Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Basia&Wojtek

POLECAMY!!!!!!

POD WZGLĘDEM ORGANIZACYJNYM BIJĄ WSZYSTKIE BIURA NA GŁOWĘ, WSZYSTKO CO MIELIŚMY W NASZYM PAKIECIE, ZOSTAŁO WYPEŁNIONE PRZEZ BIURO PANDANAUS CELUJĄCO!!! POCZYNAJĄC OD KIEROWCY, KTÓRY ZAWSZE CZEKAŁ NA NAS Z OZNACZONĄ TABLICZKĄ PO ŚWIETNY KONTAKT JUŻ NA MIEJSCU Z SUE(PRZESYMPATYCZNA DZIEWCZYNA:), KTÓRA ZAWSZE SŁUŻYŁA POMOCĄ (W TRAKCIE POBYTU MUSIELIŚMY SKORZYSTAĆ Z POMOCY LEKARZA DLA SUE NIE BYŁO ŻADNEGO PROBLEMU ŻEBY GO ZORGANIZOWAĆ W CIĄGU ZALEDWIE CHWILI).  JEŻELI JESZCZE KTOŚ MA JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI CZY WAHANIA TO NIE MA NAD CZYM SIĘ ZASTANAWIAĆ, PANDANAUS TO PRAWDZIWI PROFESJONALIŚCI!!!

 

2014-03-03

2014-03-02

: Ania i Kamil

Dzięki Sue i Jackowi odkryliśmy nie tylko piękno Tajlandii ale i to, czym żyją Tajowie, jak się zachowywać, gdzie jeść, ile co kosztuje i wiele, wiele więcej.  Udało się połączyć zwiedzanie bangkoku i okolic ze ślubem, wyjazdem do Kambodży i podytem na wyspach, a wszystko do w dobrem atmosferze i w pełnym kontakcie. Hotel-niespodzianka na wyspie to jedno z najfajnieszych miejsc, w jakich byliśmy. Jeśli ktoś chce zwiedzić Tajladię, to Pandanus jest najlepszą opcją.

Ania&Kamil

2014-03-02

Cieszkowscy i Jastrzębscy : Opinia

Państwo Kopiniakowie zorganizowali perfekcyjne naszą wycieczkę do Tajlandii poczynając od lotów poprzez wycieczki i odpoczynek wakacyjny. Możemy polecić usługi biura podróży jako profesjonalną działalność w zakresie organizowania wycieczek wakacyjnych do Tajlandii i regionu. Super sprawą jest polskojęzyczna obsługa oraz ilość i jakość otrzymywanej informacji. Otrzymacie więcej niż spodziewacie się otrzymać !

2014-03-01

Agnieszka i Jacek : Bangkok - Pattaya

Rewelacja!!!

Spędziliśmy wspaniałe chwile wraz z Sue i Jackiem. Opieka w czasie indywidualnych wycieczek na najwyższym poziomie, nic ując nic dodać a nawet więcej. Nawet podczas pobytu w Pattay. Wszystkie ustalenia mailowe z Jackiem w 100 % pokrywały się w czasie pobytu. O nic nie musieliśmy się martwić a zaangażowanie Sue, Jacka, kierowcy i przewodników przekroczyło nasze oczekiwania. Mamy zamiar do nich wrócić na więcej.

Sue i Jacku dziękujemy za wspaniałą rocznicę.

Agnieszka z Jackiem.

2014-02-27

Joanna : Opinia

Szanowni Państwo, w zasadzie wszystko zostało juz napisane. Polecamy zwiedzanie Tajlandii z Sue i Jackiem. KOPKUNKA Sue :))

2014-02-26

Bożena, Magda i Darek : Jednodniowe zwiedzanie Bangkoku

Bardzo dziękujemy Sue za wspaniale spędzony czas i profesjonalną opiekę. Bardzo ją polubiliśmy i cieżko było się rozstawać. Nawiązała dobry kontakt z naszą córką - nastolatką. Biuro wywiązało się w 100% a nawet skloniło się do naszej prośby i jeszcze nas obwiozło po chińskiej dzielnicy czego nie było w planie. Sue opowiadała wszystko ciekawie i nie pozostawiała bez odpowiedzi nasze dodatkowe pytania. Jedynym minusem było to, że spędziliśmy tylko jeden dzień razem! Polecam!

2014-02-25

Małgosia i Zbyszek z córkami : Tajlandia Kraj Ludzi Uśmiechniętych

W tym roku wybraliśmy się całą rodzinką (4 osoby) do Tajlandii.

Wybraliśmy jako organizatora biuro Pandanus. I to był strzał w 10.

Hotele i program 2 tygodniowej wycieczki po Tajlandii i Kambodży ustalaliśmy z Jackiem mailowo.

I od początku do końca program ten był bardzo dobrze zrealizowany.Począwszy od transportu wynajętym

kimatyzowanym wanem z lotniska po zwiedzanie zabytków, degustacje owoców, organizowanie transportu 

i hoteli na terenie Tajlandii i Kambodży, wszystko było dopięte na ostatni guzik. Nie było chwili abyśmy

nudzili się lub zostali pozostawieni sami sobie. Taki odpoczynek b. nam odpowiadał gdyż byliśmy

potraktowani indywidualnie. Dziękujemy Jackowi i Sue za

wspaniałą przygodę w Tajlandii i Kambodży. Sue za pokazanie Bangkoku, Kubie za pokazanie i ciekawą

historię o Ayuttaya, Polly i Radkowi za Kanchanaburi, Kwai i Kambodże.

Na deser pojechaliśmy w czwórkę wynajętym przez Jacka klimatyzowanym wanem  na wyspę Koh Chang.

Organizacja transportu i w tym wypadku nienaganna. W razie jakiś pytań byliśmy z

Jackiem w kontakcie mailowym lub telefonicznym. Wycieczka ta na długo zapadnie nam w pamięci. A w

Tajlandii się zakochaliśmy i zapewne tam powrócimy. Sprawdzonego organizatora już mamy.

Małgosia i Zbyszek

2014-02-25

Waldemar : Wakacje w Tajlandii

Nasz pobyt w Tajlandii był kilkuetapowy - 3 dni Bangkok, 2 dni Pattaya i 6 dni Phuket - wszystko uzgadnialiśmy mailowo z Jackiem - wyszło perfekcyjnie - od przelotów z Polski, z lotami wewnętrznymi na Phuket i z powrotem - zorganizowane  doskonale - wszędzie czekali umówieni kierowcy - w miejscach i o czasie uzgodnionym co do minuty. Wycieczki prowadzone przez Sue i Jacka atrakcyjnie i żywo prowadzone; informacje o życiu mieszkańców - z pierwszej ręki; posiłki typowo tajskie. Przez cały pobyt czuliśmy życzliwą opiekę Jacka i Sue, którzy sa niezwykle sympatyczni, lubią swoją prace i lubia ludzi. Mamy porównanie - bo przed rokiem zwiedzalismy Tajlandię z dużego biura turystycznego - było drożej i bez tej atmosfery. Polecam!. Waldemar z resztą ekipy.

2014-02-25

Emilia : Cudowna Tajlandia

Jesteśmy dwa tygodnie po przylocie z cudownej Tajlandii. Mieliśmy ogromne szczęście móc podróżować pierwszy tydzień z biurem Pandanus. Pierwsze dni w Bangkoku "opiekowała się " nami przecudowna kochana Sue. Ogrom wiedzy,ciekawostek,humoru sprawił,że cała nasza grupa pokochała ją już pierwszego dnia. Jest wspaniałym przewodnikiem,przyjaciółka która zawsze służy pomocą. Poza umówionymi pakietami wycieczek zjedliśmy razem przemiła kolację co było miłym akcentem na zakończenie. Mieliśmy okazję równiez trochę "zboczyć" poza program na trasie i cieszyć np. wizytą u wspaniałej mamy Sue. Elastyczność i perfekcyjność zarówno w transferach,jakości hotelów jak i całej organizacji dnia. Po zakończeniu przygody w Bangkoku udaliśmy się tym razem z Jackiem na zwiedzanie Kanchanaburi i okolic. Cudowne chwile,pełne wrażeń,napięty program. Na zakończenie dwudniowa podróż z Jackiem na południe. Świetna zabawa,krajobrazy,przygoda. Sami nigdy nie dotarlibyśmy do tylu pięknych "schowanych",mniej komercyjnych miejsc. Jacek oczami Polaka jest świetnym pilotem i przewodnikiem. Konkretny,rzeczowy,pomocny.

Zapewniam wszystkich,iż przygoda z Pandanus będzie wspaniałym przezyciem. Samemu podróżując nigdy ale to nigdy nie będziemy w stanie "dotknąć" tak mocno Tajlandii w tak krótkim czasie. Pojawiajace sie pojedyncze złe opinie muszą być wynikiem szeregu nieporozumień i niedomówień. Firma Pandanus jest niezmiernie rzetelna, obowiązkowa. Każde nawet najmniejsze spóźnienie było zgłaszane w recepcji hotelu abyśmy nei martwili sie na zapas. Wszystko w  jak najlepszym porzadku.

Jesteśmy przekonani,iż kolejna wyprawa będzie napewno połaczona z Pandanusem.

Przesyłamy gorące podziękowania za cudowny pobyt ! Zapraszamy Sue do Szczecina jak tylko pojawi sie niebawem w zimnej Polsce !

-Emilia,Robert,Stelka,Artur,Justyna,Przemek.

2014-02-25

JOLA I PIOTR : PODZIĘKOWANIA

Sue i Jacku witajcie!

