Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

: Andrzej i Żaneta z dziećmi

Dwa tygodnie spedzone w lutym w Tajlandi należa do naszych najlepszych ferii zimowych.Podróżowaliśmy z dziećmi Marysia 13 i Wojtek 10 lat. Za przyjęcie w Bankoku i pokazanie okolic byli odpowiedzialni Jacek i Sue .Pełna pomoc przy transferach po Tajlandi i w wielu różnych przyziemnych problamach.ŻADNEJ OBSUWY I PRZEKŁAMANIA. Za dużo miejsc ,ludzi, przeżyć żeby to wszystko tutaj opisać.

Polecam szczerze współprace z tymi ludzmi. Jeżeli ktoś ma wątpiliwości czy podróżowanie po Tajlandi

z dziećmi może być kłopotliwe lub niebezpieczne mogę podzielić się własnymi przeżyciami. My  zaufaliśmy Jackowi i Sue. Zachęcam wszystkich serdecznie.

Andrzej

2011-08-13

Zuzia i Kuba : Ślub i podróż

Spędziliśmy z Sue i Jackiem 3 tygodnie. Całość wycieczki PERFEKCYJNIE zorganizowana w tym ślub. Każdego dnia byliśmy rozpieszczani tajska gościnnością, ciekawostkami których nie znajdzie się w przewodniku, widokami które trzeba zobaczyć chociaż raz w życiu. Sue i Jacek zapełniają odczucia z pobytu w Tajlandii niezatartym wrażeniem. Atmosfera jaką stwarzają sprawia jakby się jechało do '' swoich'' a nie obcych ludzi. Szczególnie polecamy osobom planującym ślub - naprawdę niezapomniane przeżycie jakiego próżno szukać w gdzie indziej. Na entuzjastów kuchni czeka kraina dobroci i szaleństw kulinarnych. Szczerze polecam wszystkim zainteresowanym J

2011-08-11

Zuzia i Kuba : Ślub i podróż

Spędziliśmy z Sue i Jackiem 3 tygodnie. Całość wycieczki PERFEKCYJNIE zorganizowana w tym ślub. Każdego dnia byliśmy rozpieszczani tajska gościnnością, ciekawostkami których nie znajdzie się w przewodniku, widokami które trzeba zobaczyć chociaż raz w życiu. Sue i Jacek zapełniają odczucia z pobytu w Tajlandii niezatartym wrażeniem. Atmosfera jaką stwarzają sprawia jakby się jechało do '' swoich'' a nie obcych ludzi. Szczególnie polecamy osobom planującym ślub - naprawdę niezapomniane przeżycie jakiego próżno szukać w gdzie indziej. Na entuzjastów kuchni czeka kraina dobroci i szaleństw kulinarnych. Szczerze polecam wszystkim zainteresowanym J

2011-08-11

Włodek : Bardzo to miłe...

Bardzo to miłe kiedy możemy poruszać się swobodnie w obcym kulturowo kraju dzięki wspaniałej pomocy Sue i Jacka. Byliśmy w Tajlandii w lutym 2011 r. dwie pary po 50-tce. Każdemu , kto wybiera się po raz pierwszy do tego cudownego kraju polecamy ich wsparcie. Zrobią to z taktem, wyrozumiałością, punktualnie ( co w Bangkoku nie jest łatwe) oraz sprawią, że bardzo szybko odczuwa się , że to już są nasi przyjaciele.Młodzi , fantastyczni, cudowni ludzie, których każdemu polecamy.

Ania, Danusia, Włodek i Zbyszek

2011-08-08

Wioleta & Piotr Lesner : Mrs

Minelo troche czasu od powrotu z naszej wspolnej wyprawy do Tajlandii, a my ciagle jestesmy pod jej nieodpartym urokiem. Dziekujemy Pandanus travel za przezycie pieknej 'Tajlandzkiej przygody'. Pokazaliscie nam Tajlandie taka, jaka jest naprawde: piekna, bogata i kolorowa ale i zarazem biedna i brudna. Nie tylko perfekcyjna organizacja, ale taze Wasz takt, spokoj, troska, usmiech i cierpliwosc przyczynily sie do tego, ze nasza wyprawa pozostanie dla nas niezapomnianym przezyciem. Z przyjemnoscia kazdemu mozemy polecic uslugi biura Pandanus travel. Wam kochani zyczymy samych sukcesow oraz osiagniecia wszystkich wyznaczonych przez Was celow. My tam jeszcze wrocimy! Pozrawiamy

2011-07-19

Magda : Basniowa wycieczka

Bardzo dziękujemy za swietny czas spędzony w Bangkoku, zdecydowalismy sie skorzystać z przewodnika aby nie tracic czasu na przejazdy i szukanie miejsc, a otrzymaliśmy wspaniałą opiekę Sue, która swoim zachowaniem sprawila w nas wiele pozytywnych wrażeń. Te dnie będziemy długo wspominać. Pozdrawiamy Magda, Tomek i Kubuś

2011-07-05

Stasiek : Tajlandia

Witam serdecznie, właśnie z forum dowiedzialem sie o obsłudze Sue w Tajlandii, obecnie jestesmy na południu tego pieknego kraju, niedawno mielismy 3 dni wspolnego zwiedzania z Sue w Bangkoku, jeszcze przed zadymkami na ulicach, bylismy też na wyjezdzie do Kanchanaburi z noclegiem na tratwach na rzece Kwai.To co teraz powiem, to najszczersza prawda, zwiedzanie z Sue jest fantastyczne, tak jak ona wraz z mezem przejawiaja zaangażowanie w opieke nad swoimi goścmi - rewelacja. To bardzo miła osoba, ma sporo wiedzy o swoim kraju, o nas Polakach, gdyż mieszkali z mężem w Polsce kilka lat, poznała naszą polska nature. Wie kiedy nas zainteresować ciekawostakmi, kiedy widzi polski sposob marudzenia potrafi niezle zazartowac i obudzic dobry nastrój. Z pewnoscia jeszcze udziela nam sie dobry nastrój pobytu na wyspie i ta pogoda, ale bardzo polecamy usługi Sue i Jacka.

