Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Kasia : Świetne wycieczki z Sue w Bangkoku i Ayuttai

Byliśmy z Sue - polskojęzyczną przewodniczką - na wycieczce Bangkok podstawy oraz Ayutthaya i było wspaniale. Wycieczki z Sue to nie tylko dawka ciekawostek o Tajlandii i odwiedzanych miejscach, ale również fajnie spędzony czas w miłym towarzystwie. Serdecznie polecam zwiedzanie Bangkoku z tą przemiłą Tajką - szczególnie fajna opcja dla osób, które nie mają czasu i głowy do planowania tras wycieczek i przekopania całego przewodnika.
2019-12-03

Arek : Mr.

Z przyjemnością polecam firmę Pandanus i Sue jako przewodniczkę. Jej program zwiedzania Bangkoku jest super! Poznacie to niesamowite miasto z różnych stron, dodatkowo bardzo ciekawie omówione, z masą ciekawostek. Polecam również inne wycieczki - ten sam poziom profesjonalizmu, wzorowej organizacji i ogromnej wiedzy połączonej z ciekawym przekazem. POLECAM SUE I FIRMĘ PANDANUS. Arkadiusz.
2019-12-03

Irute : Pandanus travel

Spędziliśmy wspaniała 2 dni (Bangkok i Auttaja) z przewodnikiem Sue Kopiniak (z Pandanus Travel) Sue - urocza, kompetentna, celowa, uprzejmna pani (tajski przewodnik, który mówi bardzo dobrze po polsku). Sue ma dużą wiedzę na temat historii, architektury i aspektów kulturowych tego obszaru. To jest człowiek kochający swój kraj. Bangkok - Miasto Aniołów. Jedno z największych miast świata – to niesamowite miasto, najbardziej spektakularne pałace i świątynie, zielone przestrzenie miasta, najlepsza nocna i pływające targi .Niezapomniana wycieczka do Auttaja. Dziś Ayutthaya jest idylliczną przystan przeszłości, a buddyjskie piękno zastyga w swoim czasie. Nie ma znaczenia, że w niektórych miejscach pozostały ruiny, ich godność została całkowicie, z wdziękiem przestrzegana. Nie chciałem wyjeżdżać stąd. Wygląda na to, że byliśmy tu wcześniej. Sue dzięki za wzystko.
2019-11-30

Irute : Wyciecki z Pandanus

Spędziliśmy wspaniała 2 dni (Bangkok i Auttaja) z przewodnikiem Sue Kopiniak (z Pandanus Travel) Sue - urocza, kompetentna, celowa, uprzejmna pani (tajski przewodnik, który mówi bardzo dobrze po polsku). Sue ma dużą wiedzę na temat historii, architektury i aspektów kulturowych tego obszaru. To jest człowiek kochający swój kraj. Bangkok - Miasto Aniołów. Jedno z największych miast świata – to niesamowite miasto, najbardziej spektakularne pałace i świątynie, zielone przestrzenie miasta, najlepsza nocna i pływające targi .Niezapomniana wycieczka do Auttaja. Dziś Ayutthaya jest idylliczną przystan przeszłości, a buddyjskie piękno zastyga w swoim czasie. Nie ma znaczenia, że w niektórych miejscach pozostały ruiny, ich godność została całkowicie, z wdziękiem przestrzegana. Nie chciałem wyjeżdżać stąd. Wygląda na to, że byliśmy tu wcześniej. Sue dzięki za wzystko.
2019-11-30

Marco Polo : Bangkok jeden dzień

Wycieczka bardzo udana Bangkok w pigułce dla tych ktorzy maja niewiele czasu. Polecamy Pandanusa uroczą Sue i Jacka wrócimy znow!!!! Ekipa z Węgierskiej Górki
2019-11-30

Alek : Super wycieczka

Sue super sprawnie oprowadziła nasza 4 osobowa grupe po najwazniejszych świątyniach Bangkoku. Polecam, Alek
2019-11-28

Marta : Trzy dni w Bangkoku

Dzień dobry. Chcieliśmy z całego serca podziękować za dzisiejszą i wczorajszą wycieczkę. Sue jest przecudowna i świetnie przekazuje info.o Bangkoku. Sonia również fantastyczna dziewczyna. Będziemy polecać Państwa biuro i obiecuję, że następnym razem przywiozę jabłka dla Sue. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz-WIELKIE DZIĘKUJE!!!
2019-11-26

Malgorzata : m

bylo super_polecam_bedziemy tu wracac.
2019-11-25

Malgorzata : m

bylo super_polecam
2019-11-25

Malgorzata : m

bylo super_polecam
2019-11-25

krasoń-wejma : Marta

super!!! Bedziemy polecac!!! Sue przemila, uczynna i madra kobieta.
2019-11-25

piotr : bangkok jeden dzień

super warto powtórzyć bardzo milo
2019-11-25

Christine : bangkok jeden dzień

bylo super
2019-11-25

Kasia : Bangmok w jeden dzień

cudowna podróż z cudowna Sue. polecam gorąco. fantastycznie mowi po polsku. jest wesola i ma ogromna wiedzę. nie można sie nudzić, wypełnia czas po same brzegi. Sue bardzo dziekujemy za niezapomniane chwile w Bankoku
2019-11-23

Danuta : 2 dni w Bangkoku zimą

Przewodniczka była profesjonalna, komunikatywna, dobrze mówiąca po polsku. Zwiedzanie pomimo ogromnego upału było przyjemnością. Dużo przekazanych informacji. Bardzo dziękujemy Sue?
2019-11-20