Bardzo serdecznie dziękujemy za cudowne i niezapomniane chwile spędzone w Tajlandi (dzięki Wam oczywiście).Wyjazd zorganizowaliście na 5+, pełen profesjonalizm i wiedza już od etapu orgazizowania wycieczek po samo zwiedzanie. Sue jesteś cudowna!!!!!!! przemiła i sympatyczna i dzięki Tobie poznaliśmy nie tylko uroki zabytków i świątyń , ale też jak wygląda życie tajów i ich religia ,nie mówiąc już o prawdziwej kuchni tajskiej(żaden przewodnik w życiu nie ,,ujął" mnie tak jak TY) jesteś SUPER!!!! Dzięki Wam pokochaliśmy Tajlandię i napewno tu wrócimy na dłużej, aby w pełni poznać dalsze uroki Tajlandi (mamy ,,niedosyt")

Wybór Waszego biura to był ..strzał w dziesiątkę", już planujemy aby w krótce (listopadzie)do Was wrócić!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiamy Was serdecznie

2014-02-25

Jola : JEDNODNIOWA WYCIECZKA

Skorzystaliśmy z oferty jednodniowej wycieczki poza Bangkok. Wcześniej planowaliśmy wyjazd z Pandanusem do Kambodży , ale cena była dla nas jednak za wysoka ( rodzina 4 osobowa ) .

Biuro nie należy do najtańszych , ale dużą zaletą jest polski przewodnik.  Muszę przyznać , że pomimo wielu moich pytań  , zmian wycieczek i zastanawiania się , Jacek wykazał się dużą cierpliwością i wyrozumiałością. Był to nasz pierwszy wyjazd do Tajlandii i można go zaliczyć do udanych.

Biuro Pandanus mogę polecić , wprawdzie trochę się spóźnili po nas do hotelu , ale to się zdarza - szczególnie w zakorkowanym Bangkoku .

Polecam :)

2014-02-24

Grzegorz

Witam

Słowa uznania i same pochwały. Spedzilismy wprawdzie niewiele czasu, bo tylko zwiedzanie Bangkoku, ale za to grupa była całkiem liczna. Szczerze wszystkim polecamy pandanus Sue i Jacka, znakomite biuro, fantastyczni ludzie, mozłiwość zwiedzania po polsku dla wielu bezcenna:-)

2014-02-22

Adam : Bangkok Pattaya

Nic dodać nic ujać po prostu REWELACJA !!!!Dodam ,że żadne biuro podrózy polskie nie zapewni Ci takiej opieki jak Sue i Jacek, Transfer z i na lotnisko o nic się nie marwisz - wszystko zgodnie z planem i mozna napisać ,że punktualność to ich dewiza. Każdy kto sie będzie zastanawiał czy wybrać wycieczki z polskojęzyczną Sue robi bład, ponieważ świetnie mówi po polsku ma bardzo dużą wiedzę na temat światyń, zwyczajów i historii kraju. Wycieczka po Bangkoku - czyli prawdziwe życie (nocna) - super sprawa, spróbujecie róznych ciekawych dań, Sue wszystko wyjasni, macie jakis problem z telefonem czy internetem - zakup tajskiej katy SUE służyła nam pomocą i internecik i telefon był bezproblemowy . Bangkok nocą - niesamowite widoki z 84 pietra , Chinatown - cos wspaniałego. Tranfer z Bangkoku - do Pattaya i powrót po tygodniu -punktualnie piekne autko klimatyzowane zawozi z jednego hotelu do drugiego i jesteś na miejscu, bez stresów, nerwów - wypoczety i zrelaksowany.Pozdrawiam Was i całusy dla SUE. Adam.

2014-02-21

kasia i henryk : Rewelacja

Podbój  Tajlandii i Kambodży to absolutnie wspaniała wycieczka, zaplanowana w każdym najmniejszym detalu. Wygodne hotele w pełni pozwalały odzyskać siły na kolejny dzień zwiedzania. Sue i Jacek fantastyczni ludzie, którzy wspaniale potrafią zorganizować czas podczas zwiedzania, program przygotowany bardzo elastycznie - rewelacja. Czas spędzony z Nimi to czysta przyjemność. Podczas zwiedzania świetni kierowcy, którzy bardzo bezpiecznie jeżdżą. Dziękujemy za zorganizowanie tak fantastycznej imprezy, aż żal, że te dwa tygodnie minęły tak szybko – Kasia i Henryk JJJ

2014-02-21

Renata i Andrzej z córkami : Tajlandia w pigułce

Byliśmy w Tajlandii pierwszy raz. Uzgodniliśmy wcześniej z Jackiem dwie wycieczki. Wszystko było tak jak chcieliśmy.Przysłał po nas samochód z kierowcą , w Bangkoku przesiedliśmy się w busa z przewodniczką. Nie mieliśmy okacji poznać Jacka i Sue, ale Polly- tajska przewodniczka anglojęzyczna była wspaniała. Pokazała nam Tajlandię , odpowiedziała na wszystkie pytania i nakarmiła nas najbardziej egzotycznymi owocami jakie znalazła. 

Dziękujemy za zorganizowanie  nam wycieczek .

Polecemy bardzo gorąco firmę Pandanus, oni najlepiej wiedzą , gdzie zabrać gości.Smile

2014-02-21

Marek&Marzena : Krótki wypad do Bangkoku

Jestesmy bardzo zadowoleni z obslugi biura Pandanus  podczas naszego krotkiego pobytu w Bangkoku.

Korzystalismy z anglomowiacej pilotki tajskiej ,  samochodu z kierowca , oraz z organizacji transferow z i na lotnisko. Nie mielismy okazji poznac wlascicieli biura Jacka i Sue , ale wszystko bylo przygotowane tak jak sobie to wyobrazalismy.

Zdecydowanie polecam wszystkim korzystanie z uslug tego biura.

2014-02-21

Ada&Mariusz : Niezapomniane przeżycia

Jak każdy kto dokonuje wpisu w tym miejscu wypada powtórzyć to co pozostali „goście” Sue i Jacka. Pisze nie bez kozery goście, bo jeszcze nigdy i nigdzie podczas naszych podróży nie czuliśmy się w ten właśnie sposób, korzystając z usług lokalnego biura podróży.

Już sam początek związany z ustaleniem programu wycieczek wskazywał na bardzo duże zaangażowanie i profesjonalizm naszych przyszłych przewodników. Dzięki radom Jacka udało nam się sprawnie ułożyć kalendarz pobytu w Tajlandii w którym dużą rolę odgrywały wycieczki w tym zwiedzanie Bangkoku, targu wodnego oraz 2 dniowa wyprawa na południe Tajlandii.

Zaś w czasie tych podróży byliśmy oczarowani wiedzą i otwartością Sue i Jacka. Dzięki naszym gospodarzom udało nam się poznać mnóstwo ciekawostek, wskazówek i szczegółów dotyczących odwiedzanych miejsc. I mogły tego doświadczyć nasze wszystkie zmysły a w szczególności smaku, kiedy Jacek podczas zamawiania pad thai zapomniał dodać nieśmiertelnego: „maj pet”…oj działo się wtedySmile. Nie do przecenienia jest również to, że ciągła obecność Sue i Jacka dawała nam totalne poczucie luzu... po prostu nie musieliśmy się zwiedzając o nic martwić (zarówno w aspekcie bezpieczeństwa jak i samych planów co dalej itp itd).

Pewne jest jedno polecamy wszystkim ,którzy chcą poznać Tajlandie a nie być po niej „przegonieni”.  My wracamy pytanie tylko jak szybko się to stanie !

pozdrawiamy

Ada&Mariusz

2014-02-16

Izabela : 4 muszkieterów

Witam,

W tym roku odbyłam swoją 1 podróż do Tjalandii wraz z 3 innymi osobami. Jeśli chodzi o mnie  moje wrażenia były , i są nadal ogromne. Wybrałam wycieczkę Wodny targ + Birma, gdzie naszym opiekunem była SUe. Jest to osoba przesympatyczna, cierpliwa i z wielkim sercem. Dzieki niej odkryłam fajne smaki Tajlandii, piękne widoki i ciekawe rozmowy. Sue nie nalezy do osób, które jak wycieczka np dobiega końca NIE mówi do turystow, to robcie co chcecie , ja idę spać. Tylko jeszcze bardziej nas zachęca do poznania i odkrywania. Ja byłam zachwycona wycieczką i do dziś uważam i polecam każego kto się tam wybiera aby pojechał i zobaczył na własne oczy to co ja zobaczyłam.

Drugą wycieczką jaką wzieliśmy z biura Panadus była wycieczka 2-dniowa do Kambozy, naszym przewodnikiem był już ktoś inny, ale byliśmy traktowani :" jak złote jajko", przewodnik posiadał wiedze niezbedą do przekazania, przemiły i skormny człowiek . Kambodzą zachwyca swoją tajemniczościa i drzewami, na pewno tam wróce.

 

MOgłabym pisać i pisać...wiem, jedno Panadus pomógł mi zachwycić się do tego stopnia , że chcę wrócić i odkrywac Tajlandię.

pzdr

iza

2014-02-13

Marta i Tomasz : Tajlandia nasz miesiąc miodowy!