 

Korzystajcie jak chcecie miec pewny udany wypad do Tajlandii...... maja swoja strone Pandanus Company. Szerokich wojaży dla wszystkich.

2010-06-05

Waldek, Magda, Ola, Krzysiek, Ewa, Tomaszek : Tajlandia polecam z Sue z Pandanus Travel

Zwiedzilismy rownież cudowny Angkor Wat, oraz na zakonczenie odpczywaliśmy na zacisznej wyspie Ko Chang. Dzięki naszej przewodniczce poznaliśmy dobrze tajską kuchnie, szczególnie na początku trudno byłoby nam samemu zamawiać dania na ulicy, nie znając wielu dań, przypraw, warzyw. Wiele spraw jakie wychodziły nam w trakcie podróży, było załatwiane w szybkim tempie, juz po 2dniach widząc poważne podejście do opieki nad nami oddaliśmy się naszym przewodnikom w ich ręce z pełna wiarą .Moja Magda wspomina nietuzinkowe podejście do przekazywania nam informacji o tym kraju, nie były to sztampowe formułki, tylko czysta wiedza praktyczna podawana w stonowanej ilości, kiedy trzeba. Trudno nam było pożegnać ich na lotnisku, gdyż szczególnie nasze dziewczyny zżyły się z Sue. Pragniemy jeszcze raz publicznie bardzo im podziękować za wszystko i zyczymy samych miłych chwil z polskimi turystami.....

2010-05-05

Krzysztof Wiśniewski : Bangkok 2010

Kontakt z Sue i Jackiem znalazłem w internecie. Polecam ich wszystkim którzy zwiedzają Tajlandię. Sue jest rewelacyjnym przewodnikiem, z olbrzymią wiedzą o swoim kraju.Obejrzeliśmy miejsca, do których sami prawdopodobnie nie dotarlibyśmy. A przede wszystkim to przesympatyczni i kompetentni ludzie, z którymi warto się spotkać.

2010-04-08

Sorazkiewicz Leonard, Monachium i Berlin : Opinia

Bankok 2009/2010. nie bede sie za duzo rozpisywal, ogromnie polecam wszystkim to wlasnie przewodnika, poniewaz spedzilismy super czas w Bankoku, dzięki przesympatycznej Su i Jackowi. Jeszcze raz dziekujemy.

2010-03-01

Kaśka i Julo, Warszawa : Niesamowite wspomnienia 

Bardzo polecamy zwiedzanie Tajlandii z  Sue i Jackiem; niesamowita, ciepła atmosfera. Razem z nimi zwiedziliśmy Bangkok  i magiczne okolice, usłyszeliśmy wspaniale historie i legendy dotyczące  zwiedzanych zakątków. W przyszłości zamierzamy powrócić w to magiczne miejsce i  zwiedzać razem z naszymi zaufanymi przewodnikami inne zakątki tego bajecznego  kraju. Polecamy Sue i Jacka swoim najbliższym, którzy wybierają sie do  Tajlandii ale również Państwu proponujemy skorzystanie z ich oferty  :)

2009-06-08

Agata Zakopane : Kochana Sue

To mialy byc wakacje zycia i tak tez bylo.Sue i Jacek pokazali nam Tajlandie oczami Tajow. Dzieki nim nie tracilismy czasu na poszukiwanie wszystkiego co trzeba zobaczyc w Bangkoku i okolicach. Sue przepieknym jezykiem polskim opowiadala nam o zwyczajach, zyciu i historii Tajlandii.Pozdrawiamy i czekamy na oferte wyjazdu do Wietnamu i Kambodzy ale tylko z Sue I Jackiem.

2009-06-08

Dominika i Staszek : Opinia

To była nasza podróż poślubna w lutym 2010r. Spędziliśmy trzy dni w Bangkoku, a potem 12 dni wypoczynku na Koh Samui. Pat jako nasz opiekun w Bangkoku okazał się niezastąpiony. Szybki transfer z lotniska luksusowym minivanem, program zwiedzania całkowicie dostosowany do naszych potrzeb i przesympatyczna atmosfera (pozdrowienia dla Pana Wacka, z którym spędziliśmy jeden dzień zwiedzania). Żałujemy tylko, że nie poznaliśmy Sue. Nic straconego, przylecimy jeszcze raz, może teraz Wietnam i Kambodża?? Gorąco polecamy Jacka i Sue. Do zobaczenia !
2009-12-08

Tomek M. : Polak na obcej ziemi

Tak właśnie w dalekiej Tajlandii  poznalismy Jacka i jego żonę Sue. Dzięki nim w dość krótkim czasie zwiedziliśmy Bangkok i jego  okolice. Poznaliśmy  miasto i jego uroki. Jeśli  potrzebujecie pomocy przy planowaniu wycieczki w Tajlandii to na prawdę warto skorzystać z ich wiedzy i doświadczenia. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócimy i mile spędzimy czas.