Janusz : Bangmok w w jden dzien

Punktualnie, ciekawie, dowcipnie, pysznie - dziękujemy, Ania i Janusz
2019-11-20

Asia : opinia

super przewodnik super dziewczyna polecam
2019-11-19

Asia : opinia

super przewodnik super dziewczyna polecam
2019-11-19

Ada : opinia

Dziewczyna jet boska ?, o Tajlandii i Bangkoku opowie wszystko, pokaże prawdziwe miasto, podpowie gdzie zrobic zakupy i dobrze zjeść, super
2019-11-19

Aneta : wycieczka w słońcu

Dziękuję bardzo za wspaniałą wycieczkę, bardzo miłą atmosferę.
2019-11-19

Monika : Xxx

Sue, dziękuję za cudowną podróż po Bangkoku.
2019-11-19

Piotr : Mr

Gorąco polecam wspaniałą obsługę biura Pandanus w szczególności naszą przewodniczke Sue miłą usmiechniętą i kompetentą.
2019-11-19

Roma : Mr

Very good experience.​ High level of hospitality.
2019-11-19

Monika : bangkok jeden dzień

brawo dla Sue bardzo usmiechnietej milej i przewodniczki. polecamy z calego serca i jednocześnie dziekujemy to byl udany dzień pelen emocji, dzieki za cudnie opowiedziany kawał Tajskiej historii. miliony zdjęć i pyszne jedzenie, Gorzów Wielkopolski zaproszenie do Oslo aktualne!!! dzieki ขอบคุณคะ
2019-11-16

jola. : jola

super wycieczka, dobra polskojezyczna opieka, ciekawe miejsca, dobra organizacja. Jola
2019-11-14

Jaroslaw : Zwiedzanie Bangkoku z Sue po polsku w jeden dzien

Wspaniale spedzony czas w Bangkoku, najwazniejsze punkty miasta zaliczone, Sue posiada ogromna wiedze i potrafi bardzo fajnie ja przekazac ❤️ polecam kazdemu, kto chce szybko i przyjemnie zwiedzić Bangkoku
2019-11-12

Andrzej : Słoneczny Bangkok z Sue

Najwspanialszy przewodnik po Bangkoku, z humorem, dowcipem, polotem, usmiechem ktorego nam brak dziekujemy Sue, za wspanialy czas spedzony razem.
2019-11-10

Mariusz : Super Sue.

SuperBiala przewodniczka. Polecam
2019-11-08

Hania : Super Sue.

Wspaniale spedzony dzien z przemila Sue Wiele informacji podanych lekko i przyjemnie. Dziiekujemy Sue. Hania i Mirka
2019-11-08

Danuta : Wycieczka Bangkok 1dzien z Wielkim Palacem

Wybór usług tego biura okazał się być strzałem w 10.Sue oprowadza po bardzo ciekawych zakątkach Bangkoku i nie tylko przekazując nam wiele ciekawych historii i wiedzy o tych miejscach. Bardzo mile spędzilysmy ten dzień i jak zwiedzać Tajlandie to tylko z tym biurem. Dziękujemy Danka i Renata
2019-11-06

Małgorzata : Wycieczka z Sue

Cudowny dzień!! Wspaniała wycieczka z Sue! Sue to wspaniała przewodniczka mówiąca w języku polskim! Bardzo ciekawie opowiadająca. Zabawna, konkretna i urocza :) przed nami jeszcze Bangkok nocą - już nie mogę się doczekać!!! Dziekuję :) :) :)
2019-11-06

Ela : Na wielki plus

Całe szczęście że skorzystaliśmy z usług Sue...wszystko sprawnie, z ciekawymi informacjami, z dozą humoru i zdecydowanie profesjonalizmu. Polecam każdemu. Gorąco pozdrawiamy.
2019-11-04

Klaudia : Bangkok 1-3 11 2019

Zwiedzanie Bangkoku z Sue i Sonią to czysta przyjemność i masa informacji. Mega polecamy. Perfekcja Wrócimy znów. Dziękujemy
2019-11-04

Maciej : B&M w Bangkoku

Sue to najlepszy przewodnik po Bangkoku ever. wspanialy ciekawy program duzo infornacji. Sue bardzo mila usmiechnieta i pomocna. polecamy wszystkim.
2019-11-01

Asia : wycieczka po Tajlandii

Bardzo polecam biuro Pandanus. Rewelacyjna pani przewodnik Sue oprowadza po najlepszych zakątkach Bangkoku i nie tylko. Przekazała nam bardzo dużo ciekawych historii oraz wiedzy. Bardzo miło spędzony czas. Jak zwiedzać Tajlandię, to tylko z tym biurem!!!
2019-11-01

Alina : wycieczka po Tajlandii

Zobaczyliśmy cudownną barwną Tajlandię. Dzieki Su poznaliśmy historie i tradycje kraju.odwiedzilsmy najwazniejsze zabytki. sprobowalismy smaczego jedzenia. Wyspaniała wycieczka. polecamy przyszlym turystom. ?super organizacja. do zobaczenia? Alina Beata Andrzej Darek
2019-10-27

Irute : Wycieczki w Bangkoku

Dzień dobry, chce podziekowac swietnemu zespólu Pandanus za cudownie spedzony czas. Jestesmy pod wrazeniem Bangkoku i Ayutthayja, z którego nie chcialem wyjezdzac. Czulem sie, jak by juz tu bylam. Planujemy ponownie odwiedziă Tajlandia (20 listopada - 21 grudnia). Dla meza Tailandja - najlepsze lekarstwo. Chcielibysmy skorzystac waszymi uslugami. Chciemy zobaczyc Kambodza i z wasza pomoca odpoczac na wyspach. Przepraszam ze tak dlugo nie wyslalem opinii. Poniewaz dobrze nie znam polski jezyk, przepraszam za moja opinia. Nie mam przyjaciol, którzy mówia po polsku.
2019-08-21

Agnieszka i Paweł : .

