Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Romana

Na przełomie lutego i marca 2012 roku spędziliśmy 3 tygodnie w Kambodży Tajlandii i Malezji. Przez 2 dnie w Bangkoku byliśmy z Sue na wycieczkach w Ayuttayi oraz na targu wodnym ,na farmie krokodyli i w Tajlandii w miniaturze . Wszyskie dni były wypełnione optymalnie. Sue ,która prowadziła nasze wycieczki jest miłą i ciepłą osbobą chętnie opowiadającą nie tylko o zwiedzanych atrakcjach ale także o codziennym życiu w Tajlandii. Miło wspominamy spędzony z nią czas i szczerze polecamy biuro Pandanus jako organizatora pobytu w Tajlandii.

2012-05-23

Ewa I Wojtek

Nasze wakacje w Azji Pln-Wsch? Wymarzony, dlugo planowany wyjazd... Wiele miejsc, wiele decyzji do podjecia... Kto pomocny? Oczywiscie Pandanus. Pandanus i tylko Pandanus. Kontakt rewelacyjny! Przemili ludzie i co najwazniejsze fachowcy w kazdym calu. Kolacze sie po glowie stary slogan pewnej firmy, a mianowicie: na czas, na miejsce, na pewno. To sformulowanie w pelni odzwierciedla charakter Pandanusa. Sue i Jacek to naprawde rewelacyjny duet ;) Turysta-klient firmy czuje sie jak gosc... doceniony, dopieszczony i w pelni usatysfakcjonowany ;)

2012-05-19

: Ewa i Maciek w Bangkoku

Na luzie, sympatycznie, ciekawie, zawsze bardzo punktualnie.  Sam kontakt z Sue jest przyjmnością. Potrafi nie tylko oprowadzić po Bangkoku ale przedewszsytkim opowiedać o życiu codziennym mieszkańców tego wielkiego miasta.

polecamy

Ewa i Maciek

2012-05-17

Ewa i Wojtek : bangkok

Jesteśmy żywym dowodem na to, że daleki, wielki, egzotyczny Bangkok można ciekawie i bezstresowo  zwiedzić nawet z małymi  dziećmi (5 i 7 lat). Jest tylko jeden warunek: Sue i Jacek. Mówią po polsku, są sympatyczni i profesjonalni. Świetnie dobrali program i tempo zwiedzania, wyczuwając nasze potrzeby. Godni polecenia. Żałujemy, że  tylko 2 dni w Bangkoku zorganizowaliśmy za ich pośrednictwem. Myślę, że wtedy uniknęlibyśmy zgiełku Phuketu. Ale wszystko jeszcze przed nami...... Ewa i Wojtek z dziećmi
2012-05-14

Grzegorz : Profesjonalnie

Dziekuje serdecznie za pomoc w organizacji pobytu naszej grupy.Wszystko przebieglo sprawnie i szczesliwie. Podkresle mila atmosfere i pozytywne podejscie.Napewno bedziemy jeszcze wspolpracowac.

Pozdrawiam

Grzegorz

2012-05-11

Ryszard : Grupa 8 osobowa - w tym nastolatki

Co najbardziej cenne, z czystym sumieniem potwierdzam reklamowy slogan Pandanusa ze strony internetowej "mniej obiecujemy, więcej robimy". Podczas całej wizyty byliśmy zaskakiwani tylko pozytywnie. Dziękujemy.

2012-05-10

dorota i piotr : wakacje w Tajlandii

W styczniu spędziliśmy wspaniałe wakacje w Tajlandii. To, że były wspaniałe w dużej mierze zawdzięczamy Sue i Jackowi z biura Pandamus. Zorganizowali nam kilka niezapomnianych wycieczek. Organizacja wycieczek perfekcyjna, wszystko dopięte "na ostatni guzik". Nie można również nie wspomnieć , że Sue i Jacek są bardzo sympatyczni, otwarci, przebywając z nimi kilka godzin ma się wrazenie, że się zna ich od lat. Na pewno jescze wrócimy do Tajlandii i z dużą przyjemnością spotkamy się z nimi ponownie. Pozdrawiamy Dorota i Piotr z Warszawy

2012-05-09

Beata : Nasze wakacje

Spędziliśmy nasz urlop w Tajlandii już drugi rok z rzędu.

Wszystko przebieglo fantastycznie, Pandanus spełnia wszystkie życzenia i prośby jednocześnie szalenie pomagając i załatwiając wszystko co tylko można.

Polecamy to biuro zawsze i wszystkim którzy wybierają się do Tajlandii.

Nie wykluczamy kolejnego przyjazdu żeby zobaczyć nowe miejsca w tym wspaniałym kraju, oczywiście znowu skorzystalibyśmy z pomocy Pandanusa.

Beata i Witold Strzelczyk

2012-05-08

Kasia : Bangkok i okolice 3 dni z SUE

Spędziliśmy 3 dni w Bangkoku i okolicach z Sue w lutym 2012. Sue to najwspanialszy przewodnik, opiekun, koleżanka jaką mieliśmy okazję poznać podczas podróży w różne zakątki świata. Wszytskie świadczenia były przygotowane i zrealizowane perfekcyjnie. Mieliśmy szansę i okazję dowiedzieć się i poznać rzeczy o których zwykły przewodnik z Polski, Anglii czy Niemiec nie ma pojęcia.

Sue i Jacek - dziękujemy i na pewno wrócimy do Tajlandii - z prośbą do Was o organizację naszych kolejnych wakacji.

Kasia

2012-05-07

Małgorzata : Andrzej i Małgorzata

 

Pierwszy raz wybraliśmy się na wycieczkę gdzie wszystko było organizowane poprzez  maile i telefon nie widząc człowieka … Czy się bałam - tak owszem zwłaszcza jak trzeba było przelać ciężko zarobione pieniądze „gdzieś tam …”  - jeśli czytacie tą opinię to na pewno prześwietlacie firmę Jacka i Sue i ze szczerego serduszka polecam i nie macie się czego bać im można zaufać. Wszystko było OK, od momentu przylotu na lotnisko w Bangkoku czuliśmy się ważni, można powiedzieć prowadzeni za rączkę, wszelkie transfery, hotele zarezerwowane a my byliśmy poinformowani co i jak i o której godzinie … jak chciałam - tak było … i te magiczne miejsca, które nam pokazał Jacek w Tajlandii to chyba żadne biuro Wam nie zapewni …dlaczego jeszcze warto wybrać się z Jackiem i Sue bo to fantastyczni i ciepli ludzie, przegadaliśmy długie godziny i baaaardzo miło wspominam Tajlandię jak i tą dwójkę … dziękujemy jeszcze raz … było wspaniale  Cool

 Małgorzta

 

 

2012-05-07

Jolanta, Marek, Vanessa : wakacje w Tajlandii

Witamy,

dziękujemy Wam serdecznie za wspaniale zorganizowaną wycieczkę po Bangkoku. Byliśmy pod wielkim wrażeniem Waszej życzliwości i profesjonalizmu, szczególnie,że Jacek zorganizował nam wszystko bardzo spontanicznie bez wcześniejszych ustaleń , dzięki temu bez kłopotów dostaliśmy się z Koh Samui drogą morską i lądową do Bangkoku. Sue - fantastycznie było Cię poznać i usłyszeć o Twoim kraju tak ciekawe, egzotyczne dla nas historie. To było naprawdę fascynujące i niezapomniane przeżycie :-) Gorąco polecamy Was jako przewodników i organizatorów. Pełen profesjonalizm.

Pozdrawiamy serdecznie.
Jola, Vanessa i Marek
Słupsk

2012-05-05

Mariusz i Anita : Trzydniowa przygoda z Pandanusem

Genialnie i super zorganisowana wycieczka. Wszelkie nasze zyczenia i marzenia wlacznie z nieplanowanym piwem, byly spelnione z usmiechem na ustach.

Caly pobyt z Sue i Jackiem wspominamy bardzo milo. Kompetentnosc Wasza bardzo nam zaimponowala, szczegolnie w takim goracym klimacie.

Dziekujemy serdecznie za mile, edukacyjne na wysokim poziomie spedzone chwile. Wszystkim opowiadamy jak nas rozpiesciliscie i na pewno wielu naszych sluchaczy Was odwiedzi.

W kazdym razie wszystkim czytajacym ta opinie radzimy sie oddac w profesjonalne rece Sue i Jacka.

W razie pytan stoimy wszystkim do dydpozyci pod emailem.

W Tailandii jest tyle pieknych miejsc, ze na pewno sie w krotce zobaczymy, chociazby zeby sprawdzic te slawne juz sprawozdania z wycieczek do Kambodschy i tego sensacyjnego przekraczania granicy z Tailandia.  Trzymajcie sie i do pozniej!

Anita i Mariusz  / Tailandia Kwiecien 2012

 

2012-05-05

ANIA I JAREK : NIEZWYKŁA PRZYGODA

Są miejsca na świecie, które oczarowuja mniej lub bardziej. takie które odwiedza sie raz i te do których chce sie wracac:) Przyroda , zabytki i ludzie...-ci dzieki którym poznawanie i odkrywanie nowych, nieznanych zakątków staje sie dziecinnie proste i mega przyjemne. Ludzie dla których "turysta" nie jest tylko źródłem dochodu, ale przede wszystkim jednostka, która nalezy traktowac indywidualnie i z wielkim szacunkiem.

Sue i Jacku- wielkie dzieki za tych kilka wspólnie spędzonych dni, za profesjonalizm i zaangazowanie i wspomnienia, które nakręcaja nas mega pozytywnie. Pozostało jeszcze tyle do zobaczenia, więc do nastepnego spotkania. Pozdrawiamy Ania i Jarek

2012-05-05

Kasia i Gracjan : BANGKOK z Sue

WITAMY SERDECZNIE

 JESTESCIE NIESAMOWICI, WASZE WYCIECZKI SPELNILY NASZE MARZENIA I NAPEWNO JESZCZE WAS ODWIEDZIMY, CHCIELIBYSMY BARDZO PODZIEKOWAC SUE ZA WSZYSTKIE INFORMACJE NA TEMAT MIEJSC GDZIE JESZCZE MOGLISMY SIE UDAC. SUE- JESTES MEGA PROFESJONALISTKA I CIESZYMY SIE , ZE CIE POZNALISMY , JAK ROWNIEZ TWOJEGO MEZA. BANGKOK TO JEDNO Z NAJPIEKNIEJSZYCH MIAST SWIATA , A TY TAK PIEKNIE NAM JE POKAZALAS, PRAWIE CODZIENNIE OGLADAMY TE ZDJECIA I JUZ NIE UMIEMY SIE DOCZEKAC,AZ W KONCU ZNOW SIE SPOTKAMY ( MOZE JUZ W WIEKSZYM GRONIE) DZIEKI WAM CZULISMY SIE PEWNIE W TYM WIELKIM MIESCIE, CHCIALABYM POLECIC KAZEMU BY CHOC RAZ W ZYCIU MOGL SIE TAM WYBRAC I ZWIEDZAC POD WASZA OPIEKA , NAWET TO CO PISZE NIE WYRAZI TEGO CO CZUJE PO TEJ WYCIECZCE, NAPEWNO ZALICZE JA DO NAJLEPSZYCH WAKACJI NASZEGO ZYCIA, GRACJAN SERDECZNIE WAS POZDRAWIA I DZIEKUJE ZA WSZYSTKO . SUE MAM NADZIEJE ZE JESZCZE SIE SPOTKAMY ...:*

CHCIELIBYSMY SERDECZNIE POZDROWIC ROWNIEZ JARKA I ANIE I PODZIEKOWAC , ZA TO ZE WESZLISMY NA SZCZYT :), BO PEWNIE BEZ ICH POMOCY NIGDY BYSMY TEGO NIE ZROBILI.

