Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Basia i Szymon Kętrzyn : Szybki objazd Bangkoku

Nasze zwiedzanie Bankoku odbyło się w miłej i bardzo sympatycznej atmosferze dzięki najlepszej, polskiej przewodniczce w Tajlandii;) Jak również sam program dopasowano do naszych oczekiwań w 100%.

Bardzo gorąco polecamy i bardzo dziękujemy Sue;)!!!!!!!!!!!!      Cool

2013-06-03

Aga,Kasia,Wojtek i Irek : spotkanie z Sue

Spędziliśmy uroczy dzień z Sue. Pokazała nam różne oblicza Bangkoku. Jesteśmy zachwyceni i polecamy wszystkim!

2013-05-26

Andrzej : Trzy dni z Sue

W Bangkoku byłem wiele razy. Kilka razy korzystałem z opieki różnych przewodników, ale tak miłej i profesjonalnej opieki jaką sprawowała nad nami Sue nikt do tej pory mi nie zaoferował. Było nas sporo osób a mimo tego Sue umiała znaleźć kontakt ze wszystkimi i każdego z nas zainteresować swoimi opowieściami. Świetna znajomość języka polskiego i Polaków jaką prezentuje Sue jest dodatkowym walorem oferowanej usługi. Nigdy, od żadnego przewodnika po Tajlandii nie dowiedziałem się tylu ciekawostek. Sue i Jacek nie są naciągaczami (jak większość przewodników) i dlatego w ich ofercie nie znajdziecie odwiedzania "factory" czy "duty free shop". Przestrzegam przed tym. W rzeczywistości jest to strata czasu i prowizja dla tych, którzy Was tam zaciągną. Jeśli więc komuś się wydaje, że oferta Pandanusa jest nieco droższa w jakimś elemencie od konkurecji to zwróćcie na ten element uwagę. W zamian otrzymaliśmy bardzo ciekawy a zarazem elastyczny program wycieczek dopasowany do naszych oczekiwań. Polecam serdecznie wszystkim, którzy wybierają się do Bangkoku współpracę z Pandanusem. Przy kolejnej wizycie w Bangkoku z pewnością zwrócę się do Sue i Jacka z prośbą o opiekę.

2013-05-25

Alina i Wojtek : ocena wycieczki po Bangkoku

Mila i sympatyczna atmosfera do zwiedzania tego sporego miasta.Dobre rozwiazania logistyczne i sporo uwag praktycznych udzielanych przez Sue i Jacka.Polecamy !

2013-04-29

agnieszka i krzysztof olsztyn : bangkok kwiecień 2013

Wycieczka z przewodniczką Sue po zakątkach Bangkoku była wyborem trafionym w dziesiątkę. Super sprawnie, barwnie i wygodnie a przede wszystkim z dużą ilością nowych wiadomości, których nie da rady znależć w przewodnikach. Polecamy każdemu.Agnieszka i Krzysiek z Olsztyna 28 kwiecień 2013r.

Ps. jutro czeka nas wycieczka do Kambodźy także z Pandanus! Jesteśmy ciekawi jak będzie....

2013-04-28

Lucyna Brigitte Wieslaw Roman : Wycieczki po Bangkoku

Wieslaw Brigitte  Roman i Lucyna bardo chcemy podziekowac Su za fajna i ciekawa wycieczke .Su pomasala nam Tajlandie w taki sposob ktory My napewno bysmy nie zobaczyli .Su jest przesympatyczna dziewczyna ktora potrafi zorganizowac wycieczki mielismy az cztery ,Su bardo dziekujemy.

2013-04-26

Sławomir : Bangkok i okolice

Sue i Jacek, przemile małżeństwo, spełnili moje oczekiwania jako turysty w każdym calu. Nie wyobrażam sobie następnych pobytow w tym regionie bez ich współpracy, wiedzy, profesjonalizmu i sympatii.

2013-04-23

Marzena i Gerhard : jeden z dzień z Jackiem

Na wspolnej wycieczce z Jackiem spedzilismy (niestety) tylko 1 dzien. Ale byl to dzien pelen wrazen. Sama wycieczka super zorganizowana, pragram zostal ulozony wg naszego zyczenia. I wtedy wlasnie postanowilismy, ze do Tajlandii w nie dlugim czasie wrocimy. I wracamy, i mamy nadzieje na ponowne spotkanie Laughing

2013-04-17

Teresa : Wspaniała Tajlandia z Sue i Jackiem

Polecam cudowny czas, spedzony z Pandanus!

Jacek - swietny pilot!

Sue - urocza, wyjatkowa osoba, opowie o niesamowitej historii Tajlandii!

2013-04-02

Barbara : 3 dni z Sue i Jackiem

Bangkok, okolice, rzeka Kwai. Dla nas - wspaniały czas. Choć trwało to tylko 3 dni, wspominamy do dnia dzisiejszego. Sue i Jacek zorganizowali całość wycieczki wspaniale. Świetna z nich para. Sue szczególnie, przemiła, dowcipna, w świetnym stylu opowiadała historię, pokazywała współczesność. Jacek podobnie. Szkoda, że wycieczka trwała tak krótko. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócimy. Wszystkim planującym zwiedzanie Tajlandii serdecznie polecam usługi Sue i Jacka. A polecam w imieniu 8 osobowej ekipy : Renaty, Elżbiety, Beaty, Michała, Mirka, Norberta (z gipsemLaughing), Ryszarda.

Bardzo Wam dziękujemy za wspaniałą, niezapomnianą wycieczkę i pozdrawamy serdecznie

Barbara

2013-03-21

Michał Litwin : 4 dni z Sue i Anną

Odbyliśmy w sumie 4 wycieczki, 2 z Anną i 2 z Sue. Program różnorodny i ciekawy, bardzo dobra organizacja. Przewodnicy kompetentni i bardzo sympatyczni.

Dziękuję w imieniu całej naszej grupy!

2013-03-21

Ewa I Stanisław : Tajlandia od 20.02.2013

Dzięki pomocy Sue i Jacka zrealizowaliśmy bardzo ciekawie 2 tygodnie w Tajlandii. Tydzień zwiedzania i tydzień wypoczynku dzieki profesjonalnej organizacji Sue i Jacka spełniły nasze oczekiwania a bardzo miłe i przyjazne podejście ich dopełniły nasze uczucie pełnej satysfakcji z pobytu w Tajlandii. Przygodę z Pandanus Travel polecamy wszystkim którzy pragną zrealizować swój indywidualny program pobytu i być bardziej swobodnym w okresie swoich wakacji.

Ewa i Stanisław

 

     

2013-03-08

Marzena : Niezapomniane 2 dni w Bankoku

Przez 2 dni w lutym 2013 zwiedzaliśmy Bangkok z naszą 10 letnią córką w towarzystwie Sue.

Chcemy bardzo gorąco podziekować za profesjonalizm, doskonałą organizację  - wszystko dopięte na ostatni guzik, ciekawy program i miłą atmosferę. Wycieczka była bardzo interesująca, obejmowała najważniejsze miejsca w mieście i różnorodna. Byliśmy w zapierających dech świątyniach, pałacu królewskim, pływaliśmy po kanałach, oglądaliśmy targi i chińską dzielnicę oraz dużo dużo wiecej, a to wszystko w przemiłym towarzystwie Sue i tylko w 2 dni.

Sedecznie pozdrawiamy. Jeśli wrócimy kiedyś do Tajlandii to na pewno skorzystamy z usług Pandanus.

2013-03-02

Monika : Przewodniczki Pandanusa

Chcialam podziekowac przewodnikom Pandanusa za zorgannizowanie wycieczek po Bangkoku

zobaczylismy z dziewczynami Bankok Swiatynie oraz wodny targ,wszystko bylo zorganozowane profesjonalnie

obie panie panie byly niezwykle punktualne wykazay sie rowniez duzym poczuciem humoru. Jedna dopiero uczy sie polskiego ale idzie jej to bardzo dobrze,dziewczyny posiadaja duza wiedze i potrafia odpowiednio ja sprzedac jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrowienia

Monika Pawel i AdrianCool

2012-12-08

Grupa Legionowo : Wielkie dzieki

Już w domu, ale myślami dalej w Bangkoku. Dziekujemy za super organizację i serdecznie polecamy wszystkim niedowiarkom i wiedzącym lepiej gdzie kupić wycieczki Smile. Jeżeli Wietnam wejdzie do oferty to pewnie na następny Sylwester znów się spotykamy. Pozdrawiamy serdecznie. Legionowo

2013-01-15

Agnieszka, Piotr z rodzina : Tajlandia z Wami

Dzień dobry,

Trzy dni temu wr
óciliśmy do domu , ale nadal jesteśmy pod wrażeniem piękna Tajlandii. Mnie śnią się skośnoocy ludzie, tamtejsze krajobrazy i kolory. Częstujemy naszych gości potrawami przygotowanymi według tajskich przepisów. Chętniej u

2013-01-12

Gosia i Andrzej : Wspomnienia

 

 

Gorace pozdrowienia z calkiem cieplej jak na pore roku Polski oraz wszystkiego dobrego w 2013. Wertujac zdjecia wracamy wlasnie wspomnieniami i odkrywamy Tajlandie z Kamboda na nowo. Dzieki za zorganizowanie pelnego emocji wyjazdu. Szczegolnie w naszej pamieci pozostana: niesamowita i tajemnicza Kambodza, uroczy hotelik i milo spedzony wieczor na rzece Kwai, Ayutthaya, urzekajaca polnoc (udalo sie nam dotrzec do granicy z Birma i Laosem z czego jestesmy bardzo zadowoleni, swiatynia w Chang Rai robi niesamowite wrazenie) i o czym chyba nie musze pisac oczywiscie kac Bangkok (DZIEKI WAM :)). Gorace podziekowania dla Sue, ktora z niesamowitym wdziekiem uczyla sie "poprawnej polszcyzny" dostarczajac nam tym samym wiele radosci.

2013-01-12

Monika : Tajlandia czerwiec 2012

Do Tajlandii wybraliśmy się siedmioosobowa grupą. Z jednej strony chcieliśmy aby wyjazd miał dobry standard hotelowo- transportowy, z drugiej jednak marzyło nam się aby utrzymał charakter wyprawy. Powierzenie organizacji tego przedsięwzięcia Sue i Jackowi zaowocowało takim właśnie rezultatem, otrzymaliśmy znakomity balans relaksu i przygody.

