Szanowni nasi goście

W tym dziale na naszej stronie możecie podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie z nami w Tajlandii, prosimy o kilka słów na temat naszego podejścia do obowiązków, co zwróciło Waszą uwagę. Wartościowe dla nas, oraz dla kolejnych wybierających się gości będą uwagi zarówno te pozytywne jak również wskazówki, co warto poprawić w tym co robimy, aby dzięki Wam móc doskonalić nasze umiejętności.

Chętnych do zamieszczenia wpisu kierujemy do formularza opinii, a zainteresowanych przejrzeniem już wpisanych komentarzy do materiału poniżej....

Z pozdrowieniami Sue i Jacek



Sortuj wg.:

Broll Andreas Marzena : Tajlandia 2010

Witaj Sue,

Na wstępie chciałbym Ci jeszcze raz bardzo gorąco podziękować za wspaniały dzień
(szkoda, że tylko jeden) spędzony dzięki Tobie w Bangkoku :)


Cała nasza siódemka była pod wielkim wrażeniem Twojej osoby. Jesteś naprawdę
prawdziwą profesjonalistką, a Twoja bardzo dobra znajomość języka polskiego połączona z ogromnym urokiem osobistym, poczuciem humoru oraz naturalną skromnością sprawiła,
że cały wieczór po naszym pożegnaniu oraz cały następny dzień w drodze powrotnej do
Polski rozmawialiśmy głównie o Tobie!


Zresztą ja osobiście cały czas (po mimo, że jestem już tydzień w Warszawie), codziennie
wspominam wyprawę do kolorowej Tajlandii,
której uwieńczeniem było spotkanie tak wspaniałego przewodnika jak Ty :) Tak trzymaj i
nic nie zmieniaj!


Wchodziłem również na Twoją stronę www i przeczytałem, że oprócz nas, wielu
ludzi wypowiada się o Tobie i Twoim mężu tak bardzo pozytywnie jak my :)


Z całą pewnością polecę Was wszystkim znajomym wybierającym się do Azji.

 

Pozdrawiam serdecznie,
ukłony dla Twojego męża Jacka,

2010-08-22

Stasiek : Tajlandia polecam z Sue z Pandanus Travel

Witam wszystkich na tym forum, niedawno wróciliśmy z naszą ekipą (6 osób) z Tajlandii, zgodnie z naszą obietnicą dla tego małżeństwa chcę troche wspomnieć o ich podejściu do swoich obowiązków i skomentować . Przygotowując się do wyjazdu z naszą grupą przeglądaliśmy sporo materiałów w internecie, próbowaliśmy ułożyć na własną rękę plan podróży. Przyznaje że nie było to łatwe, sama znajomość realiów z azjatyckich rejonów nie pozwalała wszystko dopiąć w całość.
Znalazłem firmę Sue i Jacka w jednym z forów internetowych, gdzie byli polecani przez byłych gości, przejrzalem ich stronę www.pandanus.pl i po kontakcie ustaliliśmy wiele niepewnych dla nas kwestii. Od samego odebrania nas z lotniska, doradzanie nam jakie hotele są warte ceny czy naszych oczekiwań, po przygotowanie przez nich trasy objazdowej dla nas. Całośc naprawde zasługuje na duzą piątkę. Sue jest Tajką, zna świetnie polski, była
naszym przewodnikiem- kompanem w podróży, zaprzyjażniliśmy się z nią, bo i innaczej się nie da. Jest tak ciepłą i wrażliwą osobą, wiele można od niej się nauczyć, chociażby spokoju, jakiego szukamy najcześciej na urlopie.
Zwiedzilismy najważniejsze zabytki, które muszą być zaliczone, objechaliśmy wiele prowincjonalnych miasteczek, i miejsc krajoznawczych, gdzie do dziś miejscowi tajowie ze zdziwieniem patrzyli na nas, okazywali swoje emocje w kontakcie i rozmowach jakie tłumaczyła nam Sue. To były naprawde miłe chwile, szczególnie w północnej części kraju, piękna trasa z Chiang

