Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Robert, Gosia i Olivier : Bangokok w pigulce c.d.

... a, jeszcze wspolna fotka Smile

2012-04-30

Robert, Gosia i Olivierek : Bangkok w pigulce

W Miescie Aniolow tj. w Bankgoku bylismy jedynie przejazdem tj. pelne dwa dni. Od samego przyjazdu, juz na lotnisku, czulem sie z moja rodzina bardzo komfortowo i bezpiecznie, gdyz transfer do hotelu byl zoorganizowany wlasnie przez Biuro Panadus. Gdyby nie Jacek i Sue to ten krotki czas w tym miescie, bez ich pomocy nie mial by sensu. Skrupulatnie ulozony plan, dostosowany do wymagan najbardziej wybrednych klientow. Mimo, iz bylismy z 6-cio letnim synkiem, nic nie przeszkodzilo nam, aby w tak krotkim czasie zobaczyc najwazniejsze miejsca w Bangkoku i okolicach. Oprocz oczywiscie glownych Swiatyn na terenie krolewskim w samym sercu miasta oraz Targ Wodny, Tajlandia w miniaturze zrobila na nas ogromne wrazenie. Miedzy zwiedzaniem, najfajniejsze byly chwile, kiedy wspolnie z nasza przwodniczka Sue zaglebialismy sie w waskie uliczki Bangkoku, przystajac w przydroznych jadlodajniach i rozkoszujac sie tajskimi smakami, a przy kazdej okazji popijac swiezego kokosa, czy przegryzajac soczystego ananasa.  Mimo, iz komunikacja w jezyku angielskim nie jest dla nas problem, to obecnosc i pomoc Sue w wielu sytuacjach byla potrzebna. Tajlandia jest krajem, w ktorym nalezy sie targowac. Jezeli przyjezdzasz z Europy, mimo, iz jest tu duzo taniej, miej pewnosc, ze organizujac cos na wlasna reke sporo przeplacisz. Dlatego tez rozsadniej jest skorzystac z ich uslug. Polecamy ich goraco !!! Dziekujemy Wam bardzo Jacku i Sue. Pozdrawiamy Was serdecznie Robert, Gosia i Olivier wspolna fotkaLaughing

2012-04-30

JERZY I JÓZEK - SZTUM / MALBORK : POWRÓT DO TAJLANDII

Najlepszym dowodem na to , że nasz pierwszy pobyt w Tajlandii zorganizowany przez Jacka i Sue był bardzo udany, jest nasza kolejna wizyta w tym pieknym kraju. Tym razem postanowiliśmy nie tylko trochę poleniuchować wypoczywając na wyspie , ale również zobaczyć Kambodżę , oczywiście z pomocą biura Pandanus. Dla nas to był wręcz VIP- owski wypad do Angkor Wat i nie tylko. Urzekła nas profesjonalna i życzliwa pomoc osób , które się nami opiekowały , na terenie Kambodży. Jackowi i Sue naprawdę zależy na zadowoleniu klientów i dlatego też starają się  dostosować do indywidualnych potrzeb swoich gości , wystarczy tylko , po prostu,  z nimi o swoich oczekiwaniach porozmawiać. Dziwiłoby mnie , naprawdę , gdyby ktoś nie mógł się dogadać z tak komunikatywnymi osobami jakimi są Jacek i Sue. Spokojnie po powrocie , polecaliśmy biuro Pandanus naszym przyjaciołom , bo wiemy , że wtedy mogą liczyć na udane wakacje , a przecież to jest najważniejsze. Dziękujemy Jackowi i Sue za pomoc w naszym drugim pobycie w tym pięknym zakątku ziemi. Już dziś wiemy , że napewno nie ostatnim. Serdecznie pozdrawiamy!! 

2012-04-29

Gosia i Łukasz

Ogromne podziekowania dla firmy Pandanus Jacka i naszej przekochanej Sue dzieki ktorym poczilismy smak prawdziwej Tajlandii, smak zapach oraz niezapomniany do konca zycia jezor tygrysa. Mamy nadzieje ze pobyt nie byl ostatni i jesli tylko sie uda wrocic po raz kolejny to tylko z Sue i Jackiem. Pandanusy DZIEKUJEMY

 

P.S.  A smaku krwetek takich jak w Bangkoku nie zapomnimy juz nigdy i nic ich nie przebije!!!

2012-04-29

JOLA, MARIUSZ, KASIA I WŁODEK : 4 dni w Bangkoku

Dziękujemy bardzo Sue i Jackowi za zorganizowanie nam 4 wspaniałych dni w Bangkoku i okolicach.

Niestety mieliśmy za mało czasu żeby zobaczyc wszystko to co nas interesowało , ale postanowiliśmy wrócic jeszcze raz do Bangkokui i zobaczyć resztę.Oczywiście skorzystamy z usług Sue i Jacka / nastepnym razem pojedziemy także do Kambodży /.

Organizacja była perfekcyjna  , cały dzień zwiedzania  a wieczorem  odpoczynek / zasłużony/

Znajomość j. polskiego przez Sue po prostu nas powaliła ,żeby tak trudny język można tak szybko opanować .WIELKIE DZIĘKI za wskazanie nam  miejsca na najlepszce krewetki w Bangkoku  / wiele razy tam wracaliśmy sami / .

Podziekowania i pozdrowienia dla panów kierowców .

Do zobaczenia w niedługim czasie

pozdrawiamy

Jola , Mariusz , Kssia i Włodek

2012-04-13

Renata : Tajland

Serdecznie dziękujemy całemu zespołowi Pandanus Travel za profesjonalną pomoc w przygotowaniu wyjazdu do Tajlandii.  To pierwsza impreza organizowana z  Państwa firmą , która pokazała że zaangażowanie, doświadczenie i elastyczność przyczyniła się do niezapomnianych przeżyć i wrażeń  wszystkich uczestników wyjazdu.

Cały event został we wszystkich szczegółach dopracowany, a czas zajęć maksymalnie wykorzystany w zdrowej równowadze zarówno dla ciała jak i ducha.  Wszystkie elementy wycieczki  były przygotowane w sposób, który  umożliwił w tak krótkim czasie zapoznanie się  całkowicie odmienną kulturą Dalekiego Wschodu.

Rekomenduję firmę Pandanus Travel jako doświadczonego i niezawodnego partnera przy organizacji wycieczek po Tajlandii.

2012-03-09

Eliza i Roman : 17 DNI W RAJU - lipiec 2011 Tajlandia i Kambodża

Witam Wszystkich którzy nie mają pojęcia jak zorganizować sobie ciekawy pobyt-objazdówkę po Tajlandii połączony z wypadem do Kambodży i jeszcze się wachają. W tym miejscu chylę też czoła z całą moją rodziną i przyjaciómi (w sumie 9 osób) przed Sue, Jackiem i bratem Sue , gdyż dzęki nim przeżyliśmy cudowne i niezapomniane wakacje. Muszę powiedzieć szczerze, iż pierwszy raz wybraliśmy się w podróż, którą załatwiałem będąc w kraju przez internet i co......... - MAGIA, CUDO, REWELACJA. Sue z Jackiem zorganizowali każdy dzień perfekcyjnie, wszystko dopięte było nawet na zapasowy guzik . Zwiedziliśmy "cały"  Bangkok (zabytki i centra handlowe) , Ayuttaya, safari Word, Wodny targ, treking na słoniach, cobra show, most na rzece Kwai, magiczna noc na tratwach, Kachanburi, park Erewan, przejazd do Kambodży i zwiedzanie kompleksu świątyń Ankor Wat, tańce khmerów, rejs po jeziorze Tonle Sap, mało ???. To proszę czytać dalej - po powrocie do Tajlandii przejazd na południe kraju - Pechanburi, Hua Hin, świątynia na wzgórzu, Khao Lak, rejs speedboatem z nurkowaniem, wycieczki na wyspy Jamesa Bonda, Phi Phi, pływanie kajakami, Krabi i kilka dni w hotelu na rajskiej plaży Railey Bay, a koniec przelot do Bangkoku. I TO wszystko wypaliło na 100 %, nas nie interesowały bilety wstępu,przejazdy, wizy do Kambodży itp. - wszystko załatwiła Sue. POLECAM SZCZERZE i życzyłbym sobie i innym takich życzliwych i sumiennych Przewodników po innych rejonach świata. Pozdrowienia i mamy nadzieję do zobaczenia Eliza i Roman.

2012-03-02

Ela i Marcin : Tajlandia po raz pierwszy teraz wiem, że nie ostatni

Minąl miesiąc od naszego powrotu z Tajlandii, jednak cały czas jesteśmy pod wrażeniem cudownych dwóch tygodni jakie spędziliśmy dzięki Sue i Jackowi. Nasz pobyt był przede wszystkim taki jak chcieliśmy, dopracowany przez Jacka w każdym szczególe. Opieka Sue podczas zwiedzania to przede wszystkim wspaniała przygoda historyczna, a pomoc przy zakupach sprawiła ,że sporo zaoszczędziliśmy. Polecamy każdemu kto chce poznać Tajlandję bardzo sympatycznych, otwartych na potrzeby zagubionego turysty Sue i Jacka, którzy sprawią, że nie tylko pozna ten barwny kraj, ale też wypocznie i wróci pelen pozytywnych emocji.Namawiamy Was jedżcie do Tajlandii z pandanus travel.Smile

2012-02-26

Jolanta Bielak : Podzienkowania

Bardzo dziekujemy za mile spedzone 3 dni w Bankoku z Su. Bez twojej pomocy byli bysmy zagubieni w tym pieknym pelnym zabytkow kultury w miescie. Polecamy Su jako bardzo mila przewodniczke ktura potrafi super zorganizowac wycieczki i czas spedzony z nia jest pelnie wykozystany. Pozdrawiamy Johann i Jolanta

2012-02-19

Rodzina Mikulskich : Bangkok zwiedzanie

Witamy serdecznie,
Dziekujemy bardzo Sue za pokazanie naszej rodzinie urokliwego Bangkoku.Dziekujemy Sue ze moglismy poznac Tajlandie od bogatej strony historii oraz kultury.(Brawa dla Sue za znajomosc naszego trudnego jezyka)Zalujemy bardzo, ze nie moglismy pozstac pare dni dluzej w Bangkoku, mamy nadzieje na ponowne odwiedziny,
Przesylamy pozdrowienia z zimowego Sztokholmu,
Rodzina Mikulskich.