Dzięki znajomości miejscowych realiów przez organizatorów mogliśmy cieszyć się urodą i egzotyką Tajlandii  bez zbędnych zakłóceń:

- bardzo istotna była płynna komunikacja: klimatyzowany, wygodny bus zawoził nas i odbierał spod bram wejściowych rozmaitych atrakcji  w samym Bangkoku i w trakcie naszej podróży na południe (również w Kambodży) – w tym klimacie organizowanie transportu byłoby kłopotliwe tak pod względem czasowym  jak i  finansowym, ze względu na dużą niechęć włączania taksometrów przez taksówkarzy i ich specjalne taryfy dla turystów;

- w ramach wybranej przez nas klasy hoteli dostaliśmy te wcześniej już sprawdzone;

- znaczną część pobytu towarzyszyła nam Sue dzieląc się swoją wiedzą o historii i zwyczajach kraju , jego atrakcjach, ‘poza przewodnikowych’ lokalnych ciekawostkach i kolorycie. Sue pokazała nam również jak bezpiecznie rozkoszować się fantastycznymi smakami tajskiej, ulicznej gastronomi.  Poznawaliśmy pod jej okiem egzotyczne owoce i  potrawy (m.in. smak i zapach dwuletnich jaj!);

Należy podkreślić, że poza powyższym, szczególna wartość obecności Sue wynikała również z tego, że będąc ciepłą, otwartą, pełną humoru osobą  w naturalny sposób wtopiła się w naszą grupę i była po prostu wspaniałym kompanem podróży.

 Wszystkim naszym znajomym polecamy powierzenie organizacji wyjazdu do Tajlandii Pandanusowi: elastycznie i indywidualnie podchodzi do organizowania wyjazdów, po przejrzeniu oferty dużych biur typu Tui możemy stwierdzić, że jest również konkurencyjny cenowo.  

Swego czasu podejmując decyzję o wakacjach w Tajlandii zapoznałam się z opiniami o Pandanusie na firmowych stronach internetowych. Były tak pozytywne, że wydały mi się wręcz niewiarygodne, wyglądały na autopromocję. Cieszę się Sue i Jacku, że z czystym sumieniem mogę rekomendować Wasze usługi! Dziękujemy raz jeszcze i mamy nadzieję na ponowne spotkanie w Tajlandii!

2012-12-26

Gosia i Robert : Dwa tygodnie w Tajlandi

Na przełomie listopada i grudnia spędziliśmy z Jackiem i Sue kilka ciekawych dni na zwiedzaniu Bangkoku i bliższych i dalszych zakątków Tajlandiii organizacja i profesjonalizm tych ludzi oraz poczucie humoru otwartość i znajomość rzeczy jest godna polecenia(Tajlandia tylko z Jackiem i Sue)potrafią dla każdego dopasować program i go zrealizowac(także rezerwacje hoteli i przeloty załatwiają bez zarzutu).                                                                                       Gosia i Robert 

2012-12-17

Wiesiek : Bangkok listopad 2012

Witam Panie Jacku ,
tu Wiesiek z grupy krakowskiej.W sobotę wróciliśmy do kraju. Uff , nareszcie w domu ( 30 dni w Azji ). Z jeden strony się cieszymy , że dom , ale z drugiej strony już tęsknimy za Tajlandią ,Ko Lanta ,nurkami i lenistwem.....
Ale wracając do listu ,chciałem bardzo ale to bardzo podziękować za organizacje transferów lotniskowych i profesjonalną opiekę Pana pilotki oraz przewodnika w Bangkoku. Było nam bardzo miło poznać obie Panie i spędzić fajny czas w Bangkoku. Bardzo proszę o przekazanie pozdrowień.
Dziękuję jeszcze raz za opiekę i zapewniam ,że skorzystamy z usług Pana biura w przyszłym roku oraz będziemy polecać Pandanus Travel wszystkim znajomym i "obcym".
Przy okazji składamy życzenia Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia , dużo radości i wspaniałego Nowego Roku 2013 .

pozdrawiam
Wiesiek z Krakowa

2012-12-03

Tomek : Tomek z Rodziną

  Troche czasu minęło od wakacji ale nie zapomnielismy o tym wspaniałym kraju.Bylismy w sumie na własną rękę na południu ale wyskoczylismy na pare dni do Bangkoku i na 2 dni Kwai. Zastanawialismy sie czy bedzie nam potrzebny ktos na te Fakultety,bo niby po co . Zdecydowalem ze zadzwonie z Krabi do Jacka i zapytam co i jak ? Teraz wiem ze nie żałuje bo w tak krotkim czasie bo 4 dni Bangkok + Kwai nie  zobaczylibysmy sami tego wszystkiego. Moze i nie tanio to nas wyszlo bo bylismy sami 2+1 ale przynajmniej szybko i bylem tam gdzie chcialem byc. Szkoda ze juz brakło czasu bo chcielismy jeszcze do Kambodzy,ale to juz kiedy indziej. Jak na nasze wymagania a w sumie troche podrózujemy to polecam kazdemu Jacka i Sue aby w miare wszystko w krótkim czasie zwiedzic. Jacek nam polecił np.Hotel Furama ktory polecam kazdemu. Nie wiem czy jest sens wiecej pisac bo tam trzeba po prosu BYĆ ! Pozdrawiamy Jacka ,Sue oraz fajną przewodniczkę Anię ktora szybko uczyła sie polskiego.

Tomek Kasia i Kuba

2012-11-17

Alicja : Prywatne zwiedzanie

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Tajlandii. Poznaliśmy podczas wycieczek z Sue i Jackiem jej prawdziwe oblicze. Dzięki organizacji  wycieczek Pandanus mogliśmy w sposób sprawny zwiedzić najciekawsze miejsca w Bangkoku i  okolice.  Logistyka na poziomie najwyższym! Polecamy także hotele w Bangkoku i na wyspach oferowane przez Pandanus - jest to sprawdzona oferta, a nie kupowanie kota w worku. Zdecydowanie zachwalamy też przedstawienie Siam Niramit.

Alicja i Mateusz

2012-11-05

Henia : Bangkok

W październiku odwiedziliśmy piękną Tajlandię. W Bangkoku korzystaliśmy z usług biura Pandanus i oczywiście przewodnictwa Sue. Wszystkim zainteresowanym zwiedzaniem Bangkoku polecamy ww. biuro, opiekę i zwiedzanie w towarzystwie przemiłej, kompetentnej Sue.

2012-11-04

Agnieszka, Artur i Antoni

Bardzo miło wspominamy nasz pobyt z Sue podczas pobytu w Tajlandii. Profesjonalna obsługa i miła atmosfera przed i podczas wycieczek. Indywidualny program i ciekawe informacje. Same superlatywy. Wszystkim, którzy pragną poznać Tajlandię w miły i przyjemny sposób polecam towarzystwo Sue!!!!!
2012-10-25

Tomasz

Chciałbym gorąco podziękować  Sue i Jackowi za profesjonalne przygotowanie pobytu w Bangkoku i Kambodży.

Spędziłem z moją rodziną i znajomymi (razem 11 osób ) wspaniałe chwile .

Wycieczka po Bangkoku była bardzo dobrze przygotowana ,poruszaliśmy się bardzo sprawnie , nie było problemów z  wprowadzaniem indywidualnych rozwiązań .

Ponieważ byliśmy też z młodszymi dziećmi (5 i 7 lat) język polski był bardzo pomocny. Zresztą byliśmy pod wrażeniem zasobu słów Sue i  podziwialiśmy Jej łatwość posługiwania się naszym językiem.   Sue nawiązała bardzo bliski kontakt z naszymi dziećmi, które do dziś mile wspominają czas z Nią spędzony.

My natomiast  wspominamy bardzo ciekawe opowieści z życia Tajów , których na pewno nie można znaleźć w przewodnikach.

Wyjazd do Kambodży  równie  dobrze przygotowany włącznie ze sprawnym przejściem przez granicę i opieką kambodżańskiego przewodnika.

Ogólnie fachowo, miło, w dobrym tempie.

Edyta i Tomasz  z dziećmi i znajomymi.

2012-10-23

Agnieszka Z z Rodziną : podwójna przyjemność

   Kilka tygodni temu wróciliśmy z Tajlandii. Zrealizowaliśmy nasze marzenia. Było super ciekawie,kolorowo, pachnąco i bezpiecznie.Piszę tą opinię, ponieważ korzystałam z podobnych przez wyborem biura podróży w Tajlandii. Mogę z czystym sercem polecić Pandanus, Sue i Jacka. Pomogli nam na etapie wyboru trasy wycieczki i na miejscu. Sue to nie tylko najlepszy, bo miejscowy, kompetentny i miły przewodnik. To także przyjaciel w podróży. Nam bardzo pomogla w czasie choroby córki tam na miejscu. To prawda, że oboje z Jackiem robią więcej niż muszą, a to jest bezcenne. Mam nadzieje wrócić pod ich opiekę w niedługim czasie. Dziękujemy!

Agnieszka Z. z Piotrem i córkami

 

 

Dziekujemy

Agnieska

2012-10-21

Asia i Jacek : Tajlandia i Kambodża

Pandanus“ – Firma godna polecenia !!!!!!

JacekSzef – świetny organizator, miły - komunikatywny młody człowiek......., szkoda jednak, że poświęca stosunkowo mało czasu swoim klientom na miejscu w Bangkoku.......

Sue – jego śliczna małżonka – wspaniała, pomocna, bardzo punktualna i obdarzona dużą wiedzą o historii Tajlandii przewodniczka „całą gębą” !!!!! Pokazała nam Tajlandię ze wszystkich możliwych stron. Z jednej strony „bogactwo i przepych ,  a z drugiej szarych jej mieszkańców i ich codzienne życie no i co należy podkreślić – kapitalne jedzenie.....  Wspaniały kierowca małego eleganckiego „busika” Poth- woził nas wszedzie szybko, pewnie i co najważniejsze bezpiecznie – miły uczynny  i jakże cichutki chłopak !!!

Nie wolno zapomnieć o przewodniku – partnerze Pandanusa w Kambodży – Phironie. Przeżył tragedię swojego Narodu – i to jeszcze nie tak dawno – jest wspaniałym przewodnikiem, uczynnym, bardzo życzliwym i inteligentnym człowiekiem posiadającym dużą wiedzę. Angkor między innymi dzięki niemu zrobił na nas ogromne wrażenie.....

My – 4-osobowa grupa osób – prawie emerytów – przeżyliśmy tam nasz urlop w sposób niezapomniany....

Reasumując – pokochaliśmy ten zakątek Azji, to wspaniałe „żarełko”, wspaniałych ludzi, nieoczekiwanie bardzo przyzwoite hotele z ich miłą obsługą i na pewno dzięki Pandanusowi jeszcze tam zawitamy....

Dziękujemy Wam za wspaniałą przygodę i serdecznie pozdrawiamy !!!