Witamy! Smile

A więc tak, będzie krótko, zwięźle i na temat. No dobra, może nie aż tak krótko.. Wink

Na wstępie i przede wszystkim raz jeszcze chcemy Wam Sue i Jacku bardzo podziękować za całkokształt wakacyjnego przedsięwzięcia. Nasz miesiąc miodowy był wspaniały. Bardzo dobry kontakt mailowy. Pomimo natłoku pracy Jacek zawsze w bardzo miły sposób odpowiadał na nasze maile jeszcze przed samym wyjazdem. Jeśli mowa o organizacji to "dopięta" jak ostatni guzik w koszuli wizytowej. Wszystko sprawnie, składnie i na czas. Wszystkie transfery dograne niemalże co do minuty, kierowca zawsze za nami czekał i już od momentu przekroczenia drzwi wyjściowych leciał z uśmiechem po nasze walizki. Smile

Hmm.. Do czego by się tu przyczepić.. No po prostu nie ma do czego!!! Wink

Reasumując "profesjonalizm" to Wasza domena. Po skorzystaniu z Waszych usług, nazwa Pandanus zagości na bardzo długo w naszej pamięci. A tak swoją drogą to warto mieć marzenia, bo one naprawdę się spełniają.. Smile

 

P.S.

Jest pewna wyspa w tym zakątku świata, którą ludzie śmią nazywać 'wyspa robinsonową' Trudno uwierzyć, że takie miesjca jeszcze istnieją ale one tam naprawde są.. No coż nic więcej Wam nie zdradzę. Po więcej szczegółów proszę kierować się do Jacka, chociaż zapewno i on Wam nic więcej nie powie, dopóki nie postawicie tam własnej nogi... Wink

Gorąco polecamy!!!

 

Pozdrawiamy

Marta i Tomasz

2014-02-07

Zdzisław : dr

Znakomici organizatorzy i przewodnicy. Sue świetnie mówiąca po polsku, niezwykle sympatyczna i podająca Tajlandię "na talerzu" oraz Jacek znakomity organizator, poruszający się po Tajlandii jak po swoim rodzinnym mieście - nie zdradzimy którym. Polecamy, namawiamy, bo na pewno jeszcze raz skorzystamy. Zdzisław i Bogusia 

2014-02-06

marek : sue jest przemila i bardzo kontaktowe, serdecznie polecam wszystkim

serdecznie polecam wszystkim wszystko sorawnie i bez problemow.SUe bardzo mila i sympatyczna, switnie mowi po polsku.

2014-02-02

Dzieki za miła atmosfere jaka stworzyły na wycieczkach zarówno Sue jak i Polly. Program imprez przygotowany został zgodnie z oferta. Super sprawne transfery po zatłoczonym Bkk. Serdecznie dziękujemy za okazana pomoc. Sami w przyszłości chetnie skorzystamy z Waszej oferty jak i polecimy ja naszym znajomym. Pozdrawiamy Adam z Ola i dzieciakami Hania i Maja.

2014-01-31

Mocnal : Ewa

super wycieczka pelen profesjonalizm polecsmy wszystkim rodakom ewa i wiesiek z porajowa

2014-01-25

Zwiedzalismy z Sue Bangkok i mamy bardzo pozytywne wrazenia. Jest to osoba bardzo mila, z duzym poczuciem humoru i co wazne uczciwa. mielismy bardzo udany dzien. Zwiedzanie poszlo sprawnie - bardzo polecamy.

Ekipa z Pily i Warszawy.

2014-01-24

Ewa W. : Zwiedzanie Bangkoku i Wodny Targ

Bylismy z rodzina na zwiedzaniu targu na torach, Wodnego Targu i Bangkoku z Sue. Bardzo miła atmosfera, pani przewodnik swietnie mowi po polsku. Tajskim zwyczajem co chwile zatrzymywalismy sie, aby cos przekasic. Goraco polecamy wszystkim wybierajacym sie w te okolice, sami na pewno jeszcze skorzystamy. :-)

Pozdrawiamy !

2014-01-18

Krzysztof : profesjonalnie i urolkiwie

Jesteśmy w czsie indywidualnego pobytu w Tajlandji.Wszystkie szczególy naszych oczekiwań zrealizowane zgodnie z załozeniami.Perfekcyjnie zaplanowany pobyt.Ciekawie pokazany Bangkok przez Su - przemiła, wrazliwa osoba, pięknie mówiaca po polsku z "sercem na dłoni"przekazujaca informacje, których nie uzyska się od standartowego przewodnika.Jest jak przyjaciel, który chciał podzielić się tym co nas interesuje.Jacek bardzo profesjonalny, ma przygotowany program w szczegółach, zadnych wpadek, nie narzucający się, szanujacy prywatność i czujacy nasze potrzeby.Hotele przygotowane przez Pandanus bez zastrzeżeń,dobry standard i swietna lokalizacja.Transport b. wygodnymi samochodami.Transfery lotnisko-hotel perfekcyjne. Trudno znależć jakies minusy.Myslę,że cenowo nie ma specjalnie szans znależć lepszej możliwości tak poznać " od kuchni " Tajlandii. Poza tym sa otwarci na różnego rodzaju propozycje i nie ma tematów zamkniętych. Serdecznie z cała odpowiedzialnościa polecamy to biuro.

Krzysztof i Asia z Łodzi

 

 

 

2014-01-05

monika : Monika i Jarek z Torunia

Serdecznie polecamy uslugi Jacka i Sue. W bardzo milej i przyjaznej atmosferze poznalismy Bangkok. Dzieki uslugom Pandanus dotarlismy do miejsc, ktorych zapewne sami bysmy nie zobaczyli. Sue jest przemila osoba, przekazala wiedze i informacje, ktorych nie znajdziemy w zadnym przewodniku. Dzieki przewodnikom firmy zobaczylismy Bangkok od strony turystycznej, jak i te zakatki, ktore nie prowadza przez szlak turystyczny. W kumplowskiej atmosferze spedzilismy fantastyczny czas w Bangkoku. Serdecnie polecamy Sue i Jacka. Pozdrawiamy Monika i Jarek

2013-12-08

KAsia&Waldek : Bangkok

Mimo krotkiego pobytu w Bangkoku jestesmy mega zadowoleni polecamy Sue jako numer jeden przweodniczki , jest przesympatyczna mila osoba ktora. W krotkim czasie przekazala nam tyle informacji pokazala duzo ciekawych miejsc. Swietnie mowi po polsku .

2013-12-06

Beata i Wojtek z Poznania : Prywatna wycieczka

Wlasnie wrocilismy z prywatnej wycieczki do Tajlandii. Wyjazd zorganizowany w calosci przez Jacka i Sue - wlascicieli biura Pandanus Travel. Skrojony na miare " naszych potrzeb i mozliwosci czasowych ". Wszystko dopiete na tzw. ostatni guzik, poczawszy od odbioru z lotniska, rezerwacje hoteli poprzez doskonala opieke na miejscu.  Podrozowalismy wygodnym autem , w przyjacielskiej atmosferze z opowiesciami o Tajlandii. Sue- rozbrajajaca polska Tajka, niesamowicie urokliwa. Forma wycieczki doskonala szczegolnie dla osob ktore chca zobaczyc jak najwiecej w stosunkowo krotkim czasie, bez stresu przebywania w kraju o innej kulturze w dodatku za rozsadna cene. Bedziemy tesknic nie tylko do tego pieknego, bezpiecznego i przyjaznego kraju, ale i do Jacka i Sue. Dziekujemy za cudne wakacje !!!! Beata i Wojtek

2013-12-04

Anita i Ania : Bangkok i wyspa Ko Chang

Bylismy 2 tygodnie pod koniec listopada 2013 w dwie pary w Tajlandii. Cały pobyt na miejscu zorganizowało nam biuro Pandanus. Wszystko odbyło się sprawnie i zorganizowane na czas z pełnym zaangażowaniem Sue i Jacka. Przed wyjazdem otrzymywalismy odpowiedzi na każde zadawane pytania, te upierdliwe też. Sue to kobieta anioł. Zobaczylismy Tajlandie w duzej pigułce i napewno tu wrócimy i skorzystamy z ich profesjonalnej obsługi.

Uwaga- Tajlandia wciąga a sam Bangkok moze Cie pochłonąć : ) : ) : )

Anita i Piotrek, Ania i Krzysiek

2013-11-27

Maciek : One day in Bangkok

Niesamowita wyprawa! Zwiedzanie Bangkoku z najwazniejszami punktami do "odhaczenia". Przekroj przez miasto od biedniejszych dzielnic po najwazniejsze zabytki i atrakcje turystyczne. Idealny sposob na zwiedzanie stolicy w jeden dzien, zarowno dla calych rodzin jak i samotnych podroznikow. Goraco polecam! :)

2013-11-16

Ola i Jacek : Wycieczka dla dwojga

Jesteśmy bardzo zadowoleni z dzisiejszej wycieczki z Sue po przedmieściach Bangkoku oraz wczorajszej z przewodnikiem anglojęzycznym. Dostaliśmy odpowiedzi na wszystkie nasze pytania, dużo ciekawych i niespotykanych informacji z życia codziennego mieszkańców, zwyczajów i tradycji a nawet historii.

Przewodnicy o bardzo wysokiej kulturze osobistej i chęci do przekazania jak najwięcej informacji. Samochód bardzo wygodny. Lunch dostosowany do naszych wymagań(wegetariański).

Program interesujący - trudno byłoby zobaczyć tak dużo, bez takiej organizacji.

Z całą przyjemnością możemy polecić tę agencję - mała firma więc klient traktowany jest indywidualnie, na czym nam zależało .

Do zobaczenia raz jeszcze - mamy taką nadzieje.

