprawde dba o swoich gości.Polecamy.
2015-01-04

luiza : Wycieczka po Bangkoku

Jak Bangkok to tylko z Sue,pelen profesjonalizm i kompetencja.Wszystko zgodnie z programem i o czasie.Bez Sue nie zobaczylybysmy tego cudownego miasta.Bardzo polecamy!!!!!904

2014-12-15

Jagoda : Co za dzien

Przyjechałyśmy do Tajlandii po raz pierwszy. Przy pomocy Sue zobaczyłyśmy Bangkok z innej, nie opisanej w przewodnikach strony. W tym mieście moźna sie zatracić. Doskonała znajomość jezyka polskiego przez Sue, jej profesjonalne podejście do nas sprawiły, że poczułyśmy atmosferę tego miasta. Wszystkim chcacym zobaczyć Bangkok w swoim tempie polecam z całego serca. Sue, Jacku,- dziękuję za cudowne wrażenia :)  Jagoda i Basia ze Świdnicy
2014-12-11

Marek : one night in Bangkok

Bylismy na dwoch wycieczkach z Sue, pierwsza po Bangkoku a druga w Ajuthaya i bylo super.

Serdecznie polecamy biuro Pandanus, nasze wycieczki zostaly przygotowane bardzo profesjonalnie z indywidualnym podejsciem do klienta a Sue jako przewodniczka przekazala nam w sposob bardzo interesujacy obszerna wiedze na temat Tajlandii.

 

2014-12-09

Kasia i Łukasz : Rewelacja

Jeżeli ktos sie zastanawia czy wybrac to biuro to nie warto tracic czasu tylko trzeba od razu rezerwowac! Sa super! Polecam z calwgo serca. Wroce do Tajlandii tylko jak Pandanus zorganizuje mi wyjazd. Dziekuje bardzo za dwie cudowne wycieczki!

2014-12-08

Grazyna,Robert,Gosia : Prawdziwa Tajlandia

Bardzo dziękujemy za wspaniale 2 tygodnie w trakcie ktorych moglismy poznac smak prawdziwej Tajlandii.90% odwiedzonych miejsc bylo fantastyczne .Opieka Kuby - przewodnika na wysokim poziomie  dowiedzielismy się bardzo duzo ciekawych rzeczy . Polecam każdemu kto chce poczuc "smak" prawdziwej Tajlandii. 

2014-12-01

Włodek : 3 tygodnie z Sue I Jackiem w Tajlandii

Spędziliśmy w Tajlandii trzy tygodnie dzięki  firmie  PANDANUS  nasz pobyt odbył się można perfekcyjnie pod każdym względem . Naszym zadaniem było kupienie biletów ,wybranie hoteli i wycieczek ,które zostały przesłane w ofercie przez Jacka ,następnie po za akceptowaniu przez nas całego programu otrzymaliśmy całkowity koszt pobytu ,który obejmował transfery lądowe i wodne w Tajlandii, hotele ,wycieczki prywatne , bilety wstępu do wszystkich atrakcji , opieka polskojęzycznego przewodnika ,lunche ,transporty klimatyzowanym autem. Firma PANDANUS pobrała od nas połowę kwoty całego pobytu . Proszę być spokojnym o wysłane pieniądze na konto w Tajlandii po dwóch dniach Jacek nam przesłał potwierdzenia przelewu oraz voucher . Pozostałą kwotę należy im wpłacić  w dniu przyjazdu do Tajlandii { polskie biura opłatę  pełną pobierają jeszcze długo przed wyjazdem]. Polecamy wszystkim , którzy chcą zobaczyć prawdziwą Tajlandię i poznać obyczaje , o których może opowiedzieć  tylko  jedyna Tajka mówiąca po polsku  . Dziękujemy Sue za wszystkie wycieczki i miłą atmosferę a Jackowi za perfekcyjną  organizację naszego pobytu pod względem logistycznym a szczególnie za punktualność i wycieczkę na rzekę Kwai . Na pewno wrócimy .  Włodek z Jolą.

2014-12-01

 bardzo dobrze przygotowana wycieczka w przemilej atmosferze ;) serdecznie wszystkim polecamy.

2014-11-22

Kasia i Mariusz z dziecmi : Wspaniale wycieczki po Bangkoku

Spedzilismy w Bangkoku zaledwie 3 dni, z dziecmi w wieku 4,5 i 8 lat, wybralismy trzy wycieczki z Pandanus. To byl bardzo dobry wybor! Bangkok podstawy, Bangkok uzupelnienie i Wodny Targ. Bardzo profesjonalna opieka przewodniczki Sue, ktora mowi biegle po polsku i, jako rodowita Tajka, zna tez zwyczaje lokalne. Dobry plan wycieczek, wszedzie transport minibusem, a ponadto, a raczej przede wszystkim bardzo mila, sympatyczna i pomocna przewodniczka.

 

Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu w Bangkoku, jeszcze tu wrocimy!

 

2014-11-10

Dominika i Piotr : Niezwykły Bangkok z polskim akcentem

Bangkok jest różnorodnym miastem pełnym kontrastów. Dzięki Sue i Jackowi mogliśmy zrozumieć zwyczaje i odmienność kulturową. Przybliżyli nam historię, kuchnię, poczuliśmy prawdziwe niezwykle życie w Bangkoku. Sue była bardzo pogodna, przyjazna i uśmiechnięta nie tylko dla nas, ale również dla wspópracujących z nią Tajów. Dzięki temu czuliśmy się i byliśmy traktowani wyjątkowo. Bardzo polecamy. 

2014-11-09

Marcin i Karolina : Bangkok w pigułce.

Kilka godzin wystarczylo aby dowiedziec sie najwazniejszych informacji o Bangkoku oraz zobaczyc jego najciekawsze miejsca.Nawet najgorzej wygladajace jedzenie, zaczelo smakowac a to wszystko dzieki uroczej Sue. Jak spacer po Bangkoku to tylko z Nimi ;).  Serdecznie polecamy.

2014-11-07

Marcin i Karolina : Bangkok w pigułce.

Kilka godzin wystarczylo aby dowiedziec sie najwazniejszych informacji o Bangkoku oraz zobaczyc jego najciekawsze miejsca.Nawet najgorzej wygladajace jedzenie, zaczelo smakowac a to wszystko dzieki uroczej Sue. Jak spacer po Bangkoku to tylko z Nimi ;).  Serdecznie polecamy.

2014-11-07

Marcin i Karolina : Bangkok w pigułce.

Kilka godzin wystarczylo aby dowiedziec sie najwazniejszych informacji o Bangkoku oraz zobaczyc jego najciekawsze miejsca.Nawet najgorzej wygladajace jedzenie, zaczelo smakowac a to wszystko dzieki uroczej Sue. Jak spacer po Bangkoku to tylko z Nimi ;).  Serdecznie polecamy ;)

2014-11-07

Mariia : Bangkok inaczej

polecamy skorzystanie z uslug biura Pandanus  . w sposob bardzo sympatyczny i pelny ciekawych informacji oraz bardzo sprawnie pokazano nam Bangkok . wszystko to okraszone bylo slicznym usmiechem Sue. Polecamy.

2014-11-07

przemek : 1 day in Bangkok

bardzo fajny dzien...sprawna wycieczka po najpieknijeszych zakatkach Bangkoku. warto zaufac ...wiece gdzie co warto zrobic, kupic, zjesc. polecam

2014-11-02

Tomek

Rewelacja!

Zwiedzanie Tajlandii rozpoczęliśmy dwudniowym zwiedzaniem Bangkoku wraz z Sue. Zobaczyliśmy wszystko co chcieliśmy a Sue chętnie odpowiadała na nasze pytania dzięki czemu zebraliśmy też cenne wskazòwki na cały nasz pobyt. 