Asia i Jacek

2012-10-19

Nina i Jurek : Piękne wakacje -2012

Spędziliśmy piękne trzy tygodnie w Tajlandii i Kambodży.Gorąco polecamy biuro Pandanus. .Uczciwośc ,rzetelnośc, punktualnośc.Wszystko super!!! Sue z Jackiem wyjątkowi.Niezapomniane wakacje. DZIĘKUJEMY.Nina i Jurek 

2012-10-17

Malgorzata : Bangkok

13.08.2012 razem z firma Pandamus a konkretnie z Sue zwiedzalismy stolice Tajlandii. Bylismy 6 osobowa grupa doroslych osob. Punktualnie zostalismy oderbrani z naszego hotelu i punkt po punkcie wg. programu zwiedzalismy Bangkok. Spedzilismy piekny dzien, zobaczylismy najwazniejsze zabytki stolicy i bylo wesolo dzieki bardzo dobrej znajomosci polskiego przez nasza przewodniczke Sue. Bardzo dziekujemy.

Malgorzata,Iwona, Aneta, Mariusz, Wojtek i Daniel

2012-10-16

Danka i Rysiek : Bangkok w sierpniu 2012 z Sue

W miesiącu sierpniu 2012 roku korzystaliśmy z usług przewodnickich firmy Pandanus. Naszą przewodniczką po Bangkoku była Sue. Spędziliśmy wspólnie bardzo miłe chwile, które do dzisiaj chętnie wspominamy. Poznaliśmy dzięki Sue Bangkok z różnych ciekawych stron, zwiedzając wszystkie  najważniejsze atrakcje Bangkoku a także zaglądając do miejsc  gdzie często sami byśmy nie zajrzeli np. na targ kwiatów. Bardzo interesujący dla nas był komentarz osoby znakomicie znającej swój kraj i bardzo dobrze mówiącej po polsku. Pozwoliło to nam spojrzeć na Tajlandię nie tylko oczami turysty - cudzoziemca  i dostrzec  piękno tego kraju w zupełnie inny sposób. Dziękujemy Ci  Sue. Jesteś wspaniałym ambasadorem swojej ojczyzny.

Danuta i Ryszard Wasielewscy z Tarnowskich Gór

2012-10-16

Halina i Andrzej : Wrażenia z wycieczek z Sue

Gorąco polecamy PANDANUS czyli wyprawy z Sue. Sue jest znakomitym przewodnikiem, wrażliwa, nienachalna, przede wszystkim inteligentna. Świetnie czuje zarówno polskie klimaty, jak i nastroje i wszystko to dopasowuje do tajskiego otoczenia.

Halina i Andrzej z Wrocławia

2012-10-14

Agnieszka : Podziękowania

Zwiedzanie Bangkoku z Sue wspominamy wspaniale

Niezwykle miła i sympatyczna,starała się opowiedzieć nam bardzo dużo.Szczególnie ciekawie było dowiedzieć się o życiu w Tajlandii z ust jej rodowitej mieszkanki.Sue gratulujemy znakomitego języka polskiego,często używania słów trudnych,potocznych,których można używać znając tylko ich odpowiedni aspekt.Mamy nadzieję,że nie zamęczylišmy Sue naszymi pytaniami

Serdecznie Cię pozdrawiamy Sue.

dziękujemy za doskonałą organizację

Polecamy wszystkim,mam nadzieję, że jeszcze kiedyś do zobaczenia

 

Agnieszka z Gdańska

2012-10-14

Agnieszka Z : Tajlandia z Wami

Dzień dobry,

Trzy dni temu wr
óciliśmy do domu , ale nadal jesteśmy pod wrażeniem piękna Tajlandii. Mnie śnią się skośnoocy ludzie, tamtejsze krajobrazy i kolory. Częstujemy naszych gości potrawami przygotowanymi według tajskich przepisów. Chętniej u

2012-09-15

Hania z rodziną i przyjaciółmi : Po powrocie

 

Minęło kilka tygodnie od naszego powrotu, zebraliśmy wszystkie zdjęcia (jakieś 6 tysiecy) i wreszcie mozna spokojnie  napisać. Trudno dodać coś odkrywczego, coś nowego,  bo inni zrobili to przed nami.  Oprócz tego, ze wszystko było na czas (ba! przed czasem!), tak jak się umawialiśmy, nie musieliśmy się o nic martwić i zobaczyliśmy mnóstwo rzeczy w krótkim czasie, nie do przecenienia była Sue - jako przewodnik, ale przede wszystkim świetna, dowcipna, bezpośrednia kobieta. Bardzo nam sie podobało, ze nie pokazywała nam tylko pałacow i świątyń, ale też i tę biedniejszą, zwykłą Tajlandię. Dzięki jej informacjom jedlismy wszystko (i wiedzielismy, co jemy) w jak najmniej wyszukanych miejscach, a apetyt i fakt, ze wyjadaliśmy wszystko do końca, czesto palcami, wzbudzal powszechną sympatię.  Nasza córka trafnie ujęła  pomoc Sue i Jacka: "Wiem, ze to biuro turystyczne, wiem, że płacimy za uslugę, ale nigdy jeszcze nie czułam się na wyjeździe tak "zaopiekowana". To nie jest kwestia uprzejmosci ani zawodowego bycia milym. Zapewniono nam komfort wypoczynku, czerpania maksimum przyjemnosci z pobytu i beztroskę na dlugo wyczekiwanym urlopie. I jeszcze ciekawostka: Pandanus ma tak dobre opinie na różnych forach, że Jacek jest posądzany o kryptoreklamę - niektórzy sądzą, że to on jest autorem pozytywnych wpisów :D

2012-09-10

Gabriel : Spóźnialscy

Troche czasu minęło od momentu naszego spotkania z Sue w Bangkoku, ale juz najwyższy czas spochwalić Pandanusa za organizację naszego pobytu w Bangkoku. Sue zajęła się naszą grupą w bardzo profesjonalny i przyjacielski sposób. Pokazała nam to co najpiekniejsze i najciekawsze biorąc pod uwagę nasz ograniczony czas(tylko 2 dni). Bardzo dziękujemy za za pokazanie nam piękna Bangkoku, jak również jego lokalnego kolorytu. Mamy nadzieję, że jeszcze się kiedyś spotkamy. Pozdrawiamy.

Gabriel, Kasia, Renata, Piotr, Gosia, Artur, Łukasz i Damian.

 

2012-08-03

Iza i Grzegorz : spóźnione podziękowania

Kilka miesięcy temu spędziliśmy wspaniały tydzień z  Sue i Jackiem. Jeżeli czegoś żałujemy to tylko tych kilku dni drugiego tygodnia spędzonego bez nich. Chociaż i wtedy zwiedzalismy najbliżesze okolice zgodnie z  propozycjami Jacka i nie zawiedliśmy się.  Całość zorganizowana profesjonalnie i z dużym wyczuciem potrzeb, jak ładnie określają Sue i Jacek, "gości". Czuliśmy się faktycznie jak w odwiedzinach u dobrych  znajomych gdzie gospodarze dobrze wiedzą co chcemy zobaczyć i o wszystkim za nas myślą.

Na pewno wrócimy do Tajlandii  i nie tylko. Jeszcze tyle miejsc do zwiedzeniana połnocy i południu. A Laos a Malezja? I na pewno nie z naszymi biurami podróży. Potrzebne" tylko" pieniądze i terminy urlopów, o resztę z pewnością zadbają Sue i Jacek

2012-07-29

Basia i Mateusz : Tajlandia z Sue i Jackiem

Spędziliśmy trzy cudowne tygodnie w Tajlandii w kwietniu 2012. Jacek i Sue to wspaniałe małżeństwo, które dzięki swojemu zaangażowaniu i pozytywnemu podejściu do życia sprawili, iż trzytygodniowe zwiedzanie i wypoczywanie w Tajlandii było najlepszą przygodą w naszym życiu. Jeżeli planujecie odwiedzić Tajlandie to koniecznie przy współpracy z biurem Pandamus! 

Czekamy na odwiedziny w Zakopanem!

Pozdrawiamy Basia i Mateusz

2012-06-29

Romana

Na przełomie lutego i marca 2012 roku spędziliśmy 3 tygodnie w Kambodży Tajlandii i Malezji. Przez 2 dnie w Bangkoku byliśmy z Sue na wycieczkach w Ayuttayi oraz na targu wodnym ,na farmie krokodyli i w Tajlandii w miniaturze . Wszyskie dni były wypełnione optymalnie. Sue ,która prowadziła nasze wycieczki jest miłą i ciepłą osbobą chętnie opowiadającą nie tylko o zwiedzanych atrakcjach ale także o codziennym życiu w Tajlandii. Miło wspominamy spędzony z nią czas i szczerze polecamy biuro Pandanus jako organizatora pobytu w Tajlandii.

2012-05-23

Ewa I Wojtek

Nasze wakacje w Azji Pln-Wsch? Wymarzony, dlugo planowany wyjazd... Wiele miejsc, wiele decyzji do podjecia... Kto pomocny? Oczywiscie Pandanus. Pandanus i tylko Pandanus. Kontakt rewelacyjny! Przemili ludzie i co najwazniejsze fachowcy w kazdym calu. Kolacze sie po glowie stary slogan pewnej firmy, a mianowicie: na czas, na miejsce, na pewno. To sformulowanie w pelni odzwierciedla charakter Pandanusa. Sue i Jacek to naprawde rewelacyjny duet ;) Turysta-klient firmy czuje sie jak gosc... doceniony, dopieszczony i w pelni usatysfakcjonowany ;)

2012-05-19

: Ewa i Maciek w Bangkoku

Na luzie, sympatycznie, ciekawie, zawsze bardzo punktualnie.  Sam kontakt z Sue jest przyjmnością. Potrafi nie tylko oprowadzić po Bangkoku ale przedewszsytkim opowiedać o życiu codziennym mieszkańców tego wielkiego miasta.

polecamy

Ewa i Maciek

2012-05-17

Ewa i Wojtek : bangkok

Jesteśmy żywym dowodem na to, że daleki, wielki, egzotyczny Bangkok można ciekawie i bezstresowo  zwiedzić nawet z małymi  dziećmi (5 i 7 lat). Jest tylko jeden warunek: Sue i Jacek. Mówią po polsku, są sympatyczni i profesjonalni. Świetnie dobrali program i tempo zwiedzania, wyczuwając nasze potrzeby. Godni polecenia. Żałujemy, że  tylko 2 dni w Bangkoku zorganizowaliśmy za ich pośrednictwem. Myślę, że wtedy uniknęlibyśmy zgiełku Phuketu. Ale wszystko jeszcze przed nami...... Ewa i Wojtek z dziećmi
2012-05-14

Grzegorz : Profesjonalnie

Dziekuje serdecznie za pomoc w organizacji pobytu naszej grupy.Wszystko przebieglo sprawnie i szczesliwie. Podkresle mila atmosfere i pozytywne podejscie.Napewno bedziemy jeszcze wspolpracowac.