2012-05-03

Jola, Stasiek i Rafal : Bangkok w maju

Witamy.
Bardzo serdecznie dziekujemy za wycieczke. Czulismy sie jakbysmy zwiedzali niejako rodzinnie to wielkie miasto.
Dzieki za profesionalne pokazanie zabytkow Bangkoku, a przede wszystkim za przekazanie nam w zwyklej rozmowie tradycji, obyczajow i kultury Tajow. Na pewno goraco polecimy wasze uslugi wszystkim tym naszym znajomym, ktorzy wybieraja sie do Tajlandii. Serdecznie pozdrawiamy Jola, Stasiek i Rafal.
2012-05-03

Urszula : Podziękowania

Witamy serdecznie ! Minął przeszło miesiąc od naszego powrotu z Bangkoku.Jesteśmy pod wrażeniem tego pięknego i pełnego zabytków miasta.Spędziliśmy z Sue jeden ciekawy dzień (pełen profesjonalizm,fantastyczny program i niesamowite doświadczenie).Należą się też słowa podziękowania Jackowi,który natychmiastowo odpowiada na maile i jest ogromnie pomocny.

Gorąco polecamy ich usługi wszystkim wybierającym się do Tajlandii.

Pozdrowienia dla Sue i Jacka   Ula i Jacek Gdynia

2012-05-02

Kasia i zbyszek : 4 Dni Bangok Marzec 2012

Minal juz miesiac od naszego powrotu z Tailandi ale caly czas mile wspominamy spedzony tam czas.I napewno wrocimy tam jeszcze.Serdeczne pozdrowienia dla przemilej i zyczliwej Sue i oczywiscie podziekowania dla Jacka za szybki i profesionalny  kontakt mailowy.Bylismy bardzo zadowoleni naprawde warto miec na 1-2 Dni przewodnika po Bangoku i to w dodatku takiego jak Sue.Bedziemy was wszedzi polecac a jak bedziemy w Bangoku to napewno sie odezwiemy.Pozdrowienia z Düsseldorfu od kasi i zbyszka

2012-05-01

Robert, Gosia i Olivier : Bangokok w pigulce c.d.

... a, jeszcze wspolna fotka Smile

2012-04-30

Robert, Gosia i Olivierek : Bangkok w pigulce

W Miescie Aniolow tj. w Bankgoku bylismy jedynie przejazdem tj. pelne dwa dni. Od samego przyjazdu, juz na lotnisku, czulem sie z moja rodzina bardzo komfortowo i bezpiecznie, gdyz transfer do hotelu byl zoorganizowany wlasnie przez Biuro Panadus. Gdyby nie Jacek i Sue to ten krotki czas w tym miescie, bez ich pomocy nie mial by sensu. Skrupulatnie ulozony plan, dostosowany do wymagan najbardziej wybrednych klientow. Mimo, iz bylismy z 6-cio letnim synkiem, nic nie przeszkodzilo nam, aby w tak krotkim czasie zobaczyc najwazniejsze miejsca w Bangkoku i okolicach. Oprocz oczywiscie glownych Swiatyn na terenie krolewskim w samym sercu miasta oraz Targ Wodny, Tajlandia w miniaturze zrobila na nas ogromne wrazenie. Miedzy zwiedzaniem, najfajniejsze byly chwile, kiedy wspolnie z nasza przwodniczka Sue zaglebialismy sie w waskie uliczki Bangkoku, przystajac w przydroznych jadlodajniach i rozkoszujac sie tajskimi smakami, a przy kazdej okazji popijac swiezego kokosa, czy przegryzajac soczystego ananasa.  Mimo, iz komunikacja w jezyku angielskim nie jest dla nas problem, to obecnosc i pomoc Sue w wielu sytuacjach byla potrzebna. Tajlandia jest krajem, w ktorym nalezy sie targowac. Jezeli przyjezdzasz z Europy, mimo, iz jest tu duzo taniej, miej pewnosc, ze organizujac cos na wlasna reke sporo przeplacisz. Dlatego tez rozsadniej jest skorzystac z ich uslug. Polecamy ich goraco !!! Dziekujemy Wam bardzo Jacku i Sue. Pozdrawiamy Was serdecznie Robert, Gosia i Olivier wspolna fotkaLaughing

2012-04-30

JERZY I JÓZEK - SZTUM / MALBORK : POWRÓT DO TAJLANDII

Najlepszym dowodem na to , że nasz pierwszy pobyt w Tajlandii zorganizowany przez Jacka i Sue był bardzo udany, jest nasza kolejna wizyta w tym pieknym kraju. Tym razem postanowiliśmy nie tylko trochę poleniuchować wypoczywając na wyspie , ale również zobaczyć Kambodżę , oczywiście z pomocą biura Pandanus. Dla nas to był wręcz VIP- owski wypad do Angkor Wat i nie tylko. Urzekła nas profesjonalna i życzliwa pomoc osób , które się nami opiekowały , na terenie Kambodży. Jackowi i Sue naprawdę zależy na zadowoleniu klientów i dlatego też starają się  dostosować do indywidualnych potrzeb swoich gości , wystarczy tylko , po prostu,  z nimi o swoich oczekiwaniach porozmawiać. Dziwiłoby mnie , naprawdę , gdyby ktoś nie mógł się dogadać z tak komunikatywnymi osobami jakimi są Jacek i Sue. Spokojnie po powrocie , polecaliśmy biuro Pandanus naszym przyjaciołom , bo wiemy , że wtedy mogą liczyć na udane wakacje , a przecież to jest najważniejsze. Dziękujemy Jackowi i Sue za pomoc w naszym drugim pobycie w tym pięknym zakątku ziemi. Już dziś wiemy , że napewno nie ostatnim. Serdecznie pozdrawiamy!! 

2012-04-29

Gosia i Łukasz

Ogromne podziekowania dla firmy Pandanus Jacka i naszej przekochanej Sue dzieki ktorym poczilismy smak prawdziwej Tajlandii, smak zapach oraz niezapomniany do konca zycia jezor tygrysa. Mamy nadzieje ze pobyt nie byl ostatni i jesli tylko sie uda wrocic po raz kolejny to tylko z Sue i Jackiem. Pandanusy DZIEKUJEMY

 

P.S.  A smaku krwetek takich jak w Bangkoku nie zapomnimy juz nigdy i nic ich nie przebije!!!

2012-04-29

JOLA, MARIUSZ, KASIA I WŁODEK : 4 dni w Bangkoku

Dziękujemy bardzo Sue i Jackowi za zorganizowanie nam 4 wspaniałych dni w Bangkoku i okolicach.

Niestety mieliśmy za mało czasu żeby zobaczyc wszystko to co nas interesowało , ale postanowiliśmy wrócic jeszcze raz do Bangkokui i zobaczyć resztę.Oczywiście skorzystamy z usług Sue i Jacka / nastepnym razem pojedziemy także do Kambodży /.

Organizacja była perfekcyjna  , cały dzień zwiedzania  a wieczorem  odpoczynek / zasłużony/

Znajomość j. polskiego przez Sue po prostu nas powaliła ,żeby tak trudny język można tak szybko opanować .WIELKIE DZIĘKI za wskazanie nam  miejsca na najlepszce krewetki w Bangkoku  / wiele razy tam wracaliśmy sami / .

Podziekowania i pozdrowienia dla panów kierowców .

Do zobaczenia w niedługim czasie

pozdrawiamy

Jola , Mariusz , Kssia i Włodek

2012-04-13

Renata : Tajland

Serdecznie dziękujemy całemu zespołowi Pandanus Travel za profesjonalną pomoc w przygotowaniu wyjazdu do Tajlandii.  To pierwsza impreza organizowana z  Państwa firmą , która pokazała że zaangażowanie, doświadczenie i elastyczność przyczyniła się do niezapomnianych przeżyć i wrażeń  wszystkich uczestników wyjazdu.

Cały event został we wszystkich szczegółach dopracowany, a czas zajęć maksymalnie wykorzystany w zdrowej równowadze zarówno dla ciała jak i ducha.  Wszystkie elementy wycieczki  były przygotowane w sposób, który  umożliwił w tak krótkim czasie zapoznanie się  całkowicie odmienną kulturą Dalekiego Wschodu.

Rekomenduję firmę Pandanus Travel jako doświadczonego i niezawodnego partnera przy organizacji wycieczek po Tajlandii.

2012-03-09

Eliza i Roman : 17 DNI W RAJU - lipiec 2011 Tajlandia i Kambodża

Witam Wszystkich którzy nie mają pojęcia jak zorganizować sobie ciekawy pobyt-objazdówkę po Tajlandii połączony z wypadem do Kambodży i jeszcze się wachają. W tym miejscu chylę też czoła z całą moją rodziną i przyjaciómi (w sumie 9 osób) przed Sue, Jackiem i bratem Sue , gdyż dzęki nim przeżyliśmy cudowne i niezapomniane wakacje. Muszę powiedzieć szczerze, iż pierwszy raz wybraliśmy się w podróż, którą załatwiałem będąc w kraju przez internet i co......... - MAGIA, CUDO, REWELACJA. Sue z Jackiem zorganizowali każdy dzień perfekcyjnie, wszystko dopięte było nawet na zapasowy guzik . Zwiedziliśmy "cały"  Bangkok (zabytki i centra handlowe) , Ayuttaya, safari Word, Wodny targ, treking na słoniach, cobra show, most na rzece Kwai, magiczna noc na tratwach, Kachanburi, park Erewan, przejazd do Kambodży i zwiedzanie kompleksu świątyń Ankor Wat, tańce khmerów, rejs po jeziorze Tonle Sap, mało ???. To proszę czytać dalej - po powrocie do Tajlandii przejazd na południe kraju - Pechanburi, Hua Hin, świątynia na wzgórzu, Khao Lak, rejs speedboatem z nurkowaniem, wycieczki na wyspy Jamesa Bonda, Phi Phi, pływanie kajakami, Krabi i kilka dni w hotelu na rajskiej plaży Railey Bay, a koniec przelot do Bangkoku. I TO wszystko wypaliło na 100 %, nas nie interesowały bilety wstępu,przejazdy, wizy do Kambodży itp. - wszystko załatwiła Sue. POLECAM SZCZERZE i życzyłbym sobie i innym takich życzliwych i sumiennych Przewodników po innych rejonach świata. Pozdrowienia i mamy nadzieję do zobaczenia Eliza i Roman.