Polecam!

2014-11-01

Piotr : Poczatek wakacji

Bardzo udany poczatek wakacji. Dzieki Sue dowiedzielismy sie bardzo ciekawych rzeczy. Jest ona zawsze przygotowana co powoduje, ze spedzony na wycieczce czas mija bardzo przyjemnie. Zawsze cierpliwie tlumaczy i odpowiada nawet na nasze najglupse pytania :)

2014-11-01

Natalia : Dobry start

Nasza podroz zaczela sie w Bangkoku. Na poczatek spacer z Sue po miescie a w kolejnym dniu kolejne wycieczki. 

I to byl strzal w dziesiatke. Poczawszy od zwiedzania i opowiostek skonczywszy na odpowiadanie na nasze wszystkie pytania. Udalo sie nam zwiedzic miasto i okolice w komfortowy sposob a na dodatek pomocna Sue podpowiadala nam jak dalej podrozowac po Tajlandii.

Po prostu SUPER! Szczerze polecam!

2014-11-01

Malwina : Malina

Bankok jest miastem pełnym niesamowitych miejsc, a z Sue  świetnie się je odkrywa. Polecam serdecznie każdmu, kto się tu wybiera, właśnie tę przewodniczkę. Profesjonalna organizacja i przemiła atmosfera.

2014-11-01

Natalia : One day in BKK

Wycieczka po Bangkoku z Sue udana, wszystkie atrakcje zaliczone. Ponadplanowe rowniez :) Polecamy !!!!!

2014-10-28

Joanna : Cudowny Bangkok

oferta biura atrakcyjna, super opieka i przewodnika po Bangkoku. Ciekawy program wycieczek, trafilismy w miejsca do ktorych sami bysmy nie trafili. Przejazdzka na sloniu, Wielki Palac, lezacy Budda, wodny targ i pyszny durian :) ! widok z 84 pierta oraz nieco ekscentryczny pokaz lady boy i wiele innych....a to wszystko w mielej i przyjaznej atmosferze z Sue. Serdecznie polecamy

2014-10-20

Iwona i Robert : Wspanialy Bangkok

Super wycieczka, mielismy malo czasu a Sue pokazala nam bardzo duzo. Bardzo mily i kompetentny przewodnik. bardzo sprawny transport, duzo informacji o codziennym zyciu Tajow i ich kulturze, Naprawde mozna poczuc klimat tego wspanialego miasta. Serdecznie polecamy.

2014-10-13

Beata G. : Sloneczny Bangkok w pigulce

 Swietne rozwiazanie dla polsich turystow ! Jeden dzien z Sue pozwala zobaczyc najwazniejsze zabytki i miejsca oraz poczuc Bangkok w tajskim stylu. Bardzo zyczliwa i pomocna przewodniczka z duza wiedza. Sama przyjemnosc i wspaniale wspomnienia.

2014-09-30

Małgorzata : Tajlandia

Niezapomniane wakacje, to nie tylko cudowwne miejsca. To przede wszystkim wspaniali ludzie, którzy je tworzą. Dzięki Sue i Jackowi przeżyliśmy dwa cudowne tygodnie. Trzeba tutaj perzyjechać, poznać ich wspaniałe osobowości, aby zrozumieć co znaczy trafić na wspaniałe osoby. Dziękujemy i do zobaczenia na kolejnych wakacjach!

2014-08-17

Marek : Wrażenia z pobytu w Bangkoku

Spędziliśmy w Bangkoku dwa dni z Sue. Mówi bardzo dobrze w języku polskim. Zaletą jest, ze jest rodowitą Tajką i bardzo dobrze zna zarówno zwyczaje, jak i historię Tajlandii i Bangkoku. Zdecydowaliśmy sie na dwa dni z firmą Pandamus . Pierwszego dnia - zwiedzilismy wszystkie podstawowe zabytki Bangkoku. Sue opowiadała nam o historii Bangkoku i wszystkich atracjach ( jest bardzo sympatyczą gadułą).  Opowiadała o Królu, o którym wyrażała się w bardzo sympatyczny sposób. Tajowie kochają swojego króla i krolową i to widać na każdym kroku. Istne było także to, że Sue pokazała nam podczas wizyty na bazarze jakie owoce i w jaki sposób należy jeść ( a nie jest to łatwe biorąc pod uwagę ogrom tych owoców). Poza owocami przekonała nas, że jedzenie można jeść na bazarach, gdzie zgodnie z naszymi standardami Sanepid pozamykalby większość z nich :). Nie mieliśmy żadnych problemów zdrowotnych. Zachęcamy do korzystania z barów, które nie wyglądają przyciagająco jak na nasze warunki ale jedzenie w nich jest bardzo dobre ( w Polsce nie jadłem lepszych dań kuchni tajskiej w porównaniu  z daniami serwowanymi czasami w podejrzanych warunkach:) dla porównania byliśmy w centrum handlowym- jedzenie o wiele droższe a jakosc o wiele gorsza niż na bazarach lub punktach sprzedaży przy ulicach.  Ponadto, drugiego dnia byliśmy na targu wodnym, targu na torach, i ze względu na dzieci na wycieczce na sloniach .  Także drugiego dnia sprobowalismy rożnych specjałów kuchni tajskiej - zarówno słodkości, jak i "konkretów". Odnieslismy wrażenie, ze Sue zna wszystkich w miejscach gdzie pojawilismy sie. 

Kwestia ceny - jeden dzień ok. 1.000 zł. Na pierwszy rzut oka - dość dużo biorąc pod uwagę informacje, że Bangokok jest bardzo tani. Natomiast, juz po tych wycieczkach stwierdziliśmy, ze nie była to wygórowane cena biorąc pod uwagę fakt, iż cena obejmowała wszystkie bilety wstępu na różnorodne atrakcje, wyżywienie, a przede wszystkim koszty transportu ( jeździliśmy następnego dnia na "własną rękę" i był problem ze znalezieniem poszukiwanych atrakcji) . Auto  z klimatyzacją powodowało, ze po tych dwóch dniach wycieczek nie byliśmy bardzo zmęczeni z powodu wysokich temperatur. Szczególnie druga wycieczka do oddalonego ok. 80 km od Bangkoku targu wodnego i targu na torach ( musicie to zobaczyć:) nie była męcząca. Ponadto, myśle, ze pół godziny na sloniach to wystarczający czas . 

Bardzo ważne było to, ze wszędzie byliśmy podwożeni dużym klimatyzowanym autem. Była nas 4 a auto było 9 osobowe. 

Tak więc nasza opinia ( dwójka dorosłych i dwójka nastolatków ) jest bardzo dobra. Polecamy -  Na pewno  będziecie zadowoleni. Cool

2014-07-21

Jim : Tajlandia z Pandanus

 

   Szanowni Państwo  wyjazd  w realizacji,

 którego Państwa firma miała ogromy udział wypadł świetnie.  

Chciałbym serdecznie za to podziękować.

 Zorganizowanie takiej trasy nie byłoby możliwe bez Państwa pomocy

 

   Dziękuję serdecznie za miły czas spędzony razem z Wami ,

 Wasz profesionalizm , serdeczność i pomoc jest nieoceniony.

Polecam wspaniałą firmę turystyczną  

PANDANUS TRAVEL CO., LTD.