2 dni zwiedzania Bangkoku z Eva i 1 dzień z Sonia to mega przygoda. Kocham Bangkok dzięki Wam jeszcze bardziej. Obie Panie Przewodniczki to pełny profesjonalizm, zaangażowanie no i powalająca znajomość języka polskiego. Zwłaszcza Eva bo Sonia uczy się dopiero 8 mies. Ale angielski też dzięki temu poćwiczyliśmy. Już wiem że wrócę do Bangkoku i na pewno chcę go eksplorowac z Pandanusem, a szczególnie Evą. Dziękujemy za każdą informację, wskazówkę, poradę. Za zmęczenie i odpoczynek. Za wszystko. To jedne z moich najlepszych wakacji. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy Panu Jackowi i Sue dalszego takiego rozwoju firmy. I mamy nadzieję następnym razem poznać Sue której życzymy dużo zdrowia. Do zobaczenia.
2019-08-06

Krzysztof : Wycieczka w Bangkoku

Witajcie Sue i Jacku bardzo dziekuje za wspolna podroz po Bangkoku :) bylo super !!! Szczegolne pozdrowienia dla WANDY i oczywiscie PIOTRA i trzymamy kciuki za jego nauke jezyka Polskiego Oczywiscie polecam wszystkim znajomym Wasze biuro w przyszlym roku chcemy zrobic Wietnam i Kambodze czy na tych terenach tez dzialacie ?
2019-08-01

Ewa : Jeden dzien w Bangkoku

Dziekuje za zorganizowana przez was wycieczke. Wszystko przebieglo sprawnie i bez klopotow.Bardzo mila pani przewodniczka. Napewno polece was moim znajomym. Pozdrawiam. Ewa.
2019-07-18

Dominika, Lilka, Jacek i Leszek, : Wycieczka w Tajlandii 2 tygodniowa

Drodzy Sue i Jacek Bardzo dziekujemy za wspaniala wycieczke w poludniowej Thailandii Wszystko bylo zorganizowane na czas ,pracowalo jak w zegarku. Sue jest switna ,przemila i urocza przewodniczka . Nie tylko pokazala nam historyczne objekty ale takze mielismy okazje probowac thaiskich przysmakow ktore nie sa dostepne w restauracjach . Bardzo rowniez dzekujemy Sue za bezglutenowy soja sos ktory Dominika wziela do Polski Wstepnie umowilismy sie z Sue na wycieczke w 2020 roku , na polnocna Thailandie , Laos and Burma w ostatnich tygodniach czerwca. Damy znac numer uczestnikow ( nasza czworka na pewno) ale moze inni dolacza sie do nas Dzekujemy jesze raz , do uslyszenia Dominika, Lilka , Jacek i Leszek
2019-07-18

ARKADIUSZ : ŚWIETNA FIRMA, POLECAM!

Polecam, naprawdę warto! Sue jest swietna, jej usmiech i zaangazowanie są bezcenne. Jesli masz pytania zadzwon +48 601 860 121. Arek - Najachty.pl
2019-06-30

ADAM : Wszystko Super Najlepsze Biuro

pełny pakiet Tajlandia ,Kambodza, plus wypoczynek na plaży , bardzo polecam wszystko sprawnie szybko , super klimatyzowane auta , przemili przewodnicy SUE ,,EVA i inni goraco polecam ,same superlatywy :)
2019-03-20

Tatiana Lukasz Je : Bangkok w 1 dzien

Najlepsza przewodniczka na swiecie ❤
2019-03-05

tom : doktorek

Wspanialy dzien w Bangkoku.pelen wrazen , poznawania zabytkow i ludzi. Polecamy Sue wszystkim turystom z Polski.
2019-03-04

Barbara : Bangkok- super

Wycieczki przygotowane bardzo starannie. Dobrze zaplanowana logistyka. Humor i zaangażowanie Sue super!!! Polecamy!!!
2019-02-23

Jan : Bangkok w 1 dzien

Miła atmosfera, dużo ciekawych miejsc, od świątyń po kanały i najstarsze zakątki Bangkoku. No i świetnie mówiąca po polsku pani przewodnik. Szczerze polecam :)
2019-02-23

Heniek i Krzyś : Bangkok

Super spędzony dzień w Bangkoku razem z Sue. Bardzo miła i zorientowana przewodniczka, jak na rodowitą Tajkę mówi pięknie po polsku. Program wycieczki urozmaicony i bardzo ciekawy. Polecamy
2019-02-19

Staś, Karola & Marcin : Polecamy

Z pełną odpowiedzialnością polecamy Pandanus i Sue ? Rewelacyjne wycieczki, rewelacyjna atmosfera! Świetny język polski ?
2019-02-16

Łukasz : Bangkok

Trafiliśmy chyba na najlepszego przewodnika na świecie. Sue jest przesympatyczną osobą przy tym bardzo profesjonalnie podchodzi do swojej pracy. Spędzilismy z nią niezapomniane chwile. Pozdrawiamy. Łukasz z rodziną Zapraszamy do Polski
2019-02-15

Joanan : Bangkok

Dziękujemy za miłe chwile z Pandanus Travel . Spędziliśmy razem 3 dni i uważam że warto!!! Dzięki Pandanus Travel zobaczyliśmy więcej niż zakładaliśmy zwiedzić i chodź trochę poznać kulturę Tajów .Wielkie dzięki Sue za niezapomniane chwile !!!
2019-02-14

Ada : Bangkok +Ayuttaya

Serdecznie polecam. Wszystko ok, SU stanęła na wysokości zadania! Warto?????????
2019-02-14