2012-03-02

Ela i Marcin : Tajlandia po raz pierwszy teraz wiem, że nie ostatni

Minąl miesiąc od naszego powrotu z Tajlandii, jednak cały czas jesteśmy pod wrażeniem cudownych dwóch tygodni jakie spędziliśmy dzięki Sue i Jackowi. Nasz pobyt był przede wszystkim taki jak chcieliśmy, dopracowany przez Jacka w każdym szczególe. Opieka Sue podczas zwiedzania to przede wszystkim wspaniała przygoda historyczna, a pomoc przy zakupach sprawiła ,że sporo zaoszczędziliśmy. Polecamy każdemu kto chce poznać Tajlandję bardzo sympatycznych, otwartych na potrzeby zagubionego turysty Sue i Jacka, którzy sprawią, że nie tylko pozna ten barwny kraj, ale też wypocznie i wróci pelen pozytywnych emocji.Namawiamy Was jedżcie do Tajlandii z pandanus travel.Smile

2012-02-26

Jolanta Bielak : Podzienkowania

Bardzo dziekujemy za mile spedzone 3 dni w Bankoku z Su. Bez twojej pomocy byli bysmy zagubieni w tym pieknym pelnym zabytkow kultury w miescie. Polecamy Su jako bardzo mila przewodniczke ktura potrafi super zorganizowac wycieczki i czas spedzony z nia jest pelnie wykozystany. Pozdrawiamy Johann i Jolanta

2012-02-19

Rodzina Mikulskich : Bangkok zwiedzanie

Witamy serdecznie,
Dziekujemy bardzo Sue za pokazanie naszej rodzinie urokliwego Bangkoku.Dziekujemy Sue ze moglismy poznac Tajlandie od bogatej strony historii oraz kultury.(Brawa dla Sue za znajomosc naszego trudnego jezyka)Zalujemy bardzo, ze nie moglismy pozstac pare dni dluzej w Bangkoku, mamy nadzieje na ponowne odwiedziny,
Przesylamy pozdrowienia z zimowego Sztokholmu,
Rodzina Mikulskich.

2012-02-13

Mariola : Opinia

Firma Pandanus zapewnia profesjonalną obsługę w każdym zleconym zakresie.Jacek i Sou wykazują troskę o swoich klientów wybiegającą ponad przeciętną normę.Podcza naszej indywidualnej wycieczki  w trudnym okresie powodzi w Bangkoku - poza realizowaniem na bieżąco programu wycieczki bardzo ważne było dla nas otrzymywanie od Sou bieżących informacji w postaci SMS- ów dotyczących planów na następny dzień, godzin podjazdu Vana itp.Mieliśmy podcza całego pobytu odczucie, że jeteśmy pod opieką przyjacół. Jeszcze raz dziekujemy.

2012-02-09

Asia i Krzysiek : Super

Byliśmy na 2-dniowej wycieczce z Jackiem w Kanchanaburi. Było dużo ciekawiej niż sie spodziewaliśmy, jesteśmy bardzo zadowoleni i serdecznie polecamy Pandanus.co

2012-02-04

Lidia i Marek z Januszem i Martą : rodzinne podróżowanie

Sue i Jacek spełniają marzenia o bezstresowych wakacjach. Oswajają rzeczywistość w Azji  tak, że nie budzi obaw u podróżników z dalekiego kraju. Zobaczyliśmy i poznaliśmy z Jackiem i Sue Tajlandię tak, że chcemy znowu tam wrócić i razem z nimi  zobaczyć i poznać jeszcze więcej z kultury, tradycji i codziennego życia Tajów.
Polecamy wszystkim mającym ochotę wylądować pewnego dnia w Bangkoku i poznać na czym polega fascynacja innych Królestwem Tajlandii – by zrobili to z udziałem uroczej Sue i Jacka Kopiniaków.

2012-01-31

Agnieszka i Liwiusz : Bankok 2012

Chcielibyśmy bardzo podziękować Sue za super spędzony czas i pomoc w sprawach organizacyjnych w Bankoku.Bez niej nie zobaczylibysmy tak wiele.Wycieczki były bardzo dobrze zoorganizowane ,a Sue sprawiła się doskonale ,opowiadając o historii i obyczajach w Tajlandii.Gdyby nie Pandanus nie zobaczylibyśmy  tak wielu miejsc.Dziekujemy i polecamy wszystkim ,Cool

 

2012-01-30

Paweł i Wojtek : Przyjemność podróży służbowej

Dzięki Sue i Jackowi naz wyjazd biznesowy stał się jedną z najfajniejszych przygód jakie pamiętam. Bardzo dużo zobaczyliśmy i dowiedzieliśmy się o Tajlandii, jej mieszkańcach, zwyczajach, kulturze a nawet historii. Jak ktoś wybiera się służbowo do Tajlandii to niech koniecznie pomyśli o zobaczeniu tego egzotycznego miejsca (nawet 1-2 dni z ich przewodnictwem sprawią, że będzie to niezapomniany wyjazd). Wszyscy inni uczestnicy spotkania biznesowego, kórzy nie pomyśleli wcześniej o zapewnieniu sobie przewodnika, bardzo nam zazdrościli zarówno wszystkiego co zobaczyliśmy jaki i tego co się dowiedzieliśmy o Tajlandii. Polecam i pozdrawiam Sue i Jacka.

2012-01-29

Jarosław Zych

Młodzi ludzie, a juz profesjonaliści.  Nie będę powtarzać opisów innych autorów opinii. Mogę je potwierdzić i szczerze zarekomendować Sue i Jacka Kopiniaków.

Jeżeli wrócę do Tajlandii w większej kompanii - bez wątpienia walę do nich, jak w dym !

2012-01-28

Kasia & Michał : Oczywiście polecamy!!!

Tytuł naszej opinii mówi sam za siebie Laughing

Spędziliśmy z Sue dwa ciekawe i emocjonujące dni - jednego dnia zwiedzaliśmy okolice Bangkoku, drugiego - sam Bangkok i najważniejsze zabytki. Szczerze możemy polecić - dobra organizacja, a przy tym warto posłuchać opowieści Sue o lokalnym życiu, pracy, ludziach, zwyczajach, itd. Z Jackiem mieliśmy tylko kontakt mailowy, ale za to bardzo szybko odpowiadał na nasze maile, co było dla nas szczególnie ważne, gdyż wybieraliśmy się w podróż w listopadzie/grudniu 2011, kiedy sytuacja powodziowa w Bangkoku była niepewna (tak przynajmniej wynikało z przekazów medialnych). Generalnie Pandanus sprawdził się super i będziemy o nim pamiętali wybierając się jeszcze kiedyś w tamte rejony ;-)

2012-01-28

Krzysiek : styczeń 2012

Zwiedzanie Bangkoku i nie tylko, na wycieczkach organizowanych przez Sue i Jacka to czysta przyjemność. Pełen profesjonalizm z ich strony, wszystko zawsze dopięte na ostatni guzik.  Fantastyczne programy wycieczek. I co ważne, są przesympatyczni i zawsze służą pomocą. Goraco polecam ich usługi wszystkim wybierającym się do Tajlandii. 

!!!PAMIĘTAJCIE - TAJLANDIA TYLKO Z PANDANUS TRAVEL!!!

Dziękuje Wam serdecznie i pozdrawiam gorąco!

Krzysiek

2012-01-28

Sara i Grzegorz : Zaczarowany Bangkok

Odkrywanie Bangkoku z pomocą Sue było niesamowitym doświadczeniem. Mieliśmy okazję poznać również Jacka, to przesympatyczni ludzie, pełni ciepła i życzliwości, mamy nadzieje że będziemy mieli jeszcze okazję was spotkać i być może poodkrywać uroki innych części Tajlandii, gdyż w ojczyźnie Sue zakochaliśmy się bez pamięci:) Wszystkim gorąco polecamy oferty Pandanusa gdyż jest to naprawdę cudowna przygoda, której nie sposób przeżyć wędrując jedynie z przewodnikiem książkowym w ręku:)

2012-01-28

Asia : Bangkok i okolice

Zwiedzanie Bangkoku i jego okolic wraz z Sue i Jackiem była niesamowitą przygodą! Dzięki sprawnej organizacji naszego pobytu w tym pełnym energii mieści mogliśmy zapomnieć o sprawach przyziemnych typu szukanie hotelu czy też środków komunikacji i oddać się w całości zwiedzaniu miasta, dzięki czemu zaoszczędziliśmy naprawdę sporo czasu. Szczególnie dzięki Sue, która jest przesympatyczną osobą, którą można by jeść łyżkami :) mogliśmy poczuć atmosferę Tajlandii i zobaczyć ją oczami prawdziwej Tajki. Sue i Jacek okazali się nie tylko naprawdę sympatycznymi, młodymi ludźmi, z którymi spędziliśmy miło czas, ale także byli nam bardzo pomocni na dalszych etapach naszej podróży za co serdecznie im dziękujemy!!!

asia i jaś

2012-01-28

Grażyna i Witold : Tajlandia

Gorąco polecam zwiedzanie Tajlandii z Sue i Jackiem. Są to przemili młodzi ludzie, którym zależy by turyści
przyjeżdżający do nich czuli się jak najbardziej komfortowo, najwięcej zwiedzili i za to wszystko nie przepłacili.

Naszą całą wyprawę (3 tyg) zorganizowali w przeciągu 10 dni przed naszym przylotem – perfekcyjnie. O nic nie musieliśmy się martwić, gdyż czuwali nad nami pod telefonem czy osobiście.