2010-06-10

Anita Nowak : Polecamy

Bardzo sympatyczni, mlodzi ludzie. Jesli nie wiesz co? gdzie? i jak? to pomoga ci we wszystkim. Korzystamy juz drugi raz z ich uslug i wszystkim polecamy

2011-06-08

Eliza, Tomasz, Misiek i Kasia : Tajlandia i Kambodża 2010

Nasza wyprawa do Tajlandii i Kambodży była pełna przygód. Jedną z nich było poznanie Sue i Jacka. Z Sue zwiedzaliśmy Bangkok. Sue jest wspaniałym przewodnikiem - jest bardzo sympatyczna, uśmiechnięta, ma poczucie humoru i oczywiście ogromną wiedzę. Sue potrafiła zachwycić Bangkokiem całą… naszą czwórkę - w tym jednego wyjątkowego Turystę - Smurfa Marudę! A wierzcie mi sprawienie, aby "Jak-ja-nie-cierpię-niecierpię" przestał‚ narzekać wymaga wielkich umiejętności :) Udało nam się dowiedzieć mnóstwo ciekawych, bardzo praktycznych i użytecznych rzeczy - jedna z cenniejszych to rzeczywiste ceny taxi i tuk-tuków, czyli "Sue radzi: jak się nie dać oszukać..." :) Podsumowując - Sue jest wspaniała. Natomiast z Jackiem mieliśmy przyjemność spotkać się przed wyprawa do Kambodży, którą Jacek dla nas organizował. Wszystko było super ogarnięte - transport, przeprawa przez granicę, pobyt i zwiedzanie w Kambodży, przewodnik w Kambodży i powrót do Tajlandii. Co prawda Jacek był‚ z nami tylko do granicy z Kambodżą pod telefonem, ale i tak cały nasz wyjazd pilotował "zdalnie". Kambodża jest fascynująca i piękna, ale też jest bardzo ubogim krajem i trochę zacofanym - tak więc samo przejście graniczne jest przeżyciem, które jest dużo przyjemniejsze i mniej stresujące, gdy ktoś czuwa nad całą tą biurokracją :) Jacek zorganizował nam również wspaniałego i przemiłego przewodnika po Kambodży - Chana. Dalszy pobyt w Tajlandii spędziliśmy już na własną rękę, ale korzystając z informacji i rad Jacka i Sue.
2009-02-15

Łukasz Modzelewski : Gorące pozdrowienia!

Serdecznie dziękujemy za chwile spędzone w Tajlandii pod opieką Sue. Świetnie sprostała naszym oczekiwaniom i pokazała Bangkok oraz okolice w niespełna 2 dni. Mimo, że lubiliśmy smażone koniki polne, ;) mogliśmy spędzić czas w miłej i ciepłej atmosferze. Dziękujemy i pozdrawiamy Jacka, Sue oraz brata kierowcę :)

2010-03-08

Bernardetta & Grzegorz : Tajlandia 2008

W 2008 roku jako kierunek naszej podróży poślubnej wybraliśmy Tajlandię. Oczekiwaliśmy czegoś więcej niż typowego wyjazdu z biurem podróży dlatego szperaliśmy w internecie i znaleźliśmy kontakt do Jacka ( jeszcze nie mieli takiej fajnej stronki:)). Jacek przygotował‚ dla nas propozycję trasy i miejsc do zwiedzania. Zależało nam żeby jak najwięcej zobaczyć dlatego w towarzystwie Sue zwiedziliśmy Bangkok i północ tego pięknego kraju a póżniej już sami wypoczywaliśmy na południu . Dzięki Nim nasza podróż była dostosowana do naszych oczekiwań, komfortowa, ciekawa i w miłym towarzystwie:)). Nikt nie przedstawi lepiej Tajlandii niż rodowita Tajka którą… jest Sue! Sue i Jacek pozdrawiamy Was gorąco i przepraszamy że tak późno piszemy.
2008-09-13

Edyta i Pawel, Berlin : Czesc Sue,czesc Jacku

Przesyłamy gorące pozdrowienia z Berlina!!! Dziękujemy jeszcze raz za wspólnie spędzony czas w Bangkoku i jego okolicach.Było fantastycznie!!!Wypełniliście nam czas tak, jak najlepiej można było to zrobić...Zabytki,historia, kultura,relaks,niespodzianki kulinarne i inne interesujace miejsca...niczego nie zabrakło!!! Trzymajcie dalej ten ,,styl,,. Jesteście jedyni w swoim rodzaju.

Trzymamy za Was kciuki.

2010-04-15

Jola, Jurek Gosia i Marek : Pozdrowienia i podziekowania

Witam. Pozdrowienia i podziekowania dla Sue za mile spedzony czas na wycieczce po Bangkoku i Ayoutayi. Dzieki Tobie bedziemy nasz wyjazd wspominac o wiele sympatyczniej. Pomimo naszego sceptycyzmu zachecilas nas do korzystania z mniej luksusowych restauracji jak Hilton i nie wyszlo to nas na zle. Banany smazone byly wspaniale - pózniej tez jedlismy i korzystalismy z innych nieznanych nam wczesniej smaków Waszego kraju. Wrócilismy cali i zdrowi.

Pozdrawiamy serdecznie i mamy nadzieje, ze jezeli nie my to nasze dzieci spotkaja sie z Toba.