2012-02-13

Mariola : Opinia

Firma Pandanus zapewnia profesjonalną obsługę w każdym zleconym zakresie.Jacek i Sou wykazują troskę o swoich klientów wybiegającą ponad przeciętną normę.Podcza naszej indywidualnej wycieczki  w trudnym okresie powodzi w Bangkoku - poza realizowaniem na bieżąco programu wycieczki bardzo ważne było dla nas otrzymywanie od Sou bieżących informacji w postaci SMS- ów dotyczących planów na następny dzień, godzin podjazdu Vana itp.Mieliśmy podcza całego pobytu odczucie, że jeteśmy pod opieką przyjacół. Jeszcze raz dziekujemy.

2012-02-09

Asia i Krzysiek : Super

Byliśmy na 2-dniowej wycieczce z Sue i Jackiem z Pandanus w Kanchanaburi. Było dużo ciekawiej niż sie spodziewaliśmy, jesteśmy bardzo zadowoleni i serdecznie polecamy Pandanus.co
2012-02-04

Lidia i Marek z Januszem i Martą : rodzinne podróżowanie

Sue i Jacek spełniają marzenia o bezstresowych wakacjach. Oswajają rzeczywistość w Azji  tak, że nie budzi obaw u podróżników z dalekiego kraju. Zobaczyliśmy i poznaliśmy z Jackiem i Sue Tajlandię tak, że chcemy znowu tam wrócić i razem z nimi  zobaczyć i poznać jeszcze więcej z kultury, tradycji i codziennego życia Tajów.
Polecamy wszystkim mającym ochotę wylądować pewnego dnia w Bangkoku i poznać na czym polega fascynacja innych Królestwem Tajlandii – by zrobili to z udziałem uroczej Sue i Jacka Kopiniaków.

2012-01-31

Agnieszka i Liwiusz : Bankok 2012

Chcielibyśmy bardzo podziękować Sue za super spędzony czas i pomoc w sprawach organizacyjnych w Bankoku.Bez niej nie zobaczylibysmy tak wiele.Wycieczki były bardzo dobrze zoorganizowane ,a Sue sprawiła się doskonale ,opowiadając o historii i obyczajach w Tajlandii.Gdyby nie Pandanus nie zobaczylibyśmy  tak wielu miejsc.Dziekujemy i polecamy wszystkim ,Cool

 

2012-01-30

Paweł i Wojtek : Przyjemność podróży służbowej

Dzięki Sue i Jackowi naz wyjazd biznesowy stał się jedną z najfajniejszych przygód jakie pamiętam. Bardzo dużo zobaczyliśmy i dowiedzieliśmy się o Tajlandii, jej mieszkańcach, zwyczajach, kulturze a nawet historii. Jak ktoś wybiera się służbowo do Tajlandii to niech koniecznie pomyśli o zobaczeniu tego egzotycznego miejsca (nawet 1-2 dni z ich przewodnictwem sprawią, że będzie to niezapomniany wyjazd). Wszyscy inni uczestnicy spotkania biznesowego, kórzy nie pomyśleli wcześniej o zapewnieniu sobie przewodnika, bardzo nam zazdrościli zarówno wszystkiego co zobaczyliśmy jaki i tego co się dowiedzieliśmy o Tajlandii. Polecam i pozdrawiam Sue i Jacka.

2012-01-29

Jarosław Zych

Młodzi ludzie, a juz profesjonaliści.  Nie będę powtarzać opisów innych autorów opinii. Mogę je potwierdzić i szczerze zarekomendować Sue i Jacka Kopiniaków.

Jeżeli wrócę do Tajlandii w większej kompanii - bez wątpienia walę do nich, jak w dym !

2012-01-28

Kasia & Michał : Oczywiście polecamy!!!

Tytuł naszej opinii mówi sam za siebie Laughing

Spędziliśmy z Sue dwa ciekawe i emocjonujące dni - jednego dnia zwiedzaliśmy okolice Bangkoku, drugiego - sam Bangkok i najważniejsze zabytki. Szczerze możemy polecić - dobra organizacja, a przy tym warto posłuchać opowieści Sue o lokalnym życiu, pracy, ludziach, zwyczajach, itd. Z Jackiem mieliśmy tylko kontakt mailowy, ale za to bardzo szybko odpowiadał na nasze maile, co było dla nas szczególnie ważne, gdyż wybieraliśmy się w podróż w listopadzie/grudniu 2011, kiedy sytuacja powodziowa w Bangkoku była niepewna (tak przynajmniej wynikało z przekazów medialnych). Generalnie Pandanus sprawdził się super i będziemy o nim pamiętali wybierając się jeszcze kiedyś w tamte rejony ;-)

2012-01-28

Krzysiek : styczeń 2012

Zwiedzanie Bangkoku i nie tylko, na wycieczkach organizowanych przez Sue i Jacka to czysta przyjemność. Pełen profesjonalizm z ich strony, wszystko zawsze dopięte na ostatni guzik.  Fantastyczne programy wycieczek. I co ważne, są przesympatyczni i zawsze służą pomocą. Goraco polecam ich usługi wszystkim wybierającym się do Tajlandii. 

!!!PAMIĘTAJCIE - TAJLANDIA TYLKO Z PANDANUS TRAVEL!!!

Dziękuje Wam serdecznie i pozdrawiam gorąco!

Krzysiek

2012-01-28

Sara i Grzegorz : Zaczarowany Bangkok

Odkrywanie Bangkoku z pomocą Sue było niesamowitym doświadczeniem. Mieliśmy okazję poznać również Jacka, to przesympatyczni ludzie, pełni ciepła i życzliwości, mamy nadzieje że będziemy mieli jeszcze okazję was spotkać i być może poodkrywać uroki innych części Tajlandii, gdyż w ojczyźnie Sue zakochaliśmy się bez pamięci:) Wszystkim gorąco polecamy oferty Pandanusa gdyż jest to naprawdę cudowna przygoda, której nie sposób przeżyć wędrując jedynie z przewodnikiem książkowym w ręku:)

2012-01-28

Asia : Bangkok i okolice

Zwiedzanie Bangkoku i jego okolic wraz z Sue i Jackiem była niesamowitą przygodą! Dzięki sprawnej organizacji naszego pobytu w tym pełnym energii mieści mogliśmy zapomnieć o sprawach przyziemnych typu szukanie hotelu czy też środków komunikacji i oddać się w całości zwiedzaniu miasta, dzięki czemu zaoszczędziliśmy naprawdę sporo czasu. Szczególnie dzięki Sue, która jest przesympatyczną osobą, którą można by jeść łyżkami :) mogliśmy poczuć atmosferę Tajlandii i zobaczyć ją oczami prawdziwej Tajki. Sue i Jacek okazali się nie tylko naprawdę sympatycznymi, młodymi ludźmi, z którymi spędziliśmy miło czas, ale także byli nam bardzo pomocni na dalszych etapach naszej podróży za co serdecznie im dziękujemy!!!

asia i jaś

2012-01-28

Grażyna i Witold : Tajlandia

Gorąco polecam zwiedzanie Tajlandii z Sue i Jackiem. Są to przemili młodzi ludzie, którym zależy by turyści przyjeżdżający do nich czuli się jak najbardziej komfortowo, najwięcej zwiedzili i za to wszystko nie przepłacili.Naszą całą wyprawę (3 tyg) zorganizowali w przeciągu 10 dni przed naszym przylotem – perfekcyjnie. O nic nie musieliśmy się martwić, gdyż czuwali nad nami pod telefonem czy osobiście.Wyprawa z Jenny nad rzekę Kwai, wodospady, targ wodny, świątynie i tygrysy – rewelacja!!! Zwiedzanie Bangkoku z Sue jest po prostu wspaniałe, bo oprowadzała nas rodowita Tajka dla której to miasto nie ma tajemnic, nie tylko wspaniały Pałac Królewski I świątynie, ale życie codzienne i zwyczaje Tajów, które Sue nam tłumaczyła. A robiła to znakomicie po polsku i zawsze jak na Tajkę przystało z uśmiechem na ustach. Oboje są w pełni profesjonalni i śmiało mogę ich Biuro Pandamus Travel wszystkim polecić. My już planujemy następną wyprawę i na pewno z Sue i Jackiem. Grażyna i Witek
2012-01-21

Hania i Krystian : Po wakacjach

Witajcie Sue i Jacku,
chcemy Wam jeszcze raz podziękować za spędzone wspólnie 2 dni na wycieczce. Mamy do teraz niezapomniane wrażenia z tych miejsc, które nam pokazaliście. Siedząc podczas świąt oglądamy nasze zdjęcia z niedawnych jeszcze chwil w Tajlandii i trochę łza się kręci na myśl, że tak szybko ten czas minął.
Wasze zaangażowanie w to cos robicie i różnorodność informacji jaką macie do przekazania dała nam wiele chwil jakie nie często spotyka się na wyjazdach. Sue jest prawie jak Polka z tajskim sercem, które nastawiło nas bardzo pozytywnie do rzeczywistości.
Polecamy wszystkim zainteresowanym wyjazd z Sue i Jackiem na wycieczki, chyba jak już wiele osób wczesniej napisało, będziecie mogli poznac lepiej Tajlandię dzięki Sue. Wodny targ i Kwai oceniamy jako bardzo atrakcyjną wycieczkę. A ten nocleg, piękne miejsce.

Do zobaczenia kiedyś. H i K.