Maciek : Wycieczki-Bangkok

Wszystko GIT. SUper SU rewelacyjna przewodniczka. Polecam.
2019-02-14

Marzena : Bangkok w 1 dzien

Przemila pani przewodnik Sue. Wielki palac -wielki przepych i bogactwo, niespotykane miejsce. Mila przejazdzka lodziami. Lezacy Budda baaardzo okazaly. Polecam kazdemu. Upal doskwiera. :):):)
2019-02-01

Gosia : Bangkok-kochasz albo nienawidzisz

Bangkok-kochasz albo nienawidzisz
2019-02-01

łukasz : bangkok w pigułce

Pełen profesjonalizm. Nie moglismy lepiej trafic. Polecam kazdemu kto chcialby zobaczyc najciekawsze miejsca w 1 dzien. Przewodniczka pierwsza liga.
2019-02-01

Artur : Perfekcja

Nasz tygodniowy pobyt w Bangkoku przebiegł perfekcyjnie. Od pierwszego maila kontakt był rewelacyjny. Sue i Jacek zorganizowali nam 5 fantastycznych wycieczek po Bangkoku, Ayutaya i Kwai. Program był arcyciekawy i nie był przeładowany. Czuliśmy się zaopiekowani od przylotu do Bangkoku, gdzie czekał na nas kierowca, do wylotu do Polski. Jacek i Sue pomogli nam też w zakupie biletu na Phuket i transporcie do hotelu. Zdecydowanie polecamy wszystkim skorzystanie z usług biura Pandanus a szczególnie z wycieczek pod opieką Sue, która świetnie mówi po polsku i wiele ciekawostek można się od niej dowiedzieć. Dziękujemy!
2019-01-30

Piotr : Bangkok z Sue

Polecamy zwiedzanie Bangkoku z Sue, dobry program, sprawna ogranizacja, wszytko bez zarzutu! Odnośnie zwiedzania Bangkoku nocą, to nie polecamy poniedziałków - China Town w tym dniu praktycznie nie istnieje. Wycieczka na targ wodny ciekawa i warta polecenia, ale podróż zajmóje łącznie około 5 godzin w dwie strony.
2019-01-28

Zbigniew : Wycieczki

Było super transfer z lotniska tak jak zaplanowaliśmy ? Wycieczki miały moc a dziewczyny świetnie się spisały ?? Bangkok wciąga wiec pomoc się przyda polecam ???
2019-01-27

Adam I Justyna : Bangkok i Ayuttaya

Wycieczka z Sue i Alexem Bardzo fajna. Organizacja ,opieka i bezpieczeństwo na najwyższym poziomie .Jesteśmy Mega zadowoleni i z czystym sumieniem Polecimy znajomym !!????
2019-01-25

Renata : Bangkok i Ayuttaya z Sue

To były bardzo intensywne i interesujące dwa dni z Sue. Będziemy Cię miłe wspominać i polecać Waszą fitmę. Dziękujemy.
2019-01-25

Witek : mr

Super. Swietna atmosfera. Bardzo nam się podobalo. Ciekawe wycieczki. Duzo interesujacych wiadomosci. Su otwarta fajna i przyjazna. Polecamy z czystym sercem. Sciskamy i pieknie dziekujemy za wspolny czas! Dla ciebie jedni posrod tysiaca a ty dla nas bedziesz czescia pieknych wspomnien ?
2019-01-25

Kuba : Niezapomniana Wycieczka, świetna organizacja

Zdecydowanie polecam, świetna organizacja na miejscu, Sue to genialna przewodniczka z doskonałym językiem Polskim. Prywatne busiki zawsze na czas, nie wyobrażam sobie organizacji transportu na własną rękę w podróży po Tajlandii. w 10 dni dzięki Pandanus Travel zwiedziliśmy bangkok, Ayutthaye, Park Erawan, Targ Wodny, Świątynie w Kambodży oraz wyspę Koh chang. Było intensywnie, ale na końcu mogliśmy odpocząć na rajskiej wyspie. Najmocniejsze strony to na pewno super Przewodniczka Sue, inni przewodnicy (np. Sonia :) ) a także transport. super! Jedynie dokumenty wysłane przed wycieczką wydawały się trochę przestarzałe, np. dokument z prowizjami bankowymi z 2014 roku, ale to drobnostka :) 10/10!
2019-01-24

Sylwia i Janek : Dwa dni z Sue

Jesteśmy bardzo zadowoleni. Sue pokazała nam obowiązkowe miejsca które należy odwiedzić w Bangkoku i Ajutthaja. Na pewno polecimy to znajomym. Pozdrowienia dla Sue i Alexa, który na pewno szybko nauczy się języka polskiego. ?
2019-01-23

Ewelina i Zbyszek : Bangkok w 1 dzien

Dlaczego nie ma wyzszej oceny niz 10? ??Super wycieczka w pigulce, super atmosfera. Sue jest swietna. Opowie Ci nie tylko o atrakcjach, ale rowniez jak sie tu zyje i jak sie odnalezc w tym wielkim miescie. Nam polecil to biuro znajomy i nie zalujemy. Tez nie pozalujecie na bank.
2019-01-21

Bartek : 10/10

Zwiedzanie z Sue, to prawdziwa przyjemność. Ciekawie opowiada, jest niezwykle miła i wesoła. Oprócz ciekawostek o zwiedzanych miejscach opowiadała również o swoim tajskim życiu, a także o problemach i radościach codziennego życia Tajów. Wybraliśmy program Bangkok podstawy i byliśmy bardzo zadowoleni. Program nie jest zbyt ciężki i nasze dzieci 10 i 11 lat dały radę mimo dużego upału. Nawet przytrafiła im się mała drzemka podczas rejsu po kanałach;-) Każdemu kto się zastanawia polecamy serdecznie.
2019-01-11