Pozdrawiam

Grzegorz

2012-05-11

Ryszard : Grupa 8 osobowa - w tym nastolatki

Co najbardziej cenne, z czystym sumieniem potwierdzam reklamowy slogan Pandanusa ze strony internetowej "mniej obiecujemy, więcej robimy". Podczas całej wizyty byliśmy zaskakiwani tylko pozytywnie. Dziękujemy.

2012-05-10

dorota i piotr : wakacje w Tajlandii

W styczniu spędziliśmy wspaniałe wakacje w Tajlandii. To, że były wspaniałe w dużej mierze zawdzięczamy Sue i Jackowi z biura Pandamus. Zorganizowali nam kilka niezapomnianych wycieczek. Organizacja wycieczek perfekcyjna, wszystko dopięte "na ostatni guzik". Nie można również nie wspomnieć , że Sue i Jacek są bardzo sympatyczni, otwarci, przebywając z nimi kilka godzin ma się wrazenie, że się zna ich od lat. Na pewno jescze wrócimy do Tajlandii i z dużą przyjemnością spotkamy się z nimi ponownie. Pozdrawiamy Dorota i Piotr z Warszawy

2012-05-09

Beata : Nasze wakacje

Spędziliśmy nasz urlop w Tajlandii już drugi rok z rzędu.

Wszystko przebieglo fantastycznie, Pandanus spełnia wszystkie życzenia i prośby jednocześnie szalenie pomagając i załatwiając wszystko co tylko można.

Polecamy to biuro zawsze i wszystkim którzy wybierają się do Tajlandii.

Nie wykluczamy kolejnego przyjazdu żeby zobaczyć nowe miejsca w tym wspaniałym kraju, oczywiście znowu skorzystalibyśmy z pomocy Pandanusa.

Beata i Witold Strzelczyk

2012-05-08

Kasia : Bangkok i okolice 3 dni z SUE

Spędziliśmy 3 dni w Bangkoku i okolicach z Sue w lutym 2012. Sue to najwspanialszy przewodnik, opiekun, koleżanka jaką mieliśmy okazję poznać podczas podróży w różne zakątki świata. Wszytskie świadczenia były przygotowane i zrealizowane perfekcyjnie. Mieliśmy szansę i okazję dowiedzieć się i poznać rzeczy o których zwykły przewodnik z Polski, Anglii czy Niemiec nie ma pojęcia.

Sue i Jacek - dziękujemy i na pewno wrócimy do Tajlandii - z prośbą do Was o organizację naszych kolejnych wakacji.

Kasia

2012-05-07

Małgorzata : Andrzej i Małgorzata

 

Pierwszy raz wybraliśmy się na wycieczkę gdzie wszystko było organizowane poprzez  maile i telefon nie widząc człowieka … Czy się bałam - tak owszem zwłaszcza jak trzeba było przelać ciężko zarobione pieniądze „gdzieś tam …”  - jeśli czytacie tą opinię to na pewno prześwietlacie firmę Jacka i Sue i ze szczerego serduszka polecam i nie macie się czego bać im można zaufać. Wszystko było OK, od momentu przylotu na lotnisko w Bangkoku czuliśmy się ważni, można powiedzieć prowadzeni za rączkę, wszelkie transfery, hotele zarezerwowane a my byliśmy poinformowani co i jak i o której godzinie … jak chciałam - tak było … i te magiczne miejsca, które nam pokazał Jacek w Tajlandii to chyba żadne biuro Wam nie zapewni …dlaczego jeszcze warto wybrać się z Jackiem i Sue bo to fantastyczni i ciepli ludzie, przegadaliśmy długie godziny i baaaardzo miło wspominam Tajlandię jak i tą dwójkę … dziękujemy jeszcze raz … było wspaniale  Cool

 Małgorzta

 

 

2012-05-07

Jolanta, Marek, Vanessa : wakacje w Tajlandii

Witamy,

dziękujemy Wam serdecznie za wspaniale zorganizowaną wycieczkę po Bangkoku. Byliśmy pod wielkim wrażeniem Waszej życzliwości i profesjonalizmu, szczególnie,że Jacek zorganizował nam wszystko bardzo spontanicznie bez wcześniejszych ustaleń , dzięki temu bez kłopotów dostaliśmy się z Koh Samui drogą morską i lądową do Bangkoku. Sue - fantastycznie było Cię poznać i usłyszeć o Twoim kraju tak ciekawe, egzotyczne dla nas historie. To było naprawdę fascynujące i niezapomniane przeżycie :-) Gorąco polecamy Was jako przewodników i organizatorów. Pełen profesjonalizm.

Pozdrawiamy serdecznie.
Jola, Vanessa i Marek
Słupsk

2012-05-05

Mariusz i Anita : Trzydniowa przygoda z Pandanusem

Genialnie i super zorganisowana wycieczka. Wszelkie nasze zyczenia i marzenia wlacznie z nieplanowanym piwem, byly spelnione z usmiechem na ustach.

Caly pobyt z Sue i Jackiem wspominamy bardzo milo. Kompetentnosc Wasza bardzo nam zaimponowala, szczegolnie w takim goracym klimacie.

Dziekujemy serdecznie za mile, edukacyjne na wysokim poziomie spedzone chwile. Wszystkim opowiadamy jak nas rozpiesciliscie i na pewno wielu naszych sluchaczy Was odwiedzi.

W kazdym razie wszystkim czytajacym ta opinie radzimy sie oddac w profesjonalne rece Sue i Jacka.

W razie pytan stoimy wszystkim do dydpozyci pod emailem.

W Tailandii jest tyle pieknych miejsc, ze na pewno sie w krotce zobaczymy, chociazby zeby sprawdzic te slawne juz sprawozdania z wycieczek do Kambodschy i tego sensacyjnego przekraczania granicy z Tailandia.  Trzymajcie sie i do pozniej!

Anita i Mariusz  / Tailandia Kwiecien 2012

 

2012-05-05

ANIA I JAREK : NIEZWYKŁA PRZYGODA

Są miejsca na świecie, które oczarowuja mniej lub bardziej. takie które odwiedza sie raz i te do których chce sie wracac:) Przyroda , zabytki i ludzie...-ci dzieki którym poznawanie i odkrywanie nowych, nieznanych zakątków staje sie dziecinnie proste i mega przyjemne. Ludzie dla których "turysta" nie jest tylko źródłem dochodu, ale przede wszystkim jednostka, która nalezy traktowac indywidualnie i z wielkim szacunkiem.

Sue i Jacku- wielkie dzieki za tych kilka wspólnie spędzonych dni, za profesjonalizm i zaangazowanie i wspomnienia, które nakręcaja nas mega pozytywnie. Pozostało jeszcze tyle do zobaczenia, więc do nastepnego spotkania. Pozdrawiamy Ania i Jarek

2012-05-05

Kasia i Gracjan : BANGKOK z Sue

WITAMY SERDECZNIE

 JESTESCIE NIESAMOWICI, WASZE WYCIECZKI SPELNILY NASZE MARZENIA I NAPEWNO JESZCZE WAS ODWIEDZIMY, CHCIELIBYSMY BARDZO PODZIEKOWAC SUE ZA WSZYSTKIE INFORMACJE NA TEMAT MIEJSC GDZIE JESZCZE MOGLISMY SIE UDAC. SUE- JESTES MEGA PROFESJONALISTKA I CIESZYMY SIE , ZE CIE POZNALISMY , JAK ROWNIEZ TWOJEGO MEZA. BANGKOK TO JEDNO Z NAJPIEKNIEJSZYCH MIAST SWIATA , A TY TAK PIEKNIE NAM JE POKAZALAS, PRAWIE CODZIENNIE OGLADAMY TE ZDJECIA I JUZ NIE UMIEMY SIE DOCZEKAC,AZ W KONCU ZNOW SIE SPOTKAMY ( MOZE JUZ W WIEKSZYM GRONIE) DZIEKI WAM CZULISMY SIE PEWNIE W TYM WIELKIM MIESCIE, CHCIALABYM POLECIC KAZEMU BY CHOC RAZ W ZYCIU MOGL SIE TAM WYBRAC I ZWIEDZAC POD WASZA OPIEKA , NAWET TO CO PISZE NIE WYRAZI TEGO CO CZUJE PO TEJ WYCIECZCE, NAPEWNO ZALICZE JA DO NAJLEPSZYCH WAKACJI NASZEGO ZYCIA, GRACJAN SERDECZNIE WAS POZDRAWIA I DZIEKUJE ZA WSZYSTKO . SUE MAM NADZIEJE ZE JESZCZE SIE SPOTKAMY ...:*

CHCIELIBYSMY SERDECZNIE POZDROWIC ROWNIEZ JARKA I ANIE I PODZIEKOWAC , ZA TO ZE WESZLISMY NA SZCZYT :), BO PEWNIE BEZ ICH POMOCY NIGDY BYSMY TEGO NIE ZROBILI.

2012-05-03

Jola, Stasiek i Rafal : Bangkok w maju

Witamy.
Bardzo serdecznie dziekujemy za wycieczke. Czulismy sie jakbysmy zwiedzali niejako rodzinnie to wielkie miasto.
Dzieki za profesionalne pokazanie zabytkow Bangkoku, a przede wszystkim za przekazanie nam w zwyklej rozmowie tradycji, obyczajow i kultury Tajow. Na pewno goraco polecimy wasze uslugi wszystkim tym naszym znajomym, ktorzy wybieraja sie do Tajlandii. Serdecznie pozdrawiamy Jola, Stasiek i Rafal.
2012-05-03

Urszula : Podziękowania

Witamy serdecznie ! Minął przeszło miesiąc od naszego powrotu z Bangkoku.Jesteśmy pod wrażeniem tego pięknego i pełnego zabytków miasta.Spędziliśmy z Sue jeden ciekawy dzień (pełen profesjonalizm,fantastyczny program i niesamowite doświadczenie).Należą się też słowa podziękowania Jackowi,który natychmiastowo odpowiada na maile i jest ogromnie pomocny.

Gorąco polecamy ich usługi wszystkim wybierającym się do Tajlandii.

Pozdrowienia dla Sue i Jacka   Ula i Jacek Gdynia

2012-05-02

Kasia i zbyszek : 4 Dni Bangok Marzec 2012

Minal juz miesiac od naszego powrotu z Tailandi ale caly czas mile wspominamy spedzony tam czas.I napewno wrocimy tam jeszcze.Serdeczne pozdrowienia dla przemilej i zyczliwej Sue i oczywiscie podziekowania dla Jacka za szybki i profesionalny  kontakt mailowy.Bylismy bardzo zadowoleni naprawde warto miec na 1-2 Dni przewodnika po Bangoku i to w dodatku takiego jak Sue.Bedziemy was wszedzi polecac a jak bedziemy w Bangoku to napewno sie odezwiemy.Pozdrowienia z Düsseldorfu od kasi i zbyszka

2012-05-01

Robert, Gosia i Olivier : Bangokok w pigulce c.d.