2010-06-22

Beata i Piotr : Beata i Piotr

BKK i okolice zwiedzaliśmy przez 3 dni w grupie 8 osobowej wraz z przeuroczą Sue,która odpowiadała na milion pytań. Jestem pod wrażeniem tego kraju i miasta. Dopełnieniem stała się oczywiście Sue. To dzięki niej dowiedzieliśmy się wielu ciekawych informacji o życiu codziennym Tajów, o ich zwyczajach kulturze, Czerwonych Koszulach. To u niej zaobserwowaliśmy jakim szacunkiem Tajowie darzą Króla! To ona udzieliła nam cennych rad na kolejne dni podróży po Tajlandii. Dzięki Sue odkryliśmy wspaniałe smaki kuchni tajskiej. Z Sue zwiedza się i rozmawia jak ze starą kumpelą!
Pozdrawiam i na pewno do zobaczenia.


2010-11-20

Ewa, Madzia ,Leszek : Urokliwa Tajlandia 2010

W czerwcu 2010 byliśmy z żoną i 11- letnią corką 14dni w Tajlandii -6dni zwiedzania + 8 dni odpoczynku na plaży Cha Am. Naszą przygodę z Tajlandią realizowało nam Biuro Podróży Pandanus Travel z Bangkoku. Właścicielami biura są Polak Jacek i jego przemiła żona Tajka Sue. Cały program wycieczki uzgodniony wcześniej z Jackiem przez internet zrealizowany bez zrzutu- transfer z lotniska i dalsze zwiedzanie samochodem Toyota Camry. Sue jest licencjonowanym przewodnikiem i bardzo ładnie mówi po polsku .Zna doskonale miejscowe obyczaje, ciekawe miejsca i świetnie jeździ samochodem co w przypadku Bangkoku jest bardzo trudne. Młodzi właściciele biura perfekcyjnie zorganizowali nam czas pobytu w Tajlandii i Kambodży podczas wycieczki do Ankgor Wat. Sue z Jackiem stwarzają rodzinną , ciepłą atmosferę- zawsze możesz liczyć na ich pomoc. Było tak miło że nasza córcia mówiła i mówi nadal na Sue -moja starsza siostra. W czerwcu 2011 planujemy ponowny wyjazd do Tajlandii- tym razem na dłużej. Z ręką na sercu mozemy polecić wszystkim Pandanus Travel - Sue i Jacek zagwarantują spełnienie Waszych zachcianek. Pozdrawiamy serdecznie Sue i Jacka- do zobaczenia (mamy nadzieję)

2010-11-01

Marcin z Krakowa : Azja 2010

W Bangkoku zatrzymałem się tylko na 4 dni - ale dzięki Jackowi ale głównie SUE ( pozdrawiam Cie serdecznie) były to bardzo intensywne i wspaniałe 4 dni. Zobaczyłem większość rzeczy na które pozwalał‚ ten krótki czas otrzymując wszystkie informacje a także potrzebną pomoc. Sue była wspaniałym ( a także bardzo pięknym) przewodnikiem który pozwolił mi poznać sama kulturę i obyczaje Tajów. Ogromne podziękowania dla Niej i dla Jacka za umożliwienie mi tego. Wszystkim którzy szukają dobrego kontaktu i opiekuna w Tajlandki polecam ich. Na pewno bedziecie zadowoleni z poziomu obsł‚ugi a także zobaczycie dużo więcej niż gdybyście decydowali się zwiedzac na własną rękę. Jeszcze raz gorące pozdrowienia dla moich Tajlandzkich przyjaciół‚ Sue i Jacka

2010-06-05

Rafał z Bytowa : to bylo w 2008 roku .......

Do Tajlandii wybrałem się z żoną i 11 letnim synem. Było to w listopadzie 2008 roku. Jacka poznaliśmy w necie. Praktycznie większość pobytu spędziliśmy z Sue - wspaniałą przewodniczka. Bardzo ułatwili nam podróżowanie po tym pięknym kraju. Dużo by można opowiadać ale jedno jest pewne - dzięki im obu do Tajnadii na pewno wrócimy. PS. Pozdrowienia dla Sue i Jacka od Robcia i Iwonki
2010-02-06