2013-11-15

Piotr Sitnik : Bangkok z grupa 17 osob

w dniu 14.11.2013r, wracajac z Wyspy Phuket zostalismy na dwa dni w Bangkoku. Wspolnie z grupa 17 osob postanowilismy poswiecic jeden dzien na zwiedzanie najciekawszych i najpiekniejszych miejsc w tym miescie. zatrudnilismy profesjonalnego lokalnego przewodnika mowiacego doskonale po Polsku, a w zasadzie Tajke imieniem Sue, wspolwlascicielke firmy turystycznej Pandanus. Rozpoczynajac wycieczke o godz 9.00 z naszego Hotelu, obejrzelismy najciekawsze miejsca, jakie mozna zwiedzic w jeden dzien, bo przeciez w tak wielkim miescie jeden dzien to stanowczo za malo. Niewatpliwym plusem byl polski jezyk jakim poslugiwala sie Sue, gdyz podczas jazdy samochodem caly czas odpowiadala na pytania naszych gosci. Polecam goraco firme Pandanus tym, ktorych turystyczne szlaki zaprowadza do Bangkoku.

2013-11-14

Jola i Piotr : Rocznica ślubu w Bangkoku

Bangkok z Sue ......... rewelacyjny pomysł . Przyjechalismy pierwszy raz do Tajlandii ze wzgledu że to wyjazd z okazji naszej 25 rocznicy ślubu nie chcielismy sami zajmować się organizacja wyjazdu . Poprosilismy żeby wszystkim zajelło się miejscowe biuro PANDANUS , mielismy pewne obiekcje bo nie znaliśmy biura ale okazalo się że to byl strzał w dziesiatke . Rewelacyjna obsluga juz na etapie korespondencji , a na miejscu pełen profesjonalizm , transfery , hotele , wycieczki i ......... inne atrakcje . Co najwaźniejsze to obsługa mówi w języku Polskim , nawet właścicielka Sue ktora jest rodowita Tajka mówi rewelacyjnie po Polsku , co niewatpliwie dużo ułatwia kontakt z miejscowa ludnościa.Poza tym tak sympatycznej, pięknej , miłej ,opiekuńczej i uśmiechniętej osoby jak SUE chyba w Polsce sie nie spotka .

Jeszcze raz dziękuje SUE za opiekę w Bangkoku .

Jola i Piotr

2013-11-07

Piotr i Karolina z Maxiem

Biuro w Bangkoku wskazał nam  nasz zaprzyjaźniony oddział tui w Poznaniu- Travel Story, jestesmy bardzo zadowoleni z usług poleconego nam biura Pandanus z którego usług korzystalismy w czasie krótkiego pobytu w Bngkoku.Cieszymy się , że udało nam sie załapac na wycieczki z Sue -pilota- rodowitej Tajki biegle mówiącej po polsku, ale z prawdziwą Tajską duszą -w naszym odczuciu.Polecamy wszystkim i życzymy wszystkim podróż do Thailandii z tym biurem z powodu ich profesionalizmu, przystepnych cen i przyjaznago klimatu. pozdrawiamy Piotr ,Karolina i Maximilian Gross

2013-11-01

ela

wycieczki organizowane profesjonalnie. bylysmy bardzo zadowolone. mila i ciepla atmosfera, dobre hotele. korzystalysmy z opieki Sue , zobaczylysmy wiele ciekawych miejsc,  a czas spedzony w jej towarzystwie bedzie dla nas milym wspomnieniem. Serdecznie polecam i zachecam do korzystania z uslug w czasie pobytu w Tajlandii. 

2013-10-21

Jacek : Wycieczka prywatna 16 - 19.10.2013

Wycieczkę do Tajlandii zarezerwowalismy już w maju 2013. Potrzebowalismy polskiego przewodnika. W internecie znależliśmy biuro Pandanus prowadzone przez Sue i Jacka.

Poprosiliśmy o ofertę, którą otrzymaliśmy bardzo szybko, ale ponieważ nie znaliśmy firmy ani jej właścicieli, to do zamówienia podchodziliśmy z dużą rezerwą. Okazało się że zupełnie niepotrzebnie! Sue i Jacek Kopiniak to przemili, sympatyczni i bardzo pomocni młodzi ludzie.

Zamówiliśmy u Nich transfery lotnisko - hotele - lotnisko i wycieczki indywidualne z katalogu: Bangkok 1, Ayuttaya, Wodny targ.

Wszystko dograliśmy drogą internetową - przyjete zostały nasze sugestie i propozycje oraz udzielono nam kilku praktycznych porad.

Dzieki Sue i Jackowi poznaliśmy w wielkim ale bogatym skrócie maleńki wycinek Tajlandii. Spróbowaliśmy przepysznych tajskich potraw i owoców.

Pomimo ogromnego tempa i zmęczenia (oczywiście tego pozytywnego) jestesmy bardzo zadowoleni.

Sue i Jacku bardzo Wam dziękujemy - (Sue dzieki za Twoją anielską cierpliwość),

 

Małgosia i Jacek, Viola i Zbyszek, Ala i Arek, Małgosia i Mariusz, Asia i Mariusz.

GORĄCO POLECAMY !!!!!!!!!!!!!!!

2013-10-19

Ewa i Piotr : Urlop w lutym

Przed skorzystaniem z usług Pandanusa również czytaliśmy opinie tutaj na forum. Mam nadzieję, że i nasza komuś pomoże w podjęciu decyzji. Prawdą jest, że Pandanus został nam polecony przez znajomych. Teraz my polecamy dalej :) Muszę dodać, że skutecznie. Byliśmy w Tajlandii w lutym. Jak na 2-tygodniowy urlop, program naszych wczasów był baaardzo bogaty. Ilość atrakcji zależy tylko od Ciebie. Program do naszych oczekiwań został dobrany rewelacyjnie. Zwiedzaliśmy głównie południową część kraju, Bangkok i okolice. Zaliczyliśmy "bezludną" wyspę ;) Chętnie zostalibyśmy trochę dłużej, chociaż o jeden tydzień, ale musieliśmy już wracać do kraju... Do Tajlandii wrócimy na pewno i mam nadzieję, że znowu Sue i Jacek staną na wysokości zadania. Polecamy wszystkim!

2013-10-18

Aga i Ziemek : magiczna wycieczka

Byliśmy na 2 dniowej wycieczce z Sue.

Super organizacja, konkretny program, w ogóle nie było mowy o nudzie. 

Nocleg w niesamowitym hotelu, z pokojami na rzece Kwai, bajeczne miejce, niesamowita atmosfera.

Najpiękniejsze miejsce w życiu w ktorym nocowalismy. Wieczòr z Sue bardzo miły.

Po prostu WOW!

Sue to niezwykle sympatyczna osoba, bardzo ciepła i radosna. Spędziliśmy bardzo miłe chwile. Bardzo, bardzo polecamy!

2013-09-30

Beata i Rafał : Krótki pobyt w Bangkoku - maj 2013

Kontakt do biura Pandanus uzyskaliśmy od znajomych. Skorzystaliśmy z dwóch wycieczek po okolicach Bangkoku. W obu przypadkach naszym przewodnikiem była Sue. Jesteśmy pod wrażeniem jej osobowości i profesjonalizmu. Oprócz typowych danych dotyczących zwiedzanych obiektów przekazała nam mnóstwo infomacji z cyklu "to czego nie ma w przewodniku".

Serdecznie polecamy wszyskim odwiedzającym Tajlandię

2013-09-25

Mariola i Krzysztof : bangkok 1 dzień

Spędziliśmy bardzo przyjemnie dzień.  Profesjonalne i przemiłe podejście. zwiedziliśmy Bangkok w pigułce. Polecamy wszystkim odwiedzajacym Tajlandię.

2013-09-20

Rodzinka z Warszawy : Tajlandia na rodzinne wakacje

Dlugo zastanawialismy sie co napisac, by nie zabrzmialo to banalnie i nie wygladalo na powtorzenie wielu pochlebnych opinii, jakie biuro Pandanus Travel zaskarbilo sobie u swoich gosci. Duzo podrozujemy po swiecie i wiemy, ze dany kraj, poszczegolne miejsca, emocje zwiazane z dana wycieczka przywolujemy m.in. przez pryzmat ludzi, ktorych na swojej drodze poznajemy. Niewatpliwie wspomnienia z naszje pierwszej podrozy do Tajlandii zwiazane beda z Sue i Jackiem, ktorzy swietnie polaczyli organizacyjne talenty z tym czyms, co czyni ze czujesz sie po prostu dobrze.

Z pewnoscia tajemnica sukcesu Pandanus Travel tkwi w ich wielkim zaangazowaniu, w uczuciach, ktore wkladaja, we wspolnym, ciekawym spedzaniu czasu, no i w fakcie, ze jestes pod opieka  tak cieplej i uroczej osoby, jaka jest Sue...

Za to wszystko pieknie Wam, droga Sue i Jacku, jeszcze raz z serca DZIEKUJEMY!

Iwona, Andrzej, Maciek, Jas

2013-09-15

Jerzy : 3 dni w Bangkoku

Biuro Pandamus znalazlem w internecie. Od pierwszego kontaktu wspolpraca byla dokonala, szybkie odpowiedzi mailowe, rzeczowe informacje, przejrzysta oferta. Skorzystalismy z corka z trzydniowego zwiedzania Bangkoku i przedmiesc, transferu z i na lotnisko. Od pierwszej do ostaniej chwili wszystko odbylo sie na najwyzszym poziomie. Uprzejmy kierowca komfortowym samochodem odebral nas z lotniska.Nastepnego dnia rano punktualnie w recepcji oczekiwala na nas Sue. Sue jest osoba niezwykla, pogodna, usmiechnieta, taktowna i z olbrzymia wiedza. Utrzymywalismy indywidualne tempo zwiedzania a Sue potrafila odpowiedziec na kazde pytanie dotyczace historii Tajlandii i zycia wspolczesnego. Program byl tak zorganizowany zeby co chwile mozna bylo odpoczac w klimatyzowanym samochodzie,zacienionym targu lub niezwyklym rejsie lodzia.W kazdej chwili Sue miala pod reka  butelki zimnej wody.. Zrobila nam tez duzo zdjec a kompozycji kadru moze pozzdroscic profesjonalny fotografik. Zobaczylismy chyba wszystko w tym olbrzymim miescie i sprobowalisy doskonalej tajskiej kuchni. Zal tylko bylo rozstawac sie.  Wszystkim goraco polecam uslugi biura Pandanus. Jestem pewien ze jeszcze tam wroce. Do zobaczenia Sue.