2010-06-11

Małgorzata Henryk Adam ze Swarzędza : Tajlandia 2010 roku

W lipcu 2010 r. byliśmy w Tajlandii. Na podstawie przeczytanych rekomendacji umówiliśmy się z Sue na spotkanie, celem wspólnego wybrania miejsc w Tajlandii szczególnie wartych zobaczenia. Z wielką satysfakcją stwierdzamy, że była to trafna decyzja, ponieważ Sue wspaniale nam doradziła, a także była doskonałym przewodnikiem. Dowiedzieliśmy się tylu niezwykle interesujących i ciekawych rzeczy o Tajlandii i odwiedzanych przez nas miejscach, których nikt poza rodowitym Tajem nie jest w stanie nam przekazać.  Gorąco polecamy wszystkim, którzy chcą poznać Tajlandię biuro turystyczne PANDANUS i jej przdstawicieli w Tajlandi Sue i Jacka.

 

Pozdrowienia

2010-12-27

Maja, Mariusz, Sebastian : Sympatyczne wspomnienia z Bangkoku

Chetnie przylaczamy sie do pozytywnych wrazen innych gosci Sue i Jacka. To ludzie o wysokiej kulturze osobistej, z ktorymi przy okazji zwiedzania mozna interesujaco spedzic czas.   Szczerze polecamy.

2010-06-09

Marta Ossowska : Polecam

Właśnie wczoraj wróciliśmy z Tajlandii. Z Sue i Jackiem spędziliśmy kilka dni na wycieczkach . Bardzo mili , fajni ludzie . Dużo ciekawych rzeczy mogliśmy zobaczyć i o wielu ciekawych rzeczach posłuchać . Planując kolejną wyprawę z cała pewnością skorzystamy z ich usług.  Pozdrawiamy i do zobaczenia!!

2010-10-05

Agata i Jola : Bangkok i okolice

Dziękujemy Sue i Jackowi za fajnie zorganizowany czas podczas naszego pobytu w Tajlandii. A wszystkim polecamy to biuro że zrealizują Wasze pomysły i podpowiedzą co, gdzie i jak.

Wrócicie na pewno zadowoleni.

2010-06-05

Maria i Mateusz Stasiak : Wakacje w Tajlandii

W kwietniu tego roku mieliśmy okazję wyjechać do Tajlandii - do kraju , o którym wiedzieliśmy zbyt mało żeby samodzielnie go zwiedzić. Zaczęliśmy szukać informacji na wielu internetowych forach i tak znależliśmy Sue i Jacka .

To własnie dzięki nim mieliśmy okazję dotrzeć do wielu miejsc niedostępnych dla pozostałych członków grupy z którą przylecieliśmy do Tajlandii.Te dwa dni spędzone z nimi pozwoliły nam zobaczyć ten piękny kraj i zakochać się w nim. Na pewno tam jeszcze wrócimy i to niebawem.

 

Tą drogą chcemy Wam jeszcze raz serdecznie podziękować za wspaniałe z Wami spędzone chwile i do zobaczenia :))

2010-07-09

Basia i Heniek : Tajlandia 2010

Byliśmy w Tajlandii pierwszy raz. I od razu mieliśmy szczęście, że trafiliśmy na Sue i Jacka. Trafiliśmy na Nich przez internet. Zorganizowali nam trzydniową wycieczkę dzięki której poznaliśmy dużo ciekawych miejsc.  A najważniejsze, że mogliśmy się dogadać bo mówili oboje po polsku no i ta jazda na słoniu, to było dla mnie super. Dzięki Sue i Jacku i być może do zobaczenia. Polecam Was wszystkim którzy chcą skorzystać z takich usług.

 

Pozdrawiamy

2010-01-15

Agata Zakopa : Wycieczka Tajlandia i Kambodza

Bylismy bardzo zadowoleni z pomocy organizacyjnej podczas wycieczki po Tajlandi i Kambodzy

2009-04-05

Broll Andreas Marzena : Tajlandia 2010

Witaj Sue,

Na wstępie chciałbym Ci jeszcze raz bardzo gorąco podziękować za wspaniały dzień
(szkoda, że tylko jeden) spędzony dzięki Tobie w Bangkoku :)


Cała nasza siódemka była pod wielkim wrażeniem Twojej osoby. Jesteś naprawdę
prawdziwą profesjonalistką, a Twoja bardzo dobra znajomość języka polskiego połączona z ogromnym urokiem osobistym, poczuciem humoru oraz naturalną skromnością sprawiła,
że cały wieczór po naszym pożegnaniu oraz cały następny dzień w drodze powrotnej do
Polski rozmawialiśmy głównie o Tobie!


Zresztą ja osobiście cały czas (po mimo, że jestem już tydzień w Warszawie), codziennie
wspominam wyprawę do kolorowej Tajlandii,
której uwieńczeniem było spotkanie tak wspaniałego przewodnika jak Ty :) Tak trzymaj i
nic nie zmieniaj!


Wchodziłem również na Twoją stronę www i przeczytałem, że oprócz nas, wielu
ludzi wypowiada się o Tobie i Twoim mężu tak bardzo pozytywnie jak my :)


Z całą pewnością polecę Was wszystkim znajomym wybierającym się do Azji.