Wyprawa z Jackiem nad rzekę Kwai, wodospady, targ wodny, świątynie i tygrysy – rewelacja!!! Zwiedzanie Bangkoku z Sue jest po prostu wspaniałe, bo oprowadzała nas rodowita Tajka dla której to miasto nie ma tajemnic, nie tylko wspaniały Pałac Królewski I świątynie, ale życie codzienne i zwyczaje Tajów, które Sue nam tłumaczyła. A robiła to znakomicie po polsku i zawsze jak na Tajkę przystało z uśmiechem na ustach. Oboje są w pełni profesjonalni i śmiało mogę ich Biuro Pandamus Travel wszystkim polecić. My już planujemy następną wyprawę i na pewno z Sue i Jackiem.

Grażyna i Witek

2012-01-21

Hania i Krystian : Po wakacjach

Witajcie Sue i Jacku,
chcemy Wam jeszcze raz podziękować za spędzone wspólnie 2 dni na wycieczce. Mamy do teraz niezapomniane wrażenia z tych miejsc, które nam pokazaliście. Siedząc podczas świąt oglądamy nasze zdjęcia z niedawnych jeszcze chwil w Tajlandii i trochę łza się kręci na myśl, że tak szybko ten czas minął.
Wasze zaangażowanie w to cos robicie i różnorodność informacji jaką macie do przekazania dała nam wiele chwil jakie nie często spotyka się na wyjazdach. Sue jest prawie jak Polka z tajskim sercem, które nastawiło nas bardzo pozytywnie do rzeczywistości.
Polecamy wszystkim zainteresowanym wyjazd z Sue i Jackiem na wycieczki, chyba jak już wiele osób wczesniej napisało, będziecie mogli poznac lepiej Tajlandię dzięki Sue. Wodny targ i Kwai oceniamy jako bardzo atrakcyjną wycieczkę. A ten nocleg, piękne miejsce.

Do zobaczenia kiedyś. H i K.

2012-01-20

krzysztof : super wakacje

Goraco polecam zwiedzanie Tajlandii z Jackiem i Sue.Zamiast kupowac wycieczki w duzych biurach podrozy znacznie przyjemniej wygodniej i milej zorganizowac podroz korzystajac z pomocy Pandanus Travel.Mała grupa przyjaciół łatwiej się dogaduje i wspaniale bawi.I nie jest droZej.Goraco polecam Krzysztof

2011-12-15

Ania i Marek : Super dzień z Sue

Dzień spędzony w Bangkoku z Sue był wspaniały! Bardzo dobrze ułożony plan wycieczki, wygodny samochód, wszystko o czasie i świetnie zorganizowane. Jednak chciałabym napisać dlaczego polecam wszystkim wycieczki z Sue - otóż oglądanie Tajlandii oczami rodowitej Tajki mówiącej po polsku było wyjatjowym przeżyciem. Sue opowiadała nie tylko o historii i zabytkach, ale również o normalnym życiu Tajów, zwyczajach, różnicach kulturowych, wiedziała co u nas jest inne a co może być dla nas ciekawe. Tłumaczyła Tajlandię bardziej niż jakikolwiek inny przewodnik, z którymi byłam na wycieczkach. Poza tym Sue wszędzie wszystkich znała i przyjmowani byliśmy z większymi "honorami" niż inne wycieczki :-) Nawet przygotowano dla nas potrawę, której nie było w karcie! Z Sue jedliśmy najwspanialsze krewetki w życiu (a już trochę tych krewetek zdążyłam zjeść) :)

Sue jest przemiłą osobą i tworzy doskonałą atmosferę, wie gdzie zrobić najfajniejsze zdjęcia, mówi doskonale płynnym polskim!

Należą się też słowa podziękowania Jackowi, który natychmiastowo odpowiada na maile i jest ogromnie pomocny!

Polecamy i sami bedziemy dalej korzystać z usług Pandanusa!

Ania i Marek 

 

2011-12-13

Bożena i Jacek Kuliccy : Podziękowania

 

Chcę Tobie osobiście podziękować za wspaniałe zorganizowanie naszego pobytu w Bangkoku i na wyspie Koh Chang. Jesteśmy już w zimnym kraju i z tęsknotą wspominamy piękną Tajlandię. Będę polecała Wasze biuro znajomym. Już dzisiaj myślimy o wakacjach z moimi dziewczynkami i bez Waszego wsparcia nie wyobrażam sobie zorganizowania tej wyprawy. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam Bożena i Jacek Kuliccy

2011-11-29

Monika i Leszek : Podziękowanie

W lutym będąc w Bangkoku wybraliśmy się z Jackiem na wodny targ Damnoen Sudak i targ na torach w Maeklong. Wrażenia niesamowite i mimo tłumu turystów na targu wodnym bawiliśmy się świetnie. Jeszcze większe wrażenie zrobił na nas targ na torach w Maeklong - przyjechaliśmy na miejsce jakieś 5-10 minut przed przejazdem pociągu. Jeżeli ktoś nie kojarzy tego miejsca to polecam wpisać nazwę tego targu na youtube lub obejrzeć jeden z odcinków programu Wojtka Cejrowskiego. Mega wrażenie - sprzedawcy na dźwięk zbliżającego się pociągu przesuwają swoje straganiki i zadaszenia, żeby zrobić miejsce dla pociągu! Nawet Jacek robił zdjęcia :) Spędziliśmy super pół niedzieli z Jackiem - bardzo sympatyczny facet, dużo opowiadał nam o życiu w Tajlandii. Wszystko odbyło się tak jak ustalilismy, wszystkim gorąco polecamy! Na pewno kiedyś jeszcze skorzystamy z ich usług.

Tym razem po 2 samodzielnie organizowanych wizytach objazdowych po Azji, wybieramy się w lutym na czysty relaks i plażowanie na Phuket. Tym razem już w ramach podróży poślubnej, akurat tam w lutym się zaręczyliśmy :)

Jacek - pozdrawiamy! Szkoda, że nie poznaliśmy Sue - ale może jeszcze kiedyś nam się to uda :)

Monika & Leszek

2011-11-29

Renata i Cedric : Podróż poślubna

Wycieczka zostala zorganizowana perfekcyjna przez Jacka i Sue. Wybrane hotele i transfery z lokalnymi kierowcami byly swietne. Wybralismy wieczyczke w Bangkoku. Niestety nie moglismy korzystac z uslug przywodnika swiadczonych przez Sue i Jacka wiec zorganizowali dla nas ta wycieczke z lokalnym przywodnikiem w jezyku angielskim razem z sprzetem audio po polsku ale musimy przyznac ze akurat ta oferta nie byla optymalna i myslimy ze mozna by ja bardziej dopracowac aby kazda informacja byla bardziej rzetelna. Reszta byla fantastyczna: usluga, logistyka, radosc... I dzieki temu zawsze bedziemy swietnie wspominac nasza wymarzona podroz poslubna w Bangkoku i Ko Samed. Polecamy goraco.


Dzieki jeszcze raz za wszystko i pozdrawiamy.

Cedric i Renata

2011-11-26

: Monika i Krzysiek

Zdecydowaliśmy się w ostatniej chwili właśnie na Tajlandię i w ciągu krótkiego czasu

Jacek i Sue zalatwili nam bilety ,hotele ,transfery-wszystko było dopiete na ostatni guzik.

Atmosfera super,bezstresowo i przyjemnie,mimo strachów plynacych z TV nt powodzi,nie widzieliśmy

jej w ogóle. Na pewno czujemy niedosyt i mamy nadzieję na szybkiSmile powrót.

Ja już tęsknię za tym słodkim ulicznym obżarstwem i wspominam krewetki nad Kwai...

Pozdrawiamy gorąco ,mimo,że u nas ziiimno !

 

2011-11-23

Agata&Wojtek : Bangkok, 3 dni

Pozdrowienia z 3miasta! Dziekujemy za wspaniale 3 dni w Bangkoku. Sue, jestes fantastyczna! :) Bedziemy Was polecac wszystkim wybierajacym sie do Tajlandii.

 

2011-11-16

Mariola i Ryszard : Po wycieczce

 

Szanowni Państwo! Jeszcze raz dziękujemy za wspaniałą opiekę w Tajlandji. Logistycznie nasz pobyt został przez Waszą firmę wspaniale zorganizowany. Szczególne podziękowania dla Sou, która jest wspaniałą przwodniczką oraz ciepłą i serdeczną osobą i to dzięki Tobie Sou, pomimo trwających w Bangkoku utrudnień, nasz pobyt był tak sympatyczny. Hotel na wyspie okazał się spełnieniem naszych wszelkich wymogów i oczekiwań. Było naprawde cudownie. Jeszcze raz dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy.

Mariola i Ryszard Janeczek

2011-11-16

Piotr : Najlepszy wyjazd w zyciu

 

Witam serdecznie aktualnych oraz przyszłych klientów firmy PandanusJ Jej właścicieli oraz naszych przewodników- Sue i Jacka miałem nieukrywaną przyjemność poznać we wrześniu podczas podróży poślubnej. Planując podróż na początku roku rozważaliśmy różne opcje oraz kierunki wyprawy. Wybraliśmy wariant, który wtedy wydawał się nam najlepszy i najciekawszy. Jak się później okazało wybór był strzałem w dziesiątkę! Sue i Jacek zorganizowali wszystko perfekcyjnie! Podróż była niesamowicie interesująca i wciągająca na maksa! Każdy dzień był inny, ciekawy, nie nudziliśmy się ani przez chwilę! Do tego przez 2 tygodnie uśmiech nie schodził nam z twarzyJ Sue i Jacek są naprawdę fantastycznymi ludźmi- młodzi, pełni zapału oraz nietuzinkowych pomysłów, optymistycznie nastawieni do świata i ludzi oraz uśmiechnięci! Przez cały wypad dogadywaliśmy się perfekcyjnie! Byli bardzo elastyczni i dostosowywali się do naszych potrzeb. Pokazali nam Tajlandię w cudowny sposób. Zwiedziliśmy miejsca turystyczne, gdzie każdy być musi. Zobaczyliśmy jednak również miejsca, gdzie nie docierają biali turyści, które niesamowicie nas urzekły. Mogliśmy poznać codzienne życie zwykłych ludzi, co było dla nas wielkim i wzruszającym przeżyciem. Podróż zorganizowana przez Sue i Jacka była najcudowniejszym wypadem w naszym życiu! Już teraz zaczynamy odkładać pieniążki na kolejny raz w tym cudownym kraju z cudownymi ludźmi, do których niewątpliwie należy to tajsko-polskie małżeństwoJ Nie możemy się też doczekać nowego programu wyjazdowego do Kambodży i LaosuJ Nie widzę opcji, żeby pojechać kiedykolwiek na wycieczkę, czy też wypoczynek z wielką zorganizowaną np.40 osobową grupą, która na komendę musi jeść, spać, załatwiać potrzeby fizjologiczne i chodzić wszędzie razem. Po wyjeździe z Sue i Jackiem już nic nie będzie takie samoJ Dziękujemy Wam za wszystko! Polecam serdecznie skorzystanie z usług firmy Pandanus! Z pewnością się nie zawiedziecie! Ps. Sue świetnie mówi po polskuJ

2011-11-16

Kinga i Mirek : Bangkok z Sue

Zwiedzanie z Sue Bangkoku było strzałem w dziesiątkę. Nasze spotkanie z Sue mialo trwać jeden dzień , ale wskutek  nieoczekiwanych okoliczności zostało przedłużone do dwóch dni. Dzięki Sue za fantastyczną wycieczkę, karmienie rybek, cudowny uśmiech i troskliwą opiekę.