2012-01-20

krzysztof : super wakacje

Goraco polecam zwiedzanie Tajlandii z Jackiem i Sue.Zamiast kupowac wycieczki w duzych biurach podrozy znacznie przyjemniej wygodniej i milej zorganizowac podroz korzystajac z pomocy Pandanus Travel.Mała grupa przyjaciół łatwiej się dogaduje i wspaniale bawi.I nie jest droZej.Goraco polecam Krzysztof

2011-12-15

Ania i Marek : Super dzień z Sue

Dzień spędzony w Bangkoku z Sue był wspaniały! Bardzo dobrze ułożony plan wycieczki, wygodny samochód, wszystko o czasie i świetnie zorganizowane. Jednak chciałabym napisać dlaczego polecam wszystkim wycieczki z Sue - otóż oglądanie Tajlandii oczami rodowitej Tajki mówiącej po polsku było wyjatjowym przeżyciem. Sue opowiadała nie tylko o historii i zabytkach, ale również o normalnym życiu Tajów, zwyczajach, różnicach kulturowych, wiedziała co u nas jest inne a co może być dla nas ciekawe. Tłumaczyła Tajlandię bardziej niż jakikolwiek inny przewodnik, z którymi byłam na wycieczkach. Poza tym Sue wszędzie wszystkich znała i przyjmowani byliśmy z większymi "honorami" niż inne wycieczki :-) Nawet przygotowano dla nas potrawę, której nie było w karcie! Z Sue jedliśmy najwspanialsze krewetki w życiu (a już trochę tych krewetek zdążyłam zjeść) :)

Sue jest przemiłą osobą i tworzy doskonałą atmosferę, wie gdzie zrobić najfajniejsze zdjęcia, mówi doskonale płynnym polskim!

Należą się też słowa podziękowania Jackowi, który natychmiastowo odpowiada na maile i jest ogromnie pomocny!

Polecamy i sami bedziemy dalej korzystać z usług Pandanusa!

Ania i Marek 

 

2011-12-13

Bożena i Jacek Kuliccy : Podziękowania

 

Chcę Tobie osobiście podziękować za wspaniałe zorganizowanie naszego pobytu w Bangkoku i na wyspie Koh Chang. Jesteśmy już w zimnym kraju i z tęsknotą wspominamy piękną Tajlandię. Będę polecała Wasze biuro znajomym. Już dzisiaj myślimy o wakacjach z moimi dziewczynkami i bez Waszego wsparcia nie wyobrażam sobie zorganizowania tej wyprawy. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam Bożena i Jacek Kuliccy

2011-11-29

Renata i Cedric : Podróż poślubna

Wycieczka zostala zorganizowana perfekcyjna przez Jacka i Sue. Wybrane hotele i transfery z lokalnymi kierowcami byly swietne. Wybralismy wieczyczke w Bangkoku. Niestety nie moglismy korzystac z uslug przywodnika swiadczonych przez Sue wiec zorganizowali dla nas ta wycieczke z lokalnym przywodnikiem w jezyku angielskim razem z sprzetem audio po polsku ale musimy przyznac ze akurat ta oferta nie byla optymalna i myslimy ze mozna by ja bardziej dopracowac aby kazda informacja byla bardziej rzetelna. Reszta byla fantastyczna: usluga, logistyka, radosc... I dzieki temu zawsze bedziemy swietnie wspominac nasza wymarzona podroz poslubna w Bangkoku i Ko Samed. Polecamy goraco.Dzieki jeszcze raz za wszystko i pozdrawiamy.Cedric i Renata
2011-11-26

: Monika i Krzysiek

Zdecydowaliśmy się w ostatniej chwili właśnie na Tajlandię i w ciągu krótkiego czasu

Jacek i Sue zalatwili nam bilety ,hotele ,transfery-wszystko było dopiete na ostatni guzik.

Atmosfera super,bezstresowo i przyjemnie,mimo strachów plynacych z TV nt powodzi,nie widzieliśmy

jej w ogóle. Na pewno czujemy niedosyt i mamy nadzieję na szybkiSmile powrót.

Ja już tęsknię za tym słodkim ulicznym obżarstwem i wspominam krewetki nad Kwai...

Pozdrawiamy gorąco ,mimo,że u nas ziiimno !

 

2011-11-23

Agata&Wojtek : Bangkok, 3 dni

Pozdrowienia z 3miasta! Dziekujemy za wspaniale 3 dni w Bangkoku. Sue, jestes fantastyczna! :) Bedziemy Was polecac wszystkim wybierajacym sie do Tajlandii.

 

2011-11-16

Mariola i Ryszard : Po wycieczce

 

Szanowni Państwo! Jeszcze raz dziękujemy za wspaniałą opiekę w Tajlandji. Logistycznie nasz pobyt został przez Waszą firmę wspaniale zorganizowany. Szczególne podziękowania dla Sou, która jest wspaniałą przwodniczką oraz ciepłą i serdeczną osobą i to dzięki Tobie Sou, pomimo trwających w Bangkoku utrudnień, nasz pobyt był tak sympatyczny. Hotel na wyspie okazał się spełnieniem naszych wszelkich wymogów i oczekiwań. Było naprawde cudownie. Jeszcze raz dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy.

Mariola i Ryszard Janeczek

2011-11-16

Piotr : Najlepszy wyjazd w zyciu

  Witam serdecznie aktualnych oraz przyszłych klientów firmy PandanusJ Jej właścicieli oraz naszych przewodników- Sue i Polly miałem nieukrywaną przyjemność poznać we wrześniu podczas podróży poślubnej. Planując podróż na początku roku rozważaliśmy różne opcje oraz kierunki wyprawy. Wybraliśmy wariant, który wtedy wydawał się nam najlepszy i najciekawszy. Jak się później okazało wybór był strzałem w dziesiątkę! Sue i Jacek zorganizowali wszystko perfekcyjnie! Podróż była niesamowicie interesująca i wciągająca na maksa! Każdy dzień był inny, ciekawy, nie nudziliśmy się ani przez chwilę! Do tego przez 2 tygodnie uśmiech nie schodził nam z twarzyJ Sue i Jacek są naprawdę fantastycznymi ludźmi- młodzi, pełni zapału oraz nietuzinkowych pomysłów, optymistycznie nastawieni do świata i ludzi oraz uśmiechnięci! Przez cały wypad dogadywaliśmy się perfekcyjnie! Byli bardzo elastyczni i dostosowywali się do naszych potrzeb. Pokazali nam Tajlandię w cudowny sposób. Zwiedziliśmy miejsca turystyczne, gdzie każdy być musi. Zobaczyliśmy jednak również miejsca, gdzie nie docierają biali turyści, które niesamowicie nas urzekły. Mogliśmy poznać codzienne życie zwykłych ludzi, co było dla nas wielkim i wzruszającym przeżyciem. Podróż zorganizowana przez Sue i Jacka była najcudowniejszym wypadem w naszym życiu! Już teraz zaczynamy odkładać pieniążki na kolejny raz w tym cudownym kraju z cudownymi ludźmi, do których niewątpliwie należy to tajsko-polskie małżeństwoJ Nie możemy się też doczekać nowego programu wyjazdowego do Kambodży i LaosuJ Nie widzę opcji, żeby pojechać kiedykolwiek na wycieczkę, czy też wypoczynek z wielką zorganizowaną np.40 osobową grupą, która na komendę musi jeść, spać, załatwiać potrzeby fizjologiczne i chodzić wszędzie razem. Po wyjeździe z Sue, Polly i Jackiem już nic nie będzie takie samoJ Dziękujemy Wam za wszystko! Polecam serdecznie skorzystanie z usług firmy Pandanus! Z pewnością się nie zawiedziecie! Ps. Sue świetnie mówi po polskuJ
2011-11-16

Kinga i Mirek : Bangkok z Sue

Zwiedzanie z Sue Bangkoku było strzałem w dziesiątkę. Nasze spotkanie z Sue mialo trwać jeden dzień , ale wskutek  nieoczekiwanych okoliczności zostało przedłużone do dwóch dni. Dzięki Sue za fantastyczną wycieczkę, karmienie rybek, cudowny uśmiech i troskliwą opiekę.

2011-11-12

Marta : 1 raz w Tajlandii- dzięki Wam na pewno nie ostatni!!!

Niedawno wróciłam z mężem z Tajlandii z podróży poślubnej, gdzie w pierwszym tygodniu zwiedzaliśmy kraj, a w drugim odpoczywaliśmy na wyspie Koh Samui. Wróciliśmy oczarowani krajobrazami, jedzeniem, ludźmi i cudowną atmosferą tego kraju.

Dzięki Sue i Jackowi zobaczyliśmy Tajlandię dokładnie tak, jak chcieliśmy - poznaliśmy normalne życie mieszkańców, spróbowaliśmy tajskiej kuchni (najlepsza na świecie!!), zapuściliśmy się w takie rejony, gdzie autokary nawet nie dojadą:) Nasza podróż była bardzo elastyczna. Nie było niczego "na komendę", jak to zawsze jest na zorganizowanych wycieczkach. Nie było robienia zdjęć- bo teraz jest czas, jedzenia- bo teraz jest czas itp. Zwiedzaliśmy w swoim tempie, Sue wspaniale i z pasją opowiadała nam o historii, kulturze i tradycji Tajlandii. Dzięki niej poznaliśmy m.in. najlepsze krewetki w Bangkoku (już wiemy, gdzie ich szukać;)), przepyszne zupy, naleśniki z bananami i przekąski, których na pewno nie znajdziecie w Polsce:)

Każdy dzień był inny, wnosił nowe doznania, nowe krajobrazy i zachwyt w naszych sercach! Każdy dzień był też idealny! Kurczę, nie ma się do czego przyczepić:))

Siedząc w zimnej Polsce niecały tydzień po powrocie trudno pogodzić się z faktem, że to wszystko już minęło. Ale pozostaną przepiękne wspomnienia, tysiące zdjęć i filmów.

Ale ostrzegamy - Sue i Jacku - wrócimy i będziemy dalej zwiedzać z Wami. Ciepłem i radością ,jaką od Was dostaliśmy, staramy się obdarowywać innych. Będziemy polecać Was na każdym kroku, bo naprawdę warto!!!!

 

Pozdrawiamy ciepło i dziękujemy jeszcze raz za wszystko!!

2011-10-01

Witek : Bangkok 2011

Nie bede sie rozpisywał,  jezeli ktos wybiera sie do tego kraju to nie wie  jeszcze ze napewno tam bedzie chciał wrocic:). A jezeli  szuka osoby ktora ma pokazac nie tylko miejsca zabytkowe do ktorych wszyscy sie wybieraj to napewno wybierze biuro Pandanus i oczywiscie Sue i Jacka chcac wystawic im ocene to mysle ze nie matakiej poprostu nie mozna wybrac lepiej.Pozdrowienia dla nich i do zobaczenia.