2013-09-15

Michał Zubkowicz : Super

Super dzień spędzony w Bangkoku. Ciut przykrótko jedynie :)

2013-09-13

kasia : wycieczka po bangkok

wspaniala wycieczka z duza iloscia atrakcji ze wspaniala przewodniczka Sue. Duzo fajnych przezyc polecamy wszystkim normalnym turystom. trudno opisac to co przezylismy to trzeba zobaczyc. w ciagu trzech dni poznalismy Tajlandie z roznych stron.

2013-09-11

Magda i Mirek : Bangkok z Sue

Biuro Pandanus znaleźliśmy w necie. W lutym 2013 z grupą przyjaciół  skorzystaliśmy z oferty jednodniowej wycieczki po Bangkoku. Oprowadzała nas Sue. Wesoła, bezpośrednia, znakomicie mówiąca po polsku, jako rodowita Tajka dorzucała  komentarze i konteksty których nie poznalibyśmy z przewodnikiem. Ponieważ mieszkaliśmy 80 km od Bangkoku, bardzo sprawnie zorganizowali nam transfer do miasta i z powrotem. Następny wyjazd w tamte strony tylko z Sue i Pandanusem. Polecamy

2013-09-08

Ewa i Piotrek

Da sie opisac trzema zdaniami:

- Super Bangkok!

- Super organizacja wycieczek!

- A najlepsza to Sue!!!

Mozemy tylko polecic dalej!!! Dziekujemy bardzo i do nastepnego razu:-))) 

2013-09-03

Iwona i Bogdan : Tajlandia i Kambodża

Wycieczka luty-marzec 2013

Chciałbym zacząć od tego, że zanim trafiliśmy na stronę Sue i Jacka to planowaliśmy wyjazd z biura, całe szczęście !!!, że do tego nie doszło.  Zanim się zdecydowaliśmy to wątpliwości było bardzo dużo i rozwiane zostały po  przeczytaniu opini które znajdowały się na ich stronie. Wybór biura Pandanus okazał się strzałem w 10.

Zaczęliśmy wymieniać maile z Jackiem (dużo maili) i każdy był z odpowiedzią. Polowaliśmy na lot do Bangkoku i udało się zrobić rezerwację w liniach areoflotu (polecam). Zostało nam jeszcze dobrych parę miesięcy na planowanie wycieczek z Jackiem, co chcielibyśmy zobaczyć gdzie pojechać i jaką opcję wybrać z jego oferty. Wybraliśmy opcję rodzinną indywidualną i bardzo ją polecamy z dzieciakami. Największą obawą było wpłacenie zaliczki na konto biura które tak naprawdę nie wiedzieliśmy czy istnieje i czy nikt nas nie oszuka (biuro w Bangkoku my we Wrocławiu). Podjeliśmy decyzję, że ryzykujemy. Zaraz po dokonaniu przelewu Jacek przesłał potwierdzenie wpłaty co nas trochę uspokoiło. Przyszedł wymarzony dzień wylot w końcu dolecieliśmy i tak jak ustalaliśmy od samego początku opieka, transfer z lotniska do hotelu busem i opieka indywidualna. Jeden dzień odpoczynku i zwiedzanie zgodnie z harmonogramem. Do hotelu przyjechał do nas Jacek, przywitaliśmy się i od samego początku przypadł nam do gustu.

Każda jedna wycieczka była bardzo dobrze zaplanowana i do naszej dyspozycji była przewodniczka Ania Tajka, j. angielski i przemiły chłopak (przepraszam zapomniałem po tym okresie jak miał na imię) polak świetnie mówiący w j. tajskim i kierowca busa. Od rana do wieczora mieliśmy codziennie taką przemiłą opiekę, rewelacja. Zawsze byli na czas i troskliwie się nami opiekowali.

Pisząc tą opinię to chciałbym podkreślić, że biuro Pandanus jest świetnie zorganizowane, solidne i wiedzą jak umilić czas spędzony w Tajlandii. Proszę Państwa jak planujecie wyjazd do Tajlandii to się nie zastanawiajcie i śmiało u Jacka i Sue możecie zaplanować wakacje życia. Kto ma wątpliwości i się zastanawia to aby je rozwiać podaję maila do siebie sheraton@o2.pl

Ps. Tobie Jacku bardzo dziękujemy za udany wypoczynek pozdrów Sue i wszystkich

2013-08-28

Adam : Adam i Julita

W lutym 2013 byliśmy w Tajlandii.PANDANUS znależliśmy w internecie i okazali sie bardzo fajnymi i uczciwymi ludzmi.Byli konkretni i rzeczowi ,zobaczyliśmy to  co  bylło  zaplanowane.Byliśmy też w Kambodży gdzie jeżdziliśmy z kierowcą i przewodnikiem zorganizowanym przez Pandanus.Polecamy JACKA I SUE ponieważ jesteśmy zadowoleni z ich usług

2013-08-18

Sabina : wypad do Ayuttaya

skorzystalismy z jednodniowej wycieczki do Ayuttaya. wypad bardzo udany. duzym bonusem jest polskojezyczny przewodnik szczegolnie z uwagi na obecnosc dzieci. Sue swietnie mowi po polsku i jest skarbnica wiedzy o Tajlandii. nikt tak ciekawie nie opowiada o swoim kraju jak jego rodowici mieszkancy. pewnie jeszcze tu wrocimy i skorzystamy z uslug Pandanus. serdecznie polecamy ich uslugi innym naszym rodakom.

2013-08-18

Marta, Jacek : BANGKOK I OKOLICE

Pandanusa znależliśmy przez internet. Postanowiliśmy zaryzykować i zlecić im zorganizowanie pobytu w Bangkoku + okolice. Okazało się to bardzo udanym wyborem. Bezproblemowa komunikacja przed wyjazdem,dostosowanie się do naszego terminu,programy wycieczek,hotel i koszty-wszystko jasne i czytelne. Na miejscu też wszystko z planem-punktualnie i dopięte. Jeśli ktoś chce Bangkok zwiedzić a nie tylko zobaczyć to polecamy Pandanusa. Od Sue można się dowiedzieć wiele ciekawych rzeczy o których przewodniki nie wspominają. Swietna atmosfera i komunikatywność. Polecamy zdecydowanie

Marta i Jacek Jaworscy

2013-08-14

Mirosław : Prof.

Jesteśmy oczarowani Bangkokiem i przemiłą Su. Od czasu wizyty w lutym 2013 roku polecam swoim znajomym biuro Su i Jacka. Su jest bardzo energiczną, pomysłową i kompetentną przewodniczką. Bardzo wygodny, klimatyzowany bus, pyszna jedzenie na trasie, wszystko super! Na pewno jeszcze skorzystamy w przyszłości.

2013-08-10

Monika : Bankog z Pandanus

Spedziliśmy wraz z mężem niezapomniane chwile w Bankogku, a wszystko dzięki super przewodniczce Sue. Sue jest osobą kompetentną, doskonale znająca historię i kulturę Tajów. Zwiedzanie z Nią Bankogu to czysta przyjemność. Cały czas z uśmiechem na ustach i dowcipem oprowadzała nas po najciekawszych zakątkach miasta.

Kontakt mailowy z Jackiem przebiegał szyko i bez żadnych problemów odpowiadał na wszelkie pytania.

Napewno w przyszłości skorzystamy z Waszych usług. Może uda nam sie w tym roku?:) Dzięki za wszystko. Pozdrawiamy

Monika i Mariusz

 

2013-08-09

Ela : Bangkok z Sue

Zwiedzanie Bangkoku z Sue było wielką przyjemnością.

Z uśmiechem na ustach pokazała nam prawdziwe miasto.

Jest bardzo kompetentną osobą,opowiada ciekawostki o Tajlandii.

Cała wycieczka była bardzo dobrze zorganizowana.

Sue zjawiła się w recepcji naszego hotelu przed umówionym czasem i od tej pory nie spuszczała nas z oka,czuliśmy się bezpiecznie.

Następnym razem  gdy będę w Tajlandii napewno skorzystam z jej usług.

Polecam wszystkim,którzy planują zobaczyć Tajlandię "od kuchni".

Pozdrawiamy Ela,Sylwek,Ewelina I Tomek.

2013-08-09

Kasia : bangkok w dwa dni

doświadczyć prawdziwego Bangkoku tylko z Sue, piękno, zapachy, uśmiech ... spedziliśmy z Sue dwa niezapomniane dni, była tylko dla nas, pokazała nam wszystko co chcielismy zobaczyć, otwarcie opowiadała nam o życiu tutaj - kopalnia wiedzy, po Bangkoku przemieszczaliśmy się w bardzo komfortowych warunkach, w klimatyzowanym busie, ogromnym atutem jest to że Sue mówi doskonale po polsku, na pewno tu wrócimy, mamy ochotę zobaczyć Kmabodżę z Sue, rodzina Kizińskich z Warszawy, z trójką dzieci.

2013-08-07

Romek : 3 x tajlandia z Pandanus !!!!!!!

Witam ponownie wszystkich fanow Tajlandii !!

Gdyby ktos przed kilkoma laty mi powiedzial ze bede spedzal wakacje 3 x w Tajlandii to bym go wysmial.

