Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Adam : Adam i Julita

W lutym 2013 byliśmy w Tajlandii.PANDANUS znależliśmy w internecie i okazali sie bardzo fajnymi i uczciwymi ludzmi.Byli konkretni i rzeczowi ,zobaczyliśmy to  co  bylło  zaplanowane.Byliśmy też w Kambodży gdzie jeżdziliśmy z kierowcą i przewodnikiem zorganizowanym przez Pandanus.Polecamy JACKA I SUE ponieważ jesteśmy zadowoleni z ich usług

2013-08-18

Sabina : wypad do Ayuttaya

skorzystalismy z jednodniowej wycieczki do Ayuttaya. wypad bardzo udany. duzym bonusem jest polskojezyczny przewodnik szczegolnie z uwagi na obecnosc dzieci. Sue swietnie mowi po polsku i jest skarbnica wiedzy o Tajlandii. nikt tak ciekawie nie opowiada o swoim kraju jak jego rodowici mieszkancy. pewnie jeszcze tu wrocimy i skorzystamy z uslug Pandanus. serdecznie polecamy ich uslugi innym naszym rodakom.

2013-08-18

Marta, Jacek : BANGKOK I OKOLICE

Pandanusa znależliśmy przez internet. Postanowiliśmy zaryzykować i zlecić im zorganizowanie pobytu w Bangkoku + okolice. Okazało się to bardzo udanym wyborem. Bezproblemowa komunikacja przed wyjazdem,dostosowanie się do naszego terminu,programy wycieczek,hotel i koszty-wszystko jasne i czytelne. Na miejscu też wszystko z planem-punktualnie i dopięte. Jeśli ktoś chce Bangkok zwiedzić a nie tylko zobaczyć to polecamy Pandanusa. Od Sue można się dowiedzieć wiele ciekawych rzeczy o których przewodniki nie wspominają. Swietna atmosfera i komunikatywność. Polecamy zdecydowanie

Marta i Jacek Jaworscy

2013-08-14

Mirosław : Prof.

Jesteśmy oczarowani Bangkokiem i przemiłą Su. Od czasu wizyty w lutym 2013 roku polecam swoim znajomym biuro Su i Jacka. Su jest bardzo energiczną, pomysłową i kompetentną przewodniczką. Bardzo wygodny, klimatyzowany bus, pyszna jedzenie na trasie, wszystko super! Na pewno jeszcze skorzystamy w przyszłości.

2013-08-10

Monika : Bankog z Pandanus

Spedziliśmy wraz z mężem niezapomniane chwile w Bankogku, a wszystko dzięki super przewodniczce Sue. Sue jest osobą kompetentną, doskonale znająca historię i kulturę Tajów. Zwiedzanie z Nią Bankogu to czysta przyjemność. Cały czas z uśmiechem na ustach i dowcipem oprowadzała nas po najciekawszych zakątkach miasta.

Kontakt mailowy z Jackiem przebiegał szyko i bez żadnych problemów odpowiadał na wszelkie pytania.

Napewno w przyszłości skorzystamy z Waszych usług. Może uda nam sie w tym roku?:) Dzięki za wszystko. Pozdrawiamy

Monika i Mariusz

 

2013-08-09

Ela : Bangkok z Sue

Zwiedzanie Bangkoku z Sue było wielką przyjemnością.

Z uśmiechem na ustach pokazała nam prawdziwe miasto.

Jest bardzo kompetentną osobą,opowiada ciekawostki o Tajlandii.

Cała wycieczka była bardzo dobrze zorganizowana.

Sue zjawiła się w recepcji naszego hotelu przed umówionym czasem i od tej pory nie spuszczała nas z oka,czuliśmy się bezpiecznie.

Następnym razem  gdy będę w Tajlandii napewno skorzystam z jej usług.

Polecam wszystkim,którzy planują zobaczyć Tajlandię "od kuchni".

Pozdrawiamy Ela,Sylwek,Ewelina I Tomek.

2013-08-09

Kasia : bangkok w dwa dni

doświadczyć prawdziwego Bangkoku tylko z Sue, piękno, zapachy, uśmiech ... spedziliśmy z Sue dwa niezapomniane dni, była tylko dla nas, pokazała nam wszystko co chcielismy zobaczyć, otwarcie opowiadała nam o życiu tutaj - kopalnia wiedzy, po Bangkoku przemieszczaliśmy się w bardzo komfortowych warunkach, w klimatyzowanym busie, ogromnym atutem jest to że Sue mówi doskonale po polsku, na pewno tu wrócimy, mamy ochotę zobaczyć Kmabodżę z Sue, rodzina Kizińskich z Warszawy, z trójką dzieci.

2013-08-07

Romek : 3 x tajlandia z Pandanus !!!!!!!

Witam ponownie wszystkich fanow Tajlandii !!

Gdyby ktos przed kilkoma laty mi powiedzial ze bede spedzal wakacje 3 x w Tajlandii to bym go wysmial.

Dzis pisze jeszcze przed odlotem do domu z BKK i dzieki Panadanus Trawel - koncza sie 3 Wakacje w Tajlandii. Powodow dlaczego tak sie stalo jest wiele ale mysle ze glownym jest Sue z Pandanus i ekipa.Ich zaangazowanie i zapiete na ostatni guzik transfery, bookingi hoteli ( super dobrane i w dobrych lokalizacjach ) sprawiaja ze Tajlandia od pierwszego dnia staje otworem i przyjaznie nas witaa.

W tym roku zaliczylismy z Sue Kambodze i nawet za granica udowodnili ze maja swietna organizacje i profesjonalnie potrafia zorganizowac urlop.

Pozdrawiam wszystkich i milego urlopu w Tajlandii -polecam wszystkim ktorzy sie jeszcze wahaja poleciec do Tajladnii - z Pandanus pewnie i bezpieczmie ::))

Romek z Raciborza z rodzina......

 

2013-08-06

Sobanscy : Swietna wycieczka, sierpien 2013

Przed wyjazdem do Tajlandii znalezlismy na forach pozytywne komentarze na temat biura Pandanus i dlatego zdecydowalismy sie skorzystac z ich uslug wybierajac wycieczke na Floating Market. Caly dzien spedzony z Sue byl bardzo pozytywny i swietnie zorganizowany. Sue przekazala nam niezla dawke wiedzy na temat kultury,religii i zwyczajow i chetnie odpowiadala na wszystkie nasze pytania. Jesli wrocimy do Azji to napewno skorzystamy z uslug Pandanus Travel! Polecamy!

2013-08-03

jolanta : Zwiedzanie Bangkoku z Sue

Wraz z rodzina postanowilismy zorganizowac nasz pobyt w Bangkoku poprzez firme Pandanus.Swietnie zwiedza sie Bangkok z Sue,ktora jest Tajka i dobrze mowi po polsku.Uwazamy,ze to jest jedyny sposob,zeby zobaczyc tak wiele,poznac wszystkie atrakcje,zwyczaje,a nawet wspolnie z Sue wyprobowac smakolykow kuchni tajskiej.Kazdemu  kto pragnie odwiedzic Tajlandie goraco polecamy kontakt z Jackiem lub Sue.Na pewno bedziecie zadowoleni z milego przewodnika i pelnej opieki podczas zwiedzania.                                                                                                                                      Jolanta z rodzina

2013-08-02

Magda i Marcin Wesołowscy : Super wycieczki indywidualne styczeń2013

Dzięki super organizacji ,ciekawemu programowi wycieczek,indywidualnemu podejściu do klienta ;) nasz pobyt w Tajlandii był udany na 100 procent!!! Jacek to świetny Taj mimo,że nie cierpi Ludwika;)-polecamy zapytać czym jest Ludwik-a Sue to super Polka! -mamy nadzieję,że już z obywatelstwem...przy okazji gratulacje;)-Polecamy skorzystanie z oferty i opieki biura Pandanus Travel -Wesołowscy

2013-08-01

rodzina Kalinowskich

Pandanus to doskonala firma turystyczna. bardzo dobra organizacja.Sue jest najlepszym polskim przewodnikiem w Tajlandii, urocza,kompetentna, przemila osoba. Razem z nia zwiedzalismy Bangkok i Ayutaje i bylismy bardzo zadowoleni. Zapewniaja doskonale jedzenie i rozne atrakcje.  Polecamy wszystkim Polakom wybierajacym sie do tego pieknego kraju !!!!!

 

2013-07-31

Tomasz : Wakacje 2013

Całe wakacje super zorganizowane, codziennie do dyspozycji tylko dla naszej trójki, fajna atmosfera, wszystko po polsku. I niezwykle punktualnie. Dziękujemy !