 

Pozdrawiam serdecznie,
ukłony dla Twojego męża Jacka,

2010-08-22

Stasiek : Tajlandia polecam z Sue z Pandanus Travel

Witam wszystkich na tym forum, niedawno wróciliśmy z naszą ekipą (6 osób) z Tajlandii, zgodnie z naszą obietnicą dla tego małżeństwa chcę troche wspomnieć o ich podejściu do swoich obowiązków i skomentować . Przygotowując się do wyjazdu z naszą grupą przeglądaliśmy sporo materiałów w internecie, próbowaliśmy ułożyć na własną rękę plan podróży. Przyznaje że nie było to łatwe, sama znajomość realiów z azjatyckich rejonów nie pozwalała wszystko dopiąć w całość.
Znalazłem firmę Sue i Jacka w jednym z forów internetowych, gdzie byli polecani przez byłych gości, przejrzalem ich stronę www.pandanus.pl i po kontakcie ustaliliśmy wiele niepewnych dla nas kwestii. Od samego odebrania nas z lotniska, doradzanie nam jakie hotele są warte ceny czy naszych oczekiwań, po przygotowanie przez nich trasy objazdowej dla nas. Całośc naprawde zasługuje na duzą piątkę. Sue jest Tajką, zna świetnie polski, była
naszym przewodnikiem- kompanem w podróży, zaprzyjażniliśmy się z nią, bo i innaczej się nie da. Jest tak ciepłą i wrażliwą osobą, wiele można od niej się nauczyć, chociażby spokoju, jakiego szukamy najcześciej na urlopie.
Zwiedzilismy najważniejsze zabytki, które muszą być zaliczone, objechaliśmy wiele prowincjonalnych miasteczek, i miejsc krajoznawczych, gdzie do dziś miejscowi tajowie ze zdziwieniem patrzyli na nas, okazywali swoje emocje w kontakcie i rozmowach jakie tłumaczyła nam Sue. To były naprawde miłe chwile, szczególnie w północnej części kraju, piękna trasa z Chiang

2010-06-22

Beata i Piotr : Beata i Piotr

BKK i okolice zwiedzaliśmy przez 3 dni w grupie 8 osobowej wraz z przeuroczą Sue,która odpowiadała na milion pytań. Jestem pod wrażeniem tego kraju i miasta. Dopełnieniem stała się oczywiście Sue. To dzięki niej dowiedzieliśmy się wielu ciekawych informacji o życiu codziennym Tajów, o ich zwyczajach kulturze, Czerwonych Koszulach. To u niej zaobserwowaliśmy jakim szacunkiem Tajowie darzą Króla! To ona udzieliła nam cennych rad na kolejne dni podróży po Tajlandii. Dzięki Sue odkryliśmy wspaniałe smaki kuchni tajskiej. Z Sue zwiedza się i rozmawia jak ze starą kumpelą!
Pozdrawiam i na pewno do zobaczenia.


2010-11-20

Ewa, Madzia ,Leszek : Urokliwa Tajlandia 2010

W czerwcu 2010 byliśmy z żoną i 11- letnią corką 14dni w Tajlandii -6dni zwiedzania + 8 dni odpoczynku na plaży Cha Am. Naszą przygodę z Tajlandią realizowało nam Biuro Podróży Pandanus Travel z Bangkoku. Właścicielami biura są Polak Jacek i jego przemiła żona Tajka Sue. Cały program wycieczki uzgodniony wcześniej z Jackiem przez internet zrealizowany bez zrzutu- transfer z lotniska i dalsze zwiedzanie samochodem Toyota Camry. Sue jest licencjonowanym przewodnikiem i bardzo ładnie mówi po polsku .Zna doskonale miejscowe obyczaje, ciekawe miejsca i świetnie jeździ samochodem co w przypadku Bangkoku jest bardzo trudne. Młodzi właściciele biura perfekcyjnie zorganizowali nam czas pobytu w Tajlandii i Kambodży podczas wycieczki do Ankgor Wat. Sue z Jackiem stwarzają rodzinną , ciepłą atmosferę- zawsze możesz liczyć na ich pomoc. Było tak miło że nasza córcia mówiła i mówi nadal na Sue -moja starsza siostra. W czerwcu 2011 planujemy ponowny wyjazd do Tajlandii- tym razem na dłużej. Z ręką na sercu mozemy polecić wszystkim Pandanus Travel - Sue i Jacek zagwarantują spełnienie Waszych zachcianek. Pozdrawiamy serdecznie Sue i Jacka- do zobaczenia (mamy nadzieję)

2010-11-01

Marcin z Krakowa : Azja 2010

W Bangkoku zatrzymałem się tylko na 4 dni - ale dzięki Jackowi ale głównie SUE ( pozdrawiam Cie serdecznie) były to bardzo intensywne i wspaniałe 4 dni. Zobaczyłem większość rzeczy na które pozwalał‚ ten krótki czas otrzymując wszystkie informacje a także potrzebną pomoc. Sue była wspaniałym ( a także bardzo pięknym) przewodnikiem który pozwolił mi poznać sama kulturę i obyczaje Tajów. Ogromne podziękowania dla Niej i dla Jacka za umożliwienie mi tego. Wszystkim którzy szukają dobrego kontaktu i opiekuna w Tajlandki polecam ich. Na pewno bedziecie zadowoleni z poziomu obsł‚ugi a także zobaczycie dużo więcej niż gdybyście decydowali się zwiedzac na własną rękę. Jeszcze raz gorące pozdrowienia dla moich Tajlandzkich przyjaciół‚ Sue i Jacka

2010-06-05

Rafał z Bytowa : to bylo w 2008 roku .......