Górecki Krzysztof, Szczecin : Szczecin Bangkok 2010

Nie pozostaje nam nic innego jak potwierdzić Państwa opinie na temat profesjonalizmu Sue i Jacka w tym co robią. Mam nadzieję  że jeszcze dane nam będzie korzystać z usług tego przemiłego małżeństwa. Pozdrowienia od Miry Eli Małgosi Doroty Jacka i Krzyśka

2010-09-19

Agnieszka F. : Zwiedzanie Bangkoku

Z ogromną przyjemnością polecam korzystanie z doświadczeń i wiedzy Su. Wraz z grupą przyjaciół‚ w ubiegłym tygodniu zakończyliśmy pobyt w Tajladnii zwiedzaniem Bangkoku. Ten ostatni dzień spędziliśmy z Su, która świetnie mówi po polsku i opowiedziała nam mnóstwo ciekawostek o tym mieście i nie tylko :)Gorąco polecam i jedocześnie pozdrawiam Su :))

2009-01-02

Janusz i Bożenka : Jak w CNN

Dzięki Sue i Jackowi mieliśmy okazję posmakować Bangkok w stylu CNN: w niecałe 3 dni b. b. dużo. A ponieważ dużo nie zawsze znaczy dobrze, w tym przypadku program pobytu został zrealizowany w całosci. Ważną rzeczą jest poczuć się w nowym miejscu komfortowo-czyli że ktoś za Ciebie myśli i planuje. W tym Sue i Jacek okazali sie bardzo skuteczni i czas spędzony pod ich opieką uważam za miły, treściwy we wspomnienia i udany. Mam nadzieję że jeszcze kiedeyś będzie mi dane ich spotkać i wspólnie poznawać uroki reszty Tajlandii.
2010-07-05

Grzegorz B., Warszawa : Rekomendacja na “TAK”

Organizujac na własną rękę trzytygodniowy wyjazd do Tajlandii korzystalismy ze wsparcia, porad i rekomendacji Sue & Jacka. Dzięki nim nasze wakacje były bardzo udane i co ważne “zaoszczędziliśmy” sporo kasy. Naprawdę warto skorzytać z ich oferty...

2009-09-17

Krystyna i Bogdan Bożena, Ola i Karol : Tajlandia, Kambodża 2010

Właśnie wróciliśmy z wyprawy po Tajlandii, Kambodży i Wietnamie. Oczywiście w Tajlandii opiekowali się nami Jacek i Sue. No i tu zaczyna się nasz mały dylemacik :) , otóż nasi poprzednicy napisali wszystko to, co my chcielibyśmy tu zawrzeć. Postaramy się więc nie powtarzać. Było cudnie !!! - wspaniałe miejsca, rewelacyjna pogoda, super minivan, fantastyczny program, przemiły kierowca i WSPANIALA PRZEWODNICZKA ! Tajlandia, oprócz swoich urokliwych miejsc, zawsze kojarzyć nam się będzie z Sue i Jackiem. To nie tylko wspaniałe małżeństwo ale przede wszystkim cudowni ludzie. Żal się było rozstawać. Ale mamy nadzieję, że jeszcze uda nam się tam wrócić. Sue i Jacku, bardzo Wam za wszystko dziękujemy i NIE ZMIENIAJCIE SIĘ !!! Do zobaczenia i usłyszenia, buziaczki
2009-03-22

Igor : Moje wakacje

Czesc!  Pare dni minelo od naszego powrotu z Tajlandii ale dopiero teraz mam chwile czasu wiec korzystam z okazji i po prostu bardzo dziekuje wswoim imieniu ale tez w imieniu Kuby i Tomka za sympatycznie spedzonyczas w Bangkoku i wasze mile towarzystwo.Tajlandia tak sie namspodobala ze w przyszlym roku przylatujemy znowu.