Dzis pisze jeszcze przed odlotem do domu z BKK i dzieki Panadanus Trawel - koncza sie 3 Wakacje w Tajlandii. Powodow dlaczego tak sie stalo jest wiele ale mysle ze glownym jest Sue z Pandanus i ekipa.Ich zaangazowanie i zapiete na ostatni guzik transfery, bookingi hoteli ( super dobrane i w dobrych lokalizacjach ) sprawiaja ze Tajlandia od pierwszego dnia staje otworem i przyjaznie nas witaa.

W tym roku zaliczylismy z Sue Kambodze i nawet za granica udowodnili ze maja swietna organizacje i profesjonalnie potrafia zorganizowac urlop.

Pozdrawiam wszystkich i milego urlopu w Tajlandii -polecam wszystkim ktorzy sie jeszcze wahaja poleciec do Tajladnii - z Pandanus pewnie i bezpieczmie ::))

Romek z Raciborza z rodzina......

 

2013-08-06

Sobanscy : Swietna wycieczka, sierpien 2013

Przed wyjazdem do Tajlandii znalezlismy na forach pozytywne komentarze na temat biura Pandanus i dlatego zdecydowalismy sie skorzystac z ich uslug wybierajac wycieczke na Floating Market. Caly dzien spedzony z Sue byl bardzo pozytywny i swietnie zorganizowany. Sue przekazala nam niezla dawke wiedzy na temat kultury,religii i zwyczajow i chetnie odpowiadala na wszystkie nasze pytania. Jesli wrocimy do Azji to napewno skorzystamy z uslug Pandanus Travel! Polecamy!

2013-08-03

jolanta : Zwiedzanie Bangkoku z Sue

Wraz z rodzina postanowilismy zorganizowac nasz pobyt w Bangkoku poprzez firme Pandanus.Swietnie zwiedza sie Bangkok z Sue,ktora jest Tajka i dobrze mowi po polsku.Uwazamy,ze to jest jedyny sposob,zeby zobaczyc tak wiele,poznac wszystkie atrakcje,zwyczaje,a nawet wspolnie z Sue wyprobowac smakolykow kuchni tajskiej.Kazdemu  kto pragnie odwiedzic Tajlandie goraco polecamy kontakt z Jackiem lub Sue.Na pewno bedziecie zadowoleni z milego przewodnika i pelnej opieki podczas zwiedzania.                                                                                                                                      Jolanta z rodzina

2013-08-02

Magda i Marcin Wesołowscy : Super wycieczki indywidualne styczeń2013

Dzięki super organizacji ,ciekawemu programowi wycieczek,indywidualnemu podejściu do klienta ;) nasz pobyt w Tajlandii był udany na 100 procent!!! Jacek to świetny Taj mimo,że nie cierpi Ludwika;)-polecamy zapytać czym jest Ludwik-a Sue to super Polka! -mamy nadzieję,że już z obywatelstwem...przy okazji gratulacje;)-Polecamy skorzystanie z oferty i opieki biura Pandanus Travel -Wesołowscy

2013-08-01

rodzina Kalinowskich

Pandanus to doskonala firma turystyczna. bardzo dobra organizacja.Sue jest najlepszym polskim przewodnikiem w Tajlandii, urocza,kompetentna, przemila osoba. Razem z nia zwiedzalismy Bangkok i Ayutaje i bylismy bardzo zadowoleni. Zapewniaja doskonale jedzenie i rozne atrakcje.  Polecamy wszystkim Polakom wybierajacym sie do tego pieknego kraju !!!!!

 

2013-07-31

Tomasz : Wakacje 2013

Całe wakacje super zorganizowane, codziennie do dyspozycji tylko dla naszej trójki, fajna atmosfera, wszystko po polsku. I niezwykle punktualnie. Dziękujemy !

2013-07-26

Wojtek : Renata i Wojtek

Zaplanowaliśmy w czasie jednego pobytu kilka wypraw w róże rejony  Tajlandii i Kambodży, Pandanus te plany bezproblemowo wprowadził w życie. Dedykowany tylko nam lokalny przewodnik, kierowca, bus i jakby było mało to jeszcze osoba mówiąca po polsku. To więcej niż się nieraz spodziewalismy. Uczciwe rozliczenie i co istotne, wyszło taniej, niż wynajmowanie przewodnika i transportu na własną rekę w miejscowych biurach. Sue naprawdę jest niesamowita, a przydzielone nam przewodniczki- Lucyna i Ana w koleżeńskiej atmosferze i okazując osobiste zainteresowanie jeździły wszędzie z nami. Byliśmy z tam z naszym kilkunastoletnim synem- dla nas bezstresowy pobyt z dzieckiem a on był traktowany po partnersku. Jak wyczerpaliśmy program wypaw, to kolejne nasze pomysły były realizowane, nie musieliśmy sami nic  bookować,  a zawsze gdy gdzieś dopłynelismy lub dolecieliśmy to już ktoś z busem nas czekał i miał dla nas wykupione bilety na kolejny środek transportu. Znowu było taniej i lepiej nież samemu.

2013-07-24

Kasia i Fabien z Marsylii : Dla kazdego cos interesujacego

Mielismy przewidziany jeden dzien na zwiedzanie Bangkoku z przewodnikiem. Po spedzeniu jednego dnia pod opieka Sue, poprosilismy o kolejny. Bylo super. Jeszcze nie spotkalismy przewodnika z tak pofesjonalnym i zarazem indywidualnym podejsciem do swojego zawodu. Zadne pytanie nie zostalo bez odpowiedzi. Ciekawostki jakich nie znajdziecie w zadnym przewodniku towarzyszyly opowiadaniom o Tajlandii. Sue mowi tez swietnie po angielsku a i po francusku duzo rozumie (idealny przewodnik dla "roznonarodowych" malzenstw). Dziekujemy Sue i polecamy kazdemu!

2013-07-16

Michał : zwiedzanie

Jeżeli ktoś planuję zwiedzanie Bangkoku lub innych miesc w Tajlandii to zdecydowanie polecam biuro Pandanus. Profesjonalnie zaplanowane programy zwiedzania i przemiła atmosfera. Niezależnie od wieku, mogę zaperwnić, że każdy z uczestników zwiedzania będzie ZADOWOLONY.

2013-07-08

Arleta : Bangkok

Wycieczki i program zwiedzania był niezwykle sympatycznie i profesjonalnie zaprojektowany oraz dopięty w każdym calu. Pani przewodnik- Sue zawsze usmiechnięta pełna optymizmu, szczera, zawsze pomocna ( naprawdę pomogła nam wyjść z paru opresji) przyczym ani trochę nie traciła na profesjonalizmie. Wycieczki były bardzo interesujące lecz nie męczące a ciekawe informacje o obiektach i Tajlandii,k tóre podrzucała nam Sue tylko pokazywały z jaką klasą wszystko było zorganizowane. Szczerze polecam.

 

2013-07-05

Agnieszka : wyjazd Bangkok lipiec 2013

super wyjazd, szczególnie polecam dla rodzin z dziećmi. My podróżowaliśmy z dziećmi 14 lat i 4 lata.

2013-07-01

Emilia : Bangkok w pigułce

Mieliśmy 1 dzień na zwiedzenie Bangkoku. Myśleliśmy, że nie zobaczymy za wiele, ale myliliśmy się. Świetna organizacja, luźna, przyjacielska atmosfera. No i nagrana przerwa na jedzenie - najpyszniejsze jakie jadłam w Tajlandii choć uliczne i proste w sumie. To co najbardziej się nam jednak spodobało to historie Sue, które opowiadamy do tej pory znajomym. Dzięki nim poczuliśmy, że naprawdę dowiedzieliśmy się czegoś wartościowego o tajskiej kulturze. Mieliśmy mnóstwo pytań, niektórych może niezręcznych, ale na każde otrzymaliśmy szczerą, wyczerpującą i ciekawą odpowiedź. Jednym słowem - dziękujemy :)

2013-06-27

Kasia&Piotr

Jeżeli ktoś jest zainteresowny Bangkokiem i okolicami to tylko z Sue. Jest ona wspaniałym przewodnikiem który nie traktuje gości szablonowo. Dzięki temu zawsze można liczyć na jakiś dodatkowy smaczek. Ma też wspaniałego brata dzięki któremu można było zjeść w takich fantastycznych miejscach, że do dziś o nich myślimy (pozdrowienia dla brata). Ocena na 9 jest tylko z powodu braku tajskiego boksu na którym nam bardzo zależało.

Ale dzięki temu, że tak fantastycznie Sue przedstawiła nam Tajlandię jeszcze w tym roku tam wracamy. Ps do Sue:jak przyjadę to pomalować? :-))))))

2013-06-27

Iwona : bangkok i Pattaya

Bylo wspaniale. tak naprawde na 10, ale pomylone zostaly daty wiec.. pierwszy dzien po przylocie musialysmy same zagospodarowac.Ale nastepnego dnia zjawila sie punktualnie Sue i wszystko bylo wspaniale.Na luzie ,rozbawione ogladalysmy zabytki Bangkoku i staralysmy sie wczuc w klimat miasta.Sue nie zanudzala informacjami ,ale na kazde pytanie potrafila odpowiedziec.Spotkalysmy mila i bardzo profesjonalna przewodniczke.Wieczorem zorganizowala nam transport do Pattaya .Zal było sie rozstawac.

Wasze usługi bedziemy polecaly .

2013-06-24

Honorata : 2 dni

Serdecznie dziękujemy za organizację nocnego wypadu po Bangkoku.Nasz polsko-tajski Kuba ,to skarbnica wiedzy i ciekawostek-pozdrawiamy, również ukłony dla Tajki, dla nas Ani,która nieżle radziła sobie po polsku.