Anna : Bangkok

Od długiego czasu obserwowaliśmy poczynania PANDANUS ? i skusiliśmy się na nasz pierwszy wyjazd do Tajlandii? oferta która została na zaproponowana i potem zrealizowana została 100% a nawet 120% Sue jest niesamowitą, cudowną dziewczyna, która niedość ze pokazała nam zachwycające miejsca to jeszcze raczyła nas przysmakami kuchni tajskiej ? Serdecznie polecam
2019-01-11

Maja : Bangkok

Wspaniała całodniowa wycieczka po Bangkoku. Sue to profesjonalna przewodniczka, energiczna i sympatyczna osoba. Pokazała nam najważniejsze miejsca, które koniecznie trzeba zobaczyć odwiedzajac Bangkok, opowiadała w sposób interesujący i klarowny. Bardzo dobrze mówi po polsku. Dziękujemy Ci Sue za mile spędzony dzień ! :)
2018-12-27

Julita : Polecam Pandanus Travel

Polecam wszystkim Pandanus Travel , którzy chcą zwiedzić Tajlandię. Z nimi są cudowne i ciekawe wycieczki . Przewodniczka Sue to wspaniała i ciepła kobieta, która ciekawie opowiada po polsku . Z nimi dużo zobaczyliśmy !
2018-12-09

Zdzisław : doktor

Korzystamy z oferty Jacka i Sue od kilku lat i prawie co roku latamy do Tajlandii w różne miejsca. Jeszcze nigdy się na nich nie zawiedliśmy, tak jak i szerokie grono naszych znajomych, którym polecaliśmy tę parę. Uważam, że to jedno z najlepszych małych biur podróży, z których usług mieliśmy okazję korzystać w różnych częściach globu. Tylko tak dalej i nie przejmujcie się sporadycznymi wpisami rodaków, którzy ze swoimi frustracjami obnoszą się nawet za granicą.
2018-12-02

iza : Bangkok- super

Bylo super a nawet lepiej niz super ! Sue pieknie sie nami zajela ! Jestesmy mega i bardzo zadowoleni ?
2018-11-29

Wojtek : ayuthaya

Byĺo super! Zwiedzanie z profesjonalnym komentarzem a do tego dowcip, uśmiech i sympatyczna atmosfera. W przerwie wyborna, regionalna kuchnia w sprawdzonych miejscach. Wazystkim, którzy chcą zwiedzić Bangkok i okolice, gorąco polecamy firmę Pansanus i Sue jako przewodnika. Z pozdrowieniami, Wojtek Kuźniarz
2018-11-28

Iwona ze znajomymi : Superprofesjonalnie i superprzyjaźnie!

Polecam biuro Pandanus wszystkim, którzy chcą zwiedzać Tajlandię! Przed samodzielnie organizowanym wyjazdem do Tajlandii szukałam biura, które zapewniłoby nam wycieczki przynajmniej częściowo w języku polskim (kilka osób w grupie ze słabą znajomością angielskiego). Wycieczka po Bangkoku z Sue spełniła wszelkie oczekiwania. Byliśmy pod wrażeniem profesjonalizmu, wiedzy i płynnego języka polskiego Sue. Oczywiście wszystkiemu towarzyszył uśmiech i przyjazne nastawienie do ludzi. Trochę obawialiśmy się dwudniowej wycieczki na rzekę Kwai, gdzie pilotowały nas anglojęzyczne Sonja i Lucy (wiadomo, że Sue sie nie rozdwoi i nie roztroi). Zupełnie niepotrzebnie. Dziewczyny świetnie dogadywały się z częścią naszej grupy po angielsku i pilnie uczyły od nas polskiego - podstawowe zwroty już znały. Tu też ogromny szacunek jak szybko przyswajały polskie słowa i zwroty, na pewno za kilka miesięcy będą w stanie dogadać się po polsku. I tu też wszystko profesjonalnie zorganizowane i z uśmiechem. Na pewno jeszcze skorzystamy z biura Pandanus przy następnym wyjeździe do Tajlandii. Pozdrowienia dla całej ekipy !
2018-11-26

Rafał : Bangkok- super

Bangkok - pierwszy dzień (podstawowe zwiedzanie) Super sprawa. Organizacja pełen profesjonalizm. Wszystko gotowe, odbior, bilety itp. Bardzo profesjonalne podejście Sue. Odpowiadała ma wszystkie pytania bardzo merytorycznie i cierpliwie. Cała wycieczka przebiegła bardzo sprawnie. W pełni polecamy i bardzo dziękujemy. Pozdrawiamy
2018-11-25

Wojtek : punktacka 12/10.famtastyczna,ciekaba wycieczka

Ocena 12/10. Cudowna wycieczka po Bangkoku. Ciekawie, kolorowo, smacznie. DZIEKUJEMY.
2018-11-25

Roman : Podròź marzeñ

Świetna organizacja, ciekawy program- nie można się nudzić. Ludzie przemili i bardzo pomocni. Można zobaczyć bardzo ciekawe miejsca, spròbować prawdziwego tajskiego jedzenia. Gorąco polecam
2018-11-24

Jarek : Nie zapomniane 2 dni !

WSPANIALE! Zamowilismy 2 dni wycieczek z Sue i jestesmy strasznie zadowoleni! Sue swietnie opowiada, duzo pokazuje i cierpliwienodpowiada na kazde pytania! Po prostu Fantastycznie. Polecam kazdemu z calego serca zarezerwowania wycieczek z nimi! Zdecydowanie 11 na 10!!! Dzieki Sue i dzieki Jacek
2018-11-24

Tomasz : Fantastyczna wycieczka z Sue ...