PRIVATE & VIP SERVICE

Bangkok, Thailand 

Mail: info@pandanus.pl

Phone: +66 845375104

Web: www.pandanus.pl

w obliczu wykonywania moich obowiązków,dzięki której moja trasa odbyła się koncertowo 

 Jeszcze raz gorąco dziękuję  firmie Pandanus,

pracownikom i wszystkim, którzy przyczynili się do realizacji tego projektu. 

                                                           Jim Wowa Gatsby

 

 

2014-07-17

Maciej i Monika z Rodzicami : Podziękowania

Mineły juz 3 miesiące od naszej wyprawy do Tajlandii. Z uśmiechem na twarzy wracamy do zdjęć i filmów które utrwaliły niezapomnianą przygodę którą nam perfekcyjnie zorganizowaliście. Uśmiech Za którą raz jeszcze bardzo serdecznie Wam dziękujemy. Tajlandia tak bardzo nam się spodobała że urlopu w przyszłym roku nie wyobrażamy sobie w jakimś innym miejscu niż właśnie tam. Dlatego liczymy że w przyszłym roku również się zobaczymy z Wami. Podczas spotkań ze znajomymi i prezentacji zdjęć i filmów opowiadamy i polecamy Wasze biuro Uśmiech. Panie Jacku przesyłamy serdeczne pozdrowienia dla Sue oraz Pana.

2014-06-03

Patryk i Gizela : Sue z Jackiem spełniają marzenia

To już druga nasza wycieczka na której skorzystaliśmy z usług polskiego lokalnego biura podróży, pierwsza w Egipcie gdzie było super (pozdrawiamy przewodniczkę Kasię) a druga w Tajlandii, która była spełnieniem naszych marzeń i na pewno zostanie w naszej pamięci do końca życia. Nie chcę się rozpisywać, żeby przyszłym wycieczkowiczom nie popsuć niespodzianki ale mogę śmiało polecić wycieczki na których byliśmy tj. Bangkok podstawy z Sue oraz Most na rzece Kwai i Targ Wodny z Jackiem, połączoną z noclegiem w hollywoodzkim stylu. 

Życzę wszystkim kolejnym turystom korzystającym z usług tego biura podróży takich samych emocji i przeżyć, których my doświadczyliśmy.

 

Pozdrawiamy Was Serdecznie i Dziękujemy za mile spędzony czas...

Patryk z Gizelą

2014-05-28

Kris : Refleksje

I już ponownie jesteśmy w polskiej smutnej rzeczywistości. Dobrze się stało, że choć pozostały miłe wspomnienia. A to głównie dzięki Jackowi.

Zorganizował on nam wycieczkę na targ wodny i na most na rzece Kwai. Jednak na długo w pamięć zapadną nasze męskie rozmowy, nawet na dość osobiste tematy. To jest właśnie przewaga polskiego przewodnika nad anglojęzycznym. I trzeba za to zapłacić, ale moim zdaniem warto. Wiedza kosztuje :)

2014-05-07

Ania z Wiktorem : Bardzo miłe 2 dni

Odbyliśmy dwie wycieczki w Bangkoku z Sue i Jackiem, jesteśmy bardzo zadowoleni. Wszystko na czas, wygodne auto, informacje otrzymane od przewodnika naprawde super, nic dodać, nic ująć. Załujemy tylko że wczesniej planując nasz wyjazd zarobiliśmy sobie zbyt mały postój w Bangkoku, gdyż mieliśmy ochotę pojechać z nimi nad rzekę Kwai. Może nadrobimy to kolejnym razem jesli uda nam się tu wrócić. Bardzo dobrze zorganizowane wycieczki, wszystko odbyło się tak, jak należy. Su Twój język polski naprawde rewelacja...... Pozdrawiamy i mamy nadzieje do zobaczenia 

2014-04-19

Agnieszka z Piotrem, Igą, Olą i Weroniką. : Po powrocie z Tajlandii

Dzien dobry,

Trzy dni temu wróciliśmy do domu. ale nadal jesteśmy pod wrażeniem piękna Tajlandii. Mnie snią się skośnoocy ludzie, tamtejsze krajobrazy i kolory. Częstujemy naszych gości potrawami przygotowanymi wg tajskich przepisów. Chętniej uśmiechamy się do ludzi. Przedłużamy w ten sposób przyjemność wakacji. Kolejny raz myśląc o przygotowaniach do podróży i naszym pobycie w Tajlandii dziękuje Bogu za to, że trafiłam na Wasz adres w internecie. Nie wyobrażam sobie lepszych warunków do oglądania cudów Tajlandii i poznawania specyfiki tego miejsca. Mam świadomość tego, że pokazywannie Polakom Tajlandii to Wasza praca, ale wykonujecie ja perfekcyjnie ze zrozumieniem indywidualnych potrzeb i uśmiechem na ustach a to już sztuka. Dziękujemy Sue że wytzymała wszystkie nasza pytania, dziękujemy za zapoznanie nas z kuchnią tajską, ( przydało nam sie na Ko Samui ), a ja dodatkowo za opiekę nad chorą Iga ( potem już nic nam nie dokuczało ).  Dopiero wróciliśmy do domu a ja już mam nadzieje na kolejny wyjazd w Wasze strony i kolejne z Wami spotkanie. Może nam się uda w przyszłym roku przyjechać w większej grupie. Na razie pozdrawiamy Was serdecznie i życzymy samych sympatycznych i odpowiedzialnych klientów.

Agnieszka z Piotrem, Igą, Ola i Weroniką 

2014-04-13

Odpowiedz od Sue i Jacka : Odpowiedz dla Pan Bernarda i Anna

ODPOWIEDZ SUE I JACKA:

Pozdrawiamy serdecznie obie Panie:

Ciekawi nas dlaczego piszący tutaj nasi goscie w okolo 280 opiniach od ponad 4 lat są zadowoleni z naszej opieki a tylko nasze Panie maja tak negatywne odczucia. Panie zamowily u nas 4 dni wycieczek, z czego 3 z nich odbyly sie idealnie jak byly zamowione, jedna z wycieczek z powodu losowego wymagala zmiany opieki z Sue na polskiego pilota i tajska przewodniczke, Miały tez proponowaną anulacje wycieczki ze zwrotem wszystkich kosztów tej 1 wycieczki. Panie zdecydowaly ze nie chca przewodniczki tajskiej tylko samego polskiego pilota gdyz go bardzo polubily na poprzedniej wycieczce. Otrzymaly na te wycieczke lepsze i drozsze auto na nasz koszt do podrozowania oraz upust jaki wynika z roznicy ceny opieki Sue a opieki przewodnika z pilotem. Upust ten uznaly za maly, gdyz w naszej ofercie mamy tez usluge gdzie nasi goscie jada tylko z opieka kierowcy. Nasze Panie chcialy na nas wywrzec presje ze nalezy im sie ta cena, chociaz mialy do opieki i kierowce i pilota i mogly miec odmowiona na wlasne zyczenie przewodniczke. Naszemu pilotowi i nam wspominaly przez telefon przed pytaniem o dodatkowy upust ze wycieczki sa super, ale jak nie otrzymaly nie przyslugujacego upustu gdyz nie jechaly tylko z samym kierowca to zaczela sie na nas kampania ze jestesmy oszustami.

Bardzo staramy sie o jak najlepszy serwis, oraz zalatwianie wszelkich spraw czego opinia jest liczba osob komentujących nas za to, Jest nam tylo przykro ze w przypadku sytuacji losowej, naglej kiedy Sue kobieta pracujaca 30 dni non stop nie byla w stanie poprowadzic 1 wycieczki, gdyz jest tylko czlowiekiem a nie maszyna ktos nie chce tego zrozumiec i stosuje forme jaka widzimy w komentarzu ponizej.