2013-07-26

Wojtek : Renata i Wojtek

Zaplanowaliśmy w czasie jednego pobytu kilka wypraw w róże rejony  Tajlandii i Kambodży, Pandanus te plany bezproblemowo wprowadził w życie. Dedykowany tylko nam lokalny przewodnik, kierowca, bus i jakby było mało to jeszcze osoba mówiąca po polsku. To więcej niż się nieraz spodziewalismy. Uczciwe rozliczenie i co istotne, wyszło taniej, niż wynajmowanie przewodnika i transportu na własną rekę w miejscowych biurach. Sue naprawdę jest niesamowita, a przydzielona nam przewodniczka Ana w koleżeńskiej atmosferze i okazując osobiste zainteresowanie jeździła wszędzie z nami. Byliśmy z tam z naszym kilkunastoletnim synem- dla nas bezstresowy pobyt z dzieckiem a on był traktowany po partnersku. Jak wyczerpaliśmy program wypaw, to kolejne nasze pomysły były realizowane, nie musieliśmy sami nic  bookować,  a zawsze gdy gdzieś dopłynelismy lub dolecieliśmy to już ktoś z busem nas czekał i miał dla nas wykupione bilety na kolejny środek transportu. Znowu było taniej i lepiej nież samemu.
2013-07-24

Kasia i Fabien z Marsylii : Dla kazdego cos interesujacego

Mielismy przewidziany jeden dzien na zwiedzanie Bangkoku z przewodnikiem. Po spedzeniu jednego dnia pod opieka Sue, poprosilismy o kolejny. Bylo super. Jeszcze nie spotkalismy przewodnika z tak pofesjonalnym i zarazem indywidualnym podejsciem do swojego zawodu. Zadne pytanie nie zostalo bez odpowiedzi. Ciekawostki jakich nie znajdziecie w zadnym przewodniku towarzyszyly opowiadaniom o Tajlandii. Sue mowi tez swietnie po angielsku a i po francusku duzo rozumie (idealny przewodnik dla "roznonarodowych" malzenstw). Dziekujemy Sue i polecamy kazdemu!

2013-07-16

Michał : zwiedzanie

Jeżeli ktoś planuję zwiedzanie Bangkoku lub innych miesc w Tajlandii to zdecydowanie polecam biuro Pandanus. Profesjonalnie zaplanowane programy zwiedzania i przemiła atmosfera. Niezależnie od wieku, mogę zaperwnić, że każdy z uczestników zwiedzania będzie ZADOWOLONY.

2013-07-08

Arleta : Bangkok

Wycieczki i program zwiedzania był niezwykle sympatycznie i profesjonalnie zaprojektowany oraz dopięty w każdym calu. Pani przewodnik- Sue zawsze usmiechnięta pełna optymizmu, szczera, zawsze pomocna ( naprawdę pomogła nam wyjść z paru opresji) przyczym ani trochę nie traciła na profesjonalizmie. Wycieczki były bardzo interesujące lecz nie męczące a ciekawe informacje o obiektach i Tajlandii,k tóre podrzucała nam Sue tylko pokazywały z jaką klasą wszystko było zorganizowane. Szczerze polecam.

 

2013-07-05

Agnieszka : wyjazd Bangkok lipiec 2013

super wyjazd, szczególnie polecam dla rodzin z dziećmi. My podróżowaliśmy z dziećmi 14 lat i 4 lata.

2013-07-01

Emilia : Bangkok w pigułce

Mieliśmy 1 dzień na zwiedzenie Bangkoku. Myśleliśmy, że nie zobaczymy za wiele, ale myliliśmy się. Świetna organizacja, luźna, przyjacielska atmosfera. No i nagrana przerwa na jedzenie - najpyszniejsze jakie jadłam w Tajlandii choć uliczne i proste w sumie. To co najbardziej się nam jednak spodobało to historie Sue, które opowiadamy do tej pory znajomym. Dzięki nim poczuliśmy, że naprawdę dowiedzieliśmy się czegoś wartościowego o tajskiej kulturze. Mieliśmy mnóstwo pytań, niektórych może niezręcznych, ale na każde otrzymaliśmy szczerą, wyczerpującą i ciekawą odpowiedź. Jednym słowem - dziękujemy :)

2013-06-27

Kasia&Piotr

Jeżeli ktoś jest zainteresowny Bangkokiem i okolicami to tylko z Sue. Jest ona wspaniałym przewodnikiem który nie traktuje gości szablonowo. Dzięki temu zawsze można liczyć na jakiś dodatkowy smaczek. Ma też wspaniałego brata dzięki któremu można było zjeść w takich fantastycznych miejscach, że do dziś o nich myślimy (pozdrowienia dla brata). Ocena na 9 jest tylko z powodu braku tajskiego boksu na którym nam bardzo zależało.

Ale dzięki temu, że tak fantastycznie Sue przedstawiła nam Tajlandię jeszcze w tym roku tam wracamy. Ps do Sue:jak przyjadę to pomalować? :-))))))

2013-06-27

Iwona : bangkok i Pattaya

Bylo wspaniale. tak naprawde na 10, ale pomylone zostaly daty wiec.. pierwszy dzien po przylocie musialysmy same zagospodarowac.Ale nastepnego dnia zjawila sie punktualnie Sue i wszystko bylo wspaniale.Na luzie ,rozbawione ogladalysmy zabytki Bangkoku i staralysmy sie wczuc w klimat miasta.Sue nie zanudzala informacjami ,ale na kazde pytanie potrafila odpowiedziec.Spotkalysmy mila i bardzo profesjonalna przewodniczke.Wieczorem zorganizowala nam transport do Pattaya .Zal było sie rozstawac.

Wasze usługi bedziemy polecaly .

2013-06-24

Honorata : 2 dni

Serdecznie dziękujemy za organizację nocnego wypadu po Bangkoku.Nasz polsko-tajski Kris ,to skarbnica wiedzy i ciekawostek-pozdrawiamy, również ukłony dla Tajki, dla naszej Ann,która tez nieżle radziła sobie po polsku. Reasumując.Wszystkim niezdecydowanym polecam.Super organizatorzy,pomocni i bardzo profesjonalni.Punktualni,elastyczni i bardzo sympatyczni,pozdrawiam.
2013-06-24

Iza i Paweł : Bangkok

W grudniu 2012 roku bylismy w Tajlandii.Podroz rozpoczelismy od Bangkoku,po ktorym oprowadzala na pani Sue Kopiniak. Wczesniej ustalilismy program zwiedzania .Dnia 5 Grudnia w dniu Urodzin Krola rozpoczelismy zgodnie z planem zwiedzanie Bangkoku.

Doskonala organizacja,profesjonalizm oraz bardzo dobra znajomosc jezyka polskiego jest godna polecenia.Dowiedzielismy sie od Sue bardzo wiele na temat historii Tajlandii oraz dnia dzisiejszego.

Firma Pandanus Travel Sue i Jacka jest pod kazdym wzgledem godna polecenia co niniejszym czynimy.

Iza i Pawel z Poznania

2013-06-23

magda : bangkok 2 dni

swietna organizacja,sue jest znakomita przewodniczka...rewelacyjna znajomosc jezyka polskiego...wszystko dopiete na ostatni guzik.zwiedzalismy z sue bangkok i ayutthaia przez dwa dni zgodnie z programem wycieczki.swietnie zorganizowany transport dla grupy 8 osobowej,od upalu udalo sie odpoczac podrozujac po kanalach bangkoku.polecam kazdemu.

2013-06-21

Dorota i Bronek : Nasze wakacje w Tajlanii

W lutym spędziliśmy bardzo udany 2 tygodniowy wypoczynek w Tajlandi, zorganizowany z pomocą biura Pandanus, który od samego momentu przylotu do powrotu do Polski opiekował się nami.  Sue jest przemiłą i wesołą osobą, która od pierwszej minuty zaskarbuje sobie sympatię gości, umilając pobyt.  Jesteśmy bardzo zadowolenii i polecamy wszystkim, którzy nie mając wiele czasu chcą zobaczyć jak najwięcej, nie tracąc jednocześnie czasu na poszukiwania na własną rękę. Zdążyliśmy dużo zobaczyć przemieszczając się busikiem i samolotem. Zdążyliśmy nawet 4 dni poleżeć na Koh Samui :))  Jeżeli miałabym zamieścić jakąś negatywną uwagę na temat pobytu w Tajlandii to jedynie nadmiar turystów :) którzy niepotrzebnie skumulowani są w tych pięknych miejscach zwykle o tej samej porze dnia...   ale tego już nie zmienimy..... Pozdrawiam

 

2013-06-20

Gosia i Robert : grudzien 2012

Wspaniale wakacje jakie mielismy dzieki Sue i Jackowi wciaz sa wspominane i kto wie moze kiedys maly powrot do tych miejsc-zobaczylismy wiele i dowiedzielismy sie ciekawych rzeczy o kraju jego historii i ludziach -polecamy -jak Tajlandia to tylko z pomoca Sue i Jacka

2013-06-20

Piotrek : Drugi pobyt

To juz drugi pobyt u Jacka i Sue i w zwiazku z tym moge wystawic jeszcze lepsze oceny niz za pierwszym razem. Organizacja, samochody, hotele i kontakt na najwyzszym poziomie. Polecam wszystkim i do zobaczenia w Chinatown u Zielonych....;-)

2013-06-20

kasia : Super

Spędziliśmy super dwa dni w Bangkoku i okolicach razem z Sue która fantastycznie przybliżyła nam swój kraj i zwyczaje, cały czas odpowiadając na nasze dociekliwe pytania. Nie dowiecie się nigdzie tyle o Tajlandii , zwyczajach i religii co od świetnej Tajki bezbłędnie mówiącej po polsku !.Do tego taki przewodnik w restauracji jest niezastąpiony.  Program zwiedzania badzo fajny . Wszystko dopasowane do naszych potrzeb. Polecamy.!