Reasumując.Wszystkim niezdecydowanym polecam.Super organizatorzy,pomocni i bardzo profesjonalni.Punktualni,elastyczni i bardzo sympatyczni,pozdrawiam.

2013-06-24

Iza i Paweł : Bangkok

W grudniu 2012 roku bylismy w Tajlandii.Podroz rozpoczelismy od Bangkoku,po ktorym oprowadzala na pani Sue Kopiniak. Wczesniej ustalilismy program zwiedzania .Dnia 5 Grudnia w dniu Urodzin Krola rozpoczelismy zgodnie z planem zwiedzanie Bangkoku.

Doskonala organizacja,profesjonalizm oraz bardzo dobra znajomosc jezyka polskiego jest godna polecenia.Dowiedzielismy sie od Sue bardzo wiele na temat historii Tajlandii oraz dnia dzisiejszego.

Firma Pandanus Travel Sue i Jacka jest pod kazdym wzgledem godna polecenia co niniejszym czynimy.

Iza i Pawel z Poznania

2013-06-23

magda : bangkok 2 dni

swietna organizacja,sue jest znakomita przewodniczka...rewelacyjna znajomosc jezyka polskiego...wszystko dopiete na ostatni guzik.zwiedzalismy z sue bangkok i ayutthaia przez dwa dni zgodnie z programem wycieczki.swietnie zorganizowany transport dla grupy 8 osobowej,od upalu udalo sie odpoczac podrozujac po kanalach bangkoku.polecam kazdemu.

2013-06-21

Dorota i Bronek : Nasze wakacje w Tajlanii

W lutym spędziliśmy bardzo udany 2 tygodniowy wypoczynek w Tajlandi, zorganizowany z pomocą biura Pandanus, który od samego momentu przylotu do powrotu do Polski opiekował się nami.  Sue jest przemiłą i wesołą osobą, która od pierwszej minuty zaskarbuje sobie sympatię gości, umilając pobyt.  Jesteśmy bardzo zadowolenii i polecamy wszystkim, którzy nie mając wiele czasu chcą zobaczyć jak najwięcej, nie tracąc jednocześnie czasu na poszukiwania na własną rękę. Zdążyliśmy dużo zobaczyć przemieszczając się busikiem i samolotem. Zdążyliśmy nawet 4 dni poleżeć na Koh Samui :))  Jeżeli miałabym zamieścić jakąś negatywną uwagę na temat pobytu w Tajlandii to jedynie nadmiar turystów :) którzy niepotrzebnie skumulowani są w tych pięknych miejscach zwykle o tej samej porze dnia...   ale tego już nie zmienimy..... Pozdrawiam

 

2013-06-20

Gosia i Robert : grudzien 2012

Wspaniale wakacje jakie mielismy dzieki Sue i Jackowi wciaz sa wspominane i kto wie moze kiedys maly powrot do tych miejsc-zobaczylismy wiele i dowiedzielismy sie ciekawych rzeczy o kraju jego historii i ludziach -polecamy -jak Tajlandia to tylko z pomoca Sue i Jacka

2013-06-20

Piotrek : Drugi pobyt

To juz drugi pobyt u Jacka i Sue i w zwiazku z tym moge wystawic jeszcze lepsze oceny niz za pierwszym razem. Organizacja, samochody, hotele i kontakt na najwyzszym poziomie. Polecam wszystkim i do zobaczenia w Chinatown u Zielonych....;-)

2013-06-20

kasia : Super

Spędziliśmy super dwa dni w Bangkoku i okolicach razem z Sue która fantastycznie przybliżyła nam swój kraj i zwyczaje, cały czas odpowiadając na nasze dociekliwe pytania. Nie dowiecie się nigdzie tyle o Tajlandii , zwyczajach i religii co od świetnej Tajki bezbłędnie mówiącej po polsku !.Do tego taki przewodnik w restauracji jest niezastąpiony.  Program zwiedzania badzo fajny . Wszystko dopasowane do naszych potrzeb. Polecamy.!

 

2013-06-19

Adam&Anetta : wspaniale

Zwiedzanie było na bardzo wysokim poziomie. Sue to świetna przewodniczka, naprawdę polecamy. Wycieczki fajnie zorganizowane no i przystępne ceny. Wszystko było zorganizowane pod nas, żadnego pośpiechu. Świetne opowieści. Zwiedzaliśmy miejsca, do których nie dotarlibyśmy sami. Polecamy!!!

2013-06-19

Anita Rutkowska

Mieliśmy okazję zwiedzać Bangkok z Sue, Aną i Jackiem. Było cudooownie, wesoło i bardzo rzeczowo. WSZYSKIM PLANUJĄCYM ODWIEDZIĆ TAJLANDIĘ I BANGKOK BARDZO POLECAMY

Anita i Marek Rutkowscy

2013-06-19

Ania i Ivan : Bangkok, okolice, Kamobodża

Witam,
Mieliśmy przyjemność podróżować z "Pandanus-em" w grudniu 2012. Profesjonalna obsługa, bardzo mili ludzie, godni polecenia.  Gwarantują możliwośc obejrzenia wielu miejsc, elastyczność w podrózy i możliwośc zorganizowania dodatkowych atrakcji, nie ujętych w programie zwiedzania.
Świetny wypoczynek w miłym towarzystwie Sue, Any, Lucy i Jacka.
Pozdrawiamy serdecznie
Ania i Ivan

2013-06-19

E-M-M-B : Wspominamy bardzo ciepło!

Spędzilismy w Bangkoku tylko 4dni ale dzięki Pandanusowi wypełnione były maksymalnie zwiedzaniem - a taki był plan. Znakomita organizacja, bez opóźnień i niepotrzebnych przestojów, ogromna wiedza - o wszystkim, co w Tajlandii ( a bylismy w 3-4osoby, więc zasypywaliśmy przewodnikow pytaniami przez cały dzień), Sue i Anna bardzo kompetentne, ale też miłe serdeczne i ciepłe - po prostu przyjemnie sie z nimi spędzało czas. Program wycieczek tak był skonstruowany, że można było nabyć wyobrażenie o Bangkoku, okolicach i zobaczyć to co najważniejsze "z przewodnika", ale również to o czym przewodniki nie piszą.  A na koniec odwieziono nas z wycieczki prosto na lotnisko! Serdecznie polecam Jacka, Sue oraz ich wspłópracowników jako przewodników po Bangkoku i okolicy.

2013-06-19

Madzia : Fantastycznie!

Cztery dni zwiedzania Bankoku jak marzenie- profesjonalnie, elastycznie, dopasowane do sporej grupy tak żeby każdy był zadowolony.

 

Polecam bardzo!

2013-06-19

irek i agnieszka : super urlop

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu luty/marzec 2012 i wycieczek które zostały zorganizowane przez biuro Panadus.Profesjonalne podejście i opieka jaką zostaliśmy otoczeni przez firmę i  właścicieli biura Jacka i Sue  możemy wyrazić tym, iż napewno wrócimy i skorzystamy ponownie z oferty.Wycieczki po Bangkoku i do Kambodży były rewelacyjne ,Sue jest wyśmienitym przewodnikiem wspaniale przygotowana świetnie opowiadająca NAPRAWDĘ POLECAMY.

 

2013-06-19

Marcin&Edyta : Godni polecenia

Z żoną korzystaliśmy z oferty Pandanus Travel w grudniu 2012. Solidna, godna polecenia firma. Wszystko na "no problem". Sue to świetny przewodnik - kompetentna, kontaktowa, bardzo zaangażowana. Zorganizowane wycieczki - w naszym wypadku Kambodża, park safari - zorganizowane i przeprowadzone kompetentnie, bezstresowo. Zarezerwowane hotele - naprawdę OK. Organizacja przelotów, transportu -sprawnie. W porównaniu z ofertami krajowych biur podróży wypadli naprawdę konkurencyjnie. Jeśli szukasz organizatora swojego pobytu w Tajlandii - to są ludzie, do których spokojnie możesz się udać. Ja już zaczynam planować kolejny wyjazd.

2013-06-19

Magda i Bartek : Najwspanialsza podróż

Spędziliśmy w Bangkoku niezapomniane chwile. Dzięki przesympatycznej i wspaniałej  Sue uważamy ten wyjazd za najlepszy w naszym życiu. Profesjonalizm, zaangażowanie i sprawność w działaniu. Trzy różnorodne i bardzo ciekawe dni, wiele wspaniałych miejsc i ciekawych historii. Sue i Jacek świetnie znają się na tym co robią dlatego każda wyprawa to czysta przyjemność. Mieliśmy także okazję skorzystać z wyjazdu do Kambodży gdzie również wszystko było zorganizowane z mistrzowską precyzją. Polecam każdemu w 100% :) Sue i Jacku dziękujemy bardzo i pozdrawiamy serdecznie!!!

2013-06-19

Konrad : Pozytywnie o Pandanus

:)

Bardzo poważnie POLECAM !!!!

Wraz z grupą przyjaciół spędziłem  w Bangkoku drugi tydzień maja 2013 r.

Wybór biura Pandanus był wydaje się najlepszym z mozliwych. Jacek i Sue to bezwzględni profesjonaliści.

Choć nie poznaliśmy Jacka bezpośrdenio, to stale czuliśmy efekty jego pracy. Nieocneiona była jego aktywność przy organizacji naszego pobytu - rezerwacja hotelu - przyzwoitego i niedrogiego w centrum miasta, transfer z lotniska, stały kotakt telefoniczny.