2011-11-12

Marta : 1 raz w Tajlandii- dzięki Wam na pewno nie ostatni!!!

Niedawno wróciłam z mężem z Tajlandii z podróży poślubnej, gdzie w pierwszym tygodniu zwiedzaliśmy kraj, a w drugim odpoczywaliśmy na wyspie Koh Samui. Wróciliśmy oczarowani krajobrazami, jedzeniem, ludźmi i cudowną atmosferą tego kraju.

Dzięki Sue i Jackowi zobaczyliśmy Tajlandię dokładnie tak, jak chcieliśmy - poznaliśmy normalne życie mieszkańców, spróbowaliśmy tajskiej kuchni (najlepsza na świecie!!), zapuściliśmy się w takie rejony, gdzie autokary nawet nie dojadą:) Nasza podróż była bardzo elastyczna. Nie było niczego "na komendę", jak to zawsze jest na zorganizowanych wycieczkach. Nie było robienia zdjęć- bo teraz jest czas, jedzenia- bo teraz jest czas itp. Zwiedzaliśmy w swoim tempie, Sue wspaniale i z pasją opowiadała nam o historii, kulturze i tradycji Tajlandii. Dzięki niej poznaliśmy m.in. najlepsze krewetki w Bangkoku (już wiemy, gdzie ich szukać;)), przepyszne zupy, naleśniki z bananami i przekąski, których na pewno nie znajdziecie w Polsce:)

Każdy dzień był inny, wnosił nowe doznania, nowe krajobrazy i zachwyt w naszych sercach! Każdy dzień był też idealny! Kurczę, nie ma się do czego przyczepić:))

Siedząc w zimnej Polsce niecały tydzień po powrocie trudno pogodzić się z faktem, że to wszystko już minęło. Ale pozostaną przepiękne wspomnienia, tysiące zdjęć i filmów.

Ale ostrzegamy - Sue i Jacku - wrócimy i będziemy dalej zwiedzać z Wami. Ciepłem i radością ,jaką od Was dostaliśmy, staramy się obdarowywać innych. Będziemy polecać Was na każdym kroku, bo naprawdę warto!!!!

 

Pozdrawiamy ciepło i dziękujemy jeszcze raz za wszystko!!

2011-10-01

Witek : Bangkok 2011

Nie bede sie rozpisywał,  jezeli ktos wybiera sie do tego kraju to nie wie  jeszcze ze napewno tam bedzie chciał wrocic:). A jezeli  szuka osoby ktora ma pokazac nie tylko miejsca zabytkowe do ktorych wszyscy sie wybieraj to napewno wybierze biuro Pandanus i oczywiscie Sue i Jacka chcac wystawic im ocene to mysle ze nie matakiej poprostu nie mozna wybrac lepiej.Pozdrowienia dla nich i do zobaczenia.

2011-09-28

: Malgosia,Arek, Wiki, Hanka, Robert

Malgosia, Arek, Wiki, Hanka & Robert, Group of 5 were host by Sue and
Jacek in Thailand in July 2011. Sue and Jacek made our experience with
Thailand wonderful! All our trips had a tour guide, we were shown all the
best to see in Bangkok, Pattaya and Cambodia. What is the most valuable
about Pandanus Travel is that you get to see everything, which is both -
touristic sites but also learn about culture and believes of locals. Sue is
a really amazing person with great personality. Little bit bubbly, but
thanks to that you get to know EVERYTHING! We all had an amazing time...
and guess what... two of us got married in Bangkok! :) I wish in future to
be hosted just like Sue and Jacek hosted us. Thank you Sue and Jacek. We
will always recommend your Pandanus!

2011-09-08

Asia,Romek i Ola : Bangkok 2011

Kochani, jeżeli czytacie te opinie to znaczy że wybieracie się do cudownej Tajlandii. I mogę powiedzieć , że lepiej nie mogliście trafić!!!!!

Spędzilismy na przełomie lipca i sierpnia 2011 wakacje w tym pieknym kraju  z czego trzy dni poswięcilismy na  Bangkok i dzięki SUE i JACKOWI zobaczylismy najważniejsze miejsca w stolicy i okolicy. Jacek działa logistycznie i do sprzwy podchodzi bardzo konkretnie i rzetelnie, natomiast SUE jest przeuroczą osobą która spędziła z nami czas na zwiedzaniu. Sue odkryła przed nami również smaki Tajlandii, zakupy z nią to czysta przyjemnosć, dzięki jej obecnosci ceny leciały o 60% w dół. Mamy wielki niedosyt i planujemy kolejny wyjazd do Tajlandii. Tym razem dłuzej zatrzymamy sie w Bangkoku, aby z Sue ruszyć w pólnocne kieruki Tajlandii.

Gorąco polecam Sue i JackaSmile.

Buziaki i pozdrowienia z Polski

Asia,Romek i Ola

2011-08-25

Ewa i Piotr : Bangkok 2011

Na przełomie kwietnia i maja 2011 byłam z mężem na kilkudniowej wycieczce w Tajlandii. To był nasz pierwszy wyjazd do Tajlandii organizowany na ostatnią chwilę. Dzięki pomocy Jacka udało nam się zarezerwować dobry hotel blisko centrum Bangkoku oraz wybrać odpowiednie miejsce na południu Tajlandii na trzydniowy wypoczynek. Dzięki Sue mogliśmy w jeden dzień zobaczyć i poznać najciekawsze miejsca w Bangkoku. Bardzo dokładnie i ciekawie opowiadała o zabytkach i zwyczajach panujących w tym kraju. Jej pogodne usposobienie i poczucie humoru sprawiało, ze nie czulismy sie jak na typowej wycieczce z przewodnikiem. Mieliśmy wiele pytań i wątpliwości co do dalszej podróży i byłam bardzo mile zaskoczona opieką jaką Sue i Jacek nas otoczyli. Wiedząc, ze nie mamy jeszcze kupionych biletów na dalszą trasę pomogli nam wszystko załatwić poświęcając swój prywatny już czas. Poznaliśmy ludzi, którzy właśnie wracali z dwutygodniowej wyprawy po Tajlandii i innych krajach sąsiadujących organizowanej przez Sue i Jacka i byli bardzo zadowoleni. Jak będziemy mieli okazję wybrać się w dłuższą podróż w tym rejonie swiata to napewno skorzystamy z oferty firmy Panadus.

2011-08-21

BASIA, IWONA, KORNELIA, RYSIEK, GIENEK, TADEK, JUREK : MY NAPEWNO WRÓCIMY

Z pewnym opóźnieniem, jednakże gorąco chcielibyśmy podziękować  za  zorganizowanie pobytu w Tajlandii. Dziękujemy za sprawną organizację  całości  i osobiste zaangażowanie w  realizację programu. Wynieśliśmy wiele wrażeń , poznaliśmy nowy kraj i mieliśmy okazję poznać (choćby powierzchownie) miejscowe zwyczaje, kuchnię i  ludzi.  Zarówno program jak i miejsca które zobaczyliśmy były wspaniałe i godne polecenia. Wasza pomoc i towarzystwo były ich świetnym uzupełnieniem. Dziękujemy bardzo !   

ZWIEDZANIE TAJLANDII TYLKO Z SUE I JACKIEM – WSZYSTKIM POLECAMY  - MY JESTEŚMY ZADOWOLENI I NA PEWNO JESZCZE WRÓCIMY DO TAJLANDII.      

BASIA Laughing RYSIEKCool IWONAEmbarassed GIENEKTongue out JUREKWink KORNELAKiss TADEKLaughing

MAJ 2011                          

2011-08-21

Ewa : Duża dawka wrażeń

Dobry program, piękne swiątynie z ich otoczeniem, rewelacyjny rejs kanałami, całość oprawiona opieką Sue, która umie zainteresować ciekwostkami z jej kraju. Całość organizacyjna powoduje, że nie odczuwa się za bardzo upału, który w połaczeniu z spalinami zakorkowanych ulic potrafi dokuczyć. Wielki plus za wycieczkę. Pozdrawiamy Ewa i Tomek

2011-08-19

: Wakacje 2011 w Tajlandii

Gorąco polecamy biuro turystyczne Pandanus i naszą przewodniczkę po Bangkoku Sue. Sue jest świetną, kompetentną przewodniczką i przemiłą osobą. Zwiedzanie Bangkoku i okolic sprawiło nam ogromną przyjemność. Jeszcze wrócimy …

Gosia i Remek

2011-08-17

Edyta i Pawel : ...a bylo to tak...

...niezapomniane chwile spedzone z Sue i Jackiem to,, jedyny w swoim rodzaju,, pomysl na spedzenie udanego urlopu.

Swoja naturalnoscia,usmiechem oraz profesjonalizmem oczarowali nas od pierwszego wejrzenia.Dzieki nim, poznalismy najskrytsze tajemnice kultury,religii oraz historii Tajlandii.Nie wspominamy juz o smakolykach kulinarnych (...Jacek,  zapiekane banany z mleczkiem kokosowym snia nam sie do dzisiajSmile).

Starannie przygotowany plan wycieczek,perfekcyjna organizacja oraz przyjacielska atmosfera dopelnily niezapomniane wrazenia z pobytu w Tajlandii.

Dziekujemy jeszcze raz, za wspolnie spedzone chwile,za wasza serdecznosc i zaangazowanie.

 

Edyta i Pawel

Berlin

 

2011-08-16

tomek : wakacje

Bylismy grupa 8 osob w styczniu 2011

Dzieki Wam za wspaniala wycieczke oraz szczera pomoc.Polecam kazdemu firme Pandanus Travel sa niesamowici.

 

calusy Albercik

2011-08-15

: Andrzej i Żaneta z dziećmi

Dwa tygodnie spedzone w lutym w Tajlandi należa do naszych najlepszych ferii zimowych.Podróżowaliśmy z dziećmi Marysia 13 i Wojtek 10 lat. Za przyjęcie w Bankoku i pokazanie okolic byli odpowiedzialni Jacek i Sue .Pełna pomoc przy transferach po Tajlandi i w wielu różnych przyziemnych problamach.ŻADNEJ OBSUWY I PRZEKŁAMANIA. Za dużo miejsc ,ludzi, przeżyć żeby to wszystko tutaj opisać.