Zwiedzanie Bangkoku z Sue bylo niesamowiete . Mialem wrazenie ze znam Sue od lat . Bardzo profesjonalnie i serdecznej atmosferze ? GORACO POLECAM ....
2018-11-15

Gosia i Agnieszka : Bangkok

To wielkie szczęście i dobry los, ze spotkałyśmy na swej drodze w Bangkoku Sue. Spędziliśmy dzięki niej 2 super dni. Wszystkie wycieczki profesjonalnie przygotowane, bardzo interesujące. Sue pięknie mówi po polsku i przepięknie się uśmiecha. Bez jej pomocy nie dalibyśmy rady. Gorąco polecamy Pandamus wszystkim chcącym poznać Bangkok i tajska kulturę.
2018-11-13

Piotr : Wspaniała wycieraczka z Sue do Ayutalla

Doznania poznawcze świetne to jedno a super fajna przewodniczka Sue to drugie. Polecam było cudownie. Piotr
2018-11-13

Piotr : Niezapomniana wycieczka z Sue

Sue jest świetna.Płĺen profesjnalizm. Naprawdę polecam.
2018-11-12

Romek i Ela : Pancio

Dolecielismy do Bangkoku i jakos nie czekal na nas kierowca. Zadzwonilem do Sue i w trakcie sygnalu telefonicznego kierowca natychmiast sie pojawil. Pani kierowca zawiozla nas do hotelu i oddala boy'om. Pokoj z super klima! Po dniu i nocy aklimatyzaczjnej, rano w hallu hotelu spotkanie z Sue. Troche sie balem dac reszte pieniedzy do reki bez pokwitowania, ale bezpodstawnie. Wszystko po drodze bylo oplacane przez Sue zgodnie z uzgodnieniami. Na granicy z Kambodza musielismy dac do reki paszporty obcym ludziom, bez zadnej gwarancji, ze do nas wroca. Wrocily!!! Tlumacz niemieckojezyczny (wolelismy od angielskiego) czekal na nas na granicy z Kambodza. Co prawda, slabo znal niemiecki, ale wstyd sie przyznac lepiej niz my angielski. Rozliczenia z nim tez bezproblemowo - dodam bardzo uczciwy facet. Jak wylecial mi z kieszeni portfel, zauwazyl i oddal, chociaz bieda w Kambodzy az bodzie w oczy! Wszystkie przejazdy klimatyzowanymi autami... tylko pochwalic! W hotelach czysciutko i wszedzie klima. Na koniec kilka slow o cudownej osobie, ktora przez kilka dni byla dla nas jak siostra -Sue. W kazdej chwili gotowa do pomocy, nie wychodzaca przed szereg, elestyczna na ile pozwalal program w dostosowaniu sie do naszych prosb. Ujmujaca wdziekiem i osobowoscia, a jednoczesnie wykonujaca wszysto, co bylo wszesniej mailowo uzgoniono z Jackiem. SUE 100 punktow w stupunktowej skali. Zeby jednakze beczka nie byla tylko pelna miodu, zaproponujcie, aby program konczyl sie odwiezieniem na lotnisko i aby cena za to byla znana juz w kalkulacji wycieczki. Jacek napisal nam, ze owszem mozemy was odwiezc, ale to dodatkowo kosztuje. Owszem, ale juz w ofercie chcilibysmy na przyszlosc wiedziec ile, aby nasza wycieczka byla na koniec pozbawiona stressu! POLECAMY, POLECAMY, POLECAMY!!!
2018-11-10

Wioleta : Marcin

Przeżyliśmy bardzo fajna wycieczkę po najważniejszych miejscach/atrakcjach Bangkoku z przemiła przewodniczka Sue. Udzieliła nam również wiele cennych informacji i rad. Gorąco Polecamy
2018-11-02

Sylwia : Opinia

Sue jest wspaniała i ciepła osoba. Wycieczka bardzo interesująca. Sue opowiadała bardzo ciekawe historie. Dziękujemy za piękny dzień w miłym towarzystwie.
2018-10-06

Joanna, Andrzej, Julia i Emilia : Super Dzień w Bangkoku

Spędziliśmy z Sue jeden dzień w Bangkoku - niestety tylko jeden dzień! Wspaniała wycieczka w doskonałym towarzystwie, świetna organizacja, doskonała polszczyzna Sue, smaczna kuchnia, interesujące historie o Bangkoku, miasto pokazane w super sposób. Mogę serdecznie polecić każdemu wycieczkę z Pandanus i z Sue!!!
2018-09-04

Laura, Jacek, Kuba : Tydzień z Sue

W lipcu spędziliśmy niezapomniany tydzień na zwiedzaniu sztandarowych oraz mniej znanych (ale równie ciekawych) atrakcji Tajlandii. Towarzystwo Sue było bezcenne, a jej uśmiech i pogoda ducha rozpędzały nieliczne chmury. Wszystko zorganizowane perfekcyjnie, nie mamy żadnych zastrzeżeń. Jedyny "minus" to obłędne jedzenie - przytyliśmy. Serdecznie dziękujemy i na pewno wrócimy do Tajlandii.
2018-08-12

Wiesiek : D.

14 i 15 maja 2018 odbyliśmy wcześniej zarezerwowane wycieczki po Bangkoku. Pierwszego dnia Bangkok uzupełnienie, w którym naszym przewodnikiem była "Ewa" ucząca się po polsku i drugiego dnia Bangkok podstawowy, gdzie opiekowała się nami Sue. Jesteśmy bardzo zadowoleni z obu wycieczek, w czasie których zobaczyliśmy bardzo ciekawe obiekty, a wiadomości, które przekazała nam szczególnie Sue były naprawdę bardzo ciekawe . Obie dziewczyny bardzo sympatyczne a Sue to wyjątkowa bardzo serdeczna i bezpośrednia osoba. Bardzo dziękujemy za super wycieczki i wrażenia. Z wielką radością polecamy biuro i pozdrawiamy serdecznie Wiesiek Janka Leszek i Maria
2018-08-01

Jacek & Ania : Najlepsze wycieczki w Tajlandii

Warto ! Przyjemnie usłyszeć język polski w Bangkoku! Świetna organizacja, miła atmosfera, wiele informacji :) Wracamy wzbogaceni o obrazy, wiedzę i dobrze spędzony czas. Polecamy!
2018-07-15

Natalia : Dzień w Bangkoku...