Do Tajlandii wybrałem się z żoną i 11 letnim synem. Było to w listopadzie 2008 roku. Jacka poznaliśmy w necie. Praktycznie większość pobytu spędziliśmy z Sue - wspaniałą przewodniczka. Bardzo ułatwili nam podróżowanie po tym pięknym kraju. Dużo by można opowiadać ale jedno jest pewne - dzięki im obu do Tajnadii na pewno wrócimy. PS. Pozdrowienia dla Sue i Jacka od Robcia i Iwonki
2010-02-06

Górecki Krzysztof, Szczecin : Szczecin Bangkok 2010

Nie pozostaje nam nic innego jak potwierdzić Państwa opinie na temat profesjonalizmu Sue i Jacka w tym co robią. Mam nadzieję  że jeszcze dane nam będzie korzystać z usług tego przemiłego małżeństwa. Pozdrowienia od Miry Eli Małgosi Doroty Jacka i Krzyśka

2010-09-19

Agnieszka F. : Zwiedzanie Bangkoku

Z ogromną przyjemnością polecam korzystanie z doświadczeń i wiedzy Su. Wraz z grupą przyjaciół‚ w ubiegłym tygodniu zakończyliśmy pobyt w Tajladnii zwiedzaniem Bangkoku. Ten ostatni dzień spędziliśmy z Su, która świetnie mówi po polsku i opowiedziała nam mnóstwo ciekawostek o tym mieście i nie tylko :)Gorąco polecam i jedocześnie pozdrawiam Su :))

2009-01-02

Janusz i Bożenka : Jak w CNN

Dzięki Sue i Jackowi mieliśmy okazję posmakować Bangkok w stylu CNN: w niecałe 3 dni b. b. dużo. A ponieważ dużo nie zawsze znaczy dobrze, w tym przypadku program pobytu został zrealizowany w całosci. Ważną rzeczą jest poczuć się w nowym miejscu komfortowo-czyli że ktoś za Ciebie myśli i planuje. W tym Sue i Jacek okazali sie bardzo skuteczni i czas spędzony pod ich opieką uważam za miły, treściwy we wspomnienia i udany. Mam nadzieję że jeszcze kiedeyś będzie mi dane ich spotkać i wspólnie poznawać uroki reszty Tajlandii.
2010-07-05

Grzegorz B., Warszawa : Rekomendacja na “TAK”

Organizujac na własną rękę trzytygodniowy wyjazd do Tajlandii korzystalismy ze wsparcia, porad i rekomendacji Sue & Jacka. Dzięki nim nasze wakacje były bardzo udane i co ważne “zaoszczędziliśmy” sporo kasy. Naprawdę warto skorzytać z ich oferty...

2009-09-17

Krystyna i Bogdan Bożena, Ola i Karol : Tajlandia, Kambodża 2010

Właśnie wróciliśmy z wyprawy po Tajlandii, Kambodży i Wietnamie. Oczywiście w Tajlandii opiekowali się nami Jacek i Sue. No i tu zaczyna się nasz mały dylemacik :) , otóż nasi poprzednicy napisali wszystko to, co my chcielibyśmy tu zawrzeć. Postaramy się więc nie powtarzać. Było cudnie !!! - wspaniałe miejsca, rewelacyjna pogoda, super minivan, fantastyczny program, przemiły kierowca i WSPANIALA PRZEWODNICZKA ! Tajlandia, oprócz swoich urokliwych miejsc, zawsze kojarzyć nam się będzie z Sue i Jackiem. To nie tylko wspaniałe małżeństwo ale przede wszystkim cudowni ludzie. Żal się było rozstawać. Ale mamy nadzieję, że jeszcze uda nam się tam wrócić. Sue i Jacku, bardzo Wam za wszystko dziękujemy i NIE ZMIENIAJCIE SIĘ !!! Do zobaczenia i usłyszenia, buziaczki
2009-03-22

Igor : Moje wakacje

Czesc!  Pare dni minelo od naszego powrotu z Tajlandii ale dopiero teraz mam chwile czasu wiec korzystam z okazji i po prostu bardzo dziekuje wswoim imieniu ale tez w imieniu Kuby i Tomka za sympatycznie spedzonyczas w Bangkoku i wasze mile towarzystwo.Tajlandia tak sie namspodobala ze w przyszlym roku przylatujemy znowu.


Pozdrawiam Igor


PS  Pasty z curry wysmienite, ale do orginalu im daleko.  Szczegolne podziekowania dla  Su :)

2010-03-02

Ewa Szczucka : Bangkok 2010

Wraz z moim synem i jego żoną, miałam olbrzymią przyjemność poznania Sue, przelotem również i Jacka, podczas bardzo krótkiego pobytu w Bangkoku. Dzięki tej wspaniałej dziewczynie, otrzymaliśmy maksimum tego, czego oczekiwaliśmy. Za Sue przemawia nie tylko jej profesjonalizm, ale i bardzo duży urok osobisty, który dodatkowo okrasza piękna polszczyzna, przed którą "chylę' czoła. Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie i niewątpliwie - do zobaczenia

2010-04-22

Asia , Hania , Ola, Wojtek, Kaziu i Bogdan : Bajkowa Tajlandia

Już minął miesiąc od powrotu z Tajlandii a stale żyjemy jej pięknymi widokami i egzotyczną przyrodą. Sue i Jacek dodali do naszego pobytu mnóstwo wiadomości o Tajlandii i osobistego ciepła. Mamy nadzieję jeszcze wrócić pod ich opiekę i poznać następny kawałek bajkowego świata. Na razie wszystkim polecamy  skorzystanie z ich wiadomości i usług biura. Jeszcze raz pozdrawiamy Sue i Jacka ( zwłaszcza piękną SUE ). Do zobaczenia !!!!!

2010-03-22

Marek : Wspomnienia z pobytu w Tajlandii

Po przeczytaniu zamieszczonych obok opinii nie bardzo można jeszcze coś dodać. W całej rozciągłości potwierdzam wszystkie pozytywne opinie. Było wspaniale. Sue jest naj..., naj..., naj..., Jacek naj..., naj... . Bardzo polecam, gdy oprócz perfekcjonizmu zawodowego są ludźmi bardzo serdecznymi i ciepłymi. Od pierwszych chwil czuliśmy się jakbyśmy byli wśród najbliższych Przyjaciół.