Polecam szczerze współprace z tymi ludzmi. Jeżeli ktoś ma wątpiliwości czy podróżowanie po Tajlandi

z dziećmi może być kłopotliwe lub niebezpieczne mogę podzielić się własnymi przeżyciami. My  zaufaliśmy Jackowi i Sue. Zachęcam wszystkich serdecznie.

Andrzej

2011-08-13

Zuzia i Kuba : Ślub i podróż

Spędziliśmy z Sue i Jackiem 3 tygodnie. Całość wycieczki PERFEKCYJNIE zorganizowana w tym ślub. Każdego dnia byliśmy rozpieszczani tajska gościnnością, ciekawostkami których nie znajdzie się w przewodniku, widokami które trzeba zobaczyć chociaż raz w życiu. Sue i Jacek zapełniają odczucia z pobytu w Tajlandii niezatartym wrażeniem. Atmosfera jaką stwarzają sprawia jakby się jechało do '' swoich'' a nie obcych ludzi. Szczególnie polecamy osobom planującym ślub - naprawdę niezapomniane przeżycie jakiego próżno szukać w gdzie indziej. Na entuzjastów kuchni czeka kraina dobroci i szaleństw kulinarnych. Szczerze polecam wszystkim zainteresowanym J

2011-08-11

Zuzia i Kuba : Ślub i podróż

Spędziliśmy z Sue i Jackiem 3 tygodnie. Całość wycieczki PERFEKCYJNIE zorganizowana w tym ślub. Każdego dnia byliśmy rozpieszczani tajska gościnnością, ciekawostkami których nie znajdzie się w przewodniku, widokami które trzeba zobaczyć chociaż raz w życiu. Sue i Jacek zapełniają odczucia z pobytu w Tajlandii niezatartym wrażeniem. Atmosfera jaką stwarzają sprawia jakby się jechało do '' swoich'' a nie obcych ludzi. Szczególnie polecamy osobom planującym ślub - naprawdę niezapomniane przeżycie jakiego próżno szukać w gdzie indziej. Na entuzjastów kuchni czeka kraina dobroci i szaleństw kulinarnych. Szczerze polecam wszystkim zainteresowanym J

2011-08-11

Włodek : Bardzo to miłe...

Bardzo to miłe kiedy możemy poruszać się swobodnie w obcym kulturowo kraju dzięki wspaniałej pomocy Sue i Jacka. Byliśmy w Tajlandii w lutym 2011 r. dwie pary po 50-tce. Każdemu , kto wybiera się po raz pierwszy do tego cudownego kraju polecamy ich wsparcie. Zrobią to z taktem, wyrozumiałością, punktualnie ( co w Bangkoku nie jest łatwe) oraz sprawią, że bardzo szybko odczuwa się , że to już są nasi przyjaciele.Młodzi , fantastyczni, cudowni ludzie, których każdemu polecamy.

Ania, Danusia, Włodek i Zbyszek

2011-08-08

Wioleta & Piotr Lesner : Mrs

Minelo troche czasu od powrotu z naszej wspolnej wyprawy do Tajlandii, a my ciagle jestesmy pod jej nieodpartym urokiem. Dziekujemy Pandanus travel za przezycie pieknej 'Tajlandzkiej przygody'. Pokazaliscie nam Tajlandie taka, jaka jest naprawde: piekna, bogata i kolorowa ale i zarazem biedna i brudna. Nie tylko perfekcyjna organizacja, ale taze Wasz takt, spokoj, troska, usmiech i cierpliwosc przyczynily sie do tego, ze nasza wyprawa pozostanie dla nas niezapomnianym przezyciem. Z przyjemnoscia kazdemu mozemy polecic uslugi biura Pandanus travel. Wam kochani zyczymy samych sukcesow oraz osiagniecia wszystkich wyznaczonych przez Was celow. My tam jeszcze wrocimy! Pozrawiamy

2011-07-19

Magda : Basniowa wycieczka

Bardzo dziękujemy za swietny czas spędzony w Bangkoku, zdecydowalismy sie skorzystać z przewodnika aby nie tracic czasu na przejazdy i szukanie miejsc, a otrzymaliśmy wspaniałą opiekę Sue, która swoim zachowaniem sprawila w nas wiele pozytywnych wrażeń. Te dnie będziemy długo wspominać. Pozdrawiamy Magda, Tomek i Kubuś

2011-07-05

Stasiek : Tajlandia

Witam serdecznie, właśnie z forum dowiedzialem sie o obsłudze Sue w Tajlandii, obecnie jestesmy na południu tego pieknego kraju, niedawno mielismy 3 dni wspolnego zwiedzania z Sue w Bangkoku, jeszcze przed zadymkami na ulicach, bylismy też na wyjezdzie do Kanchanaburi z noclegiem na tratwach na rzece Kwai.To co teraz powiem, to najszczersza prawda, zwiedzanie z Sue jest fantastyczne, tak jak ona wraz z mezem przejawiaja zaangażowanie w opieke nad swoimi goścmi - rewelacja. To bardzo miła osoba, ma sporo wiedzy o swoim kraju, o nas Polakach, gdyż mieszkali z mężem w Polsce kilka lat, poznała naszą polska nature. Wie kiedy nas zainteresować ciekawostakmi, kiedy widzi polski sposob marudzenia potrafi niezle zazartowac i obudzic dobry nastrój. Z pewnoscia jeszcze udziela nam sie dobry nastrój pobytu na wyspie i ta pogoda, ale bardzo polecamy usługi Sue i Jacka.

 

Korzystajcie jak chcecie miec pewny udany wypad do Tajlandii...... maja swoja strone Pandanus Company. Szerokich wojaży dla wszystkich.

2010-06-05

Waldek, Magda, Ola, Krzysiek, Ewa, Tomaszek : Tajlandia polecam z Sue z Pandanus Travel

Zwiedzilismy rownież cudowny Angkor Wat, oraz na zakonczenie odpczywaliśmy na zacisznej wyspie Ko Chang. Dzięki naszej przewodniczce poznaliśmy dobrze tajską kuchnie, szczególnie na początku trudno byłoby nam samemu zamawiać dania na ulicy, nie znając wielu dań, przypraw, warzyw. Wiele spraw jakie wychodziły nam w trakcie podróży, było załatwiane w szybkim tempie, juz po 2dniach widząc poważne podejście do opieki nad nami oddaliśmy się naszym przewodnikom w ich ręce z pełna wiarą .Moja Magda wspomina nietuzinkowe podejście do przekazywania nam informacji o tym kraju, nie były to sztampowe formułki, tylko czysta wiedza praktyczna podawana w stonowanej ilości, kiedy trzeba. Trudno nam było pożegnać ich na lotnisku, gdyż szczególnie nasze dziewczyny zżyły się z Sue. Pragniemy jeszcze raz publicznie bardzo im podziękować za wszystko i zyczymy samych miłych chwil z polskimi turystami.....

2010-05-05

Krzysztof Wiśniewski : Bangkok 2010

Kontakt z Sue i Jackiem znalazłem w internecie. Polecam ich wszystkim którzy zwiedzają Tajlandię. Sue jest rewelacyjnym przewodnikiem, z olbrzymią wiedzą o swoim kraju.Obejrzeliśmy miejsca, do których sami prawdopodobnie nie dotarlibyśmy. A przede wszystkim to przesympatyczni i kompetentni ludzie, z którymi warto się spotkać.

2010-04-08

Sorazkiewicz Leonard, Monachium i Berlin : Opinia

Bankok 2009/2010. nie bede sie za duzo rozpisywal, ogromnie polecam wszystkim to wlasnie przewodnika, poniewaz spedzilismy super czas w Bankoku, dzięki przesympatycznej Su i Jackowi. Jeszcze raz dziekujemy.

2010-03-01

Kaśka i Julo, Warszawa : Niesamowite wspomnienia 

Bardzo polecamy zwiedzanie Tajlandii z  Sue i Jackiem; niesamowita, ciepła atmosfera. Razem z nimi zwiedziliśmy Bangkok  i magiczne okolice, usłyszeliśmy wspaniale historie i legendy dotyczące  zwiedzanych zakątków. W przyszłości zamierzamy powrócić w to magiczne miejsce i  zwiedzać razem z naszymi zaufanymi przewodnikami inne zakątki tego bajecznego  kraju. Polecamy Sue i Jacka swoim najbliższym, którzy wybierają sie do  Tajlandii ale również Państwu proponujemy skorzystanie z ich oferty  :)

2009-06-08

Agata Zakopane : Kochana Sue

To mialy byc wakacje zycia i tak tez bylo.Sue i Jacek pokazali nam Tajlandie oczami Tajow. Dzieki nim nie tracilismy czasu na poszukiwanie wszystkiego co trzeba zobaczyc w Bangkoku i okolicach. Sue przepieknym jezykiem polskim opowiadala nam o zwyczajach, zyciu i historii Tajlandii.Pozdrawiamy i czekamy na oferte wyjazdu do Wietnamu i Kambodzy ale tylko z Sue I Jackiem.

2009-06-08

Dominika i Staszek : Opinia

To była nasza podróż poślubna w lutym 2010r. Spędziliśmy trzy dni w Bangkoku, a potem 12 dni wypoczynku na Koh Samui. Jacek jako nasz opiekun w Bangkoku okazał się niezastąpiony. Szybki transfer z lotniska luksusowym minivanem, program zwiedzania całkowicie dostosowany do naszych potrzeb i przesympatyczna atmosfera (pozdrowienia dla Pana Wacka, z którym spędziliśmy jeden dzień zwiedzania). Żałujemy tylko, że nie poznaliśmy Sue. Nic straconego, przylecimy jeszcze raz, może teraz Wietnam i Kambodża?? Gorąco polecamy Jacka i Sue. Do zobaczenia !

2009-12-08

Tomek M. : Polak na obcej ziemi

Tak właśnie w dalekiej Tajlandii  poznalismy Jacka i jego żonę Sue. Dzięki nim w dość krótkim czasie zwiedziliśmy Bangkok i jego  okolice. Poznaliśmy  miasto i jego uroki. Jeśli  potrzebujecie pomocy przy planowaniu wycieczki w Tajlandii to na prawdę warto skorzystać z ich wiedzy i doświadczenia. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócimy i mile spędzimy czas.