Dziękujemy Sue za dzisiejszy dzień. Bardzo miło było Cię poznać? Dzięki Tobie zobaczyliśmy dużo wyjatkowych miejsc w Bangkoku. Jeśli będziesz kiedyś w Polsce zapraszamy do Poznania? Serdecznie polecamy Pandanus travel! Natalia i Mariusz
2018-06-26

Lukasz plus 5 : Super wycieczka Bangkok i okolice

Fantastyczna wyprawa po Bangkoku i okolicach, historia o kraju i jego kulturze opowiadana w bardzo ciekawy i interesujacy sposob, SUE jest swietna widac ze uwielbia swoja prace przez co nadaje tym wyprawom niesamowity klimat, nie moglismy trafic lepiej☺ Wielkie dzieki, kraj piekny wiec wracamy tu na pewno takze do zobaczenie na nastepnej wyprawie ?
2018-05-21

Lukasz. Nicole : Bangkok wycieczka

Jesteśmy zachwyceni. Byliśmy pierwszy raz w Tajlandii i dzięki Sue i Jackowi będziemy tutaj napewno wracać. Sue pokazała nam prawdziwą tajską gościnność. Gorąco polecamy!!!
2018-05-18

Przemek : PERFEKCYJNA ORGANIZACJA, UNIKALNA OFERTA

Do Jacka trafiliśmy w ostatniej chwili przed wyjazdem do Tajlandii, gdy okazało się, że inny polski organizator jest kompletnie niewiarygodny. Pomimo krótkiego czasu i szczytu sezonu zorganizował nam wspaniałe wakacje. Znakomite wyczucie Klienta, wsparcie telefoniczne, ale przede wszystkim perfekcyjna organizacja. Przez dwa intensywne tygodnie byliśmy w 6 lokalizacjach w cyklu lotnisko, prywatny bus, zwiedzanie, hotel, itd. W Bangkoku oczywiście wycieczka z Sue, która powinna być już standardem wśród Polaków. BARDZO DZIĘKUJEMY i ZDECYDOWANIE POLECAMY!
2018-04-28

Rafal : BANGKOK z Sue

Jadac do Bangkoku zastanawialismy sie jak zaplaniwac zwiedzanie. Kolerzanka przekazala nam kontakt do Sue i bardzo jej za to dziekujemy. Sue jest bardzo mila osoba swietnie mowi po polsku i doskonale pokazuje i opowiada o najciekawszych miejscach w Bangkoku.. Szkoda tylko ze mirlismy tak malo czasu bo przebywanie w towarzystwie Sue to prawdziwa przyjemnosc. Praktycznie w jeden dzien w komfortowych warunkach zobaczykismy wiele wiele ciekawych miejsc ktore napewno pozostana na dlugo w naszej pamieci. Ania Zisia Slawek i Rafal Dziekujemy i pozdrawiamy Sue
2018-04-03

Ania i Edek : Bangkok zwiedzanie

Serdecznie polecamy zwiedzanie z Sue. Zobaczyliśmy znacznie wiecej i dowiedzieliśmy sie dużo wiecej niż migliśmy sobie wyobrazic. Jesli chcesz zobaczyc prawdziwy Bangkok to dobrze trafiłeś.
2018-03-29

Jola, Paweł, Kuba i Monika : Rodzina Strzębskich w Tajlandii

Super organizacja, niezapomniane wrażenia z wycieczek. Byliśmy z Pandanusem na naszych rodzinnych wakacjach. Jesteśmy bardzo zadowoleni, miła obsługa, wszystko na czas i wiele informacji którymi byliśmy karmieni podczas rożnych wycieczek. Bardzo miła przewodniczka One która dość sprawnie uczy się naszego języka. Powodzenia w tym trudnym zadaniu. Gorąco polecamy wszystkim.
2018-03-23

Najlepsze wakacje w życiu : Monika i Mirek

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Tajlandii, minęło około 7 dni od powrotu ale nadal w głowie siedzi nam wiele momentów z pobytu w tym fantastycznym miejscu. Musze z pełnym przekonaniem stwierdzić, że w głównej części zasługa tego jest super przygotowana oferta przez firmę Pandanus. Jacek wielkie dzięki za zaplanowanie tego, Sue jesteś wyjątkowa, tak trzymaj i tak trzymajcie razem. Dzięki za pomoc w ostatnich zakupach.
2018-03-21

Dorota i Zbyszek : turysci

Bangkok Podstawy 12.03.2018 dobra organizacja,logistycznie bez zarzutow. przez cały czas towarzyszył nam bus co powodowało ze nie tracilismy zbyt duzo czasu.na przejazdy.Sue jest b.miłą i pogodna osoba i oczywiscie słuzy rada w kazdym temacie dla odwiedzajacych Bangkok po raz pierwszy. Dziekujemy
2018-03-19

Mariola, Wiesiek i Krzysiu : DoskonaLa wycieczka

Spędziliśmy z Pandanusem cały dzień, było wszystko jak trzeba. Spotkanie o czasie, wiele cennych informacji podczas wycieczki zarówno o historii, kulturze jak i o wielu ciekawych stronach życia w tym kraju. Nie ma lepszej opcji niż wycieczka z urodzoną tutaj rodowitą mieszkanką. Polecamy wszystkim gorąco
2018-03-18