Miłym zaskoczeniem jest dla nas, że w dalszym ciągu utrzymujemy kontakty e-maillowe, które zainicjowała Sue. Dzięki Sue to było coś więcej niż dobra wycieczka do Tajlandii i Kambodży. Wszystkim gorąco polecam. Przeżyjecie wspaniałe chwile o których wspomnienia pozostaną na zawsze.

2009-01-17

Witek, Dorota, Robert, Kasia, Artur, Jola, Ola oraz Maja : Sue, Jacku

W imieniu naszej ośmioosobowej grupy, która w ostatnich tygodniach miała okazję korzystać z Waszych serwisowych usług, chciałbym niniejszym Wam gorąco podziękować za perfekcyjną organizację wszystkich wycieczek, zarówno w Bangkoku jak i jego okolicach. Dziękujemy, że przyczyniliście się do tego, że nasze wakacje zaliczamy do jednych z najlepszych jakie były naszym udziałem.

Gorąco pozdrawiamy

2009-04-17

Igor Majewski Trójmiasto : Wakacje

Witajcie byliśmy 4 tygodnie w Tajlandii i korzystaliśmy z pomocy Jacka i Sue, spędzili z nami 4 dni kierowca woził, nas w różne miejsca a Sue oprowadziła po Banghkoku - supe przewodniczka, Jacek bardzo dobry organizator, wielokrotnie pomagał‚ nam przez telefon... naprawdę warto skorzystać  z ich pomocy...  
2009-09-17

Rafał Miarka, Łódź : Moje wakacje

Byliśmy w tym roku w Tajlandii, odwiedziliśmy stolice i południe tego pięknego kraju. Znależliśmy ofertę Sue i Jacka w internecie i zdecydowaliśmy się skorzystać z ich usług. Zdarzyły im się małe wpadki, człowiek jest czasami tylko człowiekiem i każdemu może się zdarzyć, ale to że starali się wyjść z tych niedogodności jak najlepiej i dbając o nas jest bardzo pozytywne. Pomimo kilku małych zamieszań oceniamy ich z moją rodziną pozytywnie. Oby każde następne wasze dni przynosiły lepsze chwile w tej pracy......

2009-03-02

Ryszard Adamski, Warsaw : Wycieczka po Tajlandii

Poznaliśmy Sue i Jacka podczas wycieczki po Tajlandii w tym roku. Sue dobrze mówi po polsku, jest uroczą osobą, jako tubylec potrafi lepiej pokazać swój kraj od przewodników przyjezdnych. Byliśmy bardzo zadowoleni, polecamy!!!!!!!

2009-03-22

Jacek Niczewski, Warszawa : Zawsze możesz liczyć na ich pomoc

Byliśmy w Tajlandii już po raz drugi. Przed wyjazdem znalazłem w internecie kontakt na Sue i Jacka. Przelot i hotele rezerwowaliśmy sami przez internet, ale był nam potrzebny ktoś miejscowy, kto mógłby nam pokazać Bangkok "prawdziwy", nie ten po którym oprowadza się turystów (bo to widzieliśmy za pierwszym razem), ale ten znany tylko wtajemniczonym. Z duszą na ramieniu czekaliśmy w hotelu na spotkanie z nieznanymi nam przewodnikami. Zjawila się Sue, młoda pełna życia, wesola. Już od pierwszej chwili wiadomo było, że się nie zawiedziemy. Pokazala nam to co ciekawe i godne poznania zarówno w Bangkoku, jak i w jego okolicach. Sue woziła nas piękną, nową "limuzyną" (ależ ona jeżdzi!!!), opiekowała się nami jak wytrawny przewodnik, wieczorem razem z Jackiem zabrali nas do miejscowej restauracji - ale jakiej?? - coś takiego nie pokaże Wam żaden przewodnik. Jeśli ktoś chciałby sprawdzić, to musi skorzystać z usług Sue i Jacka. To nie reklama, to najprawdziwsza z prawd. POLECAMY. Gdy mieliśmy jechać dalej (na Krabi) wybuchły w Bangkoku protesty, zamieszki i demonstracje. Zamknięte były lotniska (okupowane przez protestujących). Nasi opiekunowie - Sue i Jacek - w ciągu kilku godzin załatwili nam ekskluzywnego vana, którym (oglądając polskie filmy na DVD) wygodnie przetransportowali nas do hotelu na Krabi. Cały czas byli z nami w kontakcie, troszczyli się o nas, zapewniali, że jeżeli strajk nie skończy się do naszego wyjazdu z Tajlandii, załatwią alternatywną możliwość powrotu do Europy. Wszystko w końcu skończyło się pomyślnie, a u nas pozostało wspomnienie nowej wspaniałej znajomości z ludźmi, na których zawsze będziemy mogli liczyć w Tajlandii. Na pewno jeśli jeszcze kiedykolwiek tam wrócimy, to o opiekę poprosimy Sue i Jacka. POLECAMY KORZYSTAJCIE Z BIURA PANDANUS TRAVEL.
2009-04-11

Tomek, Warszawa : May taj

siedzac w domu i wygladajac za okno, caly czas wspominam te piekne chwile ktore spedzilem w tajlandii razem z Sue i Jackiem.... najfajniejsze jest to ze nie chodzi o cieply klimat i fajne miejsce, przebywanie w ich towarzystwie daje duzo radosci i relaksu. wspolnie spedzilismy piekne chwile i jestem z tego powodu bardzo szczesliwy. na szczescie nie skonczylo sie to na jednym spotkaniu... za kazdym razem jak tam jestem to corazz bardziej nie chce mi sie wracac do domu bo wiem ze tam tez mi bedzie dobrze bo mam tam przyjaciol :) serdeczne pozdrowionka dla Sue i Jacka. P.S. nie moge sie doczekac kolejnego wyjazdu do Was, buziaki Tomek i Kasia