... a, jeszcze wspolna fotka Smile

2012-04-30

Robert, Gosia i Olivierek : Bangkok w pigulce

W Miescie Aniolow tj. w Bankgoku bylismy jedynie przejazdem tj. pelne dwa dni. Od samego przyjazdu, juz na lotnisku, czulem sie z moja rodzina bardzo komfortowo i bezpiecznie, gdyz transfer do hotelu byl zoorganizowany wlasnie przez Biuro Panadus. Gdyby nie Jacek i Sue to ten krotki czas w tym miescie, bez ich pomocy nie mial by sensu. Skrupulatnie ulozony plan, dostosowany do wymagan najbardziej wybrednych klientow. Mimo, iz bylismy z 6-cio letnim synkiem, nic nie przeszkodzilo nam, aby w tak krotkim czasie zobaczyc najwazniejsze miejsca w Bangkoku i okolicach. Oprocz oczywiscie glownych Swiatyn na terenie krolewskim w samym sercu miasta oraz Targ Wodny, Tajlandia w miniaturze zrobila na nas ogromne wrazenie. Miedzy zwiedzaniem, najfajniejsze byly chwile, kiedy wspolnie z nasza przwodniczka Sue zaglebialismy sie w waskie uliczki Bangkoku, przystajac w przydroznych jadlodajniach i rozkoszujac sie tajskimi smakami, a przy kazdej okazji popijac swiezego kokosa, czy przegryzajac soczystego ananasa.  Mimo, iz komunikacja w jezyku angielskim nie jest dla nas problem, to obecnosc i pomoc Sue w wielu sytuacjach byla potrzebna. Tajlandia jest krajem, w ktorym nalezy sie targowac. Jezeli przyjezdzasz z Europy, mimo, iz jest tu duzo taniej, miej pewnosc, ze organizujac cos na wlasna reke sporo przeplacisz. Dlatego tez rozsadniej jest skorzystac z ich uslug. Polecamy ich goraco !!! Dziekujemy Wam bardzo Jacku i Sue. Pozdrawiamy Was serdecznie Robert, Gosia i Olivier wspolna fotkaLaughing

2012-04-30

JERZY I JÓZEK - SZTUM / MALBORK : POWRÓT DO TAJLANDII

Najlepszym dowodem na to , że nasz pierwszy pobyt w Tajlandii zorganizowany przez Jacka i Sue był bardzo udany, jest nasza kolejna wizyta w tym pieknym kraju. Tym razem postanowiliśmy nie tylko trochę poleniuchować wypoczywając na wyspie , ale również zobaczyć Kambodżę , oczywiście z pomocą biura Pandanus. Dla nas to był wręcz VIP- owski wypad do Angkor Wat i nie tylko. Urzekła nas profesjonalna i życzliwa pomoc osób , które się nami opiekowały , na terenie Kambodży. Jackowi i Sue naprawdę zależy na zadowoleniu klientów i dlatego też starają się  dostosować do indywidualnych potrzeb swoich gości , wystarczy tylko , po prostu,  z nimi o swoich oczekiwaniach porozmawiać. Dziwiłoby mnie , naprawdę , gdyby ktoś nie mógł się dogadać z tak komunikatywnymi osobami jakimi są Jacek i Sue. Spokojnie po powrocie , polecaliśmy biuro Pandanus naszym przyjaciołom , bo wiemy , że wtedy mogą liczyć na udane wakacje , a przecież to jest najważniejsze. Dziękujemy Jackowi i Sue za pomoc w naszym drugim pobycie w tym pięknym zakątku ziemi. Już dziś wiemy , że napewno nie ostatnim. Serdecznie pozdrawiamy!! 

2012-04-29

Gosia i Łukasz

Ogromne podziekowania dla firmy Pandanus Jacka i naszej przekochanej Sue dzieki ktorym poczilismy smak prawdziwej Tajlandii, smak zapach oraz niezapomniany do konca zycia jezor tygrysa. Mamy nadzieje ze pobyt nie byl ostatni i jesli tylko sie uda wrocic po raz kolejny to tylko z Sue i Jackiem. Pandanusy DZIEKUJEMY

 

P.S.  A smaku krwetek takich jak w Bangkoku nie zapomnimy juz nigdy i nic ich nie przebije!!!

2012-04-29

JOLA, MARIUSZ, KASIA I WŁODEK : 4 dni w Bangkoku

Dziękujemy bardzo Sue i Jackowi za zorganizowanie nam 4 wspaniałych dni w Bangkoku i okolicach.

Niestety mieliśmy za mało czasu żeby zobaczyc wszystko to co nas interesowało , ale postanowiliśmy wrócic jeszcze raz do Bangkokui i zobaczyć resztę.Oczywiście skorzystamy z usług Sue i Jacka / nastepnym razem pojedziemy także do Kambodży /.

Organizacja była perfekcyjna  , cały dzień zwiedzania  a wieczorem  odpoczynek / zasłużony/

Znajomość j. polskiego przez Sue po prostu nas powaliła ,żeby tak trudny język można tak szybko opanować .WIELKIE DZIĘKI za wskazanie nam  miejsca na najlepszce krewetki w Bangkoku  / wiele razy tam wracaliśmy sami / .

Podziekowania i pozdrowienia dla panów kierowców .

Do zobaczenia w niedługim czasie

pozdrawiamy

Jola , Mariusz , Kssia i Włodek

2012-04-13

Renata : Tajland

Serdecznie dziękujemy całemu zespołowi Pandanus Travel za profesjonalną pomoc w przygotowaniu wyjazdu do Tajlandii.  To pierwsza impreza organizowana z  Państwa firmą , która pokazała że zaangażowanie, doświadczenie i elastyczność przyczyniła się do niezapomnianych przeżyć i wrażeń  wszystkich uczestników wyjazdu.

Cały event został we wszystkich szczegółach dopracowany, a czas zajęć maksymalnie wykorzystany w zdrowej równowadze zarówno dla ciała jak i ducha.  Wszystkie elementy wycieczki  były przygotowane w sposób, który  umożliwił w tak krótkim czasie zapoznanie się  całkowicie odmienną kulturą Dalekiego Wschodu.

Rekomenduję firmę Pandanus Travel jako doświadczonego i niezawodnego partnera przy organizacji wycieczek po Tajlandii.

2012-03-09

Eliza i Roman : 17 DNI W RAJU - lipiec 2011 Tajlandia i Kambodża

Witam Wszystkich którzy nie mają pojęcia jak zorganizować sobie ciekawy pobyt-objazdówkę po Tajlandii połączony z wypadem do Kambodży i jeszcze się wachają. W tym miejscu chylę też czoła z całą moją rodziną i przyjaciómi (w sumie 9 osób) przed Sue, Jackiem i bratem Sue , gdyż dzęki nim przeżyliśmy cudowne i niezapomniane wakacje. Muszę powiedzieć szczerze, iż pierwszy raz wybraliśmy się w podróż, którą załatwiałem będąc w kraju przez internet i co......... - MAGIA, CUDO, REWELACJA. Sue z Jackiem zorganizowali każdy dzień perfekcyjnie, wszystko dopięte było nawet na zapasowy guzik . Zwiedziliśmy "cały"  Bangkok (zabytki i centra handlowe) , Ayuttaya, safari Word, Wodny targ, treking na słoniach, cobra show, most na rzece Kwai, magiczna noc na tratwach, Kachanburi, park Erewan, przejazd do Kambodży i zwiedzanie kompleksu świątyń Ankor Wat, tańce khmerów, rejs po jeziorze Tonle Sap, mało ???. To proszę czytać dalej - po powrocie do Tajlandii przejazd na południe kraju - Pechanburi, Hua Hin, świątynia na wzgórzu, Khao Lak, rejs speedboatem z nurkowaniem, wycieczki na wyspy Jamesa Bonda, Phi Phi, pływanie kajakami, Krabi i kilka dni w hotelu na rajskiej plaży Railey Bay, a koniec przelot do Bangkoku. I TO wszystko wypaliło na 100 %, nas nie interesowały bilety wstępu,przejazdy, wizy do Kambodży itp. - wszystko załatwiła Sue. POLECAM SZCZERZE i życzyłbym sobie i innym takich życzliwych i sumiennych Przewodników po innych rejonach świata. Pozdrowienia i mamy nadzieję do zobaczenia Eliza i Roman.

2012-03-02

Ela i Marcin : Tajlandia po raz pierwszy teraz wiem, że nie ostatni

Minąl miesiąc od naszego powrotu z Tajlandii, jednak cały czas jesteśmy pod wrażeniem cudownych dwóch tygodni jakie spędziliśmy dzięki Sue i Jackowi. Nasz pobyt był przede wszystkim taki jak chcieliśmy, dopracowany przez Jacka w każdym szczególe. Opieka Sue podczas zwiedzania to przede wszystkim wspaniała przygoda historyczna, a pomoc przy zakupach sprawiła ,że sporo zaoszczędziliśmy. Polecamy każdemu kto chce poznać Tajlandję bardzo sympatycznych, otwartych na potrzeby zagubionego turysty Sue i Jacka, którzy sprawią, że nie tylko pozna ten barwny kraj, ale też wypocznie i wróci pelen pozytywnych emocji.Namawiamy Was jedżcie do Tajlandii z pandanus travel.Smile

2012-02-26

Jolanta Bielak : Podzienkowania

Bardzo dziekujemy za mile spedzone 3 dni w Bankoku z Su. Bez twojej pomocy byli bysmy zagubieni w tym pieknym pelnym zabytkow kultury w miescie. Polecamy Su jako bardzo mila przewodniczke ktura potrafi super zorganizowac wycieczki i czas spedzony z nia jest pelnie wykozystany. Pozdrawiamy Johann i Jolanta

2012-02-19

Rodzina Mikulskich : Bangkok zwiedzanie

Witamy serdecznie,
Dziekujemy bardzo Sue za pokazanie naszej rodzinie urokliwego Bangkoku.Dziekujemy Sue ze moglismy poznac Tajlandie od bogatej strony historii oraz kultury.(Brawa dla Sue za znajomosc naszego trudnego jezyka)Zalujemy bardzo, ze nie moglismy pozstac pare dni dluzej w Bangkoku, mamy nadzieje na ponowne odwiedziny,
Przesylamy pozdrowienia z zimowego Sztokholmu,
Rodzina Mikulskich.