Marzena i Tomek : Wspaniałe wakacje

Byliśmy na wakacjach w Tajlandii przez 14 dni. Jesteśmy bardzo wdzięczni firmie Pandanus za doskonale zorganizowane wakacje. Udało nam się z nimi wszystko ustalić w ostatniej chwili na 2 tygodnie przed wyjazdem. Może właśnie spontaniczne ustalenia sprawiły że całość wyszła wzorowo. Dziękujemy Sue i One za opiekę nad nami na wycieczkach. Dziękujemy Jackowi za szybkie zorganizowanie całości. Będziemy jeszcze mieli długo w pamięci wiele chwil spędzonych w Tajlandii. Na pewno będziemy polecać Was naszym znajomym !!
2018-03-14

Sue i Jacek : Odpowiedz do Pana Mariusza

Prowadzac firme turystyczna jestesmy swiadomi ze nawet zajmujac sie w sezonie 500 grupami gosci nie bedziemy w stanie spowodowac, aby wszyscy ocenili nas bardzo dobrze. Wiemy ze to jest niemozliwe. Tak tez mamy w tym przypadku ponizej, wsrod setek wspanialych opinii od naszych gosci moze znalezc sie taka, ktora bedzie odmienna. Smutne jest to ze powod takiej opinii jest calkowicie odmienny od prawdy i rzeczywistosci. Jednak latwosc pisania hejtu jest znana juz niemal wszystkim i od czasu do czasu kazdy go musi doswiadczyc. Pan Mariusz Zygula odgrazal nam sie jak to bedzie nas „obsmarowywal” w internecie. Szczerze mowiac Sue i ja nie obawiamy sie tego, gdyz nasza rzeczywista jakosc ludzie znaja od lat i nastepne grupy caly czas poznaja doceniajac i wracajac do nas po kilka razy. Bardzo prosze pisac co Pan chce, jednak prosze pamietac, ze kazdy wpis my zawsze tez umotywujemy pokazujac prawde jak Wasza grupa jest trudnym i nierzetelnym klientem szukujacym na sile problemow, aby do czegos sie przyczepic i roznymi sposobami wyludzic zwrot pieniedzy a ludzie ktorzy przejrza przykladowo nasze ostatnie 100 lub 200 komentarzy widzac tylko jeden negatywny od Was sami przeanalizuja, gdzie lezy problem. Gdybysmy robili jakies trudnosci, oszukiwali w rozliczeniach, nie spelniali tego co obiecujemy w ustaleniach to mielibysmy dziesiatki lub nawet setki zlych opinii, ale jesli pojawia sie tylko jedna na rok.......to chyba jednak przyczyna tkwi po innej stronie ? Glowny powod tej wytworzonej sztucznie awantury przez Pana Mariusza Zygula jest fakt ze po ustaleniu z ponad pol rocznym wyprzedzeniem wszystkich szczegolow wycieczki, nie przeczytali uwaznie zaledwie kilku punktow naszej procedury i regulaminu ktory byl napisany czerwona czcionka, duzego rozmiaru jak pozostale informacje do wycieczki. Jak niemal w kazdym biurze podrozy, sa sztywno okreslone warunki anulacji wycieczki. W tym przypadku na kilka dni dni przed przylotem 2 osoby z grupy zrezygnowalo z wyjazdu z jak nas informowano powodow losowych. Te dwie osoby nie chcialy zastosowac sie do warunkow anulacji, jakie wczesniej zaakceptowali i awanturniczo podeszli do rozmowy z nami jeszcze przed wylotem do Tajlandii. Zasady w pewnych sytuacjach musza byc stosowane, tak robia wszystkie firmy, instytucje i ludzie honoru, gdyz w przeciwnym razie wiele spraw w naszym zyciu nie mogloby funkcjonowac normalnie, nawet jesli te zasady czasem nie sa dla nas komfortowe. Nie znamy szczegolow i nie mozemy wchodzic w relacje pomiedzy danymi uczestnikami grupy, ale podobno te dwie osoby nie chcialy zaplacic reszty doplaty na miejscu za wycieczke i prawdopodobnie pozostala czesc grupy to zrobila. Na miejscu po przyjezdzie od samego poczatku grupa byla nastawiona negatywnie do wielu rzeczy szukajac z detektywistyczna dokladnoscia do czego mozna sie przyczepic nie szanujac naszych warunkow, ktore przesylalismy w dokumentach do wycieczki proszac o zapoznanie sie z nimi przed wyjazdem, aby nie bylo pozniej niedomowien . Podczas trwania wycieczki pewne swiadczenia byly przez nas dodawane dla grupy, a wczesniej nie byly planowane w budzecie, jednak grupie caly czas to nie wystarczalo. Po powrocie napisano do nas maila z reklamacja, na ktora odpisalismy szeroko wyjasniajc kazdy punkt szeczegolowo. Pana Zygule nie interesowala zadna z odpowiedzi, nie kontynuuje merytorycznie tematu, jedyna sprawa jaka przemawia w wyslanym mailu, to odzyskanie rekompensaty za wycieczke, ktora odbyla sie w calosci z dodatkowym darmowym od nas transferem z Chiang Mai do Bangkoku minivanem (800 km), a oczekiwana rekompensata jest o dziwo w wysokosci sumy jaka byla doplacona za 2 osoby, ktore anulowaly wyjazd w ostatniej chwili bez mozliwosci zwrotu wplaty wg regulaminu. Stad powstala cala sytuacja i proba oczernienia nas z obserwowana tutaj fala hejtu. Prosze sie zastanowic nad tym co Pan robi, gdyz taki rodzaj podejscia wlasnie niszczy relacje miedzy ludzmi w Polsce, jesli nie szanuje sie zasad tylko uwaza sie, ze zawsze ma sie cos otrzymac.
2018-03-12