2014-04-13

BERNARDA I ANNA z Monachium : opinia

 

Wszystkich zachwyconych uslugami Jacka i Sue i nastepnych potencjalnych klientow chcialysmy uczulic na kwestie finansowe , my przeplacilysmy wycieczki zorganizowane przez nich w sposob karygodny.

Placilysmy z gory przelewem za uslugi z Sue, a na miejscu dostalysmy milego pilota, ale nie orientujacego sie ani w historii Tajlandii ani w jej realiach.( ktorego uslugi  zgodnie z tabela Jacka kosztuja o wiele mniej)

Uczulamy na roznice w kosztach wycieczek, czy sa z Sue, czy z pilotem i przeliczyc koszt tych wycieczek. Prosimy przeanalizowac poszczegolne opcje wycieczek.

Zmiana opcji to jest  jest ukryty i nieuczciwy zarobek Jacka i Sue !!!

Bedac na miejscu bylysmy postawione przed faktem dokonanym i czujemy sie bardzo  oszukane. ( np. zaplacilysmy za najdrozsze wycieczki z Sue a jej niestety nie bylo- byl tylko pilot)

Pomyslcie panstwo jak duzy i nieuczciwy jest zarobek Jacka i Sue wynikajacy z roznicy kosztow poszczegolnych opcji wycieczek !!! Prosze przeanalizowac tabele z opcjami i kosztami wycieczek.

Nie negujemy, ze przedstawiciele firmy PANDANUS sa mili, ale niestety prowadza oszukancza dzialalnosc, zerujac na nieswiadomosci polskich turystow.

UCZULAMY !!!

Bernarda i Ania z Monachium

2014-04-12

Andrzej

Sue i Jacek zorganizowali nam dwutygodniowy pobyt w Tajlandii w listopadzie. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Wszystkie rezerwacje hoteli i przejazdów były bez zarzutu - sprawnie i punktualnie.

Sue jako przewodnik - 11 punktów na 10 mozliwych ! ( wiedza o kraju, tradycji i wszystkim wogóle co tajskie,

poczucie humoru i znakomity polski język ! ).

Absolutnie polecam- dobrze jest dokładnie sprecyzować swoje potrzeby turystyczne,no i mozliwości

finansowe.

 

2014-04-06

K.M.WITKOWSCY : TYLKO Z PANDANUS

NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ!!!

2 TYGODNIE Z PROFESJONALISTAMI.

MIŁO, BEZSTRESOWO I W DOBOROWYM TOWARZYSTWIE :)

JEŻELI TAJLANDIA TO TYLKO Z WAMI!!!

 

2014-04-05

Ceglarkowie i Stankiewiczowie : Bangkok i okolice

Sue i Jacek wspaniale zorganizowali nasz pobyt w Bangkoku i okolicach. Są to wspaniali młodzi ludzie , którzy nie tylko potrafią pokazać zabytki, ale równiez  Tajów i ich kulturę .Polecamy wszystkim pobyt w Tjlandii z Pandanusem .

2014-04-04

Ewa : opinia

Pobyt w Bangkoku, zwiedzanie Bangkoku z Sue oraz okolic Bangkoku z Jackiem były wyśmienicie zorganizowane . Poznaliśmy nie tylko zabytki ,ale również  mieszkańców i ich kulturę .Informacje podawane często z humorem.  Żal było się rozstać z Jackiem i Sue. Możemy każdemu polecić usługi  Pandanusa. 

2014-04-04

Grupa 16+ : Bangkok warty Poznania

Nie szukajcie innych przewodników!

Fantastyczna podróż po Bangkoku w  jezyku polskim, z humorem i temperamentem. Zobaczyliśmy prawdziwy Bangkok, którego byśmy nie poznali sami.

Rodziny z Poznania

2014-03-30

Jacek : Bangkok z Sue..

Sue..czy to polska Tajka czy tajska Polka? Nie zgadniecie gdy sami się nie przekonacie! Fantastyczne zwiedzanie Bangkoku po polsku. Dowiedzieliśmy się wiele ciekawostek!

2014-03-29

adam : bangkok 2dni

bylismy 2 dni z zona jestesmy bardzo zadowoleni profesjonalny servis polecam wszystkim ktorzy sie wybieraja do TAjlandi !!!!!

2014-03-28

: Marcin z rodziną

Jacku i Sue,

 

Serdeczne dzięki za zorganizowanie odpoczynku w Tajlandii. Można powiedzieć, że od przybycia do Bangkou, przez zwiedzanie Bangkoku i atrakcji w pobliskich regionach, a kończąc na odpoczynku na plażach południa aż do powrotu do Bangkoku w celu odbycia podróży powrotej do domu czuliśmy się komfortowo pod opieką Pandanusa. Co jest zaletą - przed przyjazdem do Tajlandii można sobie naprawdę  uzgodnić indywidualny przebieg wypoczynku, każdy dostanie to, czego oczekuje - aktywne zwiedzanie bądź leniwy wypoczynek nad morzem bądź jedno i drugie. To co nas ujęło jako rodzinę z 2 dzieci, że w przeważającej czesci hoteli mieliśmy oddzielne pokoje (oczywiście połączone wewnętrznymi drzwiami między pokojami), co dawało namiastkę większej swobody i relaksu:) Przy transferach zawsze ktoś na nas czekał a jak raz się kierowca pomylił i zawiózł nas do nie tego portu nad morzem co trzeba, wystarczył 1 telefon do Sue i wszystko się wyjaśniło.

Jacku - jedna podpowiedź - jeśli nie chcecie w trakcie ustalania szcegółów pobytu wpisywać dokładnych nazw hoteli i wysp, co rozumiem, ale niestety w przypadku błędu kierowcy nie wiemy wtedy gdzie jedziemy docelowo i musimy kontaktować się wtedy z Wami prosząc o pomoc. Poza tym, w hotelach, do których przyjeżdzaliśmy bez przewodnika zawsze pytano nas o voucher, może czas na ich wystawianie, bo nieraz trudno Tajom wytłumaczyć, że Pandanus zrobił rezerwację....:) a i Wy macie coraz więcej klientów, którym polecają Was poprzedni zadowoleni klienci. więc można o czymś zapomnieć.

 W skali pozytywnych wrażeń są to niemalże nie istotne drobnostki, tak więc dam 95 punktów w skali 100 punktowej:) Myśle, że z żadnym sieciowym biurem podróży nie bylibyśmy w stanie tyle zobaczyć a na pewno nie bylibyśmy traktowani tak indywidualnie, nie często biuro podróży tak dostosowuje się do potrzeb i oczekiwań klientów, wiem natomiast, że często klienci muszą się dostosowywać to tego, co sieciowe biura podróży oferują. I to jest Wasza niepodważalna zaleta!