 

2013-06-19

Adam&Anetta : wspaniale

Zwiedzanie było na bardzo wysokim poziomie. Sue to świetna przewodniczka, naprawdę polecamy. Wycieczki fajnie zorganizowane no i przystępne ceny. Wszystko było zorganizowane pod nas, żadnego pośpiechu. Świetne opowieści. Zwiedzaliśmy miejsca, do których nie dotarlibyśmy sami. Polecamy!!!

2013-06-19

Anita Rutkowska

Mieliśmy okazję zwiedzać Bangkok z Sue, Aną i Jackiem. Było cudooownie, wesoło i bardzo rzeczowo. WSZYSKIM PLANUJĄCYM ODWIEDZIĆ TAJLANDIĘ I BANGKOK BARDZO POLECAMY

Anita i Marek Rutkowscy

2013-06-19

Ania i Ivan : Bangkok, okolice, Kamobodża

Witam,Mieliśmy przyjemność podróżować z "Pandanus-em" w grudniu 2012. Profesjonalna obsługa, bardzo mili ludzie, godni polecenia.  Gwarantują możliwośc obejrzenia wielu miejsc, elastyczność w podrózy i możliwośc zorganizowania dodatkowych atrakcji, nie ujętych w programie zwiedzania. Świetny wypoczynek w miłym towarzystwie Sue, An, i Jacka.Pozdrawiamy serdecznieAnia i Ivan
2013-06-19

E-M-M-B : Wspominamy bardzo ciepło!

Spędzilismy w Bangkoku tylko 4dni ale dzięki Pandanusowi wypełnione były maksymalnie zwiedzaniem - a taki był plan. Znakomita organizacja, bez opóźnień i niepotrzebnych przestojów, ogromna wiedza - o wszystkim, co w Tajlandii ( a bylismy w 3-4osoby, więc zasypywaliśmy przewodnikow pytaniami przez cały dzień), Sue i Ann bardzo kompetentne, ale też miłe serdeczne i ciepłe - po prostu przyjemnie sie z nimi spędzało czas. Program wycieczek tak był skonstruowany, że można było nabyć wyobrażenie o Bangkoku, okolicach i zobaczyć to co najważniejsze "z przewodnika", ale również to o czym przewodniki nie piszą.  A na koniec odwieziono nas z wycieczki prosto na lotnisko! Serdecznie polecam Jacka, Sue oraz ich wspłópracowników jako przewodników po Bangkoku i okolicy.
2013-06-19

Madzia : Fantastycznie!

Cztery dni zwiedzania Bankoku jak marzenie- profesjonalnie, elastycznie, dopasowane do sporej grupy tak żeby każdy był zadowolony.

 

Polecam bardzo!

2013-06-19

irek i agnieszka : super urlop

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu luty/marzec 2012 i wycieczek które zostały zorganizowane przez biuro Panadus.Profesjonalne podejście i opieka jaką zostaliśmy otoczeni przez firmę i  właścicieli biura Jacka i Sue  możemy wyrazić tym, iż napewno wrócimy i skorzystamy ponownie z oferty.Wycieczki po Bangkoku i do Kambodży były rewelacyjne ,Sue jest wyśmienitym przewodnikiem wspaniale przygotowana świetnie opowiadająca NAPRAWDĘ POLECAMY.

 

2013-06-19

Marcin&Edyta : Godni polecenia

Z żoną korzystaliśmy z oferty Pandanus Travel w grudniu 2012. Solidna, godna polecenia firma. Wszystko na "no problem". Sue to świetny przewodnik - kompetentna, kontaktowa, bardzo zaangażowana. Zorganizowane wycieczki - w naszym wypadku Kambodża, park safari - zorganizowane i przeprowadzone kompetentnie, bezstresowo. Zarezerwowane hotele - naprawdę OK. Organizacja przelotów, transportu -sprawnie. W porównaniu z ofertami krajowych biur podróży wypadli naprawdę konkurencyjnie. Jeśli szukasz organizatora swojego pobytu w Tajlandii - to są ludzie, do których spokojnie możesz się udać. Ja już zaczynam planować kolejny wyjazd.

2013-06-19

Magda i Bartek : Najwspanialsza podróż

Spędziliśmy w Bangkoku niezapomniane chwile. Dzięki przesympatycznej i wspaniałej  Sue uważamy ten wyjazd za najlepszy w naszym życiu. Profesjonalizm, zaangażowanie i sprawność w działaniu. Trzy różnorodne i bardzo ciekawe dni, wiele wspaniałych miejsc i ciekawych historii. Sue i Jacek świetnie znają się na tym co robią dlatego każda wyprawa to czysta przyjemność. Mieliśmy także okazję skorzystać z wyjazdu do Kambodży gdzie również wszystko było zorganizowane z mistrzowską precyzją. Polecam każdemu w 100% :) Sue i Jacku dziękujemy bardzo i pozdrawiamy serdecznie!!!

2013-06-19

Konrad : Pozytywnie o Pandanus

:)

Bardzo poważnie POLECAM !!!!

Wraz z grupą przyjaciół spędziłem  w Bangkoku drugi tydzień maja 2013 r.

Wybór biura Pandanus był wydaje się najlepszym z mozliwych. Jacek i Sue to bezwzględni profesjonaliści.

Choć nie poznaliśmy Jacka bezpośrdenio, to stale czuliśmy efekty jego pracy. Nieocneiona była jego aktywność przy organizacji naszego pobytu - rezerwacja hotelu - przyzwoitego i niedrogiego w centrum miasta, transfer z lotniska, stały kotakt telefoniczny.

Natomiast Sue to kapitalna przewodniczka. Jest Tajką, ale świetnie mówi po polsku. Dzięki niej poznaliśmy Bangkok nie tylko od strony  historycznej, ale także obyczajowej.

Jej ogromna wiedza była bardzo istotna dla mnie jako architekta.  

Dodatkowo nauczyła nas, gdzie jeść, co zobaczyć samemu, jak się poruszać po tym wielkim mieście. Czas spędzony z nią, to była wielka przyjemność.

Z pełną odpowiedzialnością polecam to biuro. Na pewno będziecie zadowoleni  i zapragniecie wrócić w te strony.

Sue i Jacku - Pozdrawiam Was serdecznie, a jeżeli będę jeszcze jechał do Thailandii, to na pewno się do Was odezwę. Pozostańmy w kontakcie:)

2013-06-19

Ania i Krzysztof : Niezapomniane chwile w Bangkoku

Polecamy !!!!

Spędziliśmy w Bangkoku pierwszy tydzień grudnia 2012 r., a potem odwiedziliśmy znajomych na południu Tajlandii. Było cudownie, choć obawialiśmy się tej podróży, gdyż pierwszy raz nie korzystaliśmy z oferty biura w kraju lecz sami zaplanoawaliśmy ten wyjazd. Wybór biura Pandanus był strzałem w dziesiątkę. Jacek i Sue to profesjonaliści. Choć nie poznaliśmy Jacka, to czuliśmy jego stałą opiekę (rezerwacja hotelu - przyzwoitego i niedrogiego w centrum miasta, transwer z lotniska, stały kotakt telefoniczny). Natomiast Sue to nieoceniona przewodniczka. Jest Tajką, ale świetnie mówi po polsku. Dzięki niej poznaliśmy Bangkok nie tylko od strony architektonicznej i historycznej, ale także obyczajowej. Nauczyła nas, gdzie jeść, co zobaczyć samemu, jak się poruszać po tym wielkim mieście. Czas spędzony z nią, to była wielka przyjemność. Z całego serca polecamy to biuro. Na pewno będzicie zadowoleni  i zapragniecie wrócić w te strony.

Sue i Jacku - Pozdrawiamy Was serdecznie, a jeśli wybierzemy  się kiedyś jeszcze do Tajlandii, to na pewno się do Was odezwiemy.

2013-06-19

Piotr : Rodzina Pałasz

Przeurocza podróż. Świetnie zorganizowana. Znakomite towarzystwo Sue i jej brata. Moje dzieci, a mam ich czórkę były zachwycone egoztyką miejsc które odwiedzilismy.

Polecamy z serca biuro Jacka i Sue. Pełen profesjonalizm.

Pewnie kiedyś to powtórzę!

 

2013-06-19

Joanna

Przebywaliśmy w Tajlandii w okresie świąt i Sylwestra 2012/2013. Jacek  zajął  się logistyką całego naszego pobytu tj. transfery, rezerwacja hoteli itp. Sue towarzyszyła nam w wybranych przez nas wycieczkach służac swoją znajomością miejsca, zwyczajów. Wykazuje bardzo elastyczne podejście do przebiegu wycieczek, istniej możliwość zmiany atrakcji w trakcie wycieczek.

Serdecznie polecam korzystanie z usług biuraPAndanus. Jeśli zdecydujemy się nas dalsze zwiedzanie tego zakątka świata, wówczas na pewno w towarzystwie Jacka i Sue.