Pozdrawiam Igor


PS  Pasty z curry wysmienite, ale do orginalu im daleko.  Szczegolne podziekowania dla  Su :)

2010-03-02

Ewa Szczucka : Bangkok 2010

Wraz z moim synem i jego żoną, miałam olbrzymią przyjemność poznania Sue, przelotem również i Jacka, podczas bardzo krótkiego pobytu w Bangkoku. Dzięki tej wspaniałej dziewczynie, otrzymaliśmy maksimum tego, czego oczekiwaliśmy. Za Sue przemawia nie tylko jej profesjonalizm, ale i bardzo duży urok osobisty, który dodatkowo okrasza piękna polszczyzna, przed którą "chylę' czoła. Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie i niewątpliwie - do zobaczenia

2010-04-22

Asia , Hania , Ola, Wojtek, Kaziu i Bogdan : Bajkowa Tajlandia

Już minął miesiąc od powrotu z Tajlandii a stale żyjemy jej pięknymi widokami i egzotyczną przyrodą. Sue i Jacek dodali do naszego pobytu mnóstwo wiadomości o Tajlandii i osobistego ciepła. Mamy nadzieję jeszcze wrócić pod ich opiekę i poznać następny kawałek bajkowego świata. Na razie wszystkim polecamy  skorzystanie z ich wiadomości i usług biura. Jeszcze raz pozdrawiamy Sue i Jacka ( zwłaszcza piękną SUE ). Do zobaczenia !!!!!

2010-03-22

Marek : Wspomnienia z pobytu w Tajlandii

Po przeczytaniu zamieszczonych obok opinii nie bardzo można jeszcze coś dodać. W całej rozciągłości potwierdzam wszystkie pozytywne opinie. Było wspaniale. Sue jest naj..., naj..., naj..., Jacek naj..., naj... . Bardzo polecam, gdy oprócz perfekcjonizmu zawodowego są ludźmi bardzo serdecznymi i ciepłymi. Od pierwszych chwil czuliśmy się jakbyśmy byli wśród najbliższych Przyjaciół.

Miłym zaskoczeniem jest dla nas, że w dalszym ciągu utrzymujemy kontakty e-maillowe, które zainicjowała Sue. Dzięki Sue to było coś więcej niż dobra wycieczka do Tajlandii i Kambodży. Wszystkim gorąco polecam. Przeżyjecie wspaniałe chwile o których wspomnienia pozostaną na zawsze.

2009-01-17

Witek, Dorota, Robert, Kasia, Artur, Jola, Ola oraz Maja : Sue, Jacku

W imieniu naszej ośmioosobowej grupy, która w ostatnich tygodniach miała okazję korzystać z Waszych serwisowych usług, chciałbym niniejszym Wam gorąco podziękować za perfekcyjną organizację wszystkich wycieczek, zarówno w Bangkoku jak i jego okolicach. Dziękujemy, że przyczyniliście się do tego, że nasze wakacje zaliczamy do jednych z najlepszych jakie były naszym udziałem.

Gorąco pozdrawiamy

2009-04-17

Igor Majewski Trójmiasto : Wakacje

Witajcie byliśmy 4 tygodnie w Tajlandii i korzystaliśmy z pomocy Jacka i Sue, spędzili z nami 4 dni kierowca woził, nas w różne miejsca a Sue oprowadziła po Banghkoku - supe przewodniczka, Jacek bardzo dobry organizator, wielokrotnie pomagał‚ nam przez telefon... naprawdę warto skorzystać  z ich pomocy...  
2009-09-17

Rafał Miarka, Łódź : Moje wakacje

Byliśmy w tym roku w Tajlandii, odwiedziliśmy stolice i południe tego pięknego kraju. Znależliśmy ofertę Sue i Jacka w internecie i zdecydowaliśmy się skorzystać z ich usług. Zdarzyły im się małe wpadki, człowiek jest czasami tylko człowiekiem i każdemu może się zdarzyć, ale to że starali się wyjść z tych niedogodności jak najlepiej i dbając o nas jest bardzo pozytywne. Pomimo kilku małych zamieszań oceniamy ich z moją rodziną pozytywnie. Oby każde następne wasze dni przynosiły lepsze chwile w tej pracy......

2009-03-02

Ryszard Adamski, Warsaw : Wycieczka po Tajlandii

Poznaliśmy Sue i Jacka podczas wycieczki po Tajlandii w tym roku. Sue dobrze mówi po polsku, jest uroczą osobą, jako tubylec potrafi lepiej pokazać swój kraj od przewodników przyjezdnych. Byliśmy bardzo zadowoleni, polecamy!!!!!!!