Marcin z rodziną

 

 

2014-03-23

Tomek : Rodziana z nastolatkiem

Bardzo serdecznie polecam biuro Padanus. Zorganizowali dla nas cały pobyt w Tajlandii (zwiedzanie + 3 dni wypoczynku w Krabi) wraz ze zwiedzaniem Angkor Wat w Kambodzy. Spędzilismy z nimi ponad tydzień i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wszystko było dobrze zorganizowane i szczególnie polecamy wycieczki z Sue oraz Kuba, który spędził z nami wiekszość czasu i bardzo mu za to dziekujemy, gdyż jest super profesjonalnie przygotowany do swojej pracy. Jedyny mały minus to może hotele w Bangkoku. Jesteśmy dosyć wymagajaca rodziną i hotel Furama Silom Hotel nie spełnił naszych oczekiwań (nie polecam dla wymagających gości) oraz przed wylotem do Polski Hotel BS Premier - masakra. Po Sheratonie w Krabi z którego bezpośrednio przyjechaliśmy to było nieporozumienie. Nie róbcie tak, że wymagającego klienta z 5* hotelu umieszczacie w 3* hotelu, który tak naprawdę jest max 2*. Cały czar wyjazdu może prysnąć. W naszym przypadku na sczęście tak nie było. Jesteśmy bardzo zadowoleni i jeżeli wrócimy do Tajlandii to na pewnoi z nich jeszcze raz skorzystamy

2014-03-20

Paweł : Paweł z rodziną

Wszystkim gorąco polecamy korzystanie z usług biura Pandanus. Wysoko oceniamy organizację biura i przygotowanie wycieczek, które wybraliśmy z oferty. Pierwszy kontakt mieliśmy z przesympatyczną przewodniczką Poli, którą pozdrawiamy z tego miejsca serdecznie. Mile zaskoczyła nas również Ewa, która miała bardzo dużą wiedzę na temat Tajlandii i zwiedzanych przez nas miejsc. Sue zawdzięczamy wspaniałe wspomnienia związane ze zwiedzanymi z nią miejscami oraz bardzo dużą lekcję historii Tajlandii. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że Was wybraliśmy i jak będziemy wybierać się ponownie, chętnie skorzystamy z Waszych usług.

Jedno co powinniście usprawnić to przeprawa między Tajlandią a Kambodżą. Wysiadanie z busa ze wszystkimi bagażami i piesze przejście przez granicę jest naprawdę uciążliwe.

W tym miejscu pozdrawiamy również przewodnika Piro, człowieka o wysokiej kulturze i ogromnej wiedzy. Wasi współpracownicy to Wasz najmocniejszy atut.

Dziękujemy.

2014-03-09

Jerzy : dr n. med.

jesli chcecie spedzic udane wakacje w Tajlandii polecam

 polskie biuro Pandanus. Przeurocza, przesliczna Su zajmie sie Wami

 od poczatku az do wyjazdu. Pandanus to mala rodzinna firma, a wlasciwie Polskao - Tajska, oferuja w dobrej cenie kompleksowy pobyt z transferami, zwiedzaniem, doskonala

 kuchnia. Warto sprobowac tajskiego klimatu !

2014-03-08

Monika : Opinia - Monika i Natalka

Dziękujemy  Sue za 2-dniową wycieczkę wodny Targ +Kwai. Cudowne dwa dni  spędzone na zwiedzaniu i poznawaniu historii  Tajlandii. Niezapomniana zabawa z małymi lampartami, karmienie małpek i niesamowity hotel na rzece Kwai. Już planujemy powrót do Tajlandii  i następne wycieczki z Pandanus. DZIĘKUJEMY. 

2014-03-04

Basia&Wojtek

POLECAMY!!!!!!

POD WZGLĘDEM ORGANIZACYJNYM BIJĄ WSZYSTKIE BIURA NA GŁOWĘ, WSZYSTKO CO MIELIŚMY W NASZYM PAKIECIE, ZOSTAŁO WYPEŁNIONE PRZEZ BIURO PANDANAUS CELUJĄCO!!! POCZYNAJĄC OD KIEROWCY, KTÓRY ZAWSZE CZEKAŁ NA NAS Z OZNACZONĄ TABLICZKĄ PO ŚWIETNY KONTAKT JUŻ NA MIEJSCU Z SUE(PRZESYMPATYCZNA DZIEWCZYNA:), KTÓRA ZAWSZE SŁUŻYŁA POMOCĄ (W TRAKCIE POBYTU MUSIELIŚMY SKORZYSTAĆ Z POMOCY LEKARZA DLA SUE NIE BYŁO ŻADNEGO PROBLEMU ŻEBY GO ZORGANIZOWAĆ W CIĄGU ZALEDWIE CHWILI).  JEŻELI JESZCZE KTOŚ MA JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI CZY WAHANIA TO NIE MA NAD CZYM SIĘ ZASTANAWIAĆ, PANDANAUS TO PRAWDZIWI PROFESJONALIŚCI!!!

 

2014-03-03

2014-03-02

: Ania i Kamil

Dzięki Sue i Jackowi odkryliśmy nie tylko piękno Tajlandii ale i to, czym żyją Tajowie, jak się zachowywać, gdzie jeść, ile co kosztuje i wiele, wiele więcej.  Udało się połączyć zwiedzanie bangkoku i okolic ze ślubem, wyjazdem do Kambodży i podytem na wyspach, a wszystko do w dobrem atmosferze i w pełnym kontakcie. Hotel-niespodzianka na wyspie to jedno z najfajnieszych miejsc, w jakich byliśmy. Jeśli ktoś chce zwiedzić Tajladię, to Pandanus jest najlepszą opcją.

Ania&Kamil

2014-03-02

Cieszkowscy i Jastrzębscy : Opinia

Państwo Kopiniakowie zorganizowali perfekcyjne naszą wycieczkę do Tajlandii poczynając od lotów poprzez wycieczki i odpoczynek wakacyjny. Możemy polecić usługi biura podróży jako profesjonalną działalność w zakresie organizowania wycieczek wakacyjnych do Tajlandii i regionu. Super sprawą jest polskojęzyczna obsługa oraz ilość i jakość otrzymywanej informacji. Otrzymacie więcej niż spodziewacie się otrzymać !

2014-03-01

Agnieszka i Jacek : Bangkok - Pattaya

Rewelacja!!!

Spędziliśmy wspaniałe chwile wraz z Sue i Jackiem. Opieka w czasie indywidualnych wycieczek na najwyższym poziomie, nic ując nic dodać a nawet więcej. Nawet podczas pobytu w Pattay. Wszystkie ustalenia mailowe z Jackiem w 100 % pokrywały się w czasie pobytu. O nic nie musieliśmy się martwić a zaangażowanie Sue, Jacka, kierowcy i przewodników przekroczyło nasze oczekiwania. Mamy zamiar do nich wrócić na więcej.

Sue i Jacku dziękujemy za wspaniałą rocznicę.

Agnieszka z Jackiem.

2014-02-27

Joanna : Opinia

Szanowni Państwo, w zasadzie wszystko zostało juz napisane. Polecamy zwiedzanie Tajlandii z Sue i Jackiem. KOPKUNKA Sue :))

2014-02-26

Bożena, Magda i Darek : Jednodniowe zwiedzanie Bangkoku

Bardzo dziękujemy Sue za wspaniale spędzony czas i profesjonalną opiekę. Bardzo ją polubiliśmy i cieżko było się rozstawać. Nawiązała dobry kontakt z naszą córką - nastolatką. Biuro wywiązało się w 100% a nawet skloniło się do naszej prośby i jeszcze nas obwiozło po chińskiej dzielnicy czego nie było w planie. Sue opowiadała wszystko ciekawie i nie pozostawiała bez odpowiedzi nasze dodatkowe pytania. Jedynym minusem było to, że spędziliśmy tylko jeden dzień razem! Polecam!

2014-02-25

Małgosia i Zbyszek z córkami : Tajlandia Kraj Ludzi Uśmiechniętych

W tym roku wybraliśmy się całą rodzinką (4 osoby) do Tajlandii.

Wybraliśmy jako organizatora biuro Pandanus. I to był strzał w 10.

Hotele i program 2 tygodniowej wycieczki po Tajlandii i Kambodży ustalaliśmy z Jackiem mailowo.