2010-06-10

Igor Majewski, Trójmiasto : Wakacje

Witajcie  byliśmy 4 tygodnie w Tajlandii i korzystaliśmy z  pomocy Jacka i Sue, spędzili z nami 4 dni Jacek woził, nas w  różne miejsca a Sue oprowadziła po  Banghkoku - supe przewodniczka, Jacek bardzo dobry organizator, wielokrotnie  pomagał‚ nam przez telefon... naprawdę warto  skorzystać  z ich  pomocy...

2011-06-08

Anita Nowak : Polecamy

Bardzo sympatyczni, mlodzi ludzie. Jesli nie wiesz co? gdzie? i jak? to pomoga ci we wszystkim. Korzystamy juz drugi raz z ich uslug i wszystkim polecamy

2011-06-08

Eliza, Tomasz, Misiek i Kasia : Tajlandia i Kambodża 2010

Nasza wyprawa do Tajlandii i Kambodży była pełna przygód. Jedną z nich było poznanie Sue i Jacka. Z Sue zwiedzaliśmy Bangkok. Sue jest wspaniałym przewodnikiem - jest bardzo sympatyczna, uśmiechnięta, ma poczucie humoru i oczywiście ogromną wiedzę. Sue potrafiła zachwycić Bangkokiem całą… naszą czwórkę - w tym jednego wyjątkowego Turystę - Smurfa Marudę! A wierzcie mi sprawienie, aby "Jak-ja-nie-cierpię-niecierpię" przestał‚ narzekać wymaga wielkich umiejętności :) Udało nam się dowiedzieć mnóstwo ciekawych, bardzo praktycznych i użytecznych rzeczy - jedna z cenniejszych to rzeczywiste ceny taxi i tuk-tuków, czyli "Sue radzi: jak się nie dać oszukać..." :) Podsumowując - Sue jest wspaniała. Natomiast z Jackiem mieliśmy przyjemność spotkać się podczas wyprawy do Kambodży, którą Jacek dla nas organizował. Wszystko było super ogarnięte - transport, przeprawa przez granicę, pobyt i zwiedzanie w Kambodży, przewodnik w Kambodży i powrót do Tajlandii. Co prawda Jacek był‚ z nami tylko do granicy z Kambodżą i potem odbierał‚ nas na niej, ale i tak cały nasz wyjazd pilotował "zdalnie". Kambodża jest fascynująca i piękna, ale też jest bardzo ubogim krajem i trochę zacofanym - tak więc samo przejście graniczne jest przeżyciem, które jest dużo przyjemniejsze i mniej stresujące, gdy ktoś czuwa nad całą tą biurokracją :) Jacek zorganizował nam również wspaniałego i przemiłego przewodnika po Kambodży - Chana. Dalszy pobyt w Tajlandii spędziliśmy już na własną rękę, ale korzystając z informacji i rad Jacka i Sue.

2009-02-15

Łukasz Modzelewski : Gorące pozdrowienia!

Serdecznie dziękujemy za chwile spędzone w Tajlandii pod opieką Sue. Świetnie sprostała naszym oczekiwaniom i pokazała Bangkok oraz okolice w niespełna 2 dni. Mimo, że lubiliśmy smażone koniki polne, ;) mogliśmy spędzić czas w miłej i ciepłej atmosferze. Dziękujemy i pozdrawiamy Jacka, Sue oraz brata kierowcę :)

2010-03-08

Bernardetta & Grzegorz : Tajlandia 2008

W 2008 roku jako kierunek naszej podróży poślubnej wybraliśmy Tajlandię. Oczekiwaliśmy czegoś więcej niż typowego wyjazdu z biurem podróży dlatego szperaliśmy w internecie i znaleźliśmy kontakt do Jacka ( jeszcze nie mieli takiej fajnej stronki:)). Jacek przygotował‚ dla nas propozycję trasy i miejsc do zwiedzania. Zależało nam żeby jak najwięcej zobaczyć dlatego w towarzystwie Jacka i Sue zwiedziliśmy Bangkok i północ tego pięknego kraju a póżniej już sami wypoczywaliśmy na południu . Dzięki Nim nasza podróż była dostosowana do naszych oczekiwań, komfortowa, ciekawa i w miłym towarzystwie:)). Nikt nie przedstawi lepiej Tajlandii niż rodowita Tajka którą… jest Sue! Sue i Jacek pozdrawiamy Was gorąco i przepraszamy że tak późno piszemy.
2008-09-13

Edyta i Pawel, Berlin : Czesc Sue,czesc Jacku

Przesyłamy gorące pozdrowienia z Berlina!!! Dziękujemy jeszcze raz za wspólnie spędzony czas w Bangkoku i jego okolicach.Było fantastycznie!!!Wypełniliście nam czas tak, jak najlepiej można było to zrobić...Zabytki,historia, kultura,relaks,niespodzianki kulinarne i inne interesujace miejsca...niczego nie zabrakło!!! Trzymajcie dalej ten ,,styl,,. Jesteście jedyni w swoim rodzaju.

Trzymamy za Was kciuki.

2010-04-15

Jola, Jurek Gosia i Marek : Pozdrowienia i podziekowania

Witam. Pozdrowienia i podziekowania dla Sue za mile spedzony czas na wycieczce po Bangkoku i Ayoutayi. Dzieki Tobie bedziemy nasz wyjazd wspominac o wiele sympatyczniej. Pomimo naszego sceptycyzmu zachecilas nas do korzystania z mniej luksusowych restauracji jak Hilton i nie wyszlo to nas na zle. Banany smazone byly wspaniale - pózniej tez jedlismy i korzystalismy z innych nieznanych nam wczesniej smaków Waszego kraju. Wrócilismy cali i zdrowi.

Pozdrawiamy serdecznie i mamy nadzieje, ze jezeli nie my to nasze dzieci spotkaja sie z Toba.

2010-06-11

Małgorzata Henryk Adam ze Swarzędza : Tajlandia 2010 roku

W lipcu 2010 r. byliśmy w Tajlandii. Na podstawie przeczytanych rekomendacji umówiliśmy się z Sue na spotkanie, celem wspólnego wybrania miejsc w Tajlandii szczególnie wartych zobaczenia. Z wielką satysfakcją stwierdzamy, że była to trafna decyzja, ponieważ Sue wspaniale nam doradziła, a także była doskonałym przewodnikiem. Dowiedzieliśmy się tylu niezwykle interesujących i ciekawych rzeczy o Tajlandii i odwiedzanych przez nas miejscach, których nikt poza rodowitym Tajem nie jest w stanie nam przekazać.  Gorąco polecamy wszystkim, którzy chcą poznać Tajlandię biuro turystyczne PANDANUS i jej przdstawicieli w Tajlandi Sue i Jacka.

 

Pozdrowienia

2010-12-27

Maja, Mariusz, Sebastian : Sympatyczne wspomnienia z Bangkoku

Chetnie przylaczamy sie do pozytywnych wrazen innych gosci Sue i Jacka. To ludzie o wysokiej kulturze osobistej, z ktorymi przy okazji zwiedzania mozna interesujaco spedzic czas.   Szczerze polecamy.

2010-06-09

Marta Ossowska : Polecam

Właśnie wczoraj wróciliśmy z Tajlandii. Z Sue i Jackiem spędziliśmy kilka dni na wycieczkach . Bardzo mili , fajni ludzie . Dużo ciekawych rzeczy mogliśmy zobaczyć i o wielu ciekawych rzeczach posłuchać . Planując kolejną wyprawę z cała pewnością skorzystamy z ich usług.  Pozdrawiamy i do zobaczenia!!

2010-10-05

Agata i Jola : Bangkok i okolice

Dziękujemy Sue i Jackowi za fajnie zorganizowany czas podczas naszego pobytu w Tajlandii. A wszystkim polecamy to biuro że zrealizują Wasze pomysły i podpowiedzą co, gdzie i jak.

Wrócicie na pewno zadowoleni.

2010-06-05

Maria i Mateusz Stasiak : Wakacje w Tajlandii

W kwietniu tego roku mieliśmy okazję wyjechać do Tajlandii - do kraju , o którym wiedzieliśmy zbyt mało żeby samodzielnie go zwiedzić. Zaczęliśmy szukać informacji na wielu internetowych forach i tak znależliśmy Sue i Jacka .

To własnie dzięki nim mieliśmy okazję dotrzeć do wielu miejsc niedostępnych dla pozostałych członków grupy z którą przylecieliśmy do Tajlandii.Te dwa dni spędzone z nimi pozwoliły nam zobaczyć ten piękny kraj i zakochać się w nim. Na pewno tam jeszcze wrócimy i to niebawem.

 

Tą drogą chcemy Wam jeszcze raz serdecznie podziękować za wspaniałe z Wami spędzone chwile i do zobaczenia :))

2010-07-09

Basia i Heniek : Tajlandia 2010

Byliśmy w Tajlandii pierwszy raz. I od razu mieliśmy szczęście, że trafiliśmy na Sue i Jacka. Trafiliśmy na Nich przez internet. Zorganizowali nam trzydniową wycieczkę dzięki której poznaliśmy dużo ciekawych miejsc.  A najważniejsze, że mogliśmy się dogadać bo mówili oboje po polsku no i ta jazda na słoniu, to było dla mnie super. Dzięki Sue i Jacku i być może do zobaczenia. Polecam Was wszystkim którzy chcą skorzystać z takich usług.

 

Pozdrawiamy

2010-01-15

Agata Zakopa : Wycieczka Tajlandia i Kambodza

Bylismy bardzo zadowoleni z pomocy organizacyjnej podczas wycieczki po Tajlandi i Kambodzy

2009-04-05

Broll Andreas Marzena : Tajlandia 2010

Witaj Sue,

Na wstępie chciałbym Ci jeszcze raz bardzo gorąco podziękować za wspaniały dzień
(szkoda, że tylko jeden) spędzony dzięki Tobie w Bangkoku :)


Cała nasza siódemka była pod wielkim wrażeniem Twojej osoby. Jesteś naprawdę
prawdziwą profesjonalistką, a Twoja bardzo dobra znajomość języka polskiego połączona z ogromnym urokiem osobistym, poczuciem humoru oraz naturalną skromnością sprawiła,
że cały wieczór po naszym pożegnaniu oraz cały następny dzień w drodze powrotnej do
Polski rozmawialiśmy głównie o Tobie!


Zresztą ja osobiście cały czas (po mimo, że jestem już tydzień w Warszawie), codziennie
wspominam wyprawę do kolorowej Tajlandii,
której uwieńczeniem było spotkanie tak wspaniałego przewodnika jak Ty :) Tak trzymaj i
nic nie zmieniaj!


Wchodziłem również na Twoją stronę www i przeczytałem, że oprócz nas, wielu
ludzi wypowiada się o Tobie i Twoim mężu tak bardzo pozytywnie jak my :)


Z całą pewnością polecę Was wszystkim znajomym wybierającym się do Azji.