 

2013-06-19

Ewa i SŁawek : Pełen profesjonalizm

Świetna organizacja, super kontakt, pełen profesjonalizm!!! Zobaczyliśmy Bangkok jeżeli mogę sie tak wyrazić "akustyczne" to znaczy niemalże indywidualnie i oczami TAja;) zwiedzalismy z SUe, która zawsze była punktualna i cierpliwa. Opowiadała z pasją ale tez prawdziwie. Mieliśmy przez chwile obraz prawdziwej Tajlandii kolorowej i pięknej ale tez rzeczywistej bez lania wody i idealizowania rzeczywistości. Ta firma to gwarancja przyzwoitości i świetnej organizacji. POLECAMY!!!!!!!

2013-06-18

Kasia i Michal : super

Super spedzony czas w Bangkoku. Sami nie zobaczylibysmy tyle co z Sue i Ann . Oprocz tego fajnie sie bawilismy z innymi uczestnikami wycieczki. Polecilismy Was juz naszy znajomym. Pozdrawiamy i jesli wrocimy to na pewno uderzamy do was o to czego jeszcze nie zwiedzilismy. Kasia i Michal
2013-06-18

2013-06-18

Zbyszek : Wanda i Zbyszek

REWELACJA !!!!

Wszyscy, którzy chcą zobaczyć Bangkok oczami Taja a nie grupowych marszy z wycieczką polecam gorąco  Sue. Ta dziewczyna mówi po polsku, zna Bangkok jak żaden przewodnik biur podróży i zaprowadzi Was tam gdzie  nie będziecie mieli okazji być z nikim innym.Naprawdę- Sue za swej strony dała z siebie więcej niż było to opisane w naszych oczekiwaniach . Byliśmy dzięki Niej w miejscach wcześniej nie widzianych- a byłem w Bangkoku już  trzeci raz. Minusy? Brak. Naprawdę. Polecam jeszcze raz. Na pewno się nie zawiedziecie  i będziecie miło wspominać czas razem spędzony z Sue.

Sue i Jacku- Pozdrawiamy Was serdecznie i pewnie do zobaczenia w Tajlandii już niebawem

2013-06-18

Andrzej Jacek : przygoda w Bangkoku

Bardzo dobra firma turystyczna. Mila i profesjonalna obsluga przewodnikow w jezyku polskim. Sue tworzy niepowtarzalna atmosfere poznawania Tajlandii, zaraza usmiechem i pogoda ducha!Gdyby wszyscy przewodnicy byli tak pozytywnie nastawieni do zycia i usmiechnieci to kazdy z nas przebywalby na permanentnym urlopie .Polecamy goraco i zapraszamy do Tajlandii,naprawde warto!!!!!

2013-06-16

ZByszek : 2 dni w Tajlandii

Zdecydowaliśmy się na polskojęzycznego przewodnika po Bangkoku i Sue to była dobra decyzja. Dysponowaliśmy zaledwie 3 dniami na zapoznanie się z Tajlandią. Oczywiście nie jest to możliwe w tak krótkim czasie, jednak nasza przewodniczka doskonale sobie z tym wyzwaniem poradziła. Dobra organizacja, punktualność i wiedza Tajki robi wrażenie. pozdrawiamy Sue i na pewno tu wróciły.

2013-06-15

Basia i Szymon Kętrzyn : Szybki objazd Bangkoku

Nasze zwiedzanie Bankoku odbyło się w miłej i bardzo sympatycznej atmosferze dzięki najlepszej, polskiej przewodniczce w Tajlandii;) Jak również sam program dopasowano do naszych oczekiwań w 100%.

Bardzo gorąco polecamy i bardzo dziękujemy Sue;)!!!!!!!!!!!!      Cool

2013-06-03

Aga,Kasia,Wojtek i Irek : spotkanie z Sue

Spędziliśmy uroczy dzień z Sue. Pokazała nam różne oblicza Bangkoku. Jesteśmy zachwyceni i polecamy wszystkim!

2013-05-26

Andrzej : Trzy dni z Sue

W Bangkoku byłem wiele razy. Kilka razy korzystałem z opieki różnych przewodników, ale tak miłej i profesjonalnej opieki jaką sprawowała nad nami Sue nikt do tej pory mi nie zaoferował. Było nas sporo osób a mimo tego Sue umiała znaleźć kontakt ze wszystkimi i każdego z nas zainteresować swoimi opowieściami. Świetna znajomość języka polskiego i Polaków jaką prezentuje Sue jest dodatkowym walorem oferowanej usługi. Nigdy, od żadnego przewodnika po Tajlandii nie dowiedziałem się tylu ciekawostek. Sue i Jacek nie są naciągaczami (jak większość przewodników) i dlatego w ich ofercie nie znajdziecie odwiedzania "factory" czy "duty free shop". Przestrzegam przed tym. W rzeczywistości jest to strata czasu i prowizja dla tych, którzy Was tam zaciągną. Jeśli więc komuś się wydaje, że oferta Pandanusa jest nieco droższa w jakimś elemencie od konkurecji to zwróćcie na ten element uwagę. W zamian otrzymaliśmy bardzo ciekawy a zarazem elastyczny program wycieczek dopasowany do naszych oczekiwań. Polecam serdecznie wszystkim, którzy wybierają się do Bangkoku współpracę z Pandanusem. Przy kolejnej wizycie w Bangkoku z pewnością zwrócę się do Sue i Jacka z prośbą o opiekę.

2013-05-25

Alina i Wojtek : ocena wycieczki po Bangkoku

Mila i sympatyczna atmosfera do zwiedzania tego sporego miasta.Dobre rozwiazania logistyczne i sporo uwag praktycznych udzielanych przez Sue i Jacka.Polecamy !

2013-04-29

agnieszka i krzysztof olsztyn : bangkok kwiecień 2013

Wycieczka z przewodniczką Sue po zakątkach Bangkoku była wyborem trafionym w dziesiątkę. Super sprawnie, barwnie i wygodnie a przede wszystkim z dużą ilością nowych wiadomości, których nie da rady znależć w przewodnikach. Polecamy każdemu.Agnieszka i Krzysiek z Olsztyna 28 kwiecień 2013r.

Ps. jutro czeka nas wycieczka do Kambodźy także z Pandanus! Jesteśmy ciekawi jak będzie....

2013-04-28

Lucyna Brigitte Wieslaw Roman : Wycieczki po Bangkoku

Wieslaw Brigitte  Roman i Lucyna bardo chcemy podziekowac Su za fajna i ciekawa wycieczke .Su pomasala nam Tajlandie w taki sposob ktory My napewno bysmy nie zobaczyli .Su jest przesympatyczna dziewczyna ktora potrafi zorganizowac wycieczki mielismy az cztery ,Su bardo dziekujemy.

2013-04-26

Sławomir : Bangkok i okolice

Sue i Jacek, przemile małżeństwo, spełnili moje oczekiwania jako turysty w każdym calu. Nie wyobrażam sobie następnych pobytow w tym regionie bez ich współpracy, wiedzy, profesjonalizmu i sympatii.

2013-04-23

Marzena i Gerhard : jeden z dzień z Jackiem

Na wspolnej wycieczce z Sue i Jackiem spedzilismy (niestety) tylko 1 dzien. Ale byl to dzien pelen wrazen. Sama wycieczka super zorganizowana, pragram zostal ulozony wg naszego zyczenia. I wtedy wlasnie postanowilismy, ze do Tajlandii w nie dlugim czasie wrocimy. I wracamy, i mamy nadzieje na ponowne spotkanie 
2013-04-17

Teresa : Wspaniała Tajlandia z Sue i Jackiem

Polecam cudowny czas, spedzony z Pandanus! Jacek - swietny organizator! Sue - urocza, wyjatkowa osoba, opowie o niesamowitej historii Tajlandii!
2013-04-02

Barbara : 3 dni z Sue i Jackiem

Bangkok, okolice, rzeka Kwai. Dla nas - wspaniały czas. Choć trwało to tylko 3 dni, wspominamy do dnia dzisiejszego. Sue i Jacek zorganizowali całość wycieczki wspaniale. Świetna z nich para. Sue szczególnie, przemiła, dowcipna, w świetnym stylu opowiadała historię, pokazywała współczesność. Jacek podobnie. Szkoda, że wycieczka trwała tak krótko. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócimy. Wszystkim planującym zwiedzanie Tajlandii serdecznie polecam usługi Sue i Jacka. A polecam w imieniu 8 osobowej ekipy : Renaty, Elżbiety, Beaty, Michała, Mirka, Norberta (z gipsemLaughing), Ryszarda.

Bardzo Wam dziękujemy za wspaniałą, niezapomnianą wycieczkę i pozdrawamy serdecznie

Barbara

2013-03-21

Michał Litwin : 4 dni z Sue i Anną

Odbyliśmy w sumie 4 wycieczki, 2 z Anną Tajka uczącą się polskiego i 2 z Sue. Program różnorodny i ciekawy, bardzo dobra organizacja. Przewodnicy kompetentni i bardzo sympatyczni. Dziękuję w imieniu całej naszej grupy!
2013-03-21

Ewa I Stanisław : Tajlandia od 20.02.2013

Dzięki pomocy Sue i Jacka zrealizowaliśmy bardzo ciekawie 2 tygodnie w Tajlandii. Tydzień zwiedzania i tydzień wypoczynku dzieki profesjonalnej organizacji Sue i Jacka spełniły nasze oczekiwania a bardzo miłe i przyjazne podejście ich dopełniły nasze uczucie pełnej satysfakcji z pobytu w Tajlandii. Przygodę z Pandanus Travel polecamy wszystkim którzy pragną zrealizować swój indywidualny program pobytu i być bardziej swobodnym w okresie swoich wakacji.