2012-02-13

Mariola : Opinia

Firma Pandanus zapewnia profesjonalną obsługę w każdym zleconym zakresie.Jacek i Sou wykazują troskę o swoich klientów wybiegającą ponad przeciętną normę.Podcza naszej indywidualnej wycieczki  w trudnym okresie powodzi w Bangkoku - poza realizowaniem na bieżąco programu wycieczki bardzo ważne było dla nas otrzymywanie od Sou bieżących informacji w postaci SMS- ów dotyczących planów na następny dzień, godzin podjazdu Vana itp.Mieliśmy podcza całego pobytu odczucie, że jeteśmy pod opieką przyjacół. Jeszcze raz dziekujemy.

2012-02-09

Asia i Krzysiek : Super

Byliśmy na 2-dniowej wycieczce z Jackiem w Kanchanaburi. Było dużo ciekawiej niż sie spodziewaliśmy, jesteśmy bardzo zadowoleni i serdecznie polecamy Pandanus.co

2012-02-04

Lidia i Marek z Januszem i Martą : rodzinne podróżowanie

Sue i Jacek spełniają marzenia o bezstresowych wakacjach. Oswajają rzeczywistość w Azji  tak, że nie budzi obaw u podróżników z dalekiego kraju. Zobaczyliśmy i poznaliśmy z Jackiem i Sue Tajlandię tak, że chcemy znowu tam wrócić i razem z nimi  zobaczyć i poznać jeszcze więcej z kultury, tradycji i codziennego życia Tajów.
Polecamy wszystkim mającym ochotę wylądować pewnego dnia w Bangkoku i poznać na czym polega fascynacja innych Królestwem Tajlandii – by zrobili to z udziałem uroczej Sue i Jacka Kopiniaków.

2012-01-31

Agnieszka i Liwiusz : Bankok 2012

Chcielibyśmy bardzo podziękować Sue za super spędzony czas i pomoc w sprawach organizacyjnych w Bankoku.Bez niej nie zobaczylibysmy tak wiele.Wycieczki były bardzo dobrze zoorganizowane ,a Sue sprawiła się doskonale ,opowiadając o historii i obyczajach w Tajlandii.Gdyby nie Pandanus nie zobaczylibyśmy  tak wielu miejsc.Dziekujemy i polecamy wszystkim ,Cool

 

2012-01-30

Paweł i Wojtek : Przyjemność podróży służbowej

Dzięki Sue i Jackowi naz wyjazd biznesowy stał się jedną z najfajniejszych przygód jakie pamiętam. Bardzo dużo zobaczyliśmy i dowiedzieliśmy się o Tajlandii, jej mieszkańcach, zwyczajach, kulturze a nawet historii. Jak ktoś wybiera się służbowo do Tajlandii to niech koniecznie pomyśli o zobaczeniu tego egzotycznego miejsca (nawet 1-2 dni z ich przewodnictwem sprawią, że będzie to niezapomniany wyjazd). Wszyscy inni uczestnicy spotkania biznesowego, kórzy nie pomyśleli wcześniej o zapewnieniu sobie przewodnika, bardzo nam zazdrościli zarówno wszystkiego co zobaczyliśmy jaki i tego co się dowiedzieliśmy o Tajlandii. Polecam i pozdrawiam Sue i Jacka.

2012-01-29

Jarosław Zych

Młodzi ludzie, a juz profesjonaliści.  Nie będę powtarzać opisów innych autorów opinii. Mogę je potwierdzić i szczerze zarekomendować Sue i Jacka Kopiniaków.

Jeżeli wrócę do Tajlandii w większej kompanii - bez wątpienia walę do nich, jak w dym !

2012-01-28

Kasia & Michał : Oczywiście polecamy!!!

Tytuł naszej opinii mówi sam za siebie Laughing

Spędziliśmy z Sue dwa ciekawe i emocjonujące dni - jednego dnia zwiedzaliśmy okolice Bangkoku, drugiego - sam Bangkok i najważniejsze zabytki. Szczerze możemy polecić - dobra organizacja, a przy tym warto posłuchać opowieści Sue o lokalnym życiu, pracy, ludziach, zwyczajach, itd. Z Jackiem mieliśmy tylko kontakt mailowy, ale za to bardzo szybko odpowiadał na nasze maile, co było dla nas szczególnie ważne, gdyż wybieraliśmy się w podróż w listopadzie/grudniu 2011, kiedy sytuacja powodziowa w Bangkoku była niepewna (tak przynajmniej wynikało z przekazów medialnych). Generalnie Pandanus sprawdził się super i będziemy o nim pamiętali wybierając się jeszcze kiedyś w tamte rejony ;-)

2012-01-28

Krzysiek : styczeń 2012

Zwiedzanie Bangkoku i nie tylko, na wycieczkach organizowanych przez Sue i Jacka to czysta przyjemność. Pełen profesjonalizm z ich strony, wszystko zawsze dopięte na ostatni guzik.  Fantastyczne programy wycieczek. I co ważne, są przesympatyczni i zawsze służą pomocą. Goraco polecam ich usługi wszystkim wybierającym się do Tajlandii. 

!!!PAMIĘTAJCIE - TAJLANDIA TYLKO Z PANDANUS TRAVEL!!!

Dziękuje Wam serdecznie i pozdrawiam gorąco!

Krzysiek

2012-01-28

Sara i Grzegorz : Zaczarowany Bangkok

Odkrywanie Bangkoku z pomocą Sue było niesamowitym doświadczeniem. Mieliśmy okazję poznać również Jacka, to przesympatyczni ludzie, pełni ciepła i życzliwości, mamy nadzieje że będziemy mieli jeszcze okazję was spotkać i być może poodkrywać uroki innych części Tajlandii, gdyż w ojczyźnie Sue zakochaliśmy się bez pamięci:) Wszystkim gorąco polecamy oferty Pandanusa gdyż jest to naprawdę cudowna przygoda, której nie sposób przeżyć wędrując jedynie z przewodnikiem książkowym w ręku:)

2012-01-28

Asia : Bangkok i okolice

Zwiedzanie Bangkoku i jego okolic wraz z Sue i Jackiem była niesamowitą przygodą! Dzięki sprawnej organizacji naszego pobytu w tym pełnym energii mieści mogliśmy zapomnieć o sprawach przyziemnych typu szukanie hotelu czy też środków komunikacji i oddać się w całości zwiedzaniu miasta, dzięki czemu zaoszczędziliśmy naprawdę sporo czasu. Szczególnie dzięki Sue, która jest przesympatyczną osobą, którą można by jeść łyżkami :) mogliśmy poczuć atmosferę Tajlandii i zobaczyć ją oczami prawdziwej Tajki. Sue i Jacek okazali się nie tylko naprawdę sympatycznymi, młodymi ludźmi, z którymi spędziliśmy miło czas, ale także byli nam bardzo pomocni na dalszych etapach naszej podróży za co serdecznie im dziękujemy!!!

asia i jaś

2012-01-28

Grażyna i Witold : Tajlandia

Gorąco polecam zwiedzanie Tajlandii z Sue i Jackiem. Są to przemili młodzi ludzie, którym zależy by turyści
przyjeżdżający do nich czuli się jak najbardziej komfortowo, najwięcej zwiedzili i za to wszystko nie przepłacili.

Naszą całą wyprawę (3 tyg) zorganizowali w przeciągu 10 dni przed naszym przylotem – perfekcyjnie. O nic nie musieliśmy się martwić, gdyż czuwali nad nami pod telefonem czy osobiście.

Wyprawa z Jackiem nad rzekę Kwai, wodospady, targ wodny, świątynie i tygrysy – rewelacja!!! Zwiedzanie Bangkoku z Sue jest po prostu wspaniałe, bo oprowadzała nas rodowita Tajka dla której to miasto nie ma tajemnic, nie tylko wspaniały Pałac Królewski I świątynie, ale życie codzienne i zwyczaje Tajów, które Sue nam tłumaczyła. A robiła to znakomicie po polsku i zawsze jak na Tajkę przystało z uśmiechem na ustach. Oboje są w pełni profesjonalni i śmiało mogę ich Biuro Pandamus Travel wszystkim polecić. My już planujemy następną wyprawę i na pewno z Sue i Jackiem.

Grażyna i Witek

2012-01-21

Hania i Krystian : Po wakacjach

Witajcie Sue i Jacku,
chcemy Wam jeszcze raz podziękować za spędzone wspólnie 2 dni na wycieczce. Mamy do teraz niezapomniane wrażenia z tych miejsc, które nam pokazaliście. Siedząc podczas świąt oglądamy nasze zdjęcia z niedawnych jeszcze chwil w Tajlandii i trochę łza się kręci na myśl, że tak szybko ten czas minął.
Wasze zaangażowanie w to cos robicie i różnorodność informacji jaką macie do przekazania dała nam wiele chwil jakie nie często spotyka się na wyjazdach. Sue jest prawie jak Polka z tajskim sercem, które nastawiło nas bardzo pozytywnie do rzeczywistości.
Polecamy wszystkim zainteresowanym wyjazd z Sue i Jackiem na wycieczki, chyba jak już wiele osób wczesniej napisało, będziecie mogli poznac lepiej Tajlandię dzięki Sue. Wodny targ i Kwai oceniamy jako bardzo atrakcyjną wycieczkę. A ten nocleg, piękne miejsce.

Do zobaczenia kiedyś. H i K.

2012-01-20

krzysztof : super wakacje

Goraco polecam zwiedzanie Tajlandii z Jackiem i Sue.Zamiast kupowac wycieczki w duzych biurach podrozy znacznie przyjemniej wygodniej i milej zorganizowac podroz korzystajac z pomocy Pandanus Travel.Mała grupa przyjaciół łatwiej się dogaduje i wspaniale bawi.I nie jest droZej.Goraco polecam Krzysztof

2011-12-15

Ania i Marek : Super dzień z Sue

Dzień spędzony w Bangkoku z Sue był wspaniały! Bardzo dobrze ułożony plan wycieczki, wygodny samochód, wszystko o czasie i świetnie zorganizowane. Jednak chciałabym napisać dlaczego polecam wszystkim wycieczki z Sue - otóż oglądanie Tajlandii oczami rodowitej Tajki mówiącej po polsku było wyjatjowym przeżyciem. Sue opowiadała nie tylko o historii i zabytkach, ale również o normalnym życiu Tajów, zwyczajach, różnicach kulturowych, wiedziała co u nas jest inne a co może być dla nas ciekawe. Tłumaczyła Tajlandię bardziej niż jakikolwiek inny przewodnik, z którymi byłam na wycieczkach. Poza tym Sue wszędzie wszystkich znała i przyjmowani byliśmy z większymi "honorami" niż inne wycieczki :-) Nawet przygotowano dla nas potrawę, której nie było w karcie! Z Sue jedliśmy najwspanialsze krewetki w życiu (a już trochę tych krewetek zdążyłam zjeść) :)

Sue jest przemiłą osobą i tworzy doskonałą atmosferę, wie gdzie zrobić najfajniejsze zdjęcia, mówi doskonale płynnym polskim!