I od początku do końca program ten był bardzo dobrze zrealizowany.Począwszy od transportu wynajętym

kimatyzowanym wanem z lotniska po zwiedzanie zabytków, degustacje owoców, organizowanie transportu 

i hoteli na terenie Tajlandii i Kambodży, wszystko było dopięte na ostatni guzik. Nie było chwili abyśmy

nudzili się lub zostali pozostawieni sami sobie. Taki odpoczynek b. nam odpowiadał gdyż byliśmy

potraktowani indywidualnie. Dziękujemy Jackowi i Sue za

wspaniałą przygodę w Tajlandii i Kambodży. Sue za pokazanie Bangkoku, Kubie za pokazanie i ciekawą

historię o Ayuttaya, Polly i Radkowi za Kanchanaburi, Kwai i Kambodże.

Na deser pojechaliśmy w czwórkę wynajętym przez Jacka klimatyzowanym wanem  na wyspę Koh Chang.

Organizacja transportu i w tym wypadku nienaganna. W razie jakiś pytań byliśmy z

Jackiem w kontakcie mailowym lub telefonicznym. Wycieczka ta na długo zapadnie nam w pamięci. A w

Tajlandii się zakochaliśmy i zapewne tam powrócimy. Sprawdzonego organizatora już mamy.

Małgosia i Zbyszek

2014-02-25

Waldemar : Wakacje w Tajlandii

Nasz pobyt w Tajlandii był kilkuetapowy - 3 dni Bangkok, 2 dni Pattaya i 6 dni Phuket - wszystko uzgadnialiśmy mailowo z Jackiem - wyszło perfekcyjnie - od przelotów z Polski, z lotami wewnętrznymi na Phuket i z powrotem - zorganizowane  doskonale - wszędzie czekali umówieni kierowcy - w miejscach i o czasie uzgodnionym co do minuty. Wycieczki prowadzone przez Sue i Jacka atrakcyjnie i żywo prowadzone; informacje o życiu mieszkańców - z pierwszej ręki; posiłki typowo tajskie. Przez cały pobyt czuliśmy życzliwą opiekę Jacka i Sue, którzy sa niezwykle sympatyczni, lubią swoją prace i lubia ludzi. Mamy porównanie - bo przed rokiem zwiedzalismy Tajlandię z dużego biura turystycznego - było drożej i bez tej atmosfery. Polecam!. Waldemar z resztą ekipy.

2014-02-25

Emilia : Cudowna Tajlandia

Jesteśmy dwa tygodnie po przylocie z cudownej Tajlandii. Mieliśmy ogromne szczęście móc podróżować pierwszy tydzień z biurem Pandanus. Pierwsze dni w Bangkoku "opiekowała się " nami przecudowna kochana Sue. Ogrom wiedzy,ciekawostek,humoru sprawił,że cała nasza grupa pokochała ją już pierwszego dnia. Jest wspaniałym przewodnikiem,przyjaciółka która zawsze służy pomocą. Poza umówionymi pakietami wycieczek zjedliśmy razem przemiła kolację co było miłym akcentem na zakończenie. Mieliśmy okazję równiez trochę "zboczyć" poza program na trasie i cieszyć np. wizytą u wspaniałej mamy Sue. Elastyczność i perfekcyjność zarówno w transferach,jakości hotelów jak i całej organizacji dnia. Po zakończeniu przygody w Bangkoku udaliśmy się tym razem z Jackiem na zwiedzanie Kanchanaburi i okolic. Cudowne chwile,pełne wrażeń,napięty program. Na zakończenie dwudniowa podróż z Jackiem na południe. Świetna zabawa,krajobrazy,przygoda. Sami nigdy nie dotarlibyśmy do tylu pięknych "schowanych",mniej komercyjnych miejsc. Jacek oczami Polaka jest świetnym pilotem i przewodnikiem. Konkretny,rzeczowy,pomocny.

Zapewniam wszystkich,iż przygoda z Pandanus będzie wspaniałym przezyciem. Samemu podróżując nigdy ale to nigdy nie będziemy w stanie "dotknąć" tak mocno Tajlandii w tak krótkim czasie. Pojawiajace sie pojedyncze złe opinie muszą być wynikiem szeregu nieporozumień i niedomówień. Firma Pandanus jest niezmiernie rzetelna, obowiązkowa. Każde nawet najmniejsze spóźnienie było zgłaszane w recepcji hotelu abyśmy nei martwili sie na zapas. Wszystko w  jak najlepszym porzadku.

Jesteśmy przekonani,iż kolejna wyprawa będzie napewno połaczona z Pandanusem.

Przesyłamy gorące podziękowania za cudowny pobyt ! Zapraszamy Sue do Szczecina jak tylko pojawi sie niebawem w zimnej Polsce !

-Emilia,Robert,Stelka,Artur,Justyna,Przemek.

2014-02-25

JOLA I PIOTR : PODZIĘKOWANIA

Sue i Jacku witajcie!

Bardzo serdecznie dziękujemy za cudowne i niezapomniane chwile spędzone w Tajlandi (dzięki Wam oczywiście).Wyjazd zorganizowaliście na 5+, pełen profesjonalizm i wiedza już od etapu orgazizowania wycieczek po samo zwiedzanie. Sue jesteś cudowna!!!!!!! przemiła i sympatyczna i dzięki Tobie poznaliśmy nie tylko uroki zabytków i świątyń , ale też jak wygląda życie tajów i ich religia ,nie mówiąc już o prawdziwej kuchni tajskiej(żaden przewodnik w życiu nie ,,ujął" mnie tak jak TY) jesteś SUPER!!!! Dzięki Wam pokochaliśmy Tajlandię i napewno tu wrócimy na dłużej, aby w pełni poznać dalsze uroki Tajlandi (mamy ,,niedosyt")

Wybór Waszego biura to był ..strzał w dziesiątkę", już planujemy aby w krótce (listopadzie)do Was wrócić!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiamy Was serdecznie

2014-02-25

Jola : JEDNODNIOWA WYCIECZKA

Skorzystaliśmy z oferty jednodniowej wycieczki poza Bangkok. Wcześniej planowaliśmy wyjazd z Pandanusem do Kambodży , ale cena była dla nas jednak za wysoka ( rodzina 4 osobowa ) .

Biuro nie należy do najtańszych , ale dużą zaletą jest polski przewodnik.  Muszę przyznać , że pomimo wielu moich pytań  , zmian wycieczek i zastanawiania się , Jacek wykazał się dużą cierpliwością i wyrozumiałością. Był to nasz pierwszy wyjazd do Tajlandii i można go zaliczyć do udanych.

Biuro Pandanus mogę polecić , wprawdzie trochę się spóźnili po nas do hotelu , ale to się zdarza - szczególnie w zakorkowanym Bangkoku .

Polecam :)

2014-02-24

Grzegorz

Witam

Słowa uznania i same pochwały. Spedzilismy wprawdzie niewiele czasu, bo tylko zwiedzanie Bangkoku, ale za to grupa była całkiem liczna. Szczerze wszystkim polecamy pandanus Sue i Jacka, znakomite biuro, fantastyczni ludzie, mozłiwość zwiedzania po polsku dla wielu bezcenna:-)

2014-02-22

Adam : Bangkok Pattaya

Nic dodać nic ujać po prostu REWELACJA !!!!Dodam ,że żadne biuro podrózy polskie nie zapewni Ci takiej opieki jak Sue i Jacek, Transfer z i na lotnisko o nic się nie marwisz - wszystko zgodnie z planem i mozna napisać ,że punktualność to ich dewiza. Każdy kto sie będzie zastanawiał czy wybrać wycieczki z polskojęzyczną Sue robi bład, ponieważ świetnie mówi po polsku ma bardzo dużą wiedzę na temat światyń, zwyczajów i historii kraju. Wycieczka po Bangkoku - czyli prawdziwe życie (nocna) - super sprawa, spróbujecie róznych ciekawych dań, Sue wszystko wyjasni, macie jakis problem z telefonem czy internetem - zakup tajskiej katy SUE służyła nam pomocą i internecik i telefon był bezproblemowy . Bangkok nocą - niesamowite widoki z 84 pietra , Chinatown - cos wspaniałego. Tranfer z Bangkoku - do Pattaya i powrót po tygodniu -punktualnie piekne autko klimatyzowane zawozi z jednego hotelu do drugiego i jesteś na miejscu, bez stresów, nerwów - wypoczety i zrelaksowany.Pozdrawiam Was i całusy dla SUE. Adam.