2009-03-22

Jacek Niczewski, Warszawa : Zawsze możesz liczyć na ich pomoc

Byliśmy w Tajlandii już po raz drugi. Przed wyjazdem znalazłem w internecie kontakt na Sue i Jacka. Przelot i hotele rezerwowaliśmy sami przez internet, ale był nam potrzebny ktoś miejscowy, kto mógłby nam pokazać Bangkok "prawdziwy", nie ten po którym oprowadza się turystów (bo to widzieliśmy za pierwszym razem), ale ten znany tylko wtajemniczonym. Z duszą na ramieniu czekaliśmy w hotelu na spotkanie z nieznanymi nam przewodnikami. Zjawila się Sue, młoda pełna życia, wesola. Już od pierwszej chwili wiadomo było, że się nie zawiedziemy. Pokazala nam to co ciekawe i godne poznania zarówno w Bangkoku, jak i w jego okolicach. Sue woziła nas piękną, nową "limuzyną" (ależ ona jeżdzi!!!), opiekowała się nami jak wytrawny przewodnik, wieczorem razem z Jackiem zabrali nas do miejscowej restauracji - ale jakiej?? - coś takiego nie pokaże Wam żaden przewodnik. Jeśli ktoś chciałby sprawdzić, to musi skorzystać z usług Sue i Jacka. To nie reklama, to najprawdziwsza z prawd. POLECAMY. Gdy mieliśmy jechać dalej (na Krabi) wybuchły w Bangkoku protesty, zamieszki i demonstracje. Zamknięte były lotniska (okupowane przez protestujących). Nasi opiekunowie - Sue i Jacek - w ciągu kilku godzin załatwili nam ekskluzywnego vana, którym (oglądając polskie filmy na DVD) wygodnie przetransportowali nas do hotelu na Krabi. Cały czas byli z nami w kontakcie, troszczyli się o nas, zapewniali, że jeżeli strajk nie skończy się do naszego wyjazdu z Tajlandii, załatwią alternatywną możliwość powrotu do Europy. Wszystko w końcu skończyło się pomyślnie, a u nas pozostało wspomnienie nowej wspaniałej znajomości z ludźmi, na których zawsze będziemy mogli liczyć w Tajlandii. Na pewno jeśli jeszcze kiedykolwiek tam wrócimy, to o opiekę poprosimy Sue i Jacka. POLECAMY KORZYSTAJCIE Z BIURA PANDANUS TRAVEL.
2009-04-11

Tomek, Warszawa : May taj

siedzac w domu i wygladajac za okno, caly czas wspominam te piekne chwile ktore spedzilem w tajlandii razem z Sue i Jackiem.... najfajniejsze jest to ze nie chodzi o cieply klimat i fajne miejsce, przebywanie w ich towarzystwie daje duzo radosci i relaksu. wspolnie spedzilismy piekne chwile i jestem z tego powodu bardzo szczesliwy. na szczescie nie skonczylo sie to na jednym spotkaniu... za kazdym razem jak tam jestem to corazz bardziej nie chce mi sie wracac do domu bo wiem ze tam tez mi bedzie dobrze bo mam tam przyjaciol :) serdeczne pozdrowionka dla Sue i Jacka. P.S. nie moge sie doczekac kolejnego wyjazdu do Was, buziaki Tomek i Kasia

2009-05-12

Gregory Pertus, Toruń : Gorąco polecam

Bardzo gorąco polecam korzystanie z usług Sue i Jacek. Znają Tajlandię jak własną kieszeń :-) . Byliśmy z żoną 2 tygodnie na podróż poślubną i świetnie się nami opiekowali. Przy okazji serdecznie ich pozdrawiam :-)