2011-09-28

: Malgosia,Arek, Wiki, Hanka, Robert

Malgosia, Arek, Wiki, Hanka & Robert, Group of 5 were host by Sue and
Jacek in Thailand in July 2011. Sue and Jacek made our experience with
Thailand wonderful! All our trips had a tour guide, we were shown all the
best to see in Bangkok, Pattaya and Cambodia. What is the most valuable
about Pandanus Travel is that you get to see everything, which is both -
touristic sites but also learn about culture and believes of locals. Sue is
a really amazing person with great personality. Little bit bubbly, but
thanks to that you get to know EVERYTHING! We all had an amazing time...
and guess what... two of us got married in Bangkok! :) I wish in future to
be hosted just like Sue and Jacek hosted us. Thank you Sue and Jacek. We
will always recommend your Pandanus!

2011-09-08

Asia,Romek i Ola : Bangkok 2011

Kochani, jeżeli czytacie te opinie to znaczy że wybieracie się do cudownej Tajlandii. I mogę powiedzieć , że lepiej nie mogliście trafić!!!!!

Spędzilismy na przełomie lipca i sierpnia 2011 wakacje w tym pieknym kraju  z czego trzy dni poswięcilismy na  Bangkok i dzięki SUE i JACKOWI zobaczylismy najważniejsze miejsca w stolicy i okolicy. Jacek działa logistycznie i do sprzwy podchodzi bardzo konkretnie i rzetelnie, natomiast SUE jest przeuroczą osobą która spędziła z nami czas na zwiedzaniu. Sue odkryła przed nami również smaki Tajlandii, zakupy z nią to czysta przyjemnosć, dzięki jej obecnosci ceny leciały o 60% w dół. Mamy wielki niedosyt i planujemy kolejny wyjazd do Tajlandii. Tym razem dłuzej zatrzymamy sie w Bangkoku, aby z Sue ruszyć w pólnocne kieruki Tajlandii.

Gorąco polecam Sue i JackaSmile.

Buziaki i pozdrowienia z Polski

Asia,Romek i Ola

2011-08-25

Ewa i Piotr : Bangkok 2011

Na przełomie kwietnia i maja 2011 byłam z mężem na kilkudniowej wycieczce w Tajlandii. To był nasz pierwszy wyjazd do Tajlandii organizowany na ostatnią chwilę. Dzięki pomocy Jacka udało nam się zarezerwować dobry hotel blisko centrum Bangkoku oraz wybrać odpowiednie miejsce na południu Tajlandii na trzydniowy wypoczynek. Dzięki Sue mogliśmy w jeden dzień zobaczyć i poznać najciekawsze miejsca w Bangkoku. Bardzo dokładnie i ciekawie opowiadała o zabytkach i zwyczajach panujących w tym kraju. Jej pogodne usposobienie i poczucie humoru sprawiało, ze nie czulismy sie jak na typowej wycieczce z przewodnikiem. Mieliśmy wiele pytań i wątpliwości co do dalszej podróży i byłam bardzo mile zaskoczona opieką jaką Sue i Jacek nas otoczyli. Wiedząc, ze nie mamy jeszcze kupionych biletów na dalszą trasę pomogli nam wszystko załatwić poświęcając swój prywatny już czas. Poznaliśmy ludzi, którzy właśnie wracali z dwutygodniowej wyprawy po Tajlandii i innych krajach sąsiadujących organizowanej przez Sue i Jacka i byli bardzo zadowoleni. Jak będziemy mieli okazję wybrać się w dłuższą podróż w tym rejonie swiata to napewno skorzystamy z oferty firmy Panadus.

2011-08-21

BASIA, IWONA, KORNELIA, RYSIEK, GIENEK, TADEK, JUREK : MY NAPEWNO WRÓCIMY

Z pewnym opóźnieniem, jednakże gorąco chcielibyśmy podziękować  za  zorganizowanie pobytu w Tajlandii. Dziękujemy za sprawną organizację  całości  i osobiste zaangażowanie w  realizację programu. Wynieśliśmy wiele wrażeń , poznaliśmy nowy kraj i mieliśmy okazję poznać (choćby powierzchownie) miejscowe zwyczaje, kuchnię i  ludzi.  Zarówno program jak i miejsca które zobaczyliśmy były wspaniałe i godne polecenia. Wasza pomoc i towarzystwo były ich świetnym uzupełnieniem. Dziękujemy bardzo !   

ZWIEDZANIE TAJLANDII TYLKO Z SUE I JACKIEM – WSZYSTKIM POLECAMY  - MY JESTEŚMY ZADOWOLENI I NA PEWNO JESZCZE WRÓCIMY DO TAJLANDII.      

BASIA LaughingRYSIEKCoolIWONAEmbarassedGIENEKTongue outJUREKWinkKORNELAKissTADEKLaughing

MAJ 2011                          

2011-08-21

Ewa : Duża dawka wrażeń

Dobry program, piękne swiątynie z ich otoczeniem, rewelacyjny rejs kanałami, całość oprawiona opieką Sue, która umie zainteresować ciekwostkami z jej kraju. Całość organizacyjna powoduje, że nie odczuwa się za bardzo upału, który w połaczeniu z spalinami zakorkowanych ulic potrafi dokuczyć. Wielki plus za wycieczkę. Pozdrawiamy Ewa i Tomek

2011-08-19

: Wakacje 2011 w Tajlandii

Gorąco polecamy biuro turystyczne Pandanus i naszą przewodniczkę po Bangkoku Sue. Sue jest świetną, kompetentną przewodniczką i przemiłą osobą. Zwiedzanie Bangkoku i okolic sprawiło nam ogromną przyjemność. Jeszcze wrócimy …

Gosia i Remek

2011-08-17

Edyta i Pawel : ...a bylo to tak...

...niezapomniane chwile spedzone z Sue i Jackiem to,, jedyny w swoim rodzaju,, pomysl na spedzenie udanego urlopu.

Swoja naturalnoscia,usmiechem oraz profesjonalizmem oczarowali nas od pierwszego wejrzenia.Dzieki nim, poznalismy najskrytsze tajemnice kultury,religii oraz historii Tajlandii.Nie wspominamy juz o smakolykach kulinarnych (...Jacek,  zapiekane banany z mleczkiem kokosowym snia nam sie do dzisiajSmile).

Starannie przygotowany plan wycieczek,perfekcyjna organizacja oraz przyjacielska atmosfera dopelnily niezapomniane wrazenia z pobytu w Tajlandii.

Dziekujemy jeszcze raz, za wspolnie spedzone chwile,za wasza serdecznosc i zaangazowanie.

 

Edyta i Pawel

Berlin

 

2011-08-16

tomek : wakacje

Bylismy grupa 8 osob w styczniu 2011

Dzieki Wam za wspaniala wycieczke oraz szczera pomoc.Polecam kazdemu firme Pandanus Travel sa niesamowici.

 

calusy Albercik

2011-08-15

: Andrzej i Żaneta z dziećmi

Dwa tygodnie spedzone w lutym w Tajlandi należa do naszych najlepszych ferii zimowych.Podróżowaliśmy z dziećmi Marysia 13 i Wojtek 10 lat. Za przyjęcie w Bankoku i pokazanie okolic byli odpowiedzialni Jacek i Sue .Pełna pomoc przy transferach po Tajlandi i w wielu różnych przyziemnych problamach.ŻADNEJ OBSUWY I PRZEKŁAMANIA. Za dużo miejsc ,ludzi, przeżyć żeby to wszystko tutaj opisać.

Polecam szczerze współprace z tymi ludzmi. Jeżeli ktoś ma wątpiliwości czy podróżowanie po Tajlandi

z dziećmi może być kłopotliwe lub niebezpieczne mogę podzielić się własnymi przeżyciami. My  zaufaliśmy Jackowi i Sue. Zachęcam wszystkich serdecznie.

Andrzej

2011-08-13

Zuzia i Kuba : Ślub i podróż

Spędziliśmy z Sue i Jackiem 3 tygodnie. Całość wycieczki PERFEKCYJNIE zorganizowana w tym ślub. Każdego dnia byliśmy rozpieszczani tajska gościnnością, ciekawostkami których nie znajdzie się w przewodniku, widokami które trzeba zobaczyć chociaż raz w życiu. Sue i Jacek zapełniają odczucia z pobytu w Tajlandii niezatartym wrażeniem. Atmosfera jaką stwarzają sprawia jakby się jechało do '' swoich'' a nie obcych ludzi. Szczególnie polecamy osobom planującym ślub - naprawdę niezapomniane przeżycie jakiego próżno szukać w gdzie indziej. Na entuzjastów kuchni czeka kraina dobroci i szaleństw kulinarnych. Szczerze polecam wszystkim zainteresowanym J

2011-08-11

Zuzia i Kuba : Ślub i podróż

Spędziliśmy z Sue i Jackiem 3 tygodnie. Całość wycieczki PERFEKCYJNIE zorganizowana w tym ślub. Każdego dnia byliśmy rozpieszczani tajska gościnnością, ciekawostkami których nie znajdzie się w przewodniku, widokami które trzeba zobaczyć chociaż raz w życiu. Sue i Jacek zapełniają odczucia z pobytu w Tajlandii niezatartym wrażeniem. Atmosfera jaką stwarzają sprawia jakby się jechało do '' swoich'' a nie obcych ludzi. Szczególnie polecamy osobom planującym ślub - naprawdę niezapomniane przeżycie jakiego próżno szukać w gdzie indziej. Na entuzjastów kuchni czeka kraina dobroci i szaleństw kulinarnych. Szczerze polecam wszystkim zainteresowanym J

2011-08-11

Włodek : Bardzo to miłe...

Bardzo to miłe kiedy możemy poruszać się swobodnie w obcym kulturowo kraju dzięki wspaniałej pomocy Sue i Jacka. Byliśmy w Tajlandii w lutym 2011 r. dwie pary po 50-tce. Każdemu , kto wybiera się po raz pierwszy do tego cudownego kraju polecamy ich wsparcie. Zrobią to z taktem, wyrozumiałością, punktualnie ( co w Bangkoku nie jest łatwe) oraz sprawią, że bardzo szybko odczuwa się , że to już są nasi przyjaciele.Młodzi , fantastyczni, cudowni ludzie, których każdemu polecamy.