Ewa i Stanisław

 

     

2013-03-08

Marzena : Niezapomniane 2 dni w Bankoku

Przez 2 dni w lutym 2013 zwiedzaliśmy Bangkok z naszą 10 letnią córką w towarzystwie Sue.

Chcemy bardzo gorąco podziekować za profesjonalizm, doskonałą organizację  - wszystko dopięte na ostatni guzik, ciekawy program i miłą atmosferę. Wycieczka była bardzo interesująca, obejmowała najważniejsze miejsca w mieście i różnorodna. Byliśmy w zapierających dech świątyniach, pałacu królewskim, pływaliśmy po kanałach, oglądaliśmy targi i chińską dzielnicę oraz dużo dużo wiecej, a to wszystko w przemiłym towarzystwie Sue i tylko w 2 dni.

Sedecznie pozdrawiamy. Jeśli wrócimy kiedyś do Tajlandii to na pewno skorzystamy z usług Pandanus.

2013-03-02

Monika : Przewodniczki Pandanusa

Chcialam podziekowac przewodnikom Pandanusa za zorgannizowanie wycieczek po Bangkoku

zobaczylismy z dziewczynami Bankok Swiatynie oraz wodny targ,wszystko bylo zorganozowane profesjonalnie

obie panie panie byly niezwykle punktualne wykazay sie rowniez duzym poczuciem humoru. Jedna dopiero uczy sie polskiego ale idzie jej to bardzo dobrze,dziewczyny posiadaja duza wiedze i potrafia odpowiednio ja sprzedac jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrowienia

Monika Pawel i AdrianCool

2012-12-08

Grupa Legionowo : Wielkie dzieki

Już w domu, ale myślami dalej w Bangkoku. Dziekujemy za super organizację i serdecznie polecamy wszystkim niedowiarkom i wiedzącym lepiej gdzie kupić wycieczki Smile. Jeżeli Wietnam wejdzie do oferty to pewnie na następny Sylwester znów się spotykamy. Pozdrawiamy serdecznie. Legionowo

2013-01-15

Agnieszka, Piotr z rodzina : Tajlandia z Wami

Dzień dobry,

Trzy dni temu wr
óciliśmy do domu , ale nadal jesteśmy pod wrażeniem piękna Tajlandii. Mnie śnią się skośnoocy ludzie, tamtejsze krajobrazy i kolory. Częstujemy naszych gości potrawami przygotowanymi według tajskich przepisów. Chętniej u

2013-01-12

Gosia i Andrzej : Wspomnienia

 

 

Gorace pozdrowienia z calkiem cieplej jak na pore roku Polski oraz wszystkiego dobrego w 2013. Wertujac zdjecia wracamy wlasnie wspomnieniami i odkrywamy Tajlandie z Kamboda na nowo. Dzieki za zorganizowanie pelnego emocji wyjazdu. Szczegolnie w naszej pamieci pozostana: niesamowita i tajemnicza Kambodza, uroczy hotelik i milo spedzony wieczor na rzece Kwai, Ayutthaya, urzekajaca polnoc (udalo sie nam dotrzec do granicy z Birma i Laosem z czego jestesmy bardzo zadowoleni, swiatynia w Chang Rai robi niesamowite wrazenie) i o czym chyba nie musze pisac oczywiscie kac Bangkok (DZIEKI WAM :)). Gorace podziekowania dla Sue, ktora z niesamowitym wdziekiem uczyla sie "poprawnej polszcyzny" dostarczajac nam tym samym wiele radosci.

2013-01-12

Monika : Tajlandia czerwiec 2012

Do Tajlandii wybraliśmy się siedmioosobowa grupą. Z jednej strony chcieliśmy aby wyjazd miał dobry standard hotelowo- transportowy, z drugiej jednak marzyło nam się aby utrzymał charakter wyprawy. Powierzenie organizacji tego przedsięwzięcia Sue i Jackowi zaowocowało takim właśnie rezultatem, otrzymaliśmy znakomity balans relaksu i przygody.

Dzięki znajomości miejscowych realiów przez organizatorów mogliśmy cieszyć się urodą i egzotyką Tajlandii  bez zbędnych zakłóceń:

- bardzo istotna była płynna komunikacja: klimatyzowany, wygodny bus zawoził nas i odbierał spod bram wejściowych rozmaitych atrakcji  w samym Bangkoku i w trakcie naszej podróży na południe (również w Kambodży) – w tym klimacie organizowanie transportu byłoby kłopotliwe tak pod względem czasowym  jak i  finansowym, ze względu na dużą niechęć włączania taksometrów przez taksówkarzy i ich specjalne taryfy dla turystów;

- w ramach wybranej przez nas klasy hoteli dostaliśmy te wcześniej już sprawdzone;

- znaczną część pobytu towarzyszyła nam Sue dzieląc się swoją wiedzą o historii i zwyczajach kraju , jego atrakcjach, ‘poza przewodnikowych’ lokalnych ciekawostkach i kolorycie. Sue pokazała nam również jak bezpiecznie rozkoszować się fantastycznymi smakami tajskiej, ulicznej gastronomi.  Poznawaliśmy pod jej okiem egzotyczne owoce i  potrawy (m.in. smak i zapach dwuletnich jaj!);

Należy podkreślić, że poza powyższym, szczególna wartość obecności Sue wynikała również z tego, że będąc ciepłą, otwartą, pełną humoru osobą  w naturalny sposób wtopiła się w naszą grupę i była po prostu wspaniałym kompanem podróży.

 Wszystkim naszym znajomym polecamy powierzenie organizacji wyjazdu do Tajlandii Pandanusowi: elastycznie i indywidualnie podchodzi do organizowania wyjazdów, po przejrzeniu oferty dużych biur typu Tui możemy stwierdzić, że jest również konkurencyjny cenowo.  

Swego czasu podejmując decyzję o wakacjach w Tajlandii zapoznałam się z opiniami o Pandanusie na firmowych stronach internetowych. Były tak pozytywne, że wydały mi się wręcz niewiarygodne, wyglądały na autopromocję. Cieszę się Sue i Jacku, że z czystym sumieniem mogę rekomendować Wasze usługi! Dziękujemy raz jeszcze i mamy nadzieję na ponowne spotkanie w Tajlandii!

2012-12-26

Gosia i Robert : Dwa tygodnie w Tajlandi

Na przełomie listopada i grudnia spędziliśmy z Jackiem i Sue kilka ciekawych dni na zwiedzaniu Bangkoku i bliższych i dalszych zakątków Tajlandiii organizacja i profesjonalizm tych ludzi oraz poczucie humoru otwartość i znajomość rzeczy jest godna polecenia(Tajlandia tylko z Jackiem i Sue)potrafią dla każdego dopasować program i go zrealizowac(także rezerwacje hoteli i przeloty załatwiają bez zarzutu).                                                                                       Gosia i Robert 

2012-12-17

Wiesiek : Bangkok listopad 2012

Witam Panie Jacku ,
tu Wiesiek z grupy krakowskiej.W sobotę wróciliśmy do kraju. Uff , nareszcie w domu ( 30 dni w Azji ). Z jeden strony się cieszymy , że dom , ale z drugiej strony już tęsknimy za Tajlandią ,Ko Lanta ,nurkami i lenistwem.....
Ale wracając do listu ,chciałem bardzo ale to bardzo podziękować za organizacje transferów lotniskowych i profesjonalną opiekę Pana pilotki oraz przewodnika w Bangkoku. Było nam bardzo miło poznać obie Panie i spędzić fajny czas w Bangkoku. Bardzo proszę o przekazanie pozdrowień.
Dziękuję jeszcze raz za opiekę i zapewniam ,że skorzystamy z usług Pana biura w przyszłym roku oraz będziemy polecać Pandanus Travel wszystkim znajomym i "obcym".
Przy okazji składamy życzenia Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia , dużo radości i wspaniałego Nowego Roku 2013 .

pozdrawiam
Wiesiek z Krakowa

2012-12-03

Tomek : Tomek z Rodziną

  Troche czasu minęło od wakacji ale nie zapomnielismy o tym wspaniałym kraju.Bylismy w sumie na własną rękę na południu ale wyskoczylismy na pare dni do Bangkoku i na 2 dni Kwai. Zastanawialismy sie czy bedzie nam potrzebny ktos na te Fakultety,bo niby po co . Zdecydowalem ze zadzwonie z Krabi do Jacka i zapytam co i jak ? Teraz wiem ze nie żałuje bo w tak krotkim czasie bo 4 dni Bangkok + Kwai nie  zobaczylibysmy sami tego wszystkiego. Moze i nie tanio to nas wyszlo bo bylismy sami 2+1 ale przynajmniej szybko i bylem tam gdzie chcialem byc. Szkoda ze juz brakło czasu bo chcielismy jeszcze do Kambodzy,ale to juz kiedy indziej. Jak na nasze wymagania a w sumie troche podrózujemy to polecam kazdemu Jacka i Sue aby w miare wszystko w krótkim czasie zwiedzic. Jacek nam polecił np.Hotel Furama ktory polecam kazdemu. Nie wiem czy jest sens wiecej pisac bo tam trzeba po prosu BYĆ ! Pozdrawiamy Jacka ,Sue oraz fajną przewodniczkę Anię ktora szybko uczyła sie polskiego.