2009-09-17

Magda i Jacek, Tychy : Bangkok 2009

Wakacje są dla nas zawsze okazją do wnikliwego poznania nowych miejsc . Nie lubimy podręcznikowego zwiedzania , ani nadmiernego leniuchowania przy basenie . Cudownie jest poznać nowe miejsca od podszewki - tak po prostu wtopić się w miejscowe klimaty i rytm życia . Podróżujemy zawsze z naszymi nastoletnimi dziećmi również dlatego staramy się  by każda nasza podróż była interesująca i dynamiczna  ;)  A w tym roku wszystkich nas spotkała wspaniała niespodzianka . Pełni obaw , pierwszy raz postanowiliśmy poprosić o pomoc przewodnika - zwyczajnie wystraszyliśmy się ,że może nie podołamy  sami odnależć się w ogromnym , pędzącym mieście, a do tego w całkowicie odmiennej kulturze.... I to był strzał w 10-tkę !!! Su jest naprawde przewodnikiem doskonałym . Perfekcyjnie i intuicyjnie dostosowuje się do potrzeb i stylu zwiedzania swoich podopiecznych  . Znakomicie porusza się w terenie - my pewnie w analogicznym czasie ,czyli w dwa dni, zwiedzilibyśmy 20% tego co zobaczyliśmy pod jej kuratelą :)) Cudownie opowiada o historii i dzisiejszych zwyczajach Tajów a jej korzenie powodują ,że jest bezwzględnie wiarygodnym źródłem informacji  :)  Jacek towarzyszył‚ nam wprawdzie niestety krótko , ale z wielką przyjemnością słuchaliśmy jego opowieści prywatnych o tym jak żyje się w tym naprawde niewiarygodnie pięknym kraju z perspektywy Polaka  . Wszystkie nasze grupy wiekowe są nimi oczarowane  :)  Bangkok z Wami był  idealnym przerywnikiem wypoczynku w rajskiej scenerii plaży Pukhet . Naprawdę polecamy !!! A Wam kochani , życzymy nieograniczonego rozwoju Waszego pomysłu na życie !!! Obyśmy mogli z Wami zwiedzić jeszce niejedno miejsce na świecie  :)
2009-06-22

JERZY CHOLEWIŃSKI, Malbork : WSPOMNIENIE Z TAJLANDII

Tajlandię odwiedziłem razem ze swoim przyjacielem w 2008 roku.  Był‚ to bez wątpienia trafny wybór.  To autentycznie "bajkowy kraj".  Długo zastanawiałem się w jaki sposób zrealizować nasze marzenie poznania tego ciekawego i pięknego kraju.  Na jednym z portali spotkałem się z ofertą Jacka i Sue, którzy oferowali możliwość zwiedzenia Tajlandii indywidualnie. Pierwszy raz korzystałem wtedy z takiej formy zwiedzania i miałem różne obawy. Okazało się , że był to cudownie spędzony czas.  Przez dwa tygodnie zobaczyliśmy mnóstwo ciekawych miejsc i ludzi. Jacek i Sue nie tylko sprostali naszym oczekiwaniom turystycznym , ale ponadto dbali o atrakcyjność finansową naszego wyjazdu, tworząc zarazem wspaniałą atmosferę, iście rodzinną…. Takie kameralne zwiedzanie kraju pozostawiło  w nas, na zawsze niezapomniane , cudowne wspomnienia. Marzymy , żeby jeszcze kiedyś wrócić do Tajlandii. Od tego wyjazdu odważyliśmy się już  tylko w indywidualny sposób zwiedzać  świat.  W taki sposób zwiedziliśmy w 2009 Etiopię , a teraz szykujemy się na  wyprawę do Indii.  Pozdrawiam serdecznie Jacka i Sue i jeszcze raz dziękuję bardzo za waszą pomoc! Jurek i Józek.

2009-06-02

Agnieszka K, Irlandia : Bardzo pozytywne wspomnienia

Mieliśmy przyjemność poznać Sue I Jacka podczas naszego dwutygodniowego pobytu w Tajlandii. Dzięki niemu, w niestety ograniczonym czasie, mogliśmy zwiedzić znacznie więcej. Zaoszczędzilismy czas na podróży od miejsca do miejsca, gdyż podróżowaliśmy Sue i Jacka samochodem. Nasza wycieczka była bardzo komfortowa i sprawnie przeprowadzona, a sama Sue to przemiła osoba. Opowiedziała‚ nam wiele ciekawostek dotyczących Tajlandii, o których nie przeczytacie w przewodniku; do tego odpowiadała‚ na każde nasze pytanie (a było ich wiele). Z całą pewnością polecamy usługi Sue i Jacka, który "uszyje" wypad na miarę Twoich potrzeb. Pozdrawiamy ciepło i do zobaczenia :)))
2009-09-19