Natomiast Sue to kapitalna przewodniczka. Jest Tajką, ale świetnie mówi po polsku. Dzięki niej poznaliśmy Bangkok nie tylko od strony  historycznej, ale także obyczajowej.

Jej ogromna wiedza była bardzo istotna dla mnie jako architekta.  

Dodatkowo nauczyła nas, gdzie jeść, co zobaczyć samemu, jak się poruszać po tym wielkim mieście. Czas spędzony z nią, to była wielka przyjemność.

Z pełną odpowiedzialnością polecam to biuro. Na pewno będziecie zadowoleni  i zapragniecie wrócić w te strony.

Sue i Jacku - Pozdrawiam Was serdecznie, a jeżeli będę jeszcze jechał do Thailandii, to na pewno się do Was odezwę. Pozostańmy w kontakcie:)

2013-06-19

Ania i Krzysztof : Niezapomniane chwile w Bangkoku

Polecamy !!!!

Spędziliśmy w Bangkoku pierwszy tydzień grudnia 2012 r., a potem odwiedziliśmy znajomych na południu Tajlandii. Było cudownie, choć obawialiśmy się tej podróży, gdyż pierwszy raz nie korzystaliśmy z oferty biura w kraju lecz sami zaplanoawaliśmy ten wyjazd. Wybór biura Pandanus był strzałem w dziesiątkę. Jacek i Sue to profesjonaliści. Choć nie poznaliśmy Jacka, to czuliśmy jego stałą opiekę (rezerwacja hotelu - przyzwoitego i niedrogiego w centrum miasta, transwer z lotniska, stały kotakt telefoniczny). Natomiast Sue to nieoceniona przewodniczka. Jest Tajką, ale świetnie mówi po polsku. Dzięki niej poznaliśmy Bangkok nie tylko od strony architektonicznej i historycznej, ale także obyczajowej. Nauczyła nas, gdzie jeść, co zobaczyć samemu, jak się poruszać po tym wielkim mieście. Czas spędzony z nią, to była wielka przyjemność. Z całego serca polecamy to biuro. Na pewno będzicie zadowoleni  i zapragniecie wrócić w te strony.

Sue i Jacku - Pozdrawiamy Was serdecznie, a jeśli wybierzemy  się kiedyś jeszcze do Tajlandii, to na pewno się do Was odezwiemy.

2013-06-19

Piotr : Rodzina Pałasz

Przeurocza podróż. Świetnie zorganizowana. Znakomite towarzystwo Sue i jej brata. Moje dzieci, a mam ich czórkę były zachwycone egoztyką miejsc które odwiedzilismy.

Polecamy z serca biuro Jacka i Sue. Pełen profesjonalizm.

Pewnie kiedyś to powtórzę!

 

2013-06-19

Joanna

Przebywaliśmy w Tajlandii w okresie świąt i Sylwestra 2012/2013. Jacek  zajął  się logistyką całego naszego pobytu tj. transfery, rezerwacja hoteli itp. Sue towarzyszyła nam w wybranych przez nas wycieczkach służac swoją znajomością miejsca, zwyczajów. Wykazuje bardzo elastyczne podejście do przebiegu wycieczek, istniej możliwość zmiany atrakcji w trakcie wycieczek.

Serdecznie polecam korzystanie z usług biuraPAndanus. Jeśli zdecydujemy się nas dalsze zwiedzanie tego zakątka świata, wówczas na pewno w towarzystwie Jacka i Sue.

 

2013-06-19

Ewa i SŁawek : Pełen profesjonalizm

Świetna organizacja, super kontakt, pełen profesjonalizm!!! Zobaczyliśmy Bangkok jeżeli mogę sie tak wyrazić "akustyczne" to znaczy niemalże indywidualnie i oczami TAja;) zwiedzalismy z SUe, która zawsze była punktualna i cierpliwa. Opowiadała z pasją ale tez prawdziwie. Mieliśmy przez chwile obraz prawdziwej Tajlandii kolorowej i pięknej ale tez rzeczywistej bez lania wody i idealizowania rzeczywistości. Ta firma to gwarancja przyzwoitości i świetnej organizacji. POLECAMY!!!!!!!

2013-06-18

Kasia i Michal : super

Super spedzony czas w Bangkoku. Sami nie zobaczylibysmy tyle co z Sue, Anna i Lucyna.

Oprocz tego fajnie sie bawilismy z innymi uczestnikami wycieczki. Polecilismy Was juz naszy znajomym. Pozdrawiamy i jesli wrocimy to na pewno uderzamy do was o to czego jeszcze nie zwiedzilismy.

Kasia i Michal

2013-06-18

2013-06-18

Zbyszek : Wanda i Zbyszek

REWELACJA !!!!

Wszyscy, którzy chcą zobaczyć Bangkok oczami Taja a nie grupowych marszy z wycieczką polecam gorąco  Sue. Ta dziewczyna mówi po polsku, zna Bangkok jak żaden przewodnik biur podróży i zaprowadzi Was tam gdzie  nie będziecie mieli okazji być z nikim innym.Naprawdę- Sue za swej strony dała z siebie więcej niż było to opisane w naszych oczekiwaniach . Byliśmy dzięki Niej w miejscach wcześniej nie widzianych- a byłem w Bangkoku już  trzeci raz. Minusy? Brak. Naprawdę. Polecam jeszcze raz. Na pewno się nie zawiedziecie  i będziecie miło wspominać czas razem spędzony z Sue.

Sue i Jacku- Pozdrawiamy Was serdecznie i pewnie do zobaczenia w Tajlandii już niebawem

2013-06-18

Andrzej Jacek : przygoda w Bangkoku

Bardzo dobra firma turystyczna. Mila i profesjonalna obsluga przewodnikow w jezyku polskim. Sue tworzy niepowtarzalna atmosfere poznawania Tajlandii, zaraza usmiechem i pogoda ducha!Gdyby wszyscy przewodnicy byli tak pozytywnie nastawieni do zycia i usmiechnieci to kazdy z nas przebywalby na permanentnym urlopie .Polecamy goraco i zapraszamy do Tajlandii,naprawde warto!!!!!

2013-06-16

ZByszek : 2 dni w Tajlandii

Zdecydowaliśmy się na polskojęzycznego przewodnika po Bangkoku i Sue to była dobra decyzja. Dysponowaliśmy zaledwie 3 dniami na zapoznanie się z Tajlandią. Oczywiście nie jest to możliwe w tak krótkim czasie, jednak nasza przewodniczka doskonale sobie z tym wyzwaniem poradziła. Dobra organizacja, punktualność i wiedza Tajki robi wrażenie. pozdrawiamy Sue i na pewno tu wróciły.

2013-06-15

Basia i Szymon Kętrzyn : Szybki objazd Bangkoku

Nasze zwiedzanie Bankoku odbyło się w miłej i bardzo sympatycznej atmosferze dzięki najlepszej, polskiej przewodniczce w Tajlandii;) Jak również sam program dopasowano do naszych oczekiwań w 100%.

Bardzo gorąco polecamy i bardzo dziękujemy Sue;)!!!!!!!!!!!!      Cool

2013-06-03

Aga,Kasia,Wojtek i Irek : spotkanie z Sue

Spędziliśmy uroczy dzień z Sue. Pokazała nam różne oblicza Bangkoku. Jesteśmy zachwyceni i polecamy wszystkim!

2013-05-26

Andrzej : Trzy dni z Sue

W Bangkoku byłem wiele razy. Kilka razy korzystałem z opieki różnych przewodników, ale tak miłej i profesjonalnej opieki jaką sprawowała nad nami Sue nikt do tej pory mi nie zaoferował. Było nas sporo osób a mimo tego Sue umiała znaleźć kontakt ze wszystkimi i każdego z nas zainteresować swoimi opowieściami. Świetna znajomość języka polskiego i Polaków jaką prezentuje Sue jest dodatkowym walorem oferowanej usługi. Nigdy, od żadnego przewodnika po Tajlandii nie dowiedziałem się tylu ciekawostek. Sue i Jacek nie są naciągaczami (jak większość przewodników) i dlatego w ich ofercie nie znajdziecie odwiedzania "factory" czy "duty free shop". Przestrzegam przed tym. W rzeczywistości jest to strata czasu i prowizja dla tych, którzy Was tam zaciągną. Jeśli więc komuś się wydaje, że oferta Pandanusa jest nieco droższa w jakimś elemencie od konkurecji to zwróćcie na ten element uwagę. W zamian otrzymaliśmy bardzo ciekawy a zarazem elastyczny program wycieczek dopasowany do naszych oczekiwań. Polecam serdecznie wszystkim, którzy wybierają się do Bangkoku współpracę z Pandanusem. Przy kolejnej wizycie w Bangkoku z pewnością zwrócę się do Sue i Jacka z prośbą o opiekę.

2013-05-25

Alina i Wojtek : ocena wycieczki po Bangkoku

Mila i sympatyczna atmosfera do zwiedzania tego sporego miasta.Dobre rozwiazania logistyczne i sporo uwag praktycznych udzielanych przez Sue i Jacka.Polecamy !

2013-04-29

agnieszka i krzysztof olsztyn : bangkok kwiecień 2013

Wycieczka z przewodniczką Sue po zakątkach Bangkoku była wyborem trafionym w dziesiątkę. Super sprawnie, barwnie i wygodnie a przede wszystkim z dużą ilością nowych wiadomości, których nie da rady znależć w przewodnikach. Polecamy każdemu.Agnieszka i Krzysiek z Olsztyna 28 kwiecień 2013r.

Ps. jutro czeka nas wycieczka do Kambodźy także z Pandanus! Jesteśmy ciekawi jak będzie....

2013-04-28