Ania, Danusia, Włodek i Zbyszek

2011-08-08

Wioleta & Piotr Lesner : Mrs

Minelo troche czasu od powrotu z naszej wspolnej wyprawy do Tajlandii, a my ciagle jestesmy pod jej nieodpartym urokiem. Dziekujemy Pandanus travel za przezycie pieknej 'Tajlandzkiej przygody'. Pokazaliscie nam Tajlandie taka, jaka jest naprawde: piekna, bogata i kolorowa ale i zarazem biedna i brudna. Nie tylko perfekcyjna organizacja, ale taze Wasz takt, spokoj, troska, usmiech i cierpliwosc przyczynily sie do tego, ze nasza wyprawa pozostanie dla nas niezapomnianym przezyciem. Z przyjemnoscia kazdemu mozemy polecic uslugi biura Pandanus travel. Wam kochani zyczymy samych sukcesow oraz osiagniecia wszystkich wyznaczonych przez Was celow. My tam jeszcze wrocimy! Pozrawiamy

2011-07-19

Magda : Basniowa wycieczka

Bardzo dziękujemy za swietny czas spędzony w Bangkoku, zdecydowalismy sie skorzystać z przewodnika aby nie tracic czasu na przejazdy i szukanie miejsc, a otrzymaliśmy wspaniałą opiekę Sue, która swoim zachowaniem sprawila w nas wiele pozytywnych wrażeń. Te dnie będziemy długo wspominać. Pozdrawiamy Magda, Tomek i Kubuś

2011-07-05

Stasiek : Tajlandia

Witam serdecznie, właśnie z forum dowiedzialem sie o obsłudze Sue w Tajlandii, obecnie jestesmy na południu tego pieknego kraju, niedawno mielismy 3 dni wspolnego zwiedzania z Sue w Bangkoku, jeszcze przed zadymkami na ulicach, bylismy też na wyjezdzie do Kanchanaburi z noclegiem na tratwach na rzece Kwai.To co teraz powiem, to najszczersza prawda, zwiedzanie z Sue jest fantastyczne, tak jak ona wraz z mezem przejawiaja zaangażowanie w opieke nad swoimi goścmi - rewelacja. To bardzo miła osoba, ma sporo wiedzy o swoim kraju, o nas Polakach, gdyż mieszkali z mężem w Polsce kilka lat, poznała naszą polska nature. Wie kiedy nas zainteresować ciekawostakmi, kiedy widzi polski sposob marudzenia potrafi niezle zazartowac i obudzic dobry nastrój. Z pewnoscia jeszcze udziela nam sie dobry nastrój pobytu na wyspie i ta pogoda, ale bardzo polecamy usługi Sue i Jacka.

 

Korzystajcie jak chcecie miec pewny udany wypad do Tajlandii...... maja swoja strone Pandanus Company. Szerokich wojaży dla wszystkich.

2010-06-05

Waldek, Magda, Ola, Krzysiek, Ewa, Tomaszek : Tajlandia polecam z Sue z Pandanus Travel

Zwiedzilismy rownież cudowny Angkor Wat, oraz na zakonczenie odpczywaliśmy na zacisznej wyspie Ko Chang. Dzięki naszej przewodniczce poznaliśmy dobrze tajską kuchnie, szczególnie na początku trudno byłoby nam samemu zamawiać dania na ulicy, nie znając wielu dań, przypraw, warzyw. Wiele spraw jakie wychodziły nam w trakcie podróży, było załatwiane w szybkim tempie, juz po 2dniach widząc poważne podejście do opieki nad nami oddaliśmy się naszym przewodnikom w ich ręce z pełna wiarą .Moja Magda wspomina nietuzinkowe podejście do przekazywania nam informacji o tym kraju, nie były to sztampowe formułki, tylko czysta wiedza praktyczna podawana w stonowanej ilości, kiedy trzeba. Trudno nam było pożegnać ich na lotnisku, gdyż szczególnie nasze dziewczyny zżyły się z Sue. Pragniemy jeszcze raz publicznie bardzo im podziękować za wszystko i zyczymy samych miłych chwil z polskimi turystami.....

2010-05-05

Krzysztof Wiśniewski : Bangkok 2010

Kontakt z Sue i Jackiem znalazłem w internecie. Polecam ich wszystkim którzy zwiedzają Tajlandię. Sue jest rewelacyjnym przewodnikiem, z olbrzymią wiedzą o swoim kraju.Obejrzeliśmy miejsca, do których sami prawdopodobnie nie dotarlibyśmy. A przede wszystkim to przesympatyczni i kompetentni ludzie, z którymi warto się spotkać.

2010-04-08

Sorazkiewicz Leonard, Monachium i Berlin : Opinia

Bankok 2009/2010. nie bede sie za duzo rozpisywal, ogromnie polecam wszystkim to wlasnie przewodnika, poniewaz spedzilismy super czas w Bankoku, dzięki przesympatycznej Su i Jackowi. Jeszcze raz dziekujemy.

2010-03-01

Kaśka i Julo, Warszawa : Niesamowite wspomnienia 

Bardzo polecamy zwiedzanie Tajlandii z  Sue i Jackiem; niesamowita, ciepła atmosfera. Razem z nimi zwiedziliśmy Bangkok  i magiczne okolice, usłyszeliśmy wspaniale historie i legendy dotyczące  zwiedzanych zakątków. W przyszłości zamierzamy powrócić w to magiczne miejsce i  zwiedzać razem z naszymi zaufanymi przewodnikami inne zakątki tego bajecznego  kraju. Polecamy Sue i Jacka swoim najbliższym, którzy wybierają sie do  Tajlandii ale również Państwu proponujemy skorzystanie z ich oferty  :)

2009-06-08

Agata Zakopane : Kochana Sue

To mialy byc wakacje zycia i tak tez bylo.Sue i Jacek pokazali nam Tajlandie oczami Tajow. Dzieki nim nie tracilismy czasu na poszukiwanie wszystkiego co trzeba zobaczyc w Bangkoku i okolicach. Sue przepieknym jezykiem polskim opowiadala nam o zwyczajach, zyciu i historii Tajlandii.Pozdrawiamy i czekamy na oferte wyjazdu do Wietnamu i Kambodzy ale tylko z Sue I Jackiem.

2009-06-08

Dominika i Staszek : Opinia

To była nasza podróż poślubna w lutym 2010r. Spędziliśmy trzy dni w Bangkoku, a potem 12 dni wypoczynku na Koh Samui. Pat jako nasz opiekun w Bangkoku okazał się niezastąpiony. Szybki transfer z lotniska luksusowym minivanem, program zwiedzania całkowicie dostosowany do naszych potrzeb i przesympatyczna atmosfera (pozdrowienia dla Pana Wacka, z którym spędziliśmy jeden dzień zwiedzania). Żałujemy tylko, że nie poznaliśmy Sue. Nic straconego, przylecimy jeszcze raz, może teraz Wietnam i Kambodża?? Gorąco polecamy Jacka i Sue. Do zobaczenia !
2009-12-08

Tomek M. : Polak na obcej ziemi

Tak właśnie w dalekiej Tajlandii  poznalismy Jacka i jego żonę Sue. Dzięki nim w dość krótkim czasie zwiedziliśmy Bangkok i jego  okolice. Poznaliśmy  miasto i jego uroki. Jeśli  potrzebujecie pomocy przy planowaniu wycieczki w Tajlandii to na prawdę warto skorzystać z ich wiedzy i doświadczenia. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócimy i mile spędzimy czas.

2010-06-10

Anita Nowak : Polecamy

Bardzo sympatyczni, mlodzi ludzie. Jesli nie wiesz co? gdzie? i jak? to pomoga ci we wszystkim. Korzystamy juz drugi raz z ich uslug i wszystkim polecamy

2011-06-08

Eliza, Tomasz, Misiek i Kasia : Tajlandia i Kambodża 2010

Nasza wyprawa do Tajlandii i Kambodży była pełna przygód. Jedną z nich było poznanie Sue i Jacka. Z Sue zwiedzaliśmy Bangkok. Sue jest wspaniałym przewodnikiem - jest bardzo sympatyczna, uśmiechnięta, ma poczucie humoru i oczywiście ogromną wiedzę. Sue potrafiła zachwycić Bangkokiem całą… naszą czwórkę - w tym jednego wyjątkowego Turystę - Smurfa Marudę! A wierzcie mi sprawienie, aby "Jak-ja-nie-cierpię-niecierpię" przestał‚ narzekać wymaga wielkich umiejętności :) Udało nam się dowiedzieć mnóstwo ciekawych, bardzo praktycznych i użytecznych rzeczy - jedna z cenniejszych to rzeczywiste ceny taxi i tuk-tuków, czyli "Sue radzi: jak się nie dać oszukać..." :) Podsumowując - Sue jest wspaniała. Natomiast z Jackiem mieliśmy przyjemność spotkać się przed wyprawa do Kambodży, którą Jacek dla nas organizował. Wszystko było super ogarnięte - transport, przeprawa przez granicę, pobyt i zwiedzanie w Kambodży, przewodnik w Kambodży i powrót do Tajlandii. Co prawda Jacek był‚ z nami tylko do granicy z Kambodżą pod telefonem, ale i tak cały nasz wyjazd pilotował "zdalnie". Kambodża jest fascynująca i piękna, ale też jest bardzo ubogim krajem i trochę zacofanym - tak więc samo przejście graniczne jest przeżyciem, które jest dużo przyjemniejsze i mniej stresujące, gdy ktoś czuwa nad całą tą biurokracją :) Jacek zorganizował nam również wspaniałego i przemiłego przewodnika po Kambodży - Chana. Dalszy pobyt w Tajlandii spędziliśmy już na własną rękę, ale korzystając z informacji i rad Jacka i Sue.
2009-02-15

Łukasz Modzelewski : Gorące pozdrowienia!