 

Pozdrawiam serdecznie,
ukłony dla Twojego męża Jacka,

2010-08-22

Stasiek : Tajlandia polecam z Sue z Pandanus Travel

Witam wszystkich na tym forum, niedawno wróciliśmy z naszą ekipą (6 osób) z Tajlandii, zgodnie z naszą obietnicą dla tego małżeństwa chcę troche wspomnieć o ich podejściu do swoich obowiązków i skomentować . Przygotowując się do wyjazdu z naszą grupą przeglądaliśmy sporo materiałów w internecie, próbowaliśmy ułożyć na własną rękę plan podróży. Przyznaje że nie było to łatwe, sama znajomość realiów z azjatyckich rejonów nie pozwalała wszystko dopiąć w całość.
Znalazłem firmę Sue i Jacka w jednym z forów internetowych, gdzie byli polecani przez byłych gości, przejrzalem ich stronę www.pandanus.pl i po kontakcie ustaliliśmy wiele niepewnych dla nas kwestii. Od samego odebrania nas z lotniska, doradzanie nam jakie hotele są warte ceny czy naszych oczekiwań, po przygotowanie przez nich trasy objazdowej dla nas. Całośc naprawde zasługuje na duzą piątkę. Sue jest Tajką, zna świetnie polski, była
naszym przewodnikiem- kompanem w podróży, zaprzyjażniliśmy się z nią, bo i innaczej się nie da. Jest tak ciepłą i wrażliwą osobą, wiele można od niej się nauczyć, chociażby spokoju, jakiego szukamy najcześciej na urlopie.
Zwiedzilismy najważniejsze zabytki, które muszą być zaliczone, objechaliśmy wiele prowincjonalnych miasteczek, i miejsc krajoznawczych, gdzie do dziś miejscowi tajowie ze zdziwieniem patrzyli na nas, okazywali swoje emocje w kontakcie i rozmowach jakie tłumaczyła nam Sue. To były naprawde miłe chwile, szczególnie w północnej części kraju, piękna trasa z Chiang

2010-06-22

Beata i Piotr : Beata i Piotr

BKK i okolice zwiedzaliśmy przez 3 dni w grupie 8 osobowej wraz z przeuroczą Sue,która odpowiadała na milion pytań. Jestem pod wrażeniem tego kraju i miasta. Dopełnieniem stała się oczywiście Sue. To dzięki niej dowiedzieliśmy się wielu ciekawych informacji o życiu codziennym Tajów, o ich zwyczajach kulturze, Czerwonych Koszulach. To u niej zaobserwowaliśmy jakim szacunkiem Tajowie darzą Króla! To ona udzieliła nam cennych rad na kolejne dni podróży po Tajlandii. Dzięki Sue odkryliśmy wspaniałe smaki kuchni tajskiej. Z Sue zwiedza się i rozmawia jak ze starą kumpelą!
Pozdrawiam i na pewno do zobaczenia.


2010-11-20

Ewa, Madzia ,Leszek : Urokliwa Tajlandia 2010

W czerwcu 2010 byliśmy z żoną i 11- letnią corką 14dni w Tajlandii -6dni zwiedzania + 8 dni odpoczynku na plaży Cha Am. Naszą przygodę z Tajlandią realizowało nam Biuro Podróży Pandanus Travel z Bangkoku. Właścicielami biura są Polak Jacek i jego przemiła żona Tajka Sue. Cały program wycieczki uzgodniony wcześniej z Jackiem przez internet zrealizowany bez zrzutu- transfer z lotniska i dalsze zwiedzanie samochodem Toyota Camry. Sue jest licencjonowanym przewodnikiem i bardzo ładnie mówi po polsku .Zna doskonale miejscowe obyczaje, ciekawe miejsca i świetnie jeździ samochodem co w przypadku Bangkoku jest bardzo trudne. Młodzi właściciele biura perfekcyjnie zorganizowali nam czas pobytu w Tajlandii i Kambodży podczas wycieczki do Ankgor Wat. Sue z Jackiem stwarzają rodzinną , ciepłą atmosferę- zawsze możesz liczyć na ich pomoc. Było tak miło że nasza córcia mówiła i mówi nadal na Sue -moja starsza siostra. W czerwcu 2011 planujemy ponowny wyjazd do Tajlandii- tym razem na dłużej. Z ręką na sercu mozemy polecić wszystkim Pandanus Travel - Sue i Jacek zagwarantują spełnienie Waszych zachcianek. Pozdrawiamy serdecznie Sue i Jacka- do zobaczenia (mamy nadzieję)

2010-11-01

Marcin z Krakowa : Azja 2010

W Bangkoku zatrzymałem się tylko na 4 dni - ale dzięki Jackowi ale głównie SUE ( pozdrawiam Cie serdecznie) były to bardzo intensywne i wspaniałe 4 dni. Zobaczyłem większość rzeczy na które pozwalał‚ ten krótki czas otrzymując wszystkie informacje a także potrzebną pomoc. Sue była wspaniałym ( a także bardzo pięknym) przewodnikiem który pozwolił mi poznać sama kulturę i obyczaje Tajów. Ogromne podziękowania dla Niej i dla Jacka za umożliwienie mi tego. Wszystkim którzy szukają dobrego kontaktu i opiekuna w Tajlandki polecam ich. Na pewno bedziecie zadowoleni z poziomu obsł‚ugi a także zobaczycie dużo więcej niż gdybyście decydowali się zwiedzac na własną rękę. Jeszcze raz gorące pozdrowienia dla moich Tajlandzkich przyjaciół‚ Sue i Jacka

2010-06-05

Rafał z Bytowa : to bylo w 2008 roku .......

Do Tajlandii wybrałem się z żoną i 11 letnim synem. Było to w listopadzie 2008 roku. Jacka poznaliśmy w necie. Praktycznie większość pobytu spędziliśmy z Sue i Jackiem - wspaniałym małżeństwem. Bardzo ułatwili nam podróżowanie po tym pięknym kraju. Dużo by można opowiadać ale jedno jest pewne - dzięki im obu do Tajnadii na pewno wrócimy. PS. Pozdrowienia dla Sue i Jacka od Robcia i Iwonki

2010-02-06

Górecki Krzysztof, Szczecin : Szczecin Bangkok 2010

Nie pozostaje nam nic innego jak potwierdzić Państwa opinie na temat profesjonalizmu Sue i Jacka w tym co robią. Mam nadzieję  że jeszcze dane nam będzie korzystać z usług tego przemiłego małżeństwa. Pozdrowienia od Miry Eli Małgosi Doroty Jacka i Krzyśka

2010-09-19

Agnieszka F. : Zwiedzanie Bangkoku

Z ogromną przyjemnością polecam korzystanie z doświadczeń i wiedzy Su. Wraz z grupą przyjaciół‚ w ubiegłym tygodniu zakończyliśmy pobyt w Tajladnii zwiedzaniem Bangkoku. Ten ostatni dzień spędziliśmy z Su, która świetnie mówi po polsku i opowiedziała nam mnóstwo ciekawostek o tym mieście i nie tylko :)Gorąco polecam i jedocześnie pozdrawiam Su :))

2009-01-02

Janusz i Bożenka : Jak w CNN

Dzięki Jackowi mieliśmy okazję posmakować Bangkok w stylu CNN: w niecałe 3 dni b. b. dużo. A ponieważ dużo nie zawsze znaczy dobrze, w tym przypadku program pobytu został zrealizowany w całosci. Ważną rzeczą jest poczuć się w nowym miejscu komfortowo-czyli że ktoś za Ciebie myśli i planuje. W tym Jacek okazał sie bardzo skuteczny i czas spędzony pod jego opieką uważam za miły, treściwy we wspomnienia i udany. Mam nadzieję że jeszcze kiedeyś będzie mi dane go spotkać i wspólnie poznawać uroki reszty Tajlandii.

2010-07-05

Grzegorz B., Warszawa : Rekomendacja na “TAK”

Organizujac na własną rękę trzytygodniowy wyjazd do Tajlandii korzystalismy ze wsparcia, porad i rekomendacji Sue & Jacka. Dzięki nim nasze wakacje były bardzo udane i co ważne “zaoszczędziliśmy” sporo kasy. Naprawdę warto skorzytać z ich oferty...

2009-09-17

Krystyna i Bogdan Bożena, Ola i Karol : Tajlandia, Kambodża 2010

Właśnie wróciliśmy z wyprawy po Tajlandii, Kambodży i Wietnamie. Oczywiście w Tajlandii opiekowali się nami Jacek i Sue. No i tu zaczyna się nasz mały dylemacik :) , otóż nasi poprzednicy napisali wszystko to, co my chcielibyśmy tu zawrzeć. Postaramy się więc nie powtarzać. Było cudnie !!! - wspaniałe miejsca, rewelacyjna pogoda, super minivan, fantastyczny program, przemiły kierowca i WSPANIALI PRZEWODNICY ! Tajlandia, oprócz swoich urokliwych miejsc, zawsze kojarzyć nam się będzie z Sue i Jackiem. To nie tylko wspaniali przewodnicy ale przede wszystkim cudowni ludzie. Żal się było rozstawać. Ale mamy nadzieję, że jeszcze uda nam się tam wrócić. Sue i Jacku, bardzo Wam za wszystko dziękujemy i NIE ZMIENIAJCIE SIĘ !!! Do zobaczenia i usłyszenia, buziaczki

2009-03-22

Igor : Moje wakacje

Czesc!  Pare dni minelo od naszego powrotu z Tajlandii ale dopiero teraz mam chwile czasu wiec korzystam z okazji i po prostu bardzo dziekuje wswoim imieniu ale tez w imieniu Kuby i Tomka za sympatycznie spedzonyczas w Bangkoku i wasze mile towarzystwo.Tajlandia tak sie namspodobala ze w przyszlym roku przylatujemy znowu.


Pozdrawiam Igor


PS  Pasty z curry wysmienite, ale do orginalu im daleko.  Szczegolne podziekowania dla  Su :)

2010-03-02

Ewa Szczucka : Bangkok 2010

Wraz z moim synem i jego żoną, miałam olbrzymią przyjemność poznania Sue, przelotem również i Jacka, podczas bardzo krótkiego pobytu w Bangkoku. Dzięki tej wspaniałej dziewczynie, otrzymaliśmy maksimum tego, czego oczekiwaliśmy. Za Sue przemawia nie tylko jej profesjonalizm, ale i bardzo duży urok osobisty, który dodatkowo okrasza piękna polszczyzna, przed którą "chylę' czoła. Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie i niewątpliwie - do zobaczenia

2010-04-22