Tomek Kasia i Kuba

2012-11-17

Alicja : Prywatne zwiedzanie

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Tajlandii. Poznaliśmy podczas wycieczek z Sue i Jackiem jej prawdziwe oblicze. Dzięki organizacji  wycieczek Pandanus mogliśmy w sposób sprawny zwiedzić najciekawsze miejsca w Bangkoku i  okolice.  Logistyka na poziomie najwyższym! Polecamy także hotele w Bangkoku i na wyspach oferowane przez Pandanus - jest to sprawdzona oferta, a nie kupowanie kota w worku. Zdecydowanie zachwalamy też przedstawienie Siam Niramit.

Alicja i Mateusz

2012-11-05

Henia : Bangkok

W październiku odwiedziliśmy piękną Tajlandię. W Bangkoku korzystaliśmy z usług biura Pandanus i oczywiście przewodnictwa Sue. Wszystkim zainteresowanym zwiedzaniem Bangkoku polecamy ww. biuro, opiekę i zwiedzanie w towarzystwie przemiłej, kompetentnej Sue.

2012-11-04

Agnieszka, Artur i Antoni

Bardzo miło wspominamy nasz pobyt z Sue podczas pobytu w Tajlandii. Profesjonalna obsługa i miła atmosfera przed i podczas wycieczek. Indywidualny program i ciekawe informacje. Same superlatywy. Wszystkim, którzy pragną poznać Tajlandię w miły i przyjemny sposób polecam towarzystwo Sue!!!!!
2012-10-25

Tomasz

Chciałbym gorąco podziękować  Sue i Jackowi za profesjonalne przygotowanie pobytu w Bangkoku i Kambodży.

Spędziłem z moją rodziną i znajomymi (razem 11 osób ) wspaniałe chwile .

Wycieczka po Bangkoku była bardzo dobrze przygotowana ,poruszaliśmy się bardzo sprawnie , nie było problemów z  wprowadzaniem indywidualnych rozwiązań .

Ponieważ byliśmy też z młodszymi dziećmi (5 i 7 lat) język polski był bardzo pomocny. Zresztą byliśmy pod wrażeniem zasobu słów Sue i  podziwialiśmy Jej łatwość posługiwania się naszym językiem.   Sue nawiązała bardzo bliski kontakt z naszymi dziećmi, które do dziś mile wspominają czas z Nią spędzony.

My natomiast  wspominamy bardzo ciekawe opowieści z życia Tajów , których na pewno nie można znaleźć w przewodnikach.

Wyjazd do Kambodży  równie  dobrze przygotowany włącznie ze sprawnym przejściem przez granicę i opieką kambodżańskiego przewodnika.

Ogólnie fachowo, miło, w dobrym tempie.

Edyta i Tomasz  z dziećmi i znajomymi.

2012-10-23

Agnieszka Z z Rodziną : podwójna przyjemność

   Kilka tygodni temu wróciliśmy z Tajlandii. Zrealizowaliśmy nasze marzenia. Było super ciekawie,kolorowo, pachnąco i bezpiecznie.Piszę tą opinię, ponieważ korzystałam z podobnych przez wyborem biura podróży w Tajlandii. Mogę z czystym sercem polecić Pandanus, Sue i Jacka. Pomogli nam na etapie wyboru trasy wycieczki i na miejscu. Sue to nie tylko najlepszy, bo miejscowy, kompetentny i miły przewodnik. To także przyjaciel w podróży. Nam bardzo pomogla w czasie choroby córki tam na miejscu. To prawda, że oboje z Jackiem robią więcej niż muszą, a to jest bezcenne. Mam nadzieje wrócić pod ich opiekę w niedługim czasie. Dziękujemy!

Agnieszka Z. z Piotrem i córkami

 

 

Dziekujemy

Agnieska

2012-10-21

Asia i Jacek : Tajlandia i Kambodża

Pandanus“ – Firma godna polecenia !!!!!!

JacekSzef – świetny organizator, miły - komunikatywny młody człowiek......., szkoda jednak, że poświęca stosunkowo mało czasu swoim klientom na miejscu w Bangkoku.......

Sue – jego śliczna małżonka – wspaniała, pomocna, bardzo punktualna i obdarzona dużą wiedzą o historii Tajlandii przewodniczka „całą gębą” !!!!! Pokazała nam Tajlandię ze wszystkich możliwych stron. Z jednej strony „bogactwo i przepych ,  a z drugiej szarych jej mieszkańców i ich codzienne życie no i co należy podkreślić – kapitalne jedzenie.....  Wspaniały kierowca małego eleganckiego „busika” Poth- woził nas wszedzie szybko, pewnie i co najważniejsze bezpiecznie – miły uczynny  i jakże cichutki chłopak !!!

Nie wolno zapomnieć o przewodniku – partnerze Pandanusa w Kambodży – Phironie. Przeżył tragedię swojego Narodu – i to jeszcze nie tak dawno – jest wspaniałym przewodnikiem, uczynnym, bardzo życzliwym i inteligentnym człowiekiem posiadającym dużą wiedzę. Angkor między innymi dzięki niemu zrobił na nas ogromne wrażenie.....

My – 4-osobowa grupa osób – prawie emerytów – przeżyliśmy tam nasz urlop w sposób niezapomniany....

Reasumując – pokochaliśmy ten zakątek Azji, to wspaniałe „żarełko”, wspaniałych ludzi, nieoczekiwanie bardzo przyzwoite hotele z ich miłą obsługą i na pewno dzięki Pandanusowi jeszcze tam zawitamy....

Dziękujemy Wam za wspaniałą przygodę i serdecznie pozdrawiamy !!!

Asia i Jacek

2012-10-19

Nina i Jurek : Piękne wakacje -2012

Spędziliśmy piękne trzy tygodnie w Tajlandii i Kambodży.Gorąco polecamy biuro Pandanus. .Uczciwośc ,rzetelnośc, punktualnośc.Wszystko super!!! Sue z Jackiem wyjątkowi.Niezapomniane wakacje. DZIĘKUJEMY.Nina i Jurek 

2012-10-17

Malgorzata : Bangkok

13.08.2012 razem z firma Pandamus a konkretnie z Sue zwiedzalismy stolice Tajlandii. Bylismy 6 osobowa grupa doroslych osob. Punktualnie zostalismy oderbrani z naszego hotelu i punkt po punkcie wg. programu zwiedzalismy Bangkok. Spedzilismy piekny dzien, zobaczylismy najwazniejsze zabytki stolicy i bylo wesolo dzieki bardzo dobrej znajomosci polskiego przez nasza przewodniczke Sue. Bardzo dziekujemy.

Malgorzata,Iwona, Aneta, Mariusz, Wojtek i Daniel

2012-10-16

Danka i Rysiek : Bangkok w sierpniu 2012 z Sue

W miesiącu sierpniu 2012 roku korzystaliśmy z usług przewodnickich firmy Pandanus. Naszą przewodniczką po Bangkoku była Sue. Spędziliśmy wspólnie bardzo miłe chwile, które do dzisiaj chętnie wspominamy. Poznaliśmy dzięki Sue Bangkok z różnych ciekawych stron, zwiedzając wszystkie  najważniejsze atrakcje Bangkoku a także zaglądając do miejsc  gdzie często sami byśmy nie zajrzeli np. na targ kwiatów. Bardzo interesujący dla nas był komentarz osoby znakomicie znającej swój kraj i bardzo dobrze mówiącej po polsku. Pozwoliło to nam spojrzeć na Tajlandię nie tylko oczami turysty - cudzoziemca  i dostrzec  piękno tego kraju w zupełnie inny sposób. Dziękujemy Ci  Sue. Jesteś wspaniałym ambasadorem swojej ojczyzny.

Danuta i Ryszard Wasielewscy z Tarnowskich Gór

2012-10-16

Halina i Andrzej : Wrażenia z wycieczek z Sue

Gorąco polecamy PANDANUS czyli wyprawy z Sue. Sue jest znakomitym przewodnikiem, wrażliwa, nienachalna, przede wszystkim inteligentna. Świetnie czuje zarówno polskie klimaty, jak i nastroje i wszystko to dopasowuje do tajskiego otoczenia.