Należą się też słowa podziękowania Jackowi, który natychmiastowo odpowiada na maile i jest ogromnie pomocny!

Polecamy i sami bedziemy dalej korzystać z usług Pandanusa!

Ania i Marek 

 

2011-12-13

Bożena i Jacek Kuliccy : Podziękowania

 

Chcę Tobie osobiście podziękować za wspaniałe zorganizowanie naszego pobytu w Bangkoku i na wyspie Koh Chang. Jesteśmy już w zimnym kraju i z tęsknotą wspominamy piękną Tajlandię. Będę polecała Wasze biuro znajomym. Już dzisiaj myślimy o wakacjach z moimi dziewczynkami i bez Waszego wsparcia nie wyobrażam sobie zorganizowania tej wyprawy. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam Bożena i Jacek Kuliccy

2011-11-29

Monika i Leszek : Podziękowanie

W lutym będąc w Bangkoku wybraliśmy się z Jackiem na wodny targ Damnoen Sudak i targ na torach w Maeklong. Wrażenia niesamowite i mimo tłumu turystów na targu wodnym bawiliśmy się świetnie. Jeszcze większe wrażenie zrobił na nas targ na torach w Maeklong - przyjechaliśmy na miejsce jakieś 5-10 minut przed przejazdem pociągu. Jeżeli ktoś nie kojarzy tego miejsca to polecam wpisać nazwę tego targu na youtube lub obejrzeć jeden z odcinków programu Wojtka Cejrowskiego. Mega wrażenie - sprzedawcy na dźwięk zbliżającego się pociągu przesuwają swoje straganiki i zadaszenia, żeby zrobić miejsce dla pociągu! Nawet Jacek robił zdjęcia :) Spędziliśmy super pół niedzieli z Jackiem - bardzo sympatyczny facet, dużo opowiadał nam o życiu w Tajlandii. Wszystko odbyło się tak jak ustalilismy, wszystkim gorąco polecamy! Na pewno kiedyś jeszcze skorzystamy z ich usług.

Tym razem po 2 samodzielnie organizowanych wizytach objazdowych po Azji, wybieramy się w lutym na czysty relaks i plażowanie na Phuket. Tym razem już w ramach podróży poślubnej, akurat tam w lutym się zaręczyliśmy :)

Jacek - pozdrawiamy! Szkoda, że nie poznaliśmy Sue - ale może jeszcze kiedyś nam się to uda :)

Monika & Leszek

2011-11-29

Renata i Cedric : Podróż poślubna

Wycieczka zostala zorganizowana perfekcyjna przez Jacka i Sue. Wybrane hotele i transfery z lokalnymi kierowcami byly swietne. Wybralismy wieczyczke w Bangkoku. Niestety nie moglismy korzystac z uslug przywodnika swiadczonych przez Sue i Jacka wiec zorganizowali dla nas ta wycieczke z lokalnym przywodnikiem w jezyku angielskim razem z sprzetem audio po polsku ale musimy przyznac ze akurat ta oferta nie byla optymalna i myslimy ze mozna by ja bardziej dopracowac aby kazda informacja byla bardziej rzetelna. Reszta byla fantastyczna: usluga, logistyka, radosc... I dzieki temu zawsze bedziemy swietnie wspominac nasza wymarzona podroz poslubna w Bangkoku i Ko Samed. Polecamy goraco.


Dzieki jeszcze raz za wszystko i pozdrawiamy.

Cedric i Renata

2011-11-26

: Monika i Krzysiek

Zdecydowaliśmy się w ostatniej chwili właśnie na Tajlandię i w ciągu krótkiego czasu

Jacek i Sue zalatwili nam bilety ,hotele ,transfery-wszystko było dopiete na ostatni guzik.

Atmosfera super,bezstresowo i przyjemnie,mimo strachów plynacych z TV nt powodzi,nie widzieliśmy

jej w ogóle. Na pewno czujemy niedosyt i mamy nadzieję na szybkiSmile powrót.

Ja już tęsknię za tym słodkim ulicznym obżarstwem i wspominam krewetki nad Kwai...

Pozdrawiamy gorąco ,mimo,że u nas ziiimno !

 

2011-11-23

Agata&Wojtek : Bangkok, 3 dni

Pozdrowienia z 3miasta! Dziekujemy za wspaniale 3 dni w Bangkoku. Sue, jestes fantastyczna! :) Bedziemy Was polecac wszystkim wybierajacym sie do Tajlandii.

 

2011-11-16

Mariola i Ryszard : Po wycieczce

 

Szanowni Państwo! Jeszcze raz dziękujemy za wspaniałą opiekę w Tajlandji. Logistycznie nasz pobyt został przez Waszą firmę wspaniale zorganizowany. Szczególne podziękowania dla Sou, która jest wspaniałą przwodniczką oraz ciepłą i serdeczną osobą i to dzięki Tobie Sou, pomimo trwających w Bangkoku utrudnień, nasz pobyt był tak sympatyczny. Hotel na wyspie okazał się spełnieniem naszych wszelkich wymogów i oczekiwań. Było naprawde cudownie. Jeszcze raz dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy.

Mariola i Ryszard Janeczek

2011-11-16

Piotr : Najlepszy wyjazd w zyciu

 

Witam serdecznie aktualnych oraz przyszłych klientów firmy PandanusJ Jej właścicieli oraz naszych przewodników- Sue i Jacka miałem nieukrywaną przyjemność poznać we wrześniu podczas podróży poślubnej. Planując podróż na początku roku rozważaliśmy różne opcje oraz kierunki wyprawy. Wybraliśmy wariant, który wtedy wydawał się nam najlepszy i najciekawszy. Jak się później okazało wybór był strzałem w dziesiątkę! Sue i Jacek zorganizowali wszystko perfekcyjnie! Podróż była niesamowicie interesująca i wciągająca na maksa! Każdy dzień był inny, ciekawy, nie nudziliśmy się ani przez chwilę! Do tego przez 2 tygodnie uśmiech nie schodził nam z twarzyJ Sue i Jacek są naprawdę fantastycznymi ludźmi- młodzi, pełni zapału oraz nietuzinkowych pomysłów, optymistycznie nastawieni do świata i ludzi oraz uśmiechnięci! Przez cały wypad dogadywaliśmy się perfekcyjnie! Byli bardzo elastyczni i dostosowywali się do naszych potrzeb. Pokazali nam Tajlandię w cudowny sposób. Zwiedziliśmy miejsca turystyczne, gdzie każdy być musi. Zobaczyliśmy jednak również miejsca, gdzie nie docierają biali turyści, które niesamowicie nas urzekły. Mogliśmy poznać codzienne życie zwykłych ludzi, co było dla nas wielkim i wzruszającym przeżyciem. Podróż zorganizowana przez Sue i Jacka była najcudowniejszym wypadem w naszym życiu! Już teraz zaczynamy odkładać pieniążki na kolejny raz w tym cudownym kraju z cudownymi ludźmi, do których niewątpliwie należy to tajsko-polskie małżeństwoJ Nie możemy się też doczekać nowego programu wyjazdowego do Kambodży i LaosuJ Nie widzę opcji, żeby pojechać kiedykolwiek na wycieczkę, czy też wypoczynek z wielką zorganizowaną np.40 osobową grupą, która na komendę musi jeść, spać, załatwiać potrzeby fizjologiczne i chodzić wszędzie razem. Po wyjeździe z Sue i Jackiem już nic nie będzie takie samoJ Dziękujemy Wam za wszystko! Polecam serdecznie skorzystanie z usług firmy Pandanus! Z pewnością się nie zawiedziecie! Ps. Sue świetnie mówi po polskuJ

2011-11-16

Kinga i Mirek : Bangkok z Sue

Zwiedzanie z Sue Bangkoku było strzałem w dziesiątkę. Nasze spotkanie z Sue mialo trwać jeden dzień , ale wskutek  nieoczekiwanych okoliczności zostało przedłużone do dwóch dni. Dzięki Sue za fantastyczną wycieczkę, karmienie rybek, cudowny uśmiech i troskliwą opiekę.

2011-11-12

Marta : 1 raz w Tajlandii- dzięki Wam na pewno nie ostatni!!!

Niedawno wróciłam z mężem z Tajlandii z podróży poślubnej, gdzie w pierwszym tygodniu zwiedzaliśmy kraj, a w drugim odpoczywaliśmy na wyspie Koh Samui. Wróciliśmy oczarowani krajobrazami, jedzeniem, ludźmi i cudowną atmosferą tego kraju.

Dzięki Sue i Jackowi zobaczyliśmy Tajlandię dokładnie tak, jak chcieliśmy - poznaliśmy normalne życie mieszkańców, spróbowaliśmy tajskiej kuchni (najlepsza na świecie!!), zapuściliśmy się w takie rejony, gdzie autokary nawet nie dojadą:) Nasza podróż była bardzo elastyczna. Nie było niczego "na komendę", jak to zawsze jest na zorganizowanych wycieczkach. Nie było robienia zdjęć- bo teraz jest czas, jedzenia- bo teraz jest czas itp. Zwiedzaliśmy w swoim tempie, Sue wspaniale i z pasją opowiadała nam o historii, kulturze i tradycji Tajlandii. Dzięki niej poznaliśmy m.in. najlepsze krewetki w Bangkoku (już wiemy, gdzie ich szukać;)), przepyszne zupy, naleśniki z bananami i przekąski, których na pewno nie znajdziecie w Polsce:)

Każdy dzień był inny, wnosił nowe doznania, nowe krajobrazy i zachwyt w naszych sercach! Każdy dzień był też idealny! Kurczę, nie ma się do czego przyczepić:))

Siedząc w zimnej Polsce niecały tydzień po powrocie trudno pogodzić się z faktem, że to wszystko już minęło. Ale pozostaną przepiękne wspomnienia, tysiące zdjęć i filmów.

Ale ostrzegamy - Sue i Jacku - wrócimy i będziemy dalej zwiedzać z Wami. Ciepłem i radością ,jaką od Was dostaliśmy, staramy się obdarowywać innych. Będziemy polecać Was na każdym kroku, bo naprawdę warto!!!!

 

Pozdrawiamy ciepło i dziękujemy jeszcze raz za wszystko!!