2014-02-21

kasia i henryk : Rewelacja

Podbój  Tajlandii i Kambodży to absolutnie wspaniała wycieczka, zaplanowana w każdym najmniejszym detalu. Wygodne hotele w pełni pozwalały odzyskać siły na kolejny dzień zwiedzania. Sue i Jacek fantastyczni ludzie, którzy wspaniale potrafią zorganizować czas podczas zwiedzania, program przygotowany bardzo elastycznie - rewelacja. Czas spędzony z Nimi to czysta przyjemność. Podczas zwiedzania świetni kierowcy, którzy bardzo bezpiecznie jeżdżą. Dziękujemy za zorganizowanie tak fantastycznej imprezy, aż żal, że te dwa tygodnie minęły tak szybko – Kasia i Henryk JJJ

2014-02-21

Renata i Andrzej z córkami : Tajlandia w pigułce

Byliśmy w Tajlandii pierwszy raz. Uzgodniliśmy wcześniej z Jackiem dwie wycieczki. Wszystko było tak jak chcieliśmy.Przysłał po nas samochód z kierowcą , w Bangkoku przesiedliśmy się w busa z przewodniczką. Nie mieliśmy okacji poznać Jacka i Sue, ale Polly- tajska przewodniczka anglojęzyczna była wspaniała. Pokazała nam Tajlandię , odpowiedziała na wszystkie pytania i nakarmiła nas najbardziej egzotycznymi owocami jakie znalazła. 

Dziękujemy za zorganizowanie  nam wycieczek .

Polecemy bardzo gorąco firmę Pandanus, oni najlepiej wiedzą , gdzie zabrać gości.Smile

2014-02-21

Marek&Marzena : Krótki wypad do Bangkoku

Jestesmy bardzo zadowoleni z obslugi biura Pandanus  podczas naszego krotkiego pobytu w Bangkoku.

Korzystalismy z anglomowiacej pilotki tajskiej ,  samochodu z kierowca , oraz z organizacji transferow z i na lotnisko. Nie mielismy okazji poznac wlascicieli biura Jacka i Sue , ale wszystko bylo przygotowane tak jak sobie to wyobrazalismy.

Zdecydowanie polecam wszystkim korzystanie z uslug tego biura.

2014-02-21

Ada&Mariusz : Niezapomniane przeżycia

Jak każdy kto dokonuje wpisu w tym miejscu wypada powtórzyć to co pozostali „goście” Sue i Jacka. Pisze nie bez kozery goście, bo jeszcze nigdy i nigdzie podczas naszych podróży nie czuliśmy się w ten właśnie sposób, korzystając z usług lokalnego biura podróży.

Już sam początek związany z ustaleniem programu wycieczek wskazywał na bardzo duże zaangażowanie i profesjonalizm naszych przyszłych przewodników. Dzięki radom Jacka udało nam się sprawnie ułożyć kalendarz pobytu w Tajlandii w którym dużą rolę odgrywały wycieczki w tym zwiedzanie Bangkoku, targu wodnego oraz 2 dniowa wyprawa na południe Tajlandii.

Zaś w czasie tych podróży byliśmy oczarowani wiedzą i otwartością Sue i Jacka. Dzięki naszym gospodarzom udało nam się poznać mnóstwo ciekawostek, wskazówek i szczegółów dotyczących odwiedzanych miejsc. I mogły tego doświadczyć nasze wszystkie zmysły a w szczególności smaku, kiedy Jacek podczas zamawiania pad thai zapomniał dodać nieśmiertelnego: „maj pet”…oj działo się wtedySmile. Nie do przecenienia jest również to, że ciągła obecność Sue i Jacka dawała nam totalne poczucie luzu... po prostu nie musieliśmy się zwiedzając o nic martwić (zarówno w aspekcie bezpieczeństwa jak i samych planów co dalej itp itd).

Pewne jest jedno polecamy wszystkim ,którzy chcą poznać Tajlandie a nie być po niej „przegonieni”.  My wracamy pytanie tylko jak szybko się to stanie !

pozdrawiamy

Ada&Mariusz

2014-02-16

Izabela : 4 muszkieterów

Witam,

W tym roku odbyłam swoją 1 podróż do Tjalandii wraz z 3 innymi osobami. Jeśli chodzi o mnie  moje wrażenia były , i są nadal ogromne. Wybrałam wycieczkę Wodny targ + Birma, gdzie naszym opiekunem była SUe. Jest to osoba przesympatyczna, cierpliwa i z wielkim sercem. Dzieki niej odkryłam fajne smaki Tajlandii, piękne widoki i ciekawe rozmowy. Sue nie nalezy do osób, które jak wycieczka np dobiega końca NIE mówi do turystow, to robcie co chcecie , ja idę spać. Tylko jeszcze bardziej nas zachęca do poznania i odkrywania. Ja byłam zachwycona wycieczką i do dziś uważam i polecam każego kto się tam wybiera aby pojechał i zobaczył na własne oczy to co ja zobaczyłam.

Drugą wycieczką jaką wzieliśmy z biura Panadus była wycieczka 2-dniowa do Kambozy, naszym przewodnikiem był już ktoś inny, ale byliśmy traktowani :" jak złote jajko", przewodnik posiadał wiedze niezbedą do przekazania, przemiły i skormny człowiek . Kambodzą zachwyca swoją tajemniczościa i drzewami, na pewno tam wróce.

 

MOgłabym pisać i pisać...wiem, jedno Panadus pomógł mi zachwycić się do tego stopnia , że chcę wrócić i odkrywac Tajlandię.

pzdr

iza

2014-02-13

Marta i Tomasz : Tajlandia nasz miesiąc miodowy!

Witamy! Smile

A więc tak, będzie krótko, zwięźle i na temat. No dobra, może nie aż tak krótko.. Wink

Na wstępie i przede wszystkim raz jeszcze chcemy Wam Sue i Jacku bardzo podziękować za całkokształt wakacyjnego przedsięwzięcia. Nasz miesiąc miodowy był wspaniały. Bardzo dobry kontakt mailowy. Pomimo natłoku pracy Jacek zawsze w bardzo miły sposób odpowiadał na nasze maile jeszcze przed samym wyjazdem. Jeśli mowa o organizacji to "dopięta" jak ostatni guzik w koszuli wizytowej. Wszystko sprawnie, składnie i na czas. Wszystkie transfery dograne niemalże co do minuty, kierowca zawsze za nami czekał i już od momentu przekroczenia drzwi wyjściowych leciał z uśmiechem po nasze walizki. Smile

Hmm.. Do czego by się tu przyczepić.. No po prostu nie ma do czego!!! Wink

Reasumując "profesjonalizm" to Wasza domena. Po skorzystaniu z Waszych usług, nazwa Pandanus zagości na bardzo długo w naszej pamięci. A tak swoją drogą to warto mieć marzenia, bo one naprawdę się spełniają.. Smile

 

P.S.