Halina i Andrzej z Wrocławia

2012-10-14

Agnieszka : Podziękowania

Zwiedzanie Bangkoku z Sue wspominamy wspaniale

Niezwykle miła i sympatyczna,starała się opowiedzieć nam bardzo dużo.Szczególnie ciekawie było dowiedzieć się o życiu w Tajlandii z ust jej rodowitej mieszkanki.Sue gratulujemy znakomitego języka polskiego,często używania słów trudnych,potocznych,których można używać znając tylko ich odpowiedni aspekt.Mamy nadzieję,że nie zamęczylišmy Sue naszymi pytaniami

Serdecznie Cię pozdrawiamy Sue.

dziękujemy za doskonałą organizację

Polecamy wszystkim,mam nadzieję, że jeszcze kiedyś do zobaczenia

 

Agnieszka z Gdańska

2012-10-14

Agnieszka Z : Tajlandia z Wami

Dzień dobry,

Trzy dni temu wr
óciliśmy do domu , ale nadal jesteśmy pod wrażeniem piękna Tajlandii. Mnie śnią się skośnoocy ludzie, tamtejsze krajobrazy i kolory. Częstujemy naszych gości potrawami przygotowanymi według tajskich przepisów. Chętniej u

2012-09-15

Hania z rodziną i przyjaciółmi : Po powrocie

 

Minęło kilka tygodnie od naszego powrotu, zebraliśmy wszystkie zdjęcia (jakieś 6 tysiecy) i wreszcie mozna spokojnie  napisać. Trudno dodać coś odkrywczego, coś nowego,  bo inni zrobili to przed nami.  Oprócz tego, ze wszystko było na czas (ba! przed czasem!), tak jak się umawialiśmy, nie musieliśmy się o nic martwić i zobaczyliśmy mnóstwo rzeczy w krótkim czasie, nie do przecenienia była Sue - jako przewodnik, ale przede wszystkim świetna, dowcipna, bezpośrednia kobieta. Bardzo nam sie podobało, ze nie pokazywała nam tylko pałacow i świątyń, ale też i tę biedniejszą, zwykłą Tajlandię. Dzięki jej informacjom jedlismy wszystko (i wiedzielismy, co jemy) w jak najmniej wyszukanych miejscach, a apetyt i fakt, ze wyjadaliśmy wszystko do końca, czesto palcami, wzbudzal powszechną sympatię.  Nasza córka trafnie ujęła  pomoc Sue i Jacka: "Wiem, ze to biuro turystyczne, wiem, że płacimy za uslugę, ale nigdy jeszcze nie czułam się na wyjeździe tak "zaopiekowana". To nie jest kwestia uprzejmosci ani zawodowego bycia milym. Zapewniono nam komfort wypoczynku, czerpania maksimum przyjemnosci z pobytu i beztroskę na dlugo wyczekiwanym urlopie. I jeszcze ciekawostka: Pandanus ma tak dobre opinie na różnych forach, że Jacek jest posądzany o kryptoreklamę - niektórzy sądzą, że to on jest autorem pozytywnych wpisów :D

2012-09-10

Gabriel : Spóźnialscy

Troche czasu minęło od momentu naszego spotkania z Sue w Bangkoku, ale juz najwyższy czas spochwalić Pandanusa za organizację naszego pobytu w Bangkoku. Sue zajęła się naszą grupą w bardzo profesjonalny i przyjacielski sposób. Pokazała nam to co najpiekniejsze i najciekawsze biorąc pod uwagę nasz ograniczony czas(tylko 2 dni). Bardzo dziękujemy za za pokazanie nam piękna Bangkoku, jak również jego lokalnego kolorytu. Mamy nadzieję, że jeszcze się kiedyś spotkamy. Pozdrawiamy.

Gabriel, Kasia, Renata, Piotr, Gosia, Artur, Łukasz i Damian.

 

2012-08-03

Iza i Grzegorz : spóźnione podziękowania

Kilka miesięcy temu spędziliśmy wspaniały tydzień z  Sue i Jackiem. Jeżeli czegoś żałujemy to tylko tych kilku dni drugiego tygodnia spędzonego bez nich. Chociaż i wtedy zwiedzalismy najbliżesze okolice zgodnie z  propozycjami Jacka i nie zawiedliśmy się.  Całość zorganizowana profesjonalnie i z dużym wyczuciem potrzeb, jak ładnie określają Sue i Jacek, "gości". Czuliśmy się faktycznie jak w odwiedzinach u dobrych  znajomych gdzie gospodarze dobrze wiedzą co chcemy zobaczyć i o wszystkim za nas myślą.

Na pewno wrócimy do Tajlandii  i nie tylko. Jeszcze tyle miejsc do zwiedzeniana połnocy i południu. A Laos a Malezja? I na pewno nie z naszymi biurami podróży. Potrzebne" tylko" pieniądze i terminy urlopów, o resztę z pewnością zadbają Sue i Jacek

2012-07-29

Basia i Mateusz : Tajlandia z Sue i Jackiem

Spędziliśmy trzy cudowne tygodnie w Tajlandii w kwietniu 2012. Jacek i Sue to wspaniałe małżeństwo, które dzięki swojemu zaangażowaniu i pozytywnemu podejściu do życia sprawili, iż trzytygodniowe zwiedzanie i wypoczywanie w Tajlandii było najlepszą przygodą w naszym życiu. Jeżeli planujecie odwiedzić Tajlandie to koniecznie przy współpracy z biurem Pandamus! 

Czekamy na odwiedziny w Zakopanem!

Pozdrawiamy Basia i Mateusz

2012-06-29

Romana

Na przełomie lutego i marca 2012 roku spędziliśmy 3 tygodnie w Kambodży Tajlandii i Malezji. Przez 2 dnie w Bangkoku byliśmy z Sue na wycieczkach w Ayuttayi oraz na targu wodnym ,na farmie krokodyli i w Tajlandii w miniaturze . Wszyskie dni były wypełnione optymalnie. Sue ,która prowadziła nasze wycieczki jest miłą i ciepłą osbobą chętnie opowiadającą nie tylko o zwiedzanych atrakcjach ale także o codziennym życiu w Tajlandii. Miło wspominamy spędzony z nią czas i szczerze polecamy biuro Pandanus jako organizatora pobytu w Tajlandii.

2012-05-23

Ewa I Wojtek

Nasze wakacje w Azji Pln-Wsch? Wymarzony, dlugo planowany wyjazd... Wiele miejsc, wiele decyzji do podjecia... Kto pomocny? Oczywiscie Pandanus. Pandanus i tylko Pandanus. Kontakt rewelacyjny! Przemili ludzie i co najwazniejsze fachowcy w kazdym calu. Kolacze sie po glowie stary slogan pewnej firmy, a mianowicie: na czas, na miejsce, na pewno. To sformulowanie w pelni odzwierciedla charakter Pandanusa. Sue i Jacek to naprawde rewelacyjny duet ;) Turysta-klient firmy czuje sie jak gosc... doceniony, dopieszczony i w pelni usatysfakcjonowany ;)

2012-05-19

: Ewa i Maciek w Bangkoku

Na luzie, sympatycznie, ciekawie, zawsze bardzo punktualnie.  Sam kontakt z Sue jest przyjmnością. Potrafi nie tylko oprowadzić po Bangkoku ale przedewszsytkim opowiedać o życiu codziennym mieszkańców tego wielkiego miasta.

polecamy

Ewa i Maciek

2012-05-17

Ewa i Wojtek : bangkok

Jesteśmy żywym dowodem na to, że daleki, wielki, egzotyczny Bangkok można ciekawie i bezstresowo  zwiedzić nawet z małymi  dziećmi (5 i 7 lat). Jest tylko jeden warunek: Sue i Jacek. Mówią po polsku, są sympatyczni i profesjonalni. Świetnie dobrali program i tempo zwiedzania, wyczuwając nasze potrzeby. Godni polecenia. Żałujemy, że  tylko 2 dni w Bangkoku zorganizowaliśmy za ich pośrednictwem. Myślę, że wtedy uniknęlibyśmy zgiełku Phuketu. Ale wszystko jeszcze przed nami...... Ewa i Wojtek z dziećmi
2012-05-14

Grzegorz : Profesjonalnie

Dziekuje serdecznie za pomoc w organizacji pobytu naszej grupy.Wszystko przebieglo sprawnie i szczesliwie. Podkresle mila atmosfere i pozytywne podejscie.Napewno bedziemy jeszcze wspolpracowac.

Pozdrawiam

Grzegorz

2012-05-11

Ryszard : Grupa 8 osobowa - w tym nastolatki

Co najbardziej cenne, z czystym sumieniem potwierdzam reklamowy slogan Pandanusa ze strony internetowej "mniej obiecujemy, więcej robimy". Podczas całej wizyty byliśmy zaskakiwani tylko pozytywnie. Dziękujemy.

2012-05-10

dorota i piotr : wakacje w Tajlandii

W styczniu spędziliśmy wspaniałe wakacje w Tajlandii. To, że były wspaniałe w dużej mierze zawdzięczamy Sue i Jackowi z biura Pandamus. Zorganizowali nam kilka niezapomnianych wycieczek. Organizacja wycieczek perfekcyjna, wszystko dopięte "na ostatni guzik". Nie można również nie wspomnieć , że Sue i Jacek są bardzo sympatyczni, otwarci, przebywając z nimi kilka godzin ma się wrazenie, że się zna ich od lat. Na pewno jescze wrócimy do Tajlandii i z dużą przyjemnością spotkamy się z nimi ponownie. Pozdrawiamy Dorota i Piotr z Warszawy

2012-05-09

Beata : Nasze wakacje

Spędziliśmy nasz urlop w Tajlandii już drugi rok z rzędu.

Wszystko przebieglo fantastycznie, Pandanus spełnia wszystkie życzenia i prośby jednocześnie szalenie pomagając i załatwiając wszystko co tylko można.

Polecamy to biuro zawsze i wszystkim którzy wybierają się do Tajlandii.

Nie wykluczamy kolejnego przyjazdu żeby zobaczyć nowe miejsca w tym wspaniałym kraju, oczywiście znowu skorzystalibyśmy z pomocy Pandanusa.