Serdecznie dziękujemy za chwile spędzone w Tajlandii pod opieką Sue. Świetnie sprostała naszym oczekiwaniom i pokazała Bangkok oraz okolice w niespełna 2 dni. Mimo, że lubiliśmy smażone koniki polne, ;) mogliśmy spędzić czas w miłej i ciepłej atmosferze. Dziękujemy i pozdrawiamy Jacka, Sue oraz brata kierowcę :)

2010-03-08

Bernardetta & Grzegorz : Tajlandia 2008

W 2008 roku jako kierunek naszej podróży poślubnej wybraliśmy Tajlandię. Oczekiwaliśmy czegoś więcej niż typowego wyjazdu z biurem podróży dlatego szperaliśmy w internecie i znaleźliśmy kontakt do Jacka ( jeszcze nie mieli takiej fajnej stronki:)). Jacek przygotował‚ dla nas propozycję trasy i miejsc do zwiedzania. Zależało nam żeby jak najwięcej zobaczyć dlatego w towarzystwie Sue zwiedziliśmy Bangkok i północ tego pięknego kraju a póżniej już sami wypoczywaliśmy na południu . Dzięki Nim nasza podróż była dostosowana do naszych oczekiwań, komfortowa, ciekawa i w miłym towarzystwie:)). Nikt nie przedstawi lepiej Tajlandii niż rodowita Tajka którą… jest Sue! Sue i Jacek pozdrawiamy Was gorąco i przepraszamy że tak późno piszemy.
2008-09-13

Edyta i Pawel, Berlin : Czesc Sue,czesc Jacku

Przesyłamy gorące pozdrowienia z Berlina!!! Dziękujemy jeszcze raz za wspólnie spędzony czas w Bangkoku i jego okolicach.Było fantastycznie!!!Wypełniliście nam czas tak, jak najlepiej można było to zrobić...Zabytki,historia, kultura,relaks,niespodzianki kulinarne i inne interesujace miejsca...niczego nie zabrakło!!! Trzymajcie dalej ten ,,styl,,. Jesteście jedyni w swoim rodzaju.

Trzymamy za Was kciuki.

2010-04-15

Jola, Jurek Gosia i Marek : Pozdrowienia i podziekowania

Witam. Pozdrowienia i podziekowania dla Sue za mile spedzony czas na wycieczce po Bangkoku i Ayoutayi. Dzieki Tobie bedziemy nasz wyjazd wspominac o wiele sympatyczniej. Pomimo naszego sceptycyzmu zachecilas nas do korzystania z mniej luksusowych restauracji jak Hilton i nie wyszlo to nas na zle. Banany smazone byly wspaniale - pózniej tez jedlismy i korzystalismy z innych nieznanych nam wczesniej smaków Waszego kraju. Wrócilismy cali i zdrowi.

Pozdrawiamy serdecznie i mamy nadzieje, ze jezeli nie my to nasze dzieci spotkaja sie z Toba.

2010-06-11

Małgorzata Henryk Adam ze Swarzędza : Tajlandia 2010 roku

W lipcu 2010 r. byliśmy w Tajlandii. Na podstawie przeczytanych rekomendacji umówiliśmy się z Sue na spotkanie, celem wspólnego wybrania miejsc w Tajlandii szczególnie wartych zobaczenia. Z wielką satysfakcją stwierdzamy, że była to trafna decyzja, ponieważ Sue wspaniale nam doradziła, a także była doskonałym przewodnikiem. Dowiedzieliśmy się tylu niezwykle interesujących i ciekawych rzeczy o Tajlandii i odwiedzanych przez nas miejscach, których nikt poza rodowitym Tajem nie jest w stanie nam przekazać.  Gorąco polecamy wszystkim, którzy chcą poznać Tajlandię biuro turystyczne PANDANUS i jej przdstawicieli w Tajlandi Sue i Jacka.

 

Pozdrowienia

2010-12-27

Maja, Mariusz, Sebastian : Sympatyczne wspomnienia z Bangkoku

Chetnie przylaczamy sie do pozytywnych wrazen innych gosci Sue i Jacka. To ludzie o wysokiej kulturze osobistej, z ktorymi przy okazji zwiedzania mozna interesujaco spedzic czas.   Szczerze polecamy.

2010-06-09

Marta Ossowska : Polecam

Właśnie wczoraj wróciliśmy z Tajlandii. Z Sue i Jackiem spędziliśmy kilka dni na wycieczkach . Bardzo mili , fajni ludzie . Dużo ciekawych rzeczy mogliśmy zobaczyć i o wielu ciekawych rzeczach posłuchać . Planując kolejną wyprawę z cała pewnością skorzystamy z ich usług.  Pozdrawiamy i do zobaczenia!!

2010-10-05

Agata i Jola : Bangkok i okolice

Dziękujemy Sue i Jackowi za fajnie zorganizowany czas podczas naszego pobytu w Tajlandii. A wszystkim polecamy to biuro że zrealizują Wasze pomysły i podpowiedzą co, gdzie i jak.

Wrócicie na pewno zadowoleni.

2010-06-05

Maria i Mateusz Stasiak : Wakacje w Tajlandii

W kwietniu tego roku mieliśmy okazję wyjechać do Tajlandii - do kraju , o którym wiedzieliśmy zbyt mało żeby samodzielnie go zwiedzić. Zaczęliśmy szukać informacji na wielu internetowych forach i tak znależliśmy Sue i Jacka .

To własnie dzięki nim mieliśmy okazję dotrzeć do wielu miejsc niedostępnych dla pozostałych członków grupy z którą przylecieliśmy do Tajlandii.Te dwa dni spędzone z nimi pozwoliły nam zobaczyć ten piękny kraj i zakochać się w nim. Na pewno tam jeszcze wrócimy i to niebawem.

 

Tą drogą chcemy Wam jeszcze raz serdecznie podziękować za wspaniałe z Wami spędzone chwile i do zobaczenia :))

2010-07-09

Basia i Heniek : Tajlandia 2010

Byliśmy w Tajlandii pierwszy raz. I od razu mieliśmy szczęście, że trafiliśmy na Sue i Jacka. Trafiliśmy na Nich przez internet. Zorganizowali nam trzydniową wycieczkę dzięki której poznaliśmy dużo ciekawych miejsc.  A najważniejsze, że mogliśmy się dogadać bo mówili oboje po polsku no i ta jazda na słoniu, to było dla mnie super. Dzięki Sue i Jacku i być może do zobaczenia. Polecam Was wszystkim którzy chcą skorzystać z takich usług.

 

Pozdrawiamy

2010-01-15

Agata Zakopa : Wycieczka Tajlandia i Kambodza

Bylismy bardzo zadowoleni z pomocy organizacyjnej podczas wycieczki po Tajlandi i Kambodzy

2009-04-05

Broll Andreas Marzena : Tajlandia 2010

Witaj Sue,

Na wstępie chciałbym Ci jeszcze raz bardzo gorąco podziękować za wspaniały dzień
(szkoda, że tylko jeden) spędzony dzięki Tobie w Bangkoku :)


Cała nasza siódemka była pod wielkim wrażeniem Twojej osoby. Jesteś naprawdę
prawdziwą profesjonalistką, a Twoja bardzo dobra znajomość języka polskiego połączona z ogromnym urokiem osobistym, poczuciem humoru oraz naturalną skromnością sprawiła,
że cały wieczór po naszym pożegnaniu oraz cały następny dzień w drodze powrotnej do
Polski rozmawialiśmy głównie o Tobie!


Zresztą ja osobiście cały czas (po mimo, że jestem już tydzień w Warszawie), codziennie
wspominam wyprawę do kolorowej Tajlandii,
której uwieńczeniem było spotkanie tak wspaniałego przewodnika jak Ty :) Tak trzymaj i
nic nie zmieniaj!


Wchodziłem również na Twoją stronę www i przeczytałem, że oprócz nas, wielu
ludzi wypowiada się o Tobie i Twoim mężu tak bardzo pozytywnie jak my :)


Z całą pewnością polecę Was wszystkim znajomym wybierającym się do Azji.

 

Pozdrawiam serdecznie,
ukłony dla Twojego męża Jacka,

2010-08-22

Stasiek : Tajlandia polecam z Sue z Pandanus Travel

Witam wszystkich na tym forum, niedawno wróciliśmy z naszą ekipą (6 osób) z Tajlandii, zgodnie z naszą obietnicą dla tego małżeństwa chcę troche wspomnieć o ich podejściu do swoich obowiązków i skomentować . Przygotowując się do wyjazdu z naszą grupą przeglądaliśmy sporo materiałów w internecie, próbowaliśmy ułożyć na własną rękę plan podróży. Przyznaje że nie było to łatwe, sama znajomość realiów z azjatyckich rejonów nie pozwalała wszystko dopiąć w całość.
Znalazłem firmę Sue i Jacka w jednym z forów internetowych, gdzie byli polecani przez byłych gości, przejrzalem ich stronę www.pandanus.pl i po kontakcie ustaliliśmy wiele niepewnych dla nas kwestii. Od samego odebrania nas z lotniska, doradzanie nam jakie hotele są warte ceny czy naszych oczekiwań, po przygotowanie przez nich trasy objazdowej dla nas. Całośc naprawde zasługuje na duzą piątkę. Sue jest Tajką, zna świetnie polski, była
naszym przewodnikiem- kompanem w podróży, zaprzyjażniliśmy się z nią, bo i innaczej się nie da. Jest tak ciepłą i wrażliwą osobą, wiele można od niej się nauczyć, chociażby spokoju, jakiego szukamy najcześciej na urlopie.
Zwiedzilismy najważniejsze zabytki, które muszą być zaliczone, objechaliśmy wiele prowincjonalnych miasteczek, i miejsc krajoznawczych, gdzie do dziś miejscowi tajowie ze zdziwieniem patrzyli na nas, okazywali swoje emocje w kontakcie i rozmowach jakie tłumaczyła nam Sue. To były naprawde miłe chwile, szczególnie w północnej części kraju, piękna trasa z Chiang

2010-06-22

Beata i Piotr : Beata i Piotr

BKK i okolice zwiedzaliśmy przez 3 dni w grupie 8 osobowej wraz z przeuroczą Sue,która odpowiadała na milion pytań. Jestem pod wrażeniem tego kraju i miasta. Dopełnieniem stała się oczywiście Sue. To dzięki niej dowiedzieliśmy się wielu ciekawych informacji o życiu codziennym Tajów, o ich zwyczajach kulturze, Czerwonych Koszulach. To u niej zaobserwowaliśmy jakim szacunkiem Tajowie darzą Króla! To ona udzieliła nam cennych rad na kolejne dni podróży po Tajlandii. Dzięki Sue odkryliśmy wspaniałe smaki kuchni tajskiej. Z Sue zwiedza się i rozmawia jak ze starą kumpelą!
Pozdrawiam i na pewno do zobaczenia.