Jest pewna wyspa w tym zakątku świata, którą ludzie śmią nazywać 'wyspa robinsonową' Trudno uwierzyć, że takie miesjca jeszcze istnieją ale one tam naprawde są.. No coż nic więcej Wam nie zdradzę. Po więcej szczegółów proszę kierować się do Jacka, chociaż zapewno i on Wam nic więcej nie powie, dopóki nie postawicie tam własnej nogi... Wink

Gorąco polecamy!!!

 

Pozdrawiamy

Marta i Tomasz

2014-02-07

Zdzisław : dr

Znakomici organizatorzy i przewodnicy. Sue świetnie mówiąca po polsku, niezwykle sympatyczna i podająca Tajlandię "na talerzu" oraz Jacek znakomity organizator, poruszający się po Tajlandii jak po swoim rodzinnym mieście - nie zdradzimy którym. Polecamy, namawiamy, bo na pewno jeszcze raz skorzystamy. Zdzisław i Bogusia 

2014-02-06

marek : sue jest przemila i bardzo kontaktowe, serdecznie polecam wszystkim

serdecznie polecam wszystkim wszystko sorawnie i bez problemow.SUe bardzo mila i sympatyczna, switnie mowi po polsku.

2014-02-02

Dzieki za miła atmosfere jaka stworzyły na wycieczkach zarówno Sue jak i Polly. Program imprez przygotowany został zgodnie z oferta. Super sprawne transfery po zatłoczonym Bkk. Serdecznie dziękujemy za okazana pomoc. Sami w przyszłości chetnie skorzystamy z Waszej oferty jak i polecimy ja naszym znajomym. Pozdrawiamy Adam z Ola i dzieciakami Hania i Maja.

2014-01-31

Mocnal : Ewa

super wycieczka pelen profesjonalizm polecsmy wszystkim rodakom ewa i wiesiek z porajowa

2014-01-25

Zwiedzalismy z Sue Bangkok i mamy bardzo pozytywne wrazenia. Jest to osoba bardzo mila, z duzym poczuciem humoru i co wazne uczciwa. mielismy bardzo udany dzien. Zwiedzanie poszlo sprawnie - bardzo polecamy.

Ekipa z Pily i Warszawy.

2014-01-24

Ewa W. : Zwiedzanie Bangkoku i Wodny Targ

Bylismy z rodzina na zwiedzaniu targu na torach, Wodnego Targu i Bangkoku z Sue. Bardzo miła atmosfera, pani przewodnik swietnie mowi po polsku. Tajskim zwyczajem co chwile zatrzymywalismy sie, aby cos przekasic. Goraco polecamy wszystkim wybierajacym sie w te okolice, sami na pewno jeszcze skorzystamy. :-)

Pozdrawiamy !

2014-01-18

Krzysztof : profesjonalnie i urolkiwie

Jesteśmy w czsie indywidualnego pobytu w Tajlandji.Wszystkie szczególy naszych oczekiwań zrealizowane zgodnie z załozeniami.Perfekcyjnie zaplanowany pobyt.Ciekawie pokazany Bangkok przez Su - przemiła, wrazliwa osoba, pięknie mówiaca po polsku z "sercem na dłoni"przekazujaca informacje, których nie uzyska się od standartowego przewodnika.Jest jak przyjaciel, który chciał podzielić się tym co nas interesuje.Jacek bardzo profesjonalny, ma przygotowany program w szczegółach, zadnych wpadek, nie narzucający się, szanujacy prywatność i czujacy nasze potrzeby.Hotele przygotowane przez Pandanus bez zastrzeżeń,dobry standard i swietna lokalizacja.Transport b. wygodnymi samochodami.Transfery lotnisko-hotel perfekcyjne. Trudno znależć jakies minusy.Myslę,że cenowo nie ma specjalnie szans znależć lepszej możliwości tak poznać " od kuchni " Tajlandii. Poza tym sa otwarci na różnego rodzaju propozycje i nie ma tematów zamkniętych. Serdecznie z cała odpowiedzialnościa polecamy to biuro.

Krzysztof i Asia z Łodzi

 

 

 

2014-01-05

monika : Monika i Jarek z Torunia

Serdecznie polecamy uslugi Jacka i Sue. W bardzo milej i przyjaznej atmosferze poznalismy Bangkok. Dzieki uslugom Pandanus dotarlismy do miejsc, ktorych zapewne sami bysmy nie zobaczyli. Sue jest przemila osoba, przekazala wiedze i informacje, ktorych nie znajdziemy w zadnym przewodniku. Dzieki przewodnikom firmy zobaczylismy Bangkok od strony turystycznej, jak i te zakatki, ktore nie prowadza przez szlak turystyczny. W kumplowskiej atmosferze spedzilismy fantastyczny czas w Bangkoku. Serdecnie polecamy Sue i Jacka. Pozdrawiamy Monika i Jarek

2013-12-08

KAsia&Waldek : Bangkok

Mimo krotkiego pobytu w Bangkoku jestesmy mega zadowoleni polecamy Sue jako numer jeden przweodniczki , jest przesympatyczna mila osoba ktora. W krotkim czasie przekazala nam tyle informacji pokazala duzo ciekawych miejsc. Swietnie mowi po polsku .

2013-12-06

Beata i Wojtek z Poznania : Prywatna wycieczka

Wlasnie wrocilismy z prywatnej wycieczki do Tajlandii. Wyjazd zorganizowany w calosci przez Jacka i Sue - wlascicieli biura Pandanus Travel. Skrojony na miare " naszych potrzeb i mozliwosci czasowych ". Wszystko dopiete na tzw. ostatni guzik, poczawszy od odbioru z lotniska, rezerwacje hoteli poprzez doskonala opieke na miejscu.  Podrozowalismy wygodnym autem , w przyjacielskiej atmosferze z opowiesciami o Tajlandii. Sue- rozbrajajaca polska Tajka, niesamowicie urokliwa. Forma wycieczki doskonala szczegolnie dla osob ktore chca zobaczyc jak najwiecej w stosunkowo krotkim czasie, bez stresu przebywania w kraju o innej kulturze w dodatku za rozsadna cene. Bedziemy tesknic nie tylko do tego pieknego, bezpiecznego i przyjaznego kraju, ale i do Jacka i Sue. Dziekujemy za cudne wakacje !!!! Beata i Wojtek

2013-12-04

Anita i Ania : Bangkok i wyspa Ko Chang

Bylismy 2 tygodnie pod koniec listopada 2013 w dwie pary w Tajlandii. Cały pobyt na miejscu zorganizowało nam biuro Pandanus. Wszystko odbyło się sprawnie i zorganizowane na czas z pełnym zaangażowaniem Sue i Jacka. Przed wyjazdem otrzymywalismy odpowiedzi na każde zadawane pytania, te upierdliwe też. Sue to kobieta anioł. Zobaczylismy Tajlandie w duzej pigułce i napewno tu wrócimy i skorzystamy z ich profesjonalnej obsługi.

Uwaga- Tajlandia wciąga a sam Bangkok moze Cie pochłonąć : ) : ) : )

Anita i Piotrek, Ania i Krzysiek

2013-11-27

Maciek : One day in Bangkok

Niesamowita wyprawa! Zwiedzanie Bangkoku z najwazniejszami punktami do "odhaczenia". Przekroj przez miasto od biedniejszych dzielnic po najwazniejsze zabytki i atrakcje turystyczne. Idealny sposob na zwiedzanie stolicy w jeden dzien, zarowno dla calych rodzin jak i samotnych podroznikow. Goraco polecam! :)

2013-11-16