Beata i Witold Strzelczyk

2012-05-08

Kasia : Bangkok i okolice 3 dni z SUE

Spędziliśmy 3 dni w Bangkoku i okolicach z Sue w lutym 2012. Sue to najwspanialszy przewodnik, opiekun, koleżanka jaką mieliśmy okazję poznać podczas podróży w różne zakątki świata. Wszytskie świadczenia były przygotowane i zrealizowane perfekcyjnie. Mieliśmy szansę i okazję dowiedzieć się i poznać rzeczy o których zwykły przewodnik z Polski, Anglii czy Niemiec nie ma pojęcia.

Sue i Jacek - dziękujemy i na pewno wrócimy do Tajlandii - z prośbą do Was o organizację naszych kolejnych wakacji.

Kasia

2012-05-07

Małgorzata : Andrzej i Małgorzata

  Pierwszy raz wybraliśmy się na wycieczkę gdzie wszystko było organizowane poprzez  maile i telefon nie widząc człowieka … Czy się bałam - tak owszem zwłaszcza jak trzeba było przelać ciężko zarobione pieniądze „gdzieś tam …”  - jeśli czytacie tą opinię to na pewno prześwietlacie firmę Jacka i Sue i ze szczerego serduszka polecam i nie macie się czego bać im można zaufać. Wszystko było OK, od momentu przylotu na lotnisko w Bangkoku czuliśmy się ważni, można powiedzieć prowadzeni za rączkę, wszelkie transfery, hotele zarezerwowane a my byliśmy poinformowani co i jak i o której godzinie … jak chciałam - tak było … i te magiczne miejsca, które nam pokazała Sue w Tajlandii to chyba żadne biuro Wam nie zapewni …dlaczego jeszcze warto wybrać się z Jackiem i Sue bo to fantastyczni i ciepli ludzie, przegadaliśmy długie godziny i baaaardzo miło wspominam Tajlandię jak i tą dwójkę … dziękujemy jeszcze raz … było wspaniale   Małgorzta    
2012-05-07

Jolanta, Marek, Vanessa : wakacje w Tajlandii

Witamy,

dziękujemy Wam serdecznie za wspaniale zorganizowaną wycieczkę po Bangkoku. Byliśmy pod wielkim wrażeniem Waszej życzliwości i profesjonalizmu, szczególnie,że Jacek zorganizował nam wszystko bardzo spontanicznie bez wcześniejszych ustaleń , dzięki temu bez kłopotów dostaliśmy się z Koh Samui drogą morską i lądową do Bangkoku. Sue - fantastycznie było Cię poznać i usłyszeć o Twoim kraju tak ciekawe, egzotyczne dla nas historie. To było naprawdę fascynujące i niezapomniane przeżycie :-) Gorąco polecamy Was jako przewodników i organizatorów. Pełen profesjonalizm.

Pozdrawiamy serdecznie.
Jola, Vanessa i Marek
Słupsk

2012-05-05

Mariusz i Anita : Trzydniowa przygoda z Pandanusem

Genialnie i super zorganisowana wycieczka. Wszelkie nasze zyczenia i marzenia wlacznie z nieplanowanym piwem, byly spelnione z usmiechem na ustach.

Caly pobyt z Sue i Jackiem wspominamy bardzo milo. Kompetentnosc Wasza bardzo nam zaimponowala, szczegolnie w takim goracym klimacie.

Dziekujemy serdecznie za mile, edukacyjne na wysokim poziomie spedzone chwile. Wszystkim opowiadamy jak nas rozpiesciliscie i na pewno wielu naszych sluchaczy Was odwiedzi.

W kazdym razie wszystkim czytajacym ta opinie radzimy sie oddac w profesjonalne rece Sue i Jacka.

W razie pytan stoimy wszystkim do dydpozyci pod emailem.

W Tailandii jest tyle pieknych miejsc, ze na pewno sie w krotce zobaczymy, chociazby zeby sprawdzic te slawne juz sprawozdania z wycieczek do Kambodschy i tego sensacyjnego przekraczania granicy z Tailandia.  Trzymajcie sie i do pozniej!

Anita i Mariusz  / Tailandia Kwiecien 2012

 

2012-05-05

ANIA I JAREK : NIEZWYKŁA PRZYGODA

Są miejsca na świecie, które oczarowuja mniej lub bardziej. takie które odwiedza sie raz i te do których chce sie wracac:) Przyroda , zabytki i ludzie...-ci dzieki którym poznawanie i odkrywanie nowych, nieznanych zakątków staje sie dziecinnie proste i mega przyjemne. Ludzie dla których "turysta" nie jest tylko źródłem dochodu, ale przede wszystkim jednostka, która nalezy traktowac indywidualnie i z wielkim szacunkiem.

Sue i Jacku- wielkie dzieki za tych kilka wspólnie spędzonych dni, za profesjonalizm i zaangazowanie i wspomnienia, które nakręcaja nas mega pozytywnie. Pozostało jeszcze tyle do zobaczenia, więc do nastepnego spotkania. Pozdrawiamy Ania i Jarek

2012-05-05

Kasia i Gracjan : BANGKOK z Sue

WITAMY SERDECZNIE

 JESTESCIE NIESAMOWICI, WASZE WYCIECZKI SPELNILY NASZE MARZENIA I NAPEWNO JESZCZE WAS ODWIEDZIMY, CHCIELIBYSMY BARDZO PODZIEKOWAC SUE ZA WSZYSTKIE INFORMACJE NA TEMAT MIEJSC GDZIE JESZCZE MOGLISMY SIE UDAC. SUE- JESTES MEGA PROFESJONALISTKA I CIESZYMY SIE , ZE CIE POZNALISMY , JAK ROWNIEZ TWOJEGO MEZA. BANGKOK TO JEDNO Z NAJPIEKNIEJSZYCH MIAST SWIATA , A TY TAK PIEKNIE NAM JE POKAZALAS, PRAWIE CODZIENNIE OGLADAMY TE ZDJECIA I JUZ NIE UMIEMY SIE DOCZEKAC,AZ W KONCU ZNOW SIE SPOTKAMY ( MOZE JUZ W WIEKSZYM GRONIE) DZIEKI WAM CZULISMY SIE PEWNIE W TYM WIELKIM MIESCIE, CHCIALABYM POLECIC KAZEMU BY CHOC RAZ W ZYCIU MOGL SIE TAM WYBRAC I ZWIEDZAC POD WASZA OPIEKA , NAWET TO CO PISZE NIE WYRAZI TEGO CO CZUJE PO TEJ WYCIECZCE, NAPEWNO ZALICZE JA DO NAJLEPSZYCH WAKACJI NASZEGO ZYCIA, GRACJAN SERDECZNIE WAS POZDRAWIA I DZIEKUJE ZA WSZYSTKO . SUE MAM NADZIEJE ZE JESZCZE SIE SPOTKAMY ...:*

CHCIELIBYSMY SERDECZNIE POZDROWIC ROWNIEZ JARKA I ANIE I PODZIEKOWAC , ZA TO ZE WESZLISMY NA SZCZYT :), BO PEWNIE BEZ ICH POMOCY NIGDY BYSMY TEGO NIE ZROBILI.

2012-05-03

Jola, Stasiek i Rafal : Bangkok w maju

Witamy.
Bardzo serdecznie dziekujemy za wycieczke. Czulismy sie jakbysmy zwiedzali niejako rodzinnie to wielkie miasto.
Dzieki za profesionalne pokazanie zabytkow Bangkoku, a przede wszystkim za przekazanie nam w zwyklej rozmowie tradycji, obyczajow i kultury Tajow. Na pewno goraco polecimy wasze uslugi wszystkim tym naszym znajomym, ktorzy wybieraja sie do Tajlandii. Serdecznie pozdrawiamy Jola, Stasiek i Rafal.
2012-05-03

Urszula : Podziękowania

Witamy serdecznie ! Minął przeszło miesiąc od naszego powrotu z Bangkoku.Jesteśmy pod wrażeniem tego pięknego i pełnego zabytków miasta.Spędziliśmy z Sue jeden ciekawy dzień (pełen profesjonalizm,fantastyczny program i niesamowite doświadczenie).Należą się też słowa podziękowania Jackowi,który natychmiastowo odpowiada na maile i jest ogromnie pomocny.

Gorąco polecamy ich usługi wszystkim wybierającym się do Tajlandii.

Pozdrowienia dla Sue i Jacka   Ula i Jacek Gdynia

2012-05-02

Kasia i zbyszek : 4 Dni Bangok Marzec 2012

Minal juz miesiac od naszego powrotu z Tailandi ale caly czas mile wspominamy spedzony tam czas.I napewno wrocimy tam jeszcze.Serdeczne pozdrowienia dla przemilej i zyczliwej Sue i oczywiscie podziekowania dla Jacka za szybki i profesionalny  kontakt mailowy.Bylismy bardzo zadowoleni naprawde warto miec na 1-2 Dni przewodnika po Bangoku i to w dodatku takiego jak Sue.Bedziemy was wszedzi polecac a jak bedziemy w Bangoku to napewno sie odezwiemy.Pozdrowienia z Düsseldorfu od kasi i zbyszka

2012-05-01