2010-11-20

Ewa, Madzia ,Leszek : Urokliwa Tajlandia 2010

W czerwcu 2010 byliśmy z żoną i 11- letnią corką 14dni w Tajlandii -6dni zwiedzania + 8 dni odpoczynku na plaży Cha Am. Naszą przygodę z Tajlandią realizowało nam Biuro Podróży Pandanus Travel z Bangkoku. Właścicielami biura są Polak Jacek i jego przemiła żona Tajka Sue. Cały program wycieczki uzgodniony wcześniej z Jackiem przez internet zrealizowany bez zrzutu- transfer z lotniska i dalsze zwiedzanie samochodem Toyota Camry. Sue jest licencjonowanym przewodnikiem i bardzo ładnie mówi po polsku .Zna doskonale miejscowe obyczaje, ciekawe miejsca i świetnie jeździ samochodem co w przypadku Bangkoku jest bardzo trudne. Młodzi właściciele biura perfekcyjnie zorganizowali nam czas pobytu w Tajlandii i Kambodży podczas wycieczki do Ankgor Wat. Sue z Jackiem stwarzają rodzinną , ciepłą atmosferę- zawsze możesz liczyć na ich pomoc. Było tak miło że nasza córcia mówiła i mówi nadal na Sue -moja starsza siostra. W czerwcu 2011 planujemy ponowny wyjazd do Tajlandii- tym razem na dłużej. Z ręką na sercu mozemy polecić wszystkim Pandanus Travel - Sue i Jacek zagwarantują spełnienie Waszych zachcianek. Pozdrawiamy serdecznie Sue i Jacka- do zobaczenia (mamy nadzieję)

2010-11-01

Marcin z Krakowa : Azja 2010

W Bangkoku zatrzymałem się tylko na 4 dni - ale dzięki Jackowi ale głównie SUE ( pozdrawiam Cie serdecznie) były to bardzo intensywne i wspaniałe 4 dni. Zobaczyłem większość rzeczy na które pozwalał‚ ten krótki czas otrzymując wszystkie informacje a także potrzebną pomoc. Sue była wspaniałym ( a także bardzo pięknym) przewodnikiem który pozwolił mi poznać sama kulturę i obyczaje Tajów. Ogromne podziękowania dla Niej i dla Jacka za umożliwienie mi tego. Wszystkim którzy szukają dobrego kontaktu i opiekuna w Tajlandki polecam ich. Na pewno bedziecie zadowoleni z poziomu obsł‚ugi a także zobaczycie dużo więcej niż gdybyście decydowali się zwiedzac na własną rękę. Jeszcze raz gorące pozdrowienia dla moich Tajlandzkich przyjaciół‚ Sue i Jacka

2010-06-05

Rafał z Bytowa : to bylo w 2008 roku .......

Do Tajlandii wybrałem się z żoną i 11 letnim synem. Było to w listopadzie 2008 roku. Jacka poznaliśmy w necie. Praktycznie większość pobytu spędziliśmy z Sue - wspaniałą przewodniczka. Bardzo ułatwili nam podróżowanie po tym pięknym kraju. Dużo by można opowiadać ale jedno jest pewne - dzięki im obu do Tajnadii na pewno wrócimy. PS. Pozdrowienia dla Sue i Jacka od Robcia i Iwonki
2010-02-06

Górecki Krzysztof, Szczecin : Szczecin Bangkok 2010

Nie pozostaje nam nic innego jak potwierdzić Państwa opinie na temat profesjonalizmu Sue i Jacka w tym co robią. Mam nadzieję  że jeszcze dane nam będzie korzystać z usług tego przemiłego małżeństwa. Pozdrowienia od Miry Eli Małgosi Doroty Jacka i Krzyśka

2010-09-19

Agnieszka F. : Zwiedzanie Bangkoku

Z ogromną przyjemnością polecam korzystanie z doświadczeń i wiedzy Su. Wraz z grupą przyjaciół‚ w ubiegłym tygodniu zakończyliśmy pobyt w Tajladnii zwiedzaniem Bangkoku. Ten ostatni dzień spędziliśmy z Su, która świetnie mówi po polsku i opowiedziała nam mnóstwo ciekawostek o tym mieście i nie tylko :)Gorąco polecam i jedocześnie pozdrawiam Su :))

2009-01-02

Janusz i Bożenka : Jak w CNN

Dzięki Sue i Jackowi mieliśmy okazję posmakować Bangkok w stylu CNN: w niecałe 3 dni b. b. dużo. A ponieważ dużo nie zawsze znaczy dobrze, w tym przypadku program pobytu został zrealizowany w całosci. Ważną rzeczą jest poczuć się w nowym miejscu komfortowo-czyli że ktoś za Ciebie myśli i planuje. W tym Sue i Jacek okazali sie bardzo skuteczni i czas spędzony pod ich opieką uważam za miły, treściwy we wspomnienia i udany. Mam nadzieję że jeszcze kiedeyś będzie mi dane ich spotkać i wspólnie poznawać uroki reszty Tajlandii.
2010-07-05

Grzegorz B., Warszawa : Rekomendacja na “TAK”

Organizujac na własną rękę trzytygodniowy wyjazd do Tajlandii korzystalismy ze wsparcia, porad i rekomendacji Sue & Jacka. Dzięki nim nasze wakacje były bardzo udane i co ważne “zaoszczędziliśmy” sporo kasy. Naprawdę warto skorzytać z ich oferty...

2009-09-17

Krystyna i Bogdan Bożena, Ola i Karol : Tajlandia, Kambodża 2010

Właśnie wróciliśmy z wyprawy po Tajlandii, Kambodży i Wietnamie. Oczywiście w Tajlandii opiekowali się nami Jacek i Sue. No i tu zaczyna się nasz mały dylemacik :) , otóż nasi poprzednicy napisali wszystko to, co my chcielibyśmy tu zawrzeć. Postaramy się więc nie powtarzać. Było cudnie !!! - wspaniałe miejsca, rewelacyjna pogoda, super minivan, fantastyczny program, przemiły kierowca i WSPANIALA PRZEWODNICZKA ! Tajlandia, oprócz swoich urokliwych miejsc, zawsze kojarzyć nam się będzie z Sue i Jackiem. To nie tylko wspaniałe małżeństwo ale przede wszystkim cudowni ludzie. Żal się było rozstawać. Ale mamy nadzieję, że jeszcze uda nam się tam wrócić. Sue i Jacku, bardzo Wam za wszystko dziękujemy i NIE ZMIENIAJCIE SIĘ !!! Do zobaczenia i usłyszenia, buziaczki
2009-03-22

Igor : Moje wakacje

Czesc!  Pare dni minelo od naszego powrotu z Tajlandii ale dopiero teraz mam chwile czasu wiec korzystam z okazji i po prostu bardzo dziekuje wswoim imieniu ale tez w imieniu Kuby i Tomka za sympatycznie spedzonyczas w Bangkoku i wasze mile towarzystwo.Tajlandia tak sie namspodobala ze w przyszlym roku przylatujemy znowu.


Pozdrawiam Igor


PS  Pasty z curry wysmienite, ale do orginalu im daleko.  Szczegolne podziekowania dla  Su :)

2010-03-02

Ewa Szczucka : Bangkok 2010

Wraz z moim synem i jego żoną, miałam olbrzymią przyjemność poznania Sue, przelotem również i Jacka, podczas bardzo krótkiego pobytu w Bangkoku. Dzięki tej wspaniałej dziewczynie, otrzymaliśmy maksimum tego, czego oczekiwaliśmy. Za Sue przemawia nie tylko jej profesjonalizm, ale i bardzo duży urok osobisty, który dodatkowo okrasza piękna polszczyzna, przed którą "chylę' czoła. Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie i niewątpliwie - do zobaczenia

2010-04-22

Asia , Hania , Ola, Wojtek, Kaziu i Bogdan : Bajkowa Tajlandia

Już minął miesiąc od powrotu z Tajlandii a stale żyjemy jej pięknymi widokami i egzotyczną przyrodą. Sue i Jacek dodali do naszego pobytu mnóstwo wiadomości o Tajlandii i osobistego ciepła. Mamy nadzieję jeszcze wrócić pod ich opiekę i poznać następny kawałek bajkowego świata. Na razie wszystkim polecamy  skorzystanie z ich wiadomości i usług biura. Jeszcze raz pozdrawiamy Sue i Jacka ( zwłaszcza piękną SUE ). Do zobaczenia !!!!!

2010-03-22

Marek : Wspomnienia z pobytu w Tajlandii

Po przeczytaniu zamieszczonych obok opinii nie bardzo można jeszcze coś dodać. W całej rozciągłości potwierdzam wszystkie pozytywne opinie. Było wspaniale. Sue jest naj..., naj..., naj..., Jacek naj..., naj... . Bardzo polecam, gdy oprócz perfekcjonizmu zawodowego są ludźmi bardzo serdecznymi i ciepłymi. Od pierwszych chwil czuliśmy się jakbyśmy byli wśród najbliższych Przyjaciół.

Miłym zaskoczeniem jest dla nas, że w dalszym ciągu utrzymujemy kontakty e-maillowe, które zainicjowała Sue. Dzięki Sue to było coś więcej niż dobra wycieczka do Tajlandii i Kambodży. Wszystkim gorąco polecam. Przeżyjecie wspaniałe chwile o których wspomnienia pozostaną na zawsze.

2009-01-17

Witek, Dorota, Robert, Kasia, Artur, Jola, Ola oraz Maja : Sue, Jacku

W imieniu naszej ośmioosobowej grupy, która w ostatnich tygodniach miała okazję korzystać z Waszych serwisowych usług, chciałbym niniejszym Wam gorąco podziękować za perfekcyjną organizację wszystkich wycieczek, zarówno w Bangkoku jak i jego okolicach. Dziękujemy, że przyczyniliście się do tego, że nasze wakacje zaliczamy do jednych z najlepszych jakie były naszym udziałem.