2009-05-12

Gregory Pertus, Toruń : Gorąco polecam

Bardzo gorąco polecam korzystanie z usług Sue i Jacek. Znają Tajlandię jak własną kieszeń :-) . Byliśmy z żoną 2 tygodnie na podróż poślubną i świetnie się nami opiekowali. Przy okazji serdecznie ich pozdrawiam :-)

2009-09-17

Magda i Jacek, Tychy : Bangkok 2009

Wakacje są dla nas zawsze okazją do wnikliwego poznania nowych miejsc . Nie lubimy podręcznikowego zwiedzania , ani nadmiernego leniuchowania przy basenie . Cudownie jest poznać nowe miejsca od podszewki - tak po prostu wtopić się w miejscowe klimaty i rytm życia . Podróżujemy zawsze z naszymi nastoletnimi dziećmi również dlatego staramy się  by każda nasza podróż była interesująca i dynamiczna  ;)  A w tym roku wszystkich nas spotkała wspaniała niespodzianka . Pełni obaw , pierwszy raz postanowiliśmy poprosić o pomoc przewodnika - zwyczajnie wystraszyliśmy się ,że może nie podołamy  sami odnależć się w ogromnym , pędzącym mieście, a do tego w całkowicie odmiennej kulturze.... I to był strzał w 10-tkę !!! Su jest naprawde przewodnikiem doskonałym . Perfekcyjnie i intuicyjnie dostosowuje się do potrzeb i stylu zwiedzania swoich podopiecznych  . Znakomicie porusza się w terenie - my pewnie w analogicznym czasie ,czyli w dwa dni, zwiedzilibyśmy 20% tego co zobaczyliśmy pod jej kuratelą :)) Cudownie opowiada o historii i dzisiejszych zwyczajach Tajów a jej korzenie powodują ,że jest bezwzględnie wiarygodnym źródłem informacji  :)  Jacek towarzyszył‚ nam wprawdzie niestety krótko , ale z wielką przyjemnością słuchaliśmy jego opowieści prywatnych o tym jak żyje się w tym naprawde niewiarygodnie pięknym kraju z perspektywy Polaka  . Wszystkie nasze grupy wiekowe są nimi oczarowane  :)  Bangkok z Wami był  idealnym przerywnikiem wypoczynku w rajskiej scenerii plaży Pukhet . Naprawdę polecamy !!! A Wam kochani , życzymy nieograniczonego rozwoju Waszego pomysłu na życie !!! Obyśmy mogli z Wami zwiedzić jeszce niejedno miejsce na świecie  :)
2009-06-22

JERZY CHOLEWIŃSKI, Malbork : WSPOMNIENIE Z TAJLANDII

Tajlandię odwiedziłem razem ze swoim przyjacielem w 2008 roku.  Był‚ to bez wątpienia trafny wybór.  To autentycznie "bajkowy kraj".  Długo zastanawiałem się w jaki sposób zrealizować nasze marzenie poznania tego ciekawego i pięknego kraju.  Na jednym z portali spotkałem się z ofertą Jacka i Sue, którzy oferowali możliwość zwiedzenia Tajlandii indywidualnie. Pierwszy raz korzystałem wtedy z takiej formy zwiedzania i miałem różne obawy. Okazało się , że był to cudownie spędzony czas.  Przez dwa tygodnie zobaczyliśmy mnóstwo ciekawych miejsc i ludzi. Jacek i Sue nie tylko sprostali naszym oczekiwaniom turystycznym , ale ponadto dbali o atrakcyjność finansową naszego wyjazdu, tworząc zarazem wspaniałą atmosferę, iście rodzinną…. Takie kameralne zwiedzanie kraju pozostawiło  w nas, na zawsze niezapomniane , cudowne wspomnienia. Marzymy , żeby jeszcze kiedyś wrócić do Tajlandii. Od tego wyjazdu odważyliśmy się już  tylko w indywidualny sposób zwiedzać  świat.  W taki sposób zwiedziliśmy w 2009 Etiopię , a teraz szykujemy się na  wyprawę do Indii.  Pozdrawiam serdecznie Jacka i Sue i jeszcze raz dziękuję bardzo za waszą pomoc! Jurek i Józek.

2009-06-02

Agnieszka K, Irlandia : Bardzo pozytywne wspomnienia

Mieliśmy przyjemność poznać Sue I Jacka podczas naszego dwutygodniowego pobytu w Tajlandii. Dzięki niemu, w niestety ograniczonym czasie, mogliśmy zwiedzić znacznie więcej. Zaoszczędzilismy czas na podróży od miejsca do miejsca, gdyż podróżowaliśmy Sue i Jacka samochodem. Nasza wycieczka była bardzo komfortowa i sprawnie przeprowadzona, a sama Sue to przemiła osoba. Opowiedziała‚ nam wiele ciekawostek dotyczących Tajlandii, o których nie przeczytacie w przewodniku; do tego odpowiadała‚ na każde nasze pytanie (a było ich wiele). Z całą pewnością polecamy usługi Sue i Jacka, który "uszyje" wypad na miarę Twoich potrzeb. Pozdrawiamy ciepło i do zobaczenia :)))
2009-09-19