2011-10-01

Witek : Bangkok 2011

Nie bede sie rozpisywał,  jezeli ktos wybiera sie do tego kraju to nie wie  jeszcze ze napewno tam bedzie chciał wrocic:). A jezeli  szuka osoby ktora ma pokazac nie tylko miejsca zabytkowe do ktorych wszyscy sie wybieraj to napewno wybierze biuro Pandanus i oczywiscie Sue i Jacka chcac wystawic im ocene to mysle ze nie matakiej poprostu nie mozna wybrac lepiej.Pozdrowienia dla nich i do zobaczenia.

2011-09-28

: Malgosia,Arek, Wiki, Hanka, Robert

Malgosia, Arek, Wiki, Hanka & Robert, Group of 5 were host by Sue and
Jacek in Thailand in July 2011. Sue and Jacek made our experience with
Thailand wonderful! All our trips had a tour guide, we were shown all the
best to see in Bangkok, Pattaya and Cambodia. What is the most valuable
about Pandanus Travel is that you get to see everything, which is both -
touristic sites but also learn about culture and believes of locals. Sue is
a really amazing person with great personality. Little bit bubbly, but
thanks to that you get to know EVERYTHING! We all had an amazing time...
and guess what... two of us got married in Bangkok! :) I wish in future to
be hosted just like Sue and Jacek hosted us. Thank you Sue and Jacek. We
will always recommend your Pandanus!

2011-09-08

Asia,Romek i Ola : Bangkok 2011

Kochani, jeżeli czytacie te opinie to znaczy że wybieracie się do cudownej Tajlandii. I mogę powiedzieć , że lepiej nie mogliście trafić!!!!!

Spędzilismy na przełomie lipca i sierpnia 2011 wakacje w tym pieknym kraju  z czego trzy dni poswięcilismy na  Bangkok i dzięki SUE i JACKOWI zobaczylismy najważniejsze miejsca w stolicy i okolicy. Jacek działa logistycznie i do sprzwy podchodzi bardzo konkretnie i rzetelnie, natomiast SUE jest przeuroczą osobą która spędziła z nami czas na zwiedzaniu. Sue odkryła przed nami również smaki Tajlandii, zakupy z nią to czysta przyjemnosć, dzięki jej obecnosci ceny leciały o 60% w dół. Mamy wielki niedosyt i planujemy kolejny wyjazd do Tajlandii. Tym razem dłuzej zatrzymamy sie w Bangkoku, aby z Sue ruszyć w pólnocne kieruki Tajlandii.

Gorąco polecam Sue i JackaSmile.

Buziaki i pozdrowienia z Polski

Asia,Romek i Ola

2011-08-25

Ewa i Piotr : Bangkok 2011

Na przełomie kwietnia i maja 2011 byłam z mężem na kilkudniowej wycieczce w Tajlandii. To był nasz pierwszy wyjazd do Tajlandii organizowany na ostatnią chwilę. Dzięki pomocy Jacka udało nam się zarezerwować dobry hotel blisko centrum Bangkoku oraz wybrać odpowiednie miejsce na południu Tajlandii na trzydniowy wypoczynek. Dzięki Sue mogliśmy w jeden dzień zobaczyć i poznać najciekawsze miejsca w Bangkoku. Bardzo dokładnie i ciekawie opowiadała o zabytkach i zwyczajach panujących w tym kraju. Jej pogodne usposobienie i poczucie humoru sprawiało, ze nie czulismy sie jak na typowej wycieczce z przewodnikiem. Mieliśmy wiele pytań i wątpliwości co do dalszej podróży i byłam bardzo mile zaskoczona opieką jaką Sue i Jacek nas otoczyli. Wiedząc, ze nie mamy jeszcze kupionych biletów na dalszą trasę pomogli nam wszystko załatwić poświęcając swój prywatny już czas. Poznaliśmy ludzi, którzy właśnie wracali z dwutygodniowej wyprawy po Tajlandii i innych krajach sąsiadujących organizowanej przez Sue i Jacka i byli bardzo zadowoleni. Jak będziemy mieli okazję wybrać się w dłuższą podróż w tym rejonie swiata to napewno skorzystamy z oferty firmy Panadus.

2011-08-21

BASIA, IWONA, KORNELIA, RYSIEK, GIENEK, TADEK, JUREK : MY NAPEWNO WRÓCIMY

Z pewnym opóźnieniem, jednakże gorąco chcielibyśmy podziękować  za  zorganizowanie pobytu w Tajlandii. Dziękujemy za sprawną organizację  całości  i osobiste zaangażowanie w  realizację programu. Wynieśliśmy wiele wrażeń , poznaliśmy nowy kraj i mieliśmy okazję poznać (choćby powierzchownie) miejscowe zwyczaje, kuchnię i  ludzi.  Zarówno program jak i miejsca które zobaczyliśmy były wspaniałe i godne polecenia. Wasza pomoc i towarzystwo były ich świetnym uzupełnieniem. Dziękujemy bardzo !   

ZWIEDZANIE TAJLANDII TYLKO Z SUE I JACKIEM – WSZYSTKIM POLECAMY  - MY JESTEŚMY ZADOWOLENI I NA PEWNO JESZCZE WRÓCIMY DO TAJLANDII.      

BASIA Laughing RYSIEKCool IWONAEmbarassed GIENEKTongue out JUREKWink KORNELAKiss TADEKLaughing

MAJ 2011                          

2011-08-21

Ewa : Duża dawka wrażeń

Dobry program, piękne swiątynie z ich otoczeniem, rewelacyjny rejs kanałami, całość oprawiona opieką Sue, która umie zainteresować ciekwostkami z jej kraju. Całość organizacyjna powoduje, że nie odczuwa się za bardzo upału, który w połaczeniu z spalinami zakorkowanych ulic potrafi dokuczyć. Wielki plus za wycieczkę. Pozdrawiamy Ewa i Tomek

2011-08-19

: Wakacje 2011 w Tajlandii

Gorąco polecamy biuro turystyczne Pandanus i naszą przewodniczkę po Bangkoku Sue. Sue jest świetną, kompetentną przewodniczką i przemiłą osobą. Zwiedzanie Bangkoku i okolic sprawiło nam ogromną przyjemność. Jeszcze wrócimy …

Gosia i Remek

2011-08-17

Edyta i Pawel : ...a bylo to tak...

...niezapomniane chwile spedzone z Sue i Jackiem to,, jedyny w swoim rodzaju,, pomysl na spedzenie udanego urlopu.

Swoja naturalnoscia,usmiechem oraz profesjonalizmem oczarowali nas od pierwszego wejrzenia.Dzieki nim, poznalismy najskrytsze tajemnice kultury,religii oraz historii Tajlandii.Nie wspominamy juz o smakolykach kulinarnych (...Jacek,  zapiekane banany z mleczkiem kokosowym snia nam sie do dzisiajSmile).

Starannie przygotowany plan wycieczek,perfekcyjna organizacja oraz przyjacielska atmosfera dopelnily niezapomniane wrazenia z pobytu w Tajlandii.

Dziekujemy jeszcze raz, za wspolnie spedzone chwile,za wasza serdecznosc i zaangazowanie.

 

Edyta i Pawel

Berlin

 

2011-08-16

tomek : wakacje

Bylismy grupa 8 osob w styczniu 2011

Dzieki Wam za wspaniala wycieczke oraz szczera pomoc.Polecam kazdemu firme Pandanus Travel sa niesamowici.

 

calusy Albercik

2011-08-15

: Andrzej i Żaneta z dziećmi

Dwa tygodnie spedzone w lutym w Tajlandi należa do naszych najlepszych ferii zimowych.Podróżowaliśmy z dziećmi Marysia 13 i Wojtek 10 lat. Za przyjęcie w Bankoku i pokazanie okolic byli odpowiedzialni Jacek i Sue .Pełna pomoc przy transferach po Tajlandi i w wielu różnych przyziemnych problamach.ŻADNEJ OBSUWY I PRZEKŁAMANIA. Za dużo miejsc ,ludzi, przeżyć żeby to wszystko tutaj opisać.

Polecam szczerze współprace z tymi ludzmi. Jeżeli ktoś ma wątpiliwości czy podróżowanie po Tajlandi

z dziećmi może być kłopotliwe lub niebezpieczne mogę podzielić się własnymi przeżyciami. My  zaufaliśmy Jackowi i Sue. Zachęcam wszystkich serdecznie.

Andrzej

2011-08-13

Zuzia i Kuba : Ślub i podróż

Spędziliśmy z Sue i Jackiem 3 tygodnie. Całość wycieczki PERFEKCYJNIE zorganizowana w tym ślub. Każdego dnia byliśmy rozpieszczani tajska gościnnością, ciekawostkami których nie znajdzie się w przewodniku, widokami które trzeba zobaczyć chociaż raz w życiu. Sue i Jacek zapełniają odczucia z pobytu w Tajlandii niezatartym wrażeniem. Atmosfera jaką stwarzają sprawia jakby się jechało do '' swoich'' a nie obcych ludzi. Szczególnie polecamy osobom planującym ślub - naprawdę niezapomniane przeżycie jakiego próżno szukać w gdzie indziej. Na entuzjastów kuchni czeka kraina dobroci i szaleństw kulinarnych. Szczerze polecam wszystkim zainteresowanym J

2011-08-11

Zuzia i Kuba : Ślub i podróż

Spędziliśmy z Sue i Jackiem 3 tygodnie. Całość wycieczki PERFEKCYJNIE zorganizowana w tym ślub. Każdego dnia byliśmy rozpieszczani tajska gościnnością, ciekawostkami których nie znajdzie się w przewodniku, widokami które trzeba zobaczyć chociaż raz w życiu. Sue i Jacek zapełniają odczucia z pobytu w Tajlandii niezatartym wrażeniem. Atmosfera jaką stwarzają sprawia jakby się jechało do '' swoich'' a nie obcych ludzi. Szczególnie polecamy osobom planującym ślub - naprawdę niezapomniane przeżycie jakiego próżno szukać w gdzie indziej. Na entuzjastów kuchni czeka kraina dobroci i szaleństw kulinarnych. Szczerze polecam wszystkim zainteresowanym J

2011-08-11

Włodek : Bardzo to miłe...

Bardzo to miłe kiedy możemy poruszać się swobodnie w obcym kulturowo kraju dzięki wspaniałej pomocy Sue i Jacka. Byliśmy w Tajlandii w lutym 2011 r. dwie pary po 50-tce. Każdemu , kto wybiera się po raz pierwszy do tego cudownego kraju polecamy ich wsparcie. Zrobią to z taktem, wyrozumiałością, punktualnie ( co w Bangkoku nie jest łatwe) oraz sprawią, że bardzo szybko odczuwa się , że to już są nasi przyjaciele.Młodzi , fantastyczni, cudowni ludzie, których każdemu polecamy.

Ania, Danusia, Włodek i Zbyszek

2011-08-08