Gorąco pozdrawiamy

2009-04-17

Igor Majewski Trójmiasto : Wakacje

Witajcie byliśmy 4 tygodnie w Tajlandii i korzystaliśmy z pomocy Jacka i Sue, spędzili z nami 4 dni kierowca woził, nas w różne miejsca a Sue oprowadziła po Banghkoku - supe przewodniczka, Jacek bardzo dobry organizator, wielokrotnie pomagał‚ nam przez telefon... naprawdę warto skorzystać  z ich pomocy...  
2009-09-17

Rafał Miarka, Łódź : Moje wakacje

Byliśmy w tym roku w Tajlandii, odwiedziliśmy stolice i południe tego pięknego kraju. Znależliśmy ofertę Sue i Jacka w internecie i zdecydowaliśmy się skorzystać z ich usług. Zdarzyły im się małe wpadki, człowiek jest czasami tylko człowiekiem i każdemu może się zdarzyć, ale to że starali się wyjść z tych niedogodności jak najlepiej i dbając o nas jest bardzo pozytywne. Pomimo kilku małych zamieszań oceniamy ich z moją rodziną pozytywnie. Oby każde następne wasze dni przynosiły lepsze chwile w tej pracy......

2009-03-02

Ryszard Adamski, Warsaw : Wycieczka po Tajlandii

Poznaliśmy Sue i Jacka podczas wycieczki po Tajlandii w tym roku. Sue dobrze mówi po polsku, jest uroczą osobą, jako tubylec potrafi lepiej pokazać swój kraj od przewodników przyjezdnych. Byliśmy bardzo zadowoleni, polecamy!!!!!!!

2009-03-22

Jacek Niczewski, Warszawa : Zawsze możesz liczyć na ich pomoc

Byliśmy w Tajlandii już po raz drugi. Przed wyjazdem znalazłem w internecie kontakt na Sue i Jacka. Przelot i hotele rezerwowaliśmy sami przez internet, ale był nam potrzebny ktoś miejscowy, kto mógłby nam pokazać Bangkok "prawdziwy", nie ten po którym oprowadza się turystów (bo to widzieliśmy za pierwszym razem), ale ten znany tylko wtajemniczonym. Z duszą na ramieniu czekaliśmy w hotelu na spotkanie z nieznanymi nam przewodnikami. Zjawila się Sue, młoda pełna życia, wesola. Już od pierwszej chwili wiadomo było, że się nie zawiedziemy. Pokazala nam to co ciekawe i godne poznania zarówno w Bangkoku, jak i w jego okolicach. Sue woziła nas piękną, nową "limuzyną" (ależ ona jeżdzi!!!), opiekowała się nami jak wytrawny przewodnik, wieczorem razem z Jackiem zabrali nas do miejscowej restauracji - ale jakiej?? - coś takiego nie pokaże Wam żaden przewodnik. Jeśli ktoś chciałby sprawdzić, to musi skorzystać z usług Sue i Jacka. To nie reklama, to najprawdziwsza z prawd. POLECAMY. Gdy mieliśmy jechać dalej (na Krabi) wybuchły w Bangkoku protesty, zamieszki i demonstracje. Zamknięte były lotniska (okupowane przez protestujących). Nasi opiekunowie - Sue i Jacek - w ciągu kilku godzin załatwili nam ekskluzywnego vana, którym (oglądając polskie filmy na DVD) wygodnie przetransportowali nas do hotelu na Krabi. Cały czas byli z nami w kontakcie, troszczyli się o nas, zapewniali, że jeżeli strajk nie skończy się do naszego wyjazdu z Tajlandii, załatwią alternatywną możliwość powrotu do Europy. Wszystko w końcu skończyło się pomyślnie, a u nas pozostało wspomnienie nowej wspaniałej znajomości z ludźmi, na których zawsze będziemy mogli liczyć w Tajlandii. Na pewno jeśli jeszcze kiedykolwiek tam wrócimy, to o opiekę poprosimy Sue i Jacka. POLECAMY KORZYSTAJCIE Z BIURA PANDANUS TRAVEL.
2009-04-11

Tomek, Warszawa : May taj

siedzac w domu i wygladajac za okno, caly czas wspominam te piekne chwile ktore spedzilem w tajlandii razem z Sue i Jackiem.... najfajniejsze jest to ze nie chodzi o cieply klimat i fajne miejsce, przebywanie w ich towarzystwie daje duzo radosci i relaksu. wspolnie spedzilismy piekne chwile i jestem z tego powodu bardzo szczesliwy. na szczescie nie skonczylo sie to na jednym spotkaniu... za kazdym razem jak tam jestem to corazz bardziej nie chce mi sie wracac do domu bo wiem ze tam tez mi bedzie dobrze bo mam tam przyjaciol :) serdeczne pozdrowionka dla Sue i Jacka. P.S. nie moge sie doczekac kolejnego wyjazdu do Was, buziaki Tomek i Kasia

2009-05-12

Gregory Pertus, Toruń : Gorąco polecam

Bardzo gorąco polecam korzystanie z usług Sue i Jacek. Znają Tajlandię jak własną kieszeń :-) . Byliśmy z żoną 2 tygodnie na podróż poślubną i świetnie się nami opiekowali. Przy okazji serdecznie ich pozdrawiam :-)

2009-09-17

Magda i Jacek, Tychy : Bangkok 2009

Wakacje są dla nas zawsze okazją do wnikliwego poznania nowych miejsc . Nie lubimy podręcznikowego zwiedzania , ani nadmiernego leniuchowania przy basenie . Cudownie jest poznać nowe miejsca od podszewki - tak po prostu wtopić się w miejscowe klimaty i rytm życia . Podróżujemy zawsze z naszymi nastoletnimi dziećmi również dlatego staramy się  by każda nasza podróż była interesująca i dynamiczna  ;)  A w tym roku wszystkich nas spotkała wspaniała niespodzianka . Pełni obaw , pierwszy raz postanowiliśmy poprosić o pomoc przewodnika - zwyczajnie wystraszyliśmy się ,że może nie podołamy  sami odnależć się w ogromnym , pędzącym mieście, a do tego w całkowicie odmiennej kulturze.... I to był strzał w 10-tkę !!! Su jest naprawde przewodnikiem doskonałym . Perfekcyjnie i intuicyjnie dostosowuje się do potrzeb i stylu zwiedzania swoich podopiecznych  . Znakomicie porusza się w terenie - my pewnie w analogicznym czasie ,czyli w dwa dni, zwiedzilibyśmy 20% tego co zobaczyliśmy pod jej kuratelą :)) Cudownie opowiada o historii i dzisiejszych zwyczajach Tajów a jej korzenie powodują ,że jest bezwzględnie wiarygodnym źródłem informacji  :)  Jacek towarzyszył‚ nam wprawdzie niestety krótko , ale z wielką przyjemnością słuchaliśmy jego opowieści prywatnych o tym jak żyje się w tym naprawde niewiarygodnie pięknym kraju z perspektywy Polaka  . Wszystkie nasze grupy wiekowe są nimi oczarowane  :)  Bangkok z Wami był  idealnym przerywnikiem wypoczynku w rajskiej scenerii plaży Pukhet . Naprawdę polecamy !!! A Wam kochani , życzymy nieograniczonego rozwoju Waszego pomysłu na życie !!! Obyśmy mogli z Wami zwiedzić jeszce niejedno miejsce na świecie  :)
2009-06-22

JERZY CHOLEWIŃSKI, Malbork : WSPOMNIENIE Z TAJLANDII

Tajlandię odwiedziłem razem ze swoim przyjacielem w 2008 roku.  Był‚ to bez wątpienia trafny wybór.  To autentycznie "bajkowy kraj".  Długo zastanawiałem się w jaki sposób zrealizować nasze marzenie poznania tego ciekawego i pięknego kraju.  Na jednym z portali spotkałem się z ofertą Jacka i Sue, którzy oferowali możliwość zwiedzenia Tajlandii indywidualnie. Pierwszy raz korzystałem wtedy z takiej formy zwiedzania i miałem różne obawy. Okazało się , że był to cudownie spędzony czas.  Przez dwa tygodnie zobaczyliśmy mnóstwo ciekawych miejsc i ludzi. Jacek i Sue nie tylko sprostali naszym oczekiwaniom turystycznym , ale ponadto dbali o atrakcyjność finansową naszego wyjazdu, tworząc zarazem wspaniałą atmosferę, iście rodzinną…. Takie kameralne zwiedzanie kraju pozostawiło  w nas, na zawsze niezapomniane , cudowne wspomnienia. Marzymy , żeby jeszcze kiedyś wrócić do Tajlandii. Od tego wyjazdu odważyliśmy się już  tylko w indywidualny sposób zwiedzać  świat.  W taki sposób zwiedziliśmy w 2009 Etiopię , a teraz szykujemy się na  wyprawę do Indii.  Pozdrawiam serdecznie Jacka i Sue i jeszcze raz dziękuję bardzo za waszą pomoc! Jurek i Józek.

2009-06-02

Agnieszka K, Irlandia : Bardzo pozytywne wspomnienia

Mieliśmy przyjemność poznać Sue I Jacka podczas naszego dwutygodniowego pobytu w Tajlandii. Dzięki niemu, w niestety ograniczonym czasie, mogliśmy zwiedzić znacznie więcej. Zaoszczędzilismy czas na podróży od miejsca do miejsca, gdyż podróżowaliśmy Sue i Jacka samochodem. Nasza wycieczka była bardzo komfortowa i sprawnie przeprowadzona, a sama Sue to przemiła osoba. Opowiedziała‚ nam wiele ciekawostek dotyczących Tajlandii, o których nie przeczytacie w przewodniku; do tego odpowiadała‚ na każde nasze pytanie (a było ich wiele). Z całą pewnością polecamy usługi Sue i Jacka, który "uszyje" wypad na miarę Twoich potrzeb. Pozdrawiamy ciepło i do zobaczenia :)